HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 67

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / szatíra
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2012-09-12

HB kalandjai: Hámori Bandi és az erényes lány

Kinn az üdülőben egyszer arról beszélgettünk, hogy valóban meg lehet-e dugni minden nőt, vagy vannak esetleg kivételek?
-Tényleg! - mondta Naggyörgy Gyuri, az egyik kajakos, - kíváncsi lennék én arra, van e még manapság olyan izé, hogy erényes lány?
-Szerintem nincs, - vonogatta vállát a Bakos Attila, a másik kajakos, és féltő szeretettel ölelte magához üregelt kajaklapátját, amit nemrég vásárolt Óbudán a Szövetségtől kapott pénzen.
Az elülső teraszon ültünk, ahonnan a platánfák ötszögletű levelei között le lehetett látni a Duna keskeny, acélkék csíkjára, sokan voltunk, ott voltak a kajakosok, a focisták, ott volt a Hámori Bandi és én, és ott volt a Deregh bácsi is. Nagy volt a hőség, sört ittunk, a Deregh bácsit kivéve, aki ki tudja mi okból nagyfröccsel hűtötte magát.
Valaki szóvá tette, miért fröccsöt iszik, s miért nem sört, amire az öreg huszár így válaszolt:
-Soha nem iszom délelőtt sört édes fiam.
Másvalaki közbe kotyogott mondván, hogy "akkor tegnap miért tetszett Józsi bácsi?"
-Miért, miért? -Az öreg majd lenyelte keresztbe' a kérdezőt.
-Mer az tegnap vót, édes fiam, ma meg ma van!
A beszéd visszakanyarodott az előző témához, tovább latolgattuk, meg lehet-e dugni minden nőt, vagy sem?
-Szerintem nincs kivétel, -mondta a Hámori Bandi.
-Szerintem meg van, -mondtam erre én. -Szerintem vannak még erényes lányok.
Rám vetette égszín-kék szemét, mélyet sóhajtott.
-Jaj Testvér! Hogy te milyen szerencsétlen tudsz lenni! Ne mondd azt nekem, hogy te ismersz akár egyetlen erényes nőt is?
-Már pedig ismerek, -kardoskodtam az igazam mellett. -Itt is van egy az üdülőben, csak te még nem találkoztál vele, mert a tegnapi turnussal érkezett, s te tegnap trenyáltál valahol.
Hámori Bandi megvonta a vállát.
-Jaj Testvér! Hát nekem trenyálnom kell! Hajtottam az országúton egy kétszázast. Készülök az olimpiára, s ez nem tréfadolog! De tudod mit?! Hozd ide nekem azt az erényes nőt, s én három nap alatt háromszor dugom meg!
-Miért nem négyszer, Hámori? -szólt közbe a Bakos Attila.
-Hát akkor négyszer, -vágott oda mérges tekintetet a Hámori Bandi. Ezen nem veszünk össze.

Így és így ment a vita, míg végül fogadás köttetett arra vonatkozóan, sikerül e megdugni a Hámori Bandinak az új lányt, akit Székely Hajnalkának hívtak, s aki az előző napi turnussal érkezett.
Később történt, elmentünk evezni. Felhajtottunk a Lupáig, s pacalpörköltet ettünk a Csárdában ebédre. A Lupa Csárdában muszáj volt pacalt enni, mert ugyanis a Lupa Csárdában főzték a világ legjobb pacalját. Aztán, aztán...mi is volt aztán, heverésztünk a Muszájsziget parti homokjában, süttettük a hasunkat a Nappal, nagyokat úsztunk a lassú, zöld folyóban, - és semmi. És, igen, a Hámori Bandi kifaggatott, milyen az új lány? Olyan volt, mint egy prédára leső fiatal tigris, tele volt remegő várakozással.
Lefestettem a lányt: karcsú, magas, hosszú-derekú, hosszú combú. A haja? A haja szőke vagy barna. Talán barna. A mellei? A mellei kicsik, kerekek, feszesek. A feneke? A feneke is kicsi és feszes.
-Jó, -mondta a Hámori Bandi. -Már attól féltem olyan, mint Mráz Elvira, az ügyeletes bányarém.
Elmondtam azt is, milyennek láttam belül. Volt vele egy hosszú beszélgetésem kedd este a fűzfa alatt, melynek során egy ízben megérintettem a kezét, de azonnal elhúzta.
-Nincs az a férfi, -jelentette ki. -Ne is próbálkozz.
-Rendben van, -mondtam lelombozva. -Tudomásul veszem, hogy én nem kellek. De azt nem tudom elhinni, hogy senki a kerek nagyvilágon...
-Pedig senki! Én vallásos vagyok.
-Van egy igen jó barátom, - mondtam erre, kicsit felbosszankodva a makacsságán. Több is, mint barát, ő a testvérem. Ő minden lányt megkap. Lemerném fogadni..
-Veszítenél, -nevetett. -Hozz össze vele, s majd meglátod.
Felálltam a padról, ásítottam. Nem voltam álmos, de elegem lett hirtelen az egészből. Dugja meg ezt a lányt a recésnyelvű szarvasmarha!

