HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 13

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52875

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / szatíra
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2012-09-12

HB kalandjai: Hámori Bandi és az erényes lány

Kinn az üdülőben egyszer arról beszélgettünk, hogy valóban meg lehet-e dugni minden nőt, vagy vannak esetleg kivételek?
-Tényleg! - mondta Naggyörgy Gyuri, az egyik kajakos, - kíváncsi lennék én arra, van e még manapság olyan izé, hogy erényes lány?
-Szerintem nincs, - vonogatta vállát a Bakos Attila, a másik kajakos, és féltő szeretettel ölelte magához üregelt kajaklapátját, amit nemrég vásárolt Óbudán a Szövetségtől kapott pénzen.
Az elülső teraszon ültünk, ahonnan a platánfák ötszögletű levelei között le lehetett látni a Duna keskeny, acélkék csíkjára, sokan voltunk, ott voltak a kajakosok, a focisták, ott volt a Hámori Bandi és én, és ott volt a Deregh bácsi is. Nagy volt a hőség, sört ittunk, a Deregh bácsit kivéve, aki ki tudja mi okból nagyfröccsel hűtötte magát.
Valaki szóvá tette, miért fröccsöt iszik, s miért nem sört, amire az öreg huszár így válaszolt:
-Soha nem iszom délelőtt sört édes fiam.
Másvalaki közbe kotyogott mondván, hogy "akkor tegnap miért tetszett Józsi bácsi?"
-Miért, miért? -Az öreg majd lenyelte keresztbe' a kérdezőt.
-Mer az tegnap vót, édes fiam, ma meg ma van!
A beszéd visszakanyarodott az előző témához, tovább latolgattuk, meg lehet-e dugni minden nőt, vagy sem?
-Szerintem nincs kivétel, -mondta a Hámori Bandi.
-Szerintem meg van, -mondtam erre én. -Szerintem vannak még erényes lányok.
Rám vetette égszín-kék szemét, mélyet sóhajtott.
-Jaj Testvér! Hogy te milyen szerencsétlen tudsz lenni! Ne mondd azt nekem, hogy te ismersz akár egyetlen erényes nőt is?
-Már pedig ismerek, -kardoskodtam az igazam mellett. -Itt is van egy az üdülőben, csak te még nem találkoztál vele, mert a tegnapi turnussal érkezett, s te tegnap trenyáltál valahol.
Hámori Bandi megvonta a vállát.
-Jaj Testvér! Hát nekem trenyálnom kell! Hajtottam az országúton egy kétszázast. Készülök az olimpiára, s ez nem tréfadolog! De tudod mit?! Hozd ide nekem azt az erényes nőt, s én három nap alatt háromszor dugom meg!
-Miért nem négyszer, Hámori? -szólt közbe a Bakos Attila.
-Hát akkor négyszer, -vágott oda mérges tekintetet a Hámori Bandi. Ezen nem veszünk össze.

Így és így ment a vita, míg végül fogadás köttetett arra vonatkozóan, sikerül e megdugni a Hámori Bandinak az új lányt, akit Székely Hajnalkának hívtak, s aki az előző napi turnussal érkezett.
Később történt, elmentünk evezni. Felhajtottunk a Lupáig, s pacalpörköltet ettünk a Csárdában ebédre. A Lupa Csárdában muszáj volt pacalt enni, mert ugyanis a Lupa Csárdában főzték a világ legjobb pacalját. Aztán, aztán...mi is volt aztán, heverésztünk a Muszájsziget parti homokjában, süttettük a hasunkat a Nappal, nagyokat úsztunk a lassú, zöld folyóban, - és semmi. És, igen, a Hámori Bandi kifaggatott, milyen az új lány? Olyan volt, mint egy prédára leső fiatal tigris, tele volt remegő várakozással.
Lefestettem a lányt: karcsú, magas, hosszú-derekú, hosszú combú. A haja? A haja szőke vagy barna. Talán barna. A mellei? A mellei kicsik, kerekek, feszesek. A feneke? A feneke is kicsi és feszes.
-Jó, -mondta a Hámori Bandi. -Már attól féltem olyan, mint Mráz Elvira, az ügyeletes bányarém.
Elmondtam azt is, milyennek láttam belül. Volt vele egy hosszú beszélgetésem kedd este a fűzfa alatt, melynek során egy ízben megérintettem a kezét, de azonnal elhúzta.
-Nincs az a férfi, -jelentette ki. -Ne is próbálkozz.
-Rendben van, -mondtam lelombozva. -Tudomásul veszem, hogy én nem kellek. De azt nem tudom elhinni, hogy senki a kerek nagyvilágon...
-Pedig senki! Én vallásos vagyok.
-Van egy igen jó barátom, - mondtam erre, kicsit felbosszankodva a makacsságán. Több is, mint barát, ő a testvérem. Ő minden lányt megkap. Lemerném fogadni..
-Veszítenél, -nevetett. -Hozz össze vele, s majd meglátod.
Felálltam a padról, ásítottam. Nem voltam álmos, de elegem lett hirtelen az egészből. Dugja meg ezt a lányt a recésnyelvű szarvasmarha!

-Te, ez a lány megközelíthetetlen, - mondtam a Testvérnek. -Azt mondta, hogy ő csak a férjével fog majd, mert ezt írja elő a Tízparancsolat.
-Hülyeség, - mondta a Hámori Bandi. -Hogy te milyen borzasztóan szerencsétlen vagy Testvér. Köpjél le, ha ma este nem dugom meg!

