HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 40

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51436

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / egyéb
Szerző: Finta Kata Feltöltés dátuma: 2012-05-26

Salgótarjáni bemutatkozásom 8. Utolsó rész

Aki szeret kortárs-irodalmat olvasni, kérem, nyissa meg a Széchenyi Könyvtár www.mek.oszk.hu honlapját, nevem beütése után ott sorakoznak a műveim, köztük a 14 kötetre terjedő Életem regénye. Azokban olvashatók az egykor művészi pályára készülő kislány reményei, akit a sors más irányba terelt. Olvasható bennük öröm- és bánat, szerelem és küzdelem, háború és borzalom, minden, ami előfordulhat egy hosszú élet évei alatt.
A naplószerű írás átível két világháborút, három rendszerváltást, három válságos időszakot, a mostani válság éveinek egyre nehezedő időszakát (a háborús éveket is válságok közé soroltam). A regény lapjai őrzik a két sikertelen házasságom nehézségeit, gyermekeim nevelése- és taníttatatásának nehéz, de szép és felemelő éveit, utána a nyugdíjas idő örömeit-küzdelmeit kötöttem csokorba, részt vállalva kedves unokáim nevelésében.

Az Interneten olvasható négy verseskötetem; a Napvilágra föltett verseim közül sok került sikerlistára.
A könyvek borítólapjait (kettő kivételével) magam készítem, melynek fortélyait a már számítógép-, és elektromérnök unokám mutatta meg nekem.
Így lehet tanulni a fiataloktól!

Múlt év végén, városom részéről megtisztelésben részesültem, mivel a BALASSAGYARMT JELES POLGÁRAI c. lexikonban nevemet és irodalmi munkásságomat megörökítették.
Bemutatóját Budapesten (2011. szeptember 20-án) tartották a Duna-palotában, ahová gyermekeim-unokáim elkísértek.

Legkedvesebb szórakozásom mindig az olvasás volt, most is az; a legnehezebb időkben is vásároltam a puha-fedeles olcsó könyveket.
Azonban be kell vallanom, hogy örömmel tölt el, ha nemcsak mások írásait olvasom, hanem sajátomat is látom nyomtatott formában, vagy az Interneten, ahol ma már százak és ezrek olvassák a könyveimet.
Az Országos Széchenyi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtár "polca": www.mek.oszk.hu szakavatott csapata igazán mesterien készíti a köteteket, maximálisan állnak a kezdő írók és költők rendelkezésére önzetlenül, mindenféle segítséget ingyenesen szolgáltatva. (Én azonban csekély összeggel havonta honorálom szolgáltatásukat.)
Elmondhatom, hogy legjobb barátom a számítógép. Most is folyamatosan, naponta dolgozom rajta, jelenleg hármas-kötet kiadásán fáradozom (időközben azok is fölkerültek már), és egy szakácskönyv munkálatait is megkezdtem.
Válogattam még verseket, azonban az idő rövidsége miatt arra gondoltam, hogy majd más összejöveteleiken is meghallgathatják.


Végül kérem, ha türelmük engedi, hallgassák meg a HITVALÁSOM című prózaversemet.
Idősebbek talán emlékeznek a korabeli Hiszekegyre. Amikor én az elemi iskolába jártam, azzal kezdődött a tanítás:

"Hiszekegy Hiszek egy Istenben
Hiszek egy hazában
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!
Amen."
Ennek nyomán készült az én prózaversem.
Új Magyar Hiszekegy

A hitvallásom
2010. május 19.

Hiszek egy igazságos Istenben.
Hiszek benne, mert megteremtette a valamikor tejjel-mézzel folyó gyönyörű szép Nagy-Magyarországot;
hiszem, hogy ezt Ő nem felejti el!