-Te, ez a lány megközelíthetetlen, - mondtam a Testvérnek. -Azt mondta, hogy ő csak a férjével fog majd, mert ezt írja elő a Tízparancsolat.
-Hülyeség, - mondta a Hámori Bandi. -Hogy te milyen borzasztóan szerencsétlen vagy Testvér. Köpjél le, ha ma este nem dugom meg!

Késő délután volt, mire visszaérkeztünk az üdülőbe, de még idejében, hogy játszunk néhány szettet vacsoráig. A játékot a teniszpálya felőli erkélyek egyikéről végignézte egy magas, karcsú lány is, aki lejött hozzánk a pályára, amikor végeztünk. Székely Hajnalka volt.
-Remekül játszottatok, -mondta nekem, de a Hámori Bandit nézte közben. -Mondd, bemutatnád a barátodat?
Hámori Bandi még aznap este megdugta. Hogyan történt? Nem tudom, nem voltam ott, hogy tartsam a gyertyát.

Sétáltak a parton. Fenn ragyogott a sok csillag, lenn sötéten, némán, lustán folyt a folyó. Hámori Bandi átkarolta Székely Hajnalka vállát:
-Mondd kislány, akarsz velem dugni?
Székely Hajnalka csak egy fél lélegzetvételnyi ideig habozott. Tudta, ha most azt mondja "nem", elmegy a Hámori Bandi, és soha többé nem jön vissza. Én, a testvére tudom, tényleg elment volna: a Hámori Bandit nem érdekelték azok a nők, akik nem akartak dugni vele. Még a fogadás se érdekelte volna, mit számít az, hogy veszít egy láda sört, majd visszanyeri másnap, egy másik fogadáson!
Rebegve, elhaló hangon jött a válasz:

-Ó, igen!

Hát így történt. S ezzel vége a Hámori Bandi történeteknek, többet nem tudok írni.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-10-03 20:33:04

válasz Poós Gergely (2012-10-03 19:07:33) üzenetére
St, arra krlek vitatkozz, mindig mondd ki azt, amit gondolsz. A vilgrl mondtam azt, h szar, a trvnyei, a berendezkedse, - minden. Az emberek tettk ilyenn. Meg kell hallnia milliknak, mert az autgyraknak fontosabb a sebessg, mint a biztonsg? Ezer szmra lehetne hozni a pldkat. Az emberek eben a sz. -ban lnek, -ez van Nem tudtl a lelkembe gzolni, mert ilyen rtelemben nincs "lelkem" s a szvenre se veszek semmit, mert ilyen rtelemben nincs"szvem" se. s imdok vitatkozni, csak legyen hozz parner.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-03 19:07:33

Ne haragudj, hogy rtam. n tbb nem folyok bele semmilyen vitba veled, mert a vita csak ellenttet szl, s jaj annak, aki megbotrnkozst kelt. gy n tbbet nem teszem.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-03 19:07:24

H, kedves Bdn, nem akartam a lelkedbe gzolni, ne haragudj. Br szerintem nem haragszol. Na mindegy. Amiket lertl abban, majdnem mindenben egyetrtek, a vilgot senki semmivel nem teheti jobb, n sem akarom, nem is tudom. Nem is azrt rok ilyesmit, hogy brkin is segtsek. Legfeljebb magamon segthetnk, ha tudnk.
De azzal nem rtek egyet, hogy a vilg egy nagy raks ar. A vilg az emberekbl ll. A vilg ember nlkl semmi. S ezzel a megktssel (hogy a a vilg emberekbl ll), ha a te gondolatmenetedet folytatvn, azt is mondhatnnk, hogy minden egyes ember egy nagy raks ar. Ez, mr ne is haragudj, azt jelenti, hogy sajt gyermekeidrl, felesgedrl stb. is azt gondolod: k is egyenknt nem tbbek, mint egy egy nagy halom ar. Ez pedig kiss ers. Mg ha igaz is (esetleg).
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-10-02 16:15:43