Késő délután volt, mire visszaérkeztünk az üdülőbe, de még idejében, hogy játszunk néhány szettet vacsoráig. A játékot a teniszpálya felőli erkélyek egyikéről végignézte egy magas, karcsú lány is, aki lejött hozzánk a pályára, amikor végeztünk. Székely Hajnalka volt.
-Remekül játszottatok, -mondta nekem, de a Hámori Bandit nézte közben. -Mondd, bemutatnád a barátodat?
Hámori Bandi még aznap este megdugta. Hogyan történt? Nem tudom, nem voltam ott, hogy tartsam a gyertyát.

Sétáltak a parton. Fenn ragyogott a sok csillag, lenn sötéten, némán, lustán folyt a folyó. Hámori Bandi átkarolta Székely Hajnalka vállát:
-Mondd kislány, akarsz velem dugni?
Székely Hajnalka csak egy fél lélegzetvételnyi ideig habozott. Tudta, ha most azt mondja "nem", elmegy a Hámori Bandi, és soha többé nem jön vissza. Én, a testvére tudom, tényleg elment volna: a Hámori Bandit nem érdekelték azok a nők, akik nem akartak dugni vele. Még a fogadás se érdekelte volna, mit számít az, hogy veszít egy láda sört, majd visszanyeri másnap, egy másik fogadáson!
Rebegve, elhaló hangon jött a válasz:

-Ó, igen!

Hát így történt. S ezzel vége a Hámori Bandi történeteknek, többet nem tudok írni.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-10-03 20:33:04

válasz Poós Gergely (2012-10-03 19:07:33) üzenetére
Sőt, arra kérlek vitatkozz, mindig mondd ki azt, amit gondolsz. A világról mondtam azt, h szar, a törvényei, a berendezkedése, - minden. Az emberek tették ilyenné. Meg kell hallnia millióknak, mert az autógyáraknak fontosabb a sebesség, mint a biztonság? Ezer számra lehetne hozni a példákat. Az emberek eben a sz. -ban élnek, -ez van Nem tudtál a lelkembe gázolni, mert ilyen értelemben nincs "lelkem" s a szívenre se veszek semmit, mert ilyen értelemben nincs"szívem" se. És imádok vitatkozni, csak legyen hozzá parner.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-03 19:07:33

Ne haragudj, hogy írtam. Én többé nem folyok bele semmilyen vitába veled, mert a vita csak ellentétet szül, s jaj annak, aki megbotránkozást kelt. Így én többet nem teszem.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-03 19:07:24

Hű, kedves Bödön, nem akartam a lelkedbe gázolni, ne haragudj. Bár szerintem nem haragszol. Na mindegy. Amiket leírtál abban, majdnem mindenben egyetértek, a világot senki semmivel nem teheti jobbá, Én sem akarom, nem is tudom. Nem is azért írok ilyesmit, hogy bárkin is segítsek. Legfeljebb magamon segíthetnék, ha tudnék.
De azzal nem értek egyet, hogy a világ egy nagy rakás ar. A világ az emberekből áll. A világ ember nélkül semmi. S ezzel a megkötéssel (hogy a a világ emberekből áll), ha a te gondolatmenetedet folytatván, azt is mondhatnánk, hogy minden egyes ember egy nagy rakás ar. Ez, már ne is haragudj, azt jelenti, hogy saját gyermekeidről, feleségedről stb. is azt gondolod: ők is egyenként nem többek, mint egy egy nagy halom ar. Ez pedig kissé erős. Még ha igaz is (esetleg).
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-10-02 16:15:43

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
Arról szól, hogy van (volt) egy egyszeri, és megismételhetetlen világ, egy valódi világ, a régi Római-part világa, léhűtő arany-ifjakkal, s léhűtő nézeteikkel, mely a mesében csoda országgá vált, (válik) s a szereplők népmesei hősökké, akiknek csodás, léhűtő tettei, léhűtő nézetei lerombolták a régi idők álszent tabuit. De ez is csak egyfajta leegyszerűsítő megközelítés. HB a legjobb, persze, hogy ő dugja meg az erényes lányt, ki más tehetné? Mese habbal, de sokaknak tetszenek ezek a mesék, bármennyire infantilisak is. Elvégre mindenkiben benne van a vágy, hogy a legjobb legyen. Tarzan is ezért lett világsiker.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-10-02 16:15:04

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
A harmadik talán a Testvérre izzik be, bár ez nem valószínű. A történet(ek) alapján nem lehet általános tanulságokat levonni. Nem lehet azt mondani, lám, lám, ide jutottunk, nincs manapság már erényes lány, mindenki elcsábítható. De azt pl. el lehet mondani, hogy bizony vannak olyan lányok, akiknél az erényesség csak felvett manír, s akik egy komolyabb kísértésnek (pl. HB) , már nem tudnak ellenállni. A dugás nem lényeges. Ez a történet se a dugásról szól.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-10-02 16:14:26

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
Én ide általában rövidebb jellegű írásokat, novellákat, egyperceseket töltök fel. A rövidség miatt nem mutathatok be nagy lélegzetű társadalmi helyzetképeket, nem ábrázolhatok emberi sorsokat, történelmi távlatú eseményeket. Ha megtenném, az szükségszerűen csak vázlat lehetne. De felvillantok egy-egy különleges esetet