Hiszek az egyetlen, bennünket befogadó Hazában, ahol fűzfák árnyékában patakok csordogálnak, vizüket nagy folyókba gyűjtve viszik tovább a tenger ölelő karjaiba...
A zöldellő lankákon és erdőkben őzikék és nyuszik futkosnak, fák ágain mókusok ugrándoznak, madarak dalolnak és fészkelnek, s költik ki fiókáikat...
Ahol a tavakban ficánkoló halak élnek, a réteken tarka virágok nyílnak, a legelőkön hatalmasra nőtt, páratlan nagy, fehérszarvú magyar-marhacsordák legelésznek.
A Nagy-Magyar-Alföld hatalmas síkságain aranyló búzatáblák kalászait lengeti a szellő, melengető napsugár érleli, s abból sütik a páratlanul finom kenyeret, amilyen sehol sincs a világon...
Nemzetünk hírneves tudósai világhírű találmányokkal ajándékozták meg az emberiséget.
Írók, kötők és művészek különleges alkotásaikkal elismerést szereztek itthon és a nagyvilágban.
Munkásaink gyárakban és földeken szorgalmasan végzik fáradságos feladataikat.
Városokban és falvakban élő szegények-gazdagok, idősek és fiatalok valahányan áhítják a békességet, hogy munkájukat nyugalomban végezzék.
Ifjaink abban reménykednek, hogy tanulmányaikat befejezve, mindnyájan a haza javára fejthetik ki megszerzett tudásukat.
Kisgyermekek a játszótereken vidáman kergetőznek, s mi higgyünk abban, hogy mire felnőnek, gyűlölködés helyett újra szeretet él minden ember szívében...

Hiszek Istenem örök igazságosságodban,
hiszem, hogy e sokat szenvedett nép sorsát jobbra fordítod és bűnbánó nemzetünk keserveit eloszlatod.
Hiszem, hogy végre örömöt és békességet hozol a sokat szenvedett embereknek.
Amen!

Köszönöm érdeklődő figyelmüket, köszönöm, hogy türelmesen meghallgattak.

Megjegyzés:A beszéd elhangzott Salgótarjánban, a József Attila Művelődési Képzési Központ konferencia termében (kötészet napja tiszteletére) 2012. április 16-án, 14 órai kezdettel. A szövegben szereplő versek közül néhányat középiskolai diákok adták elő.
Szűnni nem akaró tapsvihar követte a szavaimat, amire igazán nem számítottam.

Az egyesület kedves elnöke utána néhány szóban bejelentette, hogy a pulton elhelyezett köteteket: jutányos áron megvásárolhatják, majd szétosztotta a fiam, Attila filctoll rajzait.
Végül az Egyesület költő-tagja kapott alkalmat rá, hogy elmondja néhány versét. Nekem ajándékozott verse:

Őszi séta
dr. Újlaki István verse

Szép őszi nap van. Sétálok egyet
a régi úton, neki a hegynek,
s hol a bányai erdő széle van,
a kis kilátón kifújom magam.
Nézem a tájat, a fákat, a rétet,
s a képzeletem oda megidéz Téged.

Nézzük a lombok tucatnyi színét,
verset idézünk, szép őszi igét,
majd korholom az erdő hiúságát,
hogy festi magát, levelét, meg az ágát;
itt sárga szín keverve mély-vörössel,
arra rozsdabarna, gyenge-zölddel.

Azt mondod: az idei készlet ez
most festi el, átvinni nem lehet;
új tavaszra nem hagyhat őszi színt,
más lesz a divat, meglátod, megint.

Rikkant egy madár, a csönd véget ér,
az elkószált gondolat visszatér,
már gyönge visszhang Kedvesem szava,
no még egy sóhaj, - s ballagok haza.

(Salgótarján, 2002. október)
A hálás közönség tapssal jutalmazta.

**
Még föl sem állhattam a székről, valósággal megrohamoztak, s legalább fél órán keresztül álltak sorban, kérdezősködtek, érdeklődtek mindenféléről, s tartották kezükben a novelláskötetem, hogy dedikáljam.
Nagyon sok ajándékot kaptam, salgótarjáni festőművész(nő-)től Romantikus álmok című, vásznon megmunkált festményét. De felsorolni sem lehet a sok apróságot és figyelmességet, amivel engem körülvettek s megajándékoztak.
Elhalmoztak szeretetükkel, ölelgettek; kaptam virágcsokrokat, cserepes-virágot, mézet, édességet, az internetről már előzőleg ismert hölgytől DVD-t és könyvet, amely a gyönyörű modern technikával épült acélgyári templom történetéről szól, abból az időből, amikor Salgótarjánban éltem.
Teljesen zavarba hoztak túláradó szeretetükkel. Olyan érzésem támadt, hogy munkásságom nem volt hiábavaló, a hálás közönség annak elismerését tanúsította.