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
Arrl szl, hogy van (volt) egy egyszeri, s megismtelhetetlen vilg, egy valdi vilg, a rgi Rmai-part vilga, lht arany-ifjakkal, s lht nzeteikkel, mely a mesben csoda orszgg vlt, (vlik) s a szereplk npmesei hskk, akiknek csods, lht tettei, lht nzetei leromboltk a rgi idk lszent tabuit. De ez is csak egyfajta leegyszerst megkzelts. HB a legjobb, persze, hogy dugja meg az ernyes lnyt, ki ms tehetn? Mese habbal, de sokaknak tetszenek ezek a mesk, brmennyire infantilisak is. Elvgre mindenkiben benne van a vgy, hogy a legjobb legyen. Tarzan is ezrt lett vilgsiker.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-10-02 16:15:04

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
A harmadik taln a Testvrre izzik be, br ez nem valszn. A trtnet(ek) alapjn nem lehet ltalnos tanulsgokat levonni. Nem lehet azt mondani, lm, lm, ide jutottunk, nincs manapsg mr ernyes lny, mindenki elcsbthat. De azt pl. el lehet mondani, hogy bizony vannak olyan lnyok, akiknl az ernyessg csak felvett manr, s akik egy komolyabb ksrtsnek (pl. HB) , mr nem tudnak ellenllni. A dugs nem lnyeges. Ez a trtnet se a dugsrl szl.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-10-02 16:14:26

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
n ide ltalban rvidebb jelleg rsokat, novellkat, egyperceseket tltk fel. A rvidsg miatt nem mutathatok be nagy llegzet trsadalmi helyzetkpeket, nem brzolhatok emberi sorsokat, trtnelmi tvlat esemnyeket. Ha megtennm, az szksgszeren csak vzlat lehetne. De felvillantok egy-egy klnleges esetet, bemutatok egy-kt egyltaln nem ltalnos, s tipikus esetet, illetve szereplt. Az ernyes lny esete HB-val egyedi, eseti s megismtelhetetlen. Egy msik ernyes lnyra taln nem hatott volna HB kk szeme, s ellenllt volna.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-10-02 15:46:35

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
n nem vagyok elg komoly, ez az alapvet problma. nem hiszem hogy foglalkoznom kellene azzal, mirt olyan az ifjsg, amilyen, ha hinnm, se rtek hozz, ha rtenk, nem lenne kedvem. elg a magam baja, magamnak se tudok tmutatt adni, nemhogy msoknak. De, ha valaki gy rzi, neki kell megmutatnia a tabukat a vilgossg fnyben, -az tegye! -n biztosan nem leszek a trzs-olvasja (a Te rsaidat kivve) Nem gondolom, h az rnak az a dolga, hogy jobb tegye a vilgot. A vilgot nem is lehet, de nem is kell jobb tenni. semmit nem kell vele tenni, gy sz. ahogy van, s ha megprblunk belenylni, csak a keznk lesz tle sz.-os.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-02 11:31:12

A vilg lerz minden tabut magrl. Ma mindent lehet. Szinte kvetkezmny nlkl. Itt llunk valami eltt s csak s kizrlag elre nznk, mert a mlt s annak minden ttele, eszmje, trtnse, hatsa ma senkit nem rdekel. Ez a fiatalokon abszolt ltszik. De tudom, a fiatalsg mindig ilyen volt. De ma azrt ms a helyzet, mert nincs mibe kapaszkodni. Rgen volt. Ma az informcikkal hemzseg s moralizlatlan vilgban elg nehz fiatalnak lenni. Jaj, bocs, most veszem szre magam: komolykodok. Pedig gye azt nem szabad.
dv, n
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-02 11:31:00