Lassan kezdett feloszlani a társaság, a diákok indultak el először, akik felnőttekhez méltó, kitüntető figyelemmel, csendben hallgatták végig a műsort, s minden verset szűnni nem akaró tapsviharral köszönték.

Már aznap este beleolvastam a kötetbe, amelyben a krónikás naplószerűen írta le a háborút követő idők rémségeit, az egyház és a papok üldözését (abból az időből, amikor én már elköltöztem Salgótarjánból). A kötet sorai közt találtam az általam ismert templom kántorának, a vezető két ferencrendi atya és szerzetes sorsának alakulását. Olvasva a könyvet, utána nem tudtam letenni a kezemből, s nem tudtam elaludni.
Kedves emberekkel ismerkedtem meg ezen a napon, s számomra feledhetetlen marad 2012. év Költészet Napjának megünneplése!
Olyan érzéssel, feltöltődve érkeztem haza, mint amikor valaki élete munkásságáért megkapta jutalmát.

Vége!

2012. április 16.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-06-14 18:28:47

válasz Kukonya (2012-06-13 23:08:27) üzenetére
Kedves Eszter!
Nagyon megköszönöm hogy hűségesen kitartottál az anyagomnál. Számomra öröm, hogy időt szántál rám, s köszönöm az elismerő, kedves szavaidat. Tudod, nem is olyan óriási dolog, ennyi időre összedolgozni az elismerést... De azt mondhatom, hogy azon az összejövetelen, nagyon kedves emberekkel ismerkedtem meg, akik kitüntettek szeretetükkel és elismerésükkel. S ezt - nem lehet letagadni - csak amivel lehet, viszonozni kell. Többjükkel tartom interneten a kapcsolatot. Van, aki a Down-os fiam részére rajzkiállítást szervez. S ki ne örülne ennek?
S szeretem a fiatalokat, hiszen két unokám ugyanabban az évtizedben született, mint Te. Mindkettő diplomás, ill. a lány-unokám utolsó évét tölti az egyetemen. Az idősebbnek sikerült állást szereznie, de tudom, nehéz sokak helyzete, amiért őszintén sajnálom őket, hogy fáradozás-tanulás-diplomájuk után gondokkal kell megküszködni. mert nagyon nehéz elhelyezkedni.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-06-14 18:11:03

válasz T. Pandur Judit (2012-06-13 23:48:08) üzenetére
Kedves Judit!
Utolsó állomást is elhagytuk. Köszönöm, hogy nem fáradtál bele, s kitrtottál a végéig. Köszönöm az elismerésedet, mert igazán jól esik, főleg olyanoktól, akikre én felnézek, és sokat számít a véleményük. Mert Te is azok közé tartozol. A Napvilág nekem sokat jelentett, és jelent ma is. Nagyon sokat tanultam itt másoktól, sok kedves embert- barátot ismerhettem meg, sok tekintélyes írói-költői tudással rendelkeznek, s öröm számomra a megszerzett ismeretség. Mindig figyelem a föltett anyagokat, s nagyon bánt, ha kedves ismerőseim anygához nem juthatok hozzá időben. Nagy élvezettel olvasom sokak írását, s köztük első helyeken állnak a Tiéid.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5479
Időpont: 2012-06-13 23:48:08

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Én nem csodálkozom a salgótarjáni bemutatkozásod sikerén! Egyike vagy itt is azon kevés alkotóknak, akire szinte minden Napvilágos tag felfigyel, akit szinte mindenki olvas. Nagy nyereségnek érzem én is, hogy megismerhettem az alkotásaidat. Jelenléted fontos alap pillére ennek az irodalmi oldalnak, alkotásainkhoz írt hozzászólásaid nem rekednek meg a pusztán nyelvtani boncolgatásnál, ami - mondanom sem kell -, hamarabb okoz kiábrándultságot, mint sem örömöt vagy élvezetet az irodalmi művek iránt. Mert te tudod, hogy az irodalom nemcsak, helyesen írt szavakból és szabályokból áll...
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2011-10-05
Összes értékelés:
204
Időpont: 2012-06-13 23:08:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

Elolvastam az összes írást.Annyira jól írtad meg az élményt hogy ott lehettél az ünnepségen hogy teljesen át tudtam érezni azt hogy mekkora élmény volt ez neked.Nagyon. nagyon örülök sikereidnek!Élvezettel olvastam minden sorod.Volt néhány rész amin elsírtam magam.De voltak olyanok is benne amiből erőt merítettem a továbblépéshez.Nagy tisztelőd vagyok.Nagyon jól írsz.

Szeretettel Eszter
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-06-01 23:21:14

Kedves Eszti!

Köszönöm, hogy olvastad, és a jó kívánságkat is. Hasonló jókat - és mégjobbakat kívánok Neked is, ami biztosan megérkezik!

Szeretettel: Kata
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2012-06-01 10:46:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

Gratulálok a munkásságodhoz és a sikereidhez, és további sok szép és jó művet kívánok neked!

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-31 11:47:07

válasz aLéb (2012-05-31 11:40:42) üzenetére
Kedves aLéb!

Köszönöm a látogatást, számomra véleményed igzán sokat jelent. Valóban élmény számomra az idei költők napi ünnepség.
Neked is sok sikert kívánok kiváló költői munkásságodhoz!

Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2006-12-28
Összes értékelés:
4500
Időpont: 2012-05-31 11:40:42

Kata, átsüt a soraidon az a mély megélés, amit az írásaidban is megtapasztaltam már. Örülök, hogy ilyen élménnyel lettél gazdagabb, tiszta szívemből gratulálok neked a sikerhez. Írásodat örömmel olvastam!
aLéb
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-31 11:15:34

válasz deva (2012-05-31 03:05:14) üzenetére
Kedves Éva!
Öröm számomra, hogy itt is meglátogattál. Mindig jó érzéssel és szeretettel gondolok vissza arra feledhetetlen napra, amit ott töltöttem Nálatok, ahol az összetartozás és szeretet kisugárzása feledhetetlen emléket jelentett számomra. Köszönöm az elismerést, és a többi jó kívánságot, amit én is szeretettel viszonzok Neked és a klub valamennyi kedves tagja számára.
Kata
Olvasó
Regisztrált:
2012-04-08
Összes értékelés:
30
Időpont: 2012-05-31 03:05:14

Drága Kata! Egyesületem tagjai számára is feledhetetlen marad ez a nap. Osztozunk boldogságodban. Köszönjük, hogy megírtad. Jó egészséget kívánunk további sikeres alkotó munkádhoz. Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesülete Tóth J Gyuláné Deák Éva egyesület vezető.
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3377
Időpont: 2012-05-30 23:38:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

Nem olvastam el az összes részt, de szépen leírtad. További sok sikert kívánok neked.

Szeretettel: Ági
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-30 23:33:54

válasz Kőműves Ida (2012-05-30 17:50:21) üzenetére
Kedves Ida!

Örülök, ha meglátogattad a kincsesbányámat. Valóban, már akad ott sokféle olvasnivaló, s aki szereti a könyveket, mind olyanok, amelyek az életből vétettek, találhat benne kedvére valót. Igazán kedves vagy, s örülök, ha majd mindegyikbe belenézel.
Ott is találsz helyet a megjegyzéseknek.
Köszönöm az érdeklődésedet.

Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6862
Időpont: 2012-05-30 17:50:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Finta Kata (2012-05-29 11:28:11) üzenetére

Kedves Kata!