Igen n is azt hiszem, nem lehet llandan a dugsrl rni, mg ha tma j is. Mert elbb utbb tfordul, s unalmass vlik. Az emberisg ppen azon dolgozik, hogy minden tabu tmt, viselkedst, beszdet, s minden tabuknt kezelt eddigi emberi aktivitst ledobjon magrl, Ezt el lehet segteni, meg lehet gtolni s t lehetne vltani, hogy a lerzott s eddigiekben tabuknt kezelt s ebbl kifolylag a sznyeg al sepert mindenfle jelensgrl most mr a legmegfelelbb mdon s a vilgossg fnynl lehessen rluk beszlni. Ne legyints erre Bdn! Nagyon sokan vannak, fleg fiatalok, akik annyi de annyi krdskre vrnak feleletet, s nem tudjk, hogy ebben az sszevisszasgban kire hallgassanak, kiben miben higgyenek, hov tartozzanak.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 17:12:32

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 17:04:58) üzenetére
OK, ezen nem vesznk ssze! rlk, hogy olvastad, h reagltl r, rm volt Veled vitatkozni, kszi! -n
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-15 17:04:58

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2012-09-15 16:21:14) üzenetére
n nem hborodtam fel a trtneten, gy a polgrpukkaszts rszt nem tudom rtkelni, ennl magasabban van az ingerkszbm. rzem a trtnetben a szndkos tlzsokat, s lehetetlensgeket, ellenben az ehhez szksges megfelel nirnit mr nem. A tlzott tkletessg nekem mg egy szatrban sem fr meg. A felsorolt dolgok pedig valjban semmit nem igazolnak. Kismilli ilyen pasi van, akik ennyire knnyen s lazn veszik az letet s el is hiszik, hogy a csajozshoz ennyi is elg (akadnak szp szmmal csajok, akikhez gy is van), de a pardijuknak ez gy nem j.

Mondom, az rsi stlus, a szfordulatok tetszenek, de a HB trtnetek nekem nem jnnek t.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 16:21:14

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 14:47:55) üzenetére
n lttam mr ilyet Bla! Egybknt sztem attl durran a sztori, h az olvas beveszi, h a lny megkzelthetetlen, s azt vrja, pofra esik majd a HB, de az olvas esik pofra, mert kiderl HB eltt nincs lehetetlen. HB a legjobb, s ezt a sztori vgn az olvas is megtudja. Hogy kicsit cinikus a trtnet? Hogy kicsit polgrpukkaszt? Ki mondja, hogy nem az? De mi van a felszn alatt? Mit mond el valjban a trtnet az alap-sztorin kvl? Nos, sztem, ha elvonatkoztatsz egy kicsit a krimik logikjtl, erre is rjssz:)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 16:20:21

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 14:47:55) üzenetére
Az dlben aztn teniszezik mg egy jt, mg mindig nem fradt (5) Tud valamit a nk nyelvn (6), mert nem azt krdezi a lnytl, h "megfoghatom-e a kezed?" -hanem rgtn a lnyegre tr. Aki ezt gy bevllalja, az tudatban van annak, hogy jkp (7) s srmos (8) s ellenllhatatlan (9)
Mit tudunk a lnyrl? Tudjuk, h csinos, szp. Tudjuk, hogy vallsos s ernyes. Illetve nem tudjuk, h mennyire az, mennyire komolyak a nzetei. Tudjuk, viszont, h kiss rtarti. Na mr most, lehet e egy olyan srcnak, aki a trsasgok dvskje, aki jkp, nagypofj vagny, lsportol, srmos deli legny gyors sikere egy lnynl, aki esetleg csak mint pajzsot tartja maga el gyenge lbakon ll ernyessgt????
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 16:19:38

Szia, megprblom levezetni, mi a logikja, (a dramaturgia menete) hogy jut odig a dolog, hogy a lny azt mondja: igen. Nzzk, mit tudunk meg fokrl fokra. Azzal indul, h sokan lnek fenn a teraszon, ott van HB is. a f hangad (1) , jelenti ki, h minden nt, stb. Fogadnak vele, gy teht "nagymen" lehet a HB (2) minden tren (Ha nem lenne az, a kajakosok s a focistk elintznk egy kzlegyintssel) Aztn a dg nagy knikulban a sok sr utn elmegy a Dunra evezni, nagyokat szik, stb, szuperfizikum (3) Megtudjuk egy beszlgetsbl, h kszl az olimpira (4) -kicsit fllents is, igazi nagypofj vagny.

Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-15 14:47:55

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2012-09-15 11:54:40) üzenetére
Valjban ez a sztori nem gy szl. A hallgatk nagy rsze kirohan hnyni, azoknak azt mondja a prof, hogy nincs gyomruk a sebszethez. A bentmaradknak azt mondja, hogy aki utnacsinlja, abbl lesz a j sebsz. Csak egyvalaki jelentkezik, megteszi s csak utna mondja a prof, hogy na belle sem lesz j sebsz, mert br gyomra az van, azt nem vette szre, hogy az egyik ujjt dugta be s a msikat nyalta le...

n elolvastam tbb sztorit is, ltom bennk a szrrealizmust, ezrt is hoztam fel Douglas Adams-et pldnak. Ettl fggetlenl sem igazn jttek be, mert nhol mr eltlzottnak tartom az lomvilg szer megjelentst. Ennl az itteni sztorinl pedig fenntartom, hogy pont a lnyeg nem derl ki. A minden n elcsbtsra alkalmas szuperkpessg pedig mg egy mesben is elveszi az egsz frfi-n dolog izgalmt. Ez persze pusztn magnvlemny, ltom ltalban szeretik az olvask ezeket a sztorikat.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 11:54:40

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 11:32:18) üzenetére
Van egy sztori, boncol a hres prof az egyetemen. Egy les szikvel felvgja a halott gyomrt, majd belenyl az ujjval, megnyalja mondvn, most pedig megkstoljuk a hulla gyomrbl a mkos-tsztt. A hallgatk fele rgtn kirohan hnyni, de akik bennmaradtak, azoknak azt mondja a prof.: magukbl j orvos lesz, mert maguk j megfigyelk. Maguk lttk, hogy ezt az ujjamat digtam be, de emezt nyaltam meg!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 11:50:01

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 11:32:18) üzenetére
A HB sztorik arra plnek, hogy egymsra plnek. Aki tbbet elolvasott bellk, annak nem lesz hinyrzete, mirt nem rtam le ebben a trtnetben HB-t kvlrl, bellrl.(Hogy indokoljam a gyors sikert) De az egszben az a plne, h ez a sztori, ppen gy, mint a tbbi HB sztori, nem arrl szl, aminek mutatja magt, hanem egszen msrl. Az olvask tbbsge (akik taln nem krimi-olvasson nttek fel) rjn erre, s ltja a bet mgtt a szt, a sz mgtt a mondatot, a mondat mgtt a tartalmat, s a tartalom mgtt a mondanivalt.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 11:40:20

válasz Kőműves Ida (2012-09-15 11:25:37) üzenetére
van egy idevg kzmonds Ida: ha nem szltl volna...". ismered, nem? Egybknt ez olyan "kmvesids", h hozzszlsz, megrod a magad dehonesztl vlemnyt, majd kijelented, hogy te nem hajtasz vitatkozni. (kis krdjelek: ?????????????) - rszedrl a vita le van zrva. Az idzetekre nem reagltl????
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-15 11:32:18

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2012-09-15 10:53:39) üzenetére
Attl mg ez olyan, mintha egy Agatha Christie regny vgn rmutatnnak, hogy "X volt a gyilkos" de hogy mirt, vagy hogyan tette, arrl egy sz sem esne. Az odig ok, hogy egy karakter minden nt megkefl akit r, vannak ilyenek szp szmmal (Joey a Jbartokbl, Barney az gy jrtam anytokkalbl, Tyrion a Tz s jg dalbl, stb) de mindnl ltjuk a dolog mikntjt. Ebben az rsban viszont a hdts olyan... hm, ha mr a Pirosks plda: az egyik jelenetben a farkas felfalja Piroskt s utna a mesl csak annyit mondana a szabadulsrl: "Ezutn a farkas legyzetett, Piroska s a nagymamja pedig megmenekltek" Ha arra van kihegyezve egy trtnet, hogy egy lny mennyire ernyes, akkor n kvncsi lennk r, hogy mitl adja be mgis a derekt. Pont a dolog rdekessge veszik el, ha ez a rsz marad ki.