Köszönöm szépen a jókívánságokat.
Ellátogattam az elektronikus könyvtárba, és megcsodáltam műveidet. Micsoda gazdag életmű, Életem regénye 14 kötetben, aztán novellás, verses kötetek, elbeszélések, egypercesek, édesapád verseskötete... Sok-sok csodálatosan szép könyv. Szívből gratulálok ehhez az életműhöz. Azt hiszem nem fogok unatkozni, szabadidőmben gyakran fogok odalátogatni és olvasgatni műveidet. Köszönet érte, hogy tehetem.
Sok szeretettel
Ida
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-29 11:38:05

válasz pirospipacs (2012-05-28 17:20:12) üzenetére
Kedves Pipacs!
Köszönöm, hogy érdeklődtél az anyagom iránt. Jóleső érzéssel olvastam meleg, értő soraidat. Azt külön köszönöm, hogy már az internetre föltett köteteimre is fölfigyeltél. Azt hiszem, ma teszem föl a legújabb kész anyagomat. Számomra nagyon sokat jelentett, hogy az idők folyamán kissé elkopott naplóim naprakész anyagául szolgáltak az írásaimhoz. Ha valakinek eszébe is jutnak régmúlt időkben átélt események, azok olyan részletességgel sohasem szolgálhatnak, mint a leírt napók sorai, mivel azok visszatükrözik nekünk a további eseményeket is.
Számodra is kívánok hasonló sikereket.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-29 11:28:11

válasz Kőműves Ida (2012-05-28 16:08:50) üzenetére
Kedves Ida!

Számomra öröm volt, hogy munkám eredményét mások, számomra ismeretlenek is, elismeréssel fogadták. Kívánom mindenkinek, hogy érezze meg a siker érzését. Engem is meglepetésként ért, amit azon a napon kaptam hallgatóimtól. Mindez azt igazolja, hogy nem csak a pénzjutalmak szereznek örömöt, az elismerés többet jelenthet.
Köszönöm észrevételeidet, és azt, hogy figyelemmel kísérted az egyes anyagot.
Neked is kívánom, hogy értékes munkád megkapja jutalmát.

Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-29 11:20:09

válasz Selanne (2012-05-28 13:29:28) üzenetére
Kedves Marietta!

Köszönöm, hogy hűségesen végigolvastad hosszú anyagomat. Köszönöm a kedves értékelést és a hosszászólásaidat. Nem dicsekvés miatt írtam le a történteket, inkább azért, hogy lássátok, a fáradságos munka megkapja a jutalmát. Én is munkám jutalmaként éltem meg a történteket. Neked is kívánom, hogy megérjen a gyümölcs, s munkád eredményeként megjutalmzzon sorsod.

Szeretettel ölellek: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-29 11:14:38

válasz Millali (2012-05-28 10:59:49) üzenetére
Kedves Millali!
Mélyenlátó szemeiddel- vagy szmüvegeddel nagyon is jól láttad, s átérezted a valóságot. Én valóban nem vártam semmiféle csodálatot, mivel nálam ez a "munka" - inkább élvezet. S amit tettem, úgyis megtettem volna, ha azt senki észre sem veszi.
Hiszen az egész írással való foglakozást magam- és családom számára kezdtem el, amikor megtaláltam napóimat, azért, hogy helyenként örömteli vagy küzdelmes, máskor nehéz életemet utódaim számára örökül hagyjam. Aztán megszerettem. Van ez így, s talán így van ez jól.
Nem vagyok hálátlan sorsom sem azért, mivel a sok elkészült kötetemet nem tudtam nyomtatásban megörökíteni, számomra az is örömöt jelent, hogy az interneten sokan olvassák.
Köszönöm, hogy hosszú anyagomat végig elolvastad, s megtetted észrevételeidet.
Szeretettel: Kata
Alkotó
pirospipacs
Regisztrált:
2010-07-24
Összes értékelés:
2709
Időpont: 2012-05-28 17:20:12

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Bavallom, lemaradtam, és ma pótoltam néhány rész olvasását. Most, hogy itt a vége, ami valaminek mégis csak a kezdete, kívánom, hogy még nagyon sok örömed teljen munkáid gyümölcsében. Én már olvastalak a könyvtárban is. :) Most ebben az írásodban valami mérhetetlen melegséget tudtál tovább adni nekünk, egy kedves, reményteljes érzést. Nagyon kellemes érzés kerített hatalmába, ahogy haladtam soraidon. Köszönöm ezt az érzést, és gratutlálok sikereidhez!
Szeretettel.
pipacs :)
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6862
Időpont: 2012-05-28 16:08:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Kata!
Élvezettel olvastam beszámolód minden sorát. Veled örültem sikereidnek, a tapsviharnak, minden elismerésnek. Köszönöm, hogy mindezt átadtad nekünk, megosztottad velünk, hogy olvashattuk. Nagy öröm volt.
Hiszem, hogy ezzel még nem ért véget. Remélem még nagyon sok írásoddal, verseddel találkozhatunk itt az oldalon. Kívánok Neked a továbbiakban is tartalmas alkotó éveket, s természetesen hozzá jó egészséget, víg kedélyt.
Sok szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2012-05-28 13:29:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Kata!