Ezzel egytt is az rsi stlus mint mondtam tetszik. Kicsit Rejt, kicsit Douglas Adams, de ahogy elolvasgattam mg pr HB sztorit, ht a trtnet egyiknl sem igazn jtt be.
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-09-15 11:25:37

válasz Bödön (2012-09-15 10:48:40) üzenetére
Nem tallzok, Bdn, mert nem rdekel. Egyszeren rtetlensgemet fejeztem ki, ugyangy, ahogyan tettem a Val Vilggal kapcsolatban, amit egy orszg, taln 70-80%-a nzett, mg a gyerekeket is belertve. rltem, hogy vget rt, br jmagam akkorra vgleg leszoktam a tvnzsrl. Erre az oldalra is vannak bejelentkezve gyerekek, rnak, olvasnak egyarnt, n csak a gyermekeket vnm a lelki srlsektl, amit sajnos, a szlk gyakran elmulasztanak. Sajnos, kevs vagyok hozz, mert a tbbsg gyz. Azrt rlk, hogy mgsem vagyok egyedl. Ez az n vlemnyem, s errl nincs mit vitatkozni, a vlemnyem nem fog megvltozni, mert nem hajtom megvltoztatni. Rszemrl ez nem vita krdse, ez csak az n egyni vlemnyem, s a tovbbiakban nem kvnok hozzszlni ehhez a tmhoz. Csak magamat tudom megvdeni, oly mdon, hogy nem olvasok ilyen tmj rsokat. St, a tanulsgot is levontam: mgsem kellett volna hozzszlnom... dv. Ida
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 11:24:04

válasz szusi (2012-09-15 09:42:41) üzenetére
Ksznm, a lnyegre tapintottl r! dv: n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 11:18:38

válasz antonius (2012-09-15 08:40:55) üzenetére
Ebben az rtkvlsggal sjtott egyre silnyul vilgunkban jssz te, a tiszta s gy fogalmazol az itt kedvez vlemnyt alkot rtrsaiddal kapcsolatban, hogy "tapsikolk, vihorszk"? Fogadd nagyrabecslsem s ksznetem az nevkben is! -hogy a j zls, a tisztessg s a ni mltsg ne essenek bele rtkeink mlyre sott srgdrbe.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 11:08:00

válasz antonius (2012-09-15 08:40:55) üzenetére
sszekevered a szezont a fazonnal (a trtnet, s a szereplk erklcsisgt az r erklcsisgvel) - olyan ez, mintha pl Zolt ostoroznd az lvhajhsz pap, s a "laza" erklcs nk miatt, s nem a JELENSGET, amit lefest. Hinyoztl az irodalom rkrl az ltalnos iskolban? Egybknt honnan veszed a nzeteidet? lsz egy dobozban, melynek oldalaira frzisokat mzoltl, s a Kszv ember fiait olvasod? Vagy Marx Szocialista Erklcstant? Meg tudnd mondani, mi a megalz a nkre nzve abban, ha kimondjuk, k is olyanok, mint mi frfiak? Nekik is joguk van ahhoz, amihez neknk? Mi az erklcstelen abban, ha egy n, akr alkalmi partnereknl keres testi "szerelmet"? Ettl egyikk sem kisebb, vagy rtktelenebb! Hol lsz, kukkants ki egyszer a dobozodbl s nzz krl, 2012-t runk!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 10:53:39

válasz sgtGiggsy (2012-09-14 21:47:10) üzenetére
Kedves Bla! Egy mesben minden lehetsges, ilyenek a mesk. Mg az is elfordul pl , hogy a kis Piroska beszl farkassal tallkozik az erdben, mi elhisszk, pedig nincs agyonmagyarzva, h mitl beszl a farkas. Irodalomra az ltalnos iskola 7. osztlyban...
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 10:48:40

válasz Kőműves Ida (2012-09-14 23:27:04) üzenetére
Nhny vlemny, amit a "megalzott" nktl kaptam (nagyrszben): "Ez nagyon j!!! Sikamls trtnet, de nekem bejtt" "Tetszett, HB rajong vagyok" . "Ott feszl az egsz mgtt fiatalsgunk tiszavirg ltnek s biztos elmlsnak teljes bizonyossga". "Lebilincsel. Egy szuszra fel se nztem belle". "Nagyon j stlusban megrt novella". "Marhra brom a stlusodat, kicsit morbid, kicsit groteszk, de ppen ez a j benne. Nekem nagyon bejn". "Igazi magyar humorral megldott nagyszer alkots". "Jl elszrakoztam a trtneteden". "Na vgre, mr rg vrtam egy kis j HB-re. rmmel ltom, hogy a sznvonal nem esett vissza" Tallz kicsit mg Ida, ha akarsz, mert mg sok ilyen van....
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-15 10:35:18

válasz Kőműves Ida (2012-09-14 23:27:04) üzenetére
Kedves Ida! Csak muldozz, s bmuldozz tovbb: Eddig erre az oldalra 52 db HB-trtnetet tltttem fel. 32 062 -en olvastk, s 292 hozzszls rkezett. A hozzszlsokat 90 %.ban "ni mivoltukban megalzott nk rtk" (Olyan rtrsak egybknt, akik jval rgebben vannak fenn az oldalon, mint Te, s annyival jobb rsokat tltttek fel, h azt le se lehetne zongorzni) Szeretettel dvzllek: n
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2692
Időpont: 2012-09-15 09:42:41

n azt gondolom, hogy nem kne ekkora "vircsaftot" rendezni a tma krl. A Casanova is errl a tmrl szl, igaz, hogy rdekesebben s jobban van megrva. Az olvasottsga is felteheten jval nagyobb vilgszerte, s mg sosem hallottam, hogy brmely nemzet asszonyai s lnyai megalzottsgukban tntetst szerveztek volna a m betiltsa ellen. Akkoriban a frfiak legfeljebb irigykedtek s hajkursztk a felesgeiket, mi pedig jl szrakozunk a kalandjain.
HB, ezek szerint, a magyar Casanova. Ennyi s nem tbb. Casanovnl sem lehetett pontosan tudni, hogy mivel hdtott, de hogy valamirt ragadtak r a ncik (kortl, csaldi llapottl s gyerekszmtl fggetlenl) az bizonyos.
Akinek bejn Bdn tmja s stlusa az olvassa el ket, akinek pedig nem jn be egyik sem,az meg ne. Vitatkoz kedv rtrsaimnak jelzem, hogy nem vitatkozom a tmn, pusztn a vlemnyemet rtam le. Egyszer!!!!!
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2012-09-15 08:40:55

válasz Kőműves Ida (2012-09-14 23:27:04) üzenetére
Kedves Ida! Kedves Bla!

Hogy ebben a gagyival elrasztott, rtkvlsgtl sjtott, egyre silnyul vilgunkban killtatok a j zls, a tisztessg, a ni mltsg mellett, s nem vesztetek bele az rtkeink mlyre sott srgdrei krl vihorszk, tapsikolk sokasgba, rmmel tlt el.

Fogadjtok nagyrabecslsem, ksznetem.

dv. antonius
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-09-14 23:27:04


mulok-bmulok!
Bevallom szintn, nem ismerem ezeket a HB trtneteket, ht gondoltam elolvasok egyet. A vgn megnyugodtam, hogy ez volt az utols, nem is akartam rni hozz, de amikor meglttam, hogy ntrsaim szinte kivtel nlkl osztottk a csillagokat, szintn csillagokat lttam. Velem volna a baj, mert n ni mivoltomban megalzottnak reztem magam. Msok ezen rhgnek, tapsikolnak, lvezik? Biztosan velem van a baj. Ne haragudj Bdn, de ha lesz folytatsa, a jvben se szmts rm.
dv. Ida
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-14 21:47:10

a felhasználó által leadott szavazat: * *
Ht nem tudom, ltom mindenkinek tetszik, szval biztos csak velem van a baj, de n nagyon nem vagyok eljulva ettl a sztoritl.

Egyrszt alapvet marhasg, hogy minden csajt lazn el lehet kapni. Msrszt az egsz felvezets arrl szl, hogy itt aztn tnyleg egy nagyon erlyes lnyrl van sz, aztn pont az nem derl ki, hogy mitl tette szt a lbt ilyen hamar. Nem rzem a karakter Barney Stinson fle szuper-erejt ami csak gy megszabadtotta a bugyijtl.