Nagy érdeklődéssel olvastam soraidat. Egy olyan csokrot nyujtottál számomra, amely mind tartalmilag, mind életútként, is példaértékű. Kívánok további nyugodt, szép napokat egészséget számodra, nagy tisztelettel. Irodalmi munkásságod pedig szárnyaljon tovább, hittel, szeretettel.

Ölellek:Marietta

Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2116
Időpont: 2012-05-28 10:59:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Szinte láttam magam előtt az arcodat az ünnepség végén. Jól eső mosollyal nyugtáztad az elismeréseket, de kérdőjelek jelentek meg a tekintetedben. Szerintem belül egy hang azt kérdezte.
Miért ez a túláradó tetszésmegnyilvánítás? Hisz csak azt tettem, amit szeretek, és amihez értek.
Igen Kata! Csak azt tetted, és tedd még nagyon sokáig, mindannyiunk örömére, és fogadd a gratulációkat, mert ami neked természetes, az másokból csodálatot vált ki. Nem foglak magasztalni, hisz az írásaid megteszik azt. Én inkább, egészséges, hosszú és boldog alkotóéletet kívánok neked,teljes őszinteséggel.
Szeretettel:
Millali
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-05-28 01:01:45

válasz Istefan (2012-05-27 22:56:29) üzenetére
Kedves István!
Köszönöm a kedves szavaidat, s hogy a sok betűmet - mind a nyolc részletnél - elolvastad. Szép teljesítmény. Én is kívánok Neked hasonló és még nagyobb elismeréseket. Az mindenkinek jól jön.
Igen, én nem szeretek olyan véleményt leírni, hogy tetszett, s agyonpontozni az illetőt csak azért, hogy ő is eljöjjön hozzám és visszaadja. Tudom, sokkal többet használok, ha udvarias hangnemben közlöm az észrevételeiket, s a hibákat is. De nem csak azt. Én is örülök, ha valamit nem jól csináltam, s arra felhívják a figyelmet. Nálad - most már tudom, a géped is okozta az elírásokat, de főleg ifjaknál fordult elő, hogy csak úgy összecsapták az írásukat, földobták, nem figyelve arra, hogy az zavarja az olvasót. Ha tudnád, hányan vannak, akiknek leírtam, mit tegyenek, s mióta itt vagyok (2006) jutottak el addig, hogy ma már sikeresek. S én magamban szívből örülök ennek.
Köszönöm, hogy elolvastad és a gratulációt is.
Szeretettel: Kata
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2012-05-27 22:56:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Tiszta szívemből örülök, hogy ilyen jutalomban részesültél, remélem ezzel még nincs vége és a továbbiakban még több elismerésben és jutalomban lesz részed. Gratulálok és sok sikert kívánok továbbra is! Sok-sok szeretettel: István
U.i. Sosem felejtem el, hogy te voltál az egyedüli, aki felhívta a figyelmem a helyesírás ellenőrző programra és nem rosszindulatú kritikákkal javítottad a helyesírási hibáimat, ezért örökké hálás maradok.

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szeretet című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Kék Hold című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A Gondolkodó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Kóbor golyó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Támadás a kertből című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Támadás a kertből című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Pünkösd című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel A jó öreg Rádi bácsi címmel a várólistára

gleam bejegyzést írt a(z) Szeretet című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

sailor alkotást töltött fel nem lettek aranyporosak a kezek címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Ha szállni vágysz című alkotáshoz

Tóni alkotást töltött fel Jókai Mór: Jóslat / Prognose címmel

pusztai bejegyzést írt a(z) Ha szállni vágysz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Borúra derű című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Fűnyírás után című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A Gondolkodó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Pünkösd címmel a várólistára

gleam bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel Támadás a kertből címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)