Ettl fggetlenl az rsi stlusod tetszik, kicsit Rejtre emlkeztet, de a sztori nagyon nem jtt be.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-14 20:17:28

válasz antonius (2012-09-14 17:07:16) üzenetére
Ja, s persze konkrtan szgyellem magam
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-14 20:14:33

válasz dpanka (2012-09-14 19:28:27) üzenetére
Ksznm Panka! lehet, hogy fogok...csak gy reztem kirlt a kosr. majd megltom!!! Sok szeretettel: n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-14 20:12:56

Szia Tibor, kszi, majd mg tgondolom!!!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-14 20:12:08

válasz csabaiandy (2012-09-14 10:13:37) üzenetére
Szia , kszi, aranyos vagy. nekem is tetszenek a verseid!!!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-14 20:11:02

válasz antonius (2012-09-14 17:07:16) üzenetére
Huh, hogy is magyarzzam...ez nehz lesz. A HB-fle dugs nem a dugsrl szl...na, mindegy, nem megyek bele, gysem rted...
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5441
Időpont: 2012-09-14 19:28:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Eredeti a stlusod :-) knnyed lezser :-) na igen HB mr csak ilyen :-) szerintem fogsz mg rni HB -rl :-)
szeretettel-panka
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2012-09-14 17:07:16

F: Fejtegetsed a dughatsghoz szksges id mennyisg, az idegysg alatti lehetsges dugsok szmnak latolgatsa, vlemnyem szerint a matematikval sszefggsbe hozhat, de az irodalommal semmikpp.

Az ltalad megteremtett szellemisg "korszersgnek", s az ltalam lert gondolatok vlt, vagy vals "avttsgnak" kontrasztja okn rm vetl, esetleges htrnyos megtlst flvllalva, ha a N-rl akarok (Uram bocs' a magam rtktlett megerstend) olvasni, akkor tovbbra sem Tged, hanem Nmeth Lszl Iszony, Irgalom, Gysz stb. mveit fogom forgatni.
Kibrndt, s erre a mfaji besorols sem mentsg.

dv. a
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2012-09-14 17:05:34

mulok s bmulok. Na, nem a mved okozta katarzistl jultam ebbe az llapotba, sokkal inkbb attl, hogy nem akadt egyetlen olvas sem, aki valami hasonlt rt volna: "Attl, hogy tartalmas letedben te csak ribikkel tallkoztl, attl mg lteznk nhnyan, akik kilgunk a kpbl, amit a dugs, a dughatsg fennklt, rezheten, egsz szellemisgedet kitlt problematikja mell, a szk agyadban, rlunk, nkrl eltroltl!"
Mivel nincs ilyen hsz, n mondom neked, hogy szgyelld magad, a lnyainkrl, asszonyainkrl, nvreinkrl, anyinkrl rajzolt beteges kpeidrt. Azrt, hogy a Nt, (a frfi trst, kzdelmeinek, vgyainak cljt s jutalmt, gyermekei anyjt, rmei legfbb forrst) egyszer hasznlatos lvezeti cikk degradlod.
Nem vagyok nagy ismerje a HB sztoriknak, ezen kvl taln egyet olvastam, de ennyi elg ahhoz, hogy megkockztassam: irodalmunk tl fogja lni a megrzkdtatst, amit e mvek hinya okozni fog.
Alkotó
csabaiandy
Regisztrált:
2012-08-26
Összes értékelés:
1032
Időpont: 2012-09-14 10:13:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
kis reggeli der, jl esett. tetszett.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-13 15:50:29

válasz Krómer Ágnes (2012-09-13 13:12:58) üzenetére
Szia gi!

Sztem csak teszi a dolgt. Neki ez rendeltetett. Aranyos vagy, h rtl, ksznm.

p n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-13 15:49:08

válasz Klára (2012-09-13 13:04:58) üzenetére
Ksznm Klri! rlk, h benztl s elolvastad! dv: n
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3585
Időpont: 2012-09-13 13:12:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Hmori Bandi nagyon tudd lni :) Jl szrakoztam rajta.

P: gi
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
3000
Időpont: 2012-09-13 13:04:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Jt derltem. Ez a Bandi megri a pnzt:)
Grat: Klri
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2012-09-13 09:20:31

válasz Rozán Eszter (2012-09-13 07:49:28) üzenetére
Kedves Eszti!

Jl esik hallani (olvasni) a biztatst! Ilyen krsnek nem lehet ellenllni. De, hogy mikor, mi jut eszembe, s mirl, azt soha nem tudom elre. Hossz forr nyarakon mindig beugrik HB. Vagy a kemny, havas teleken...majd megltom. Minden esetre ksznm!!!

Sok szeretettel dvzllek: n
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7468
Időpont: 2012-09-13 07:49:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Ne hagyd abba a HB trtneteket, mert nemcsak n, hanem sokan olvassk szvesen. Ez is tetszett, knnyed stlusval, hangulatval megragadott.

Szeretettel: Eszti

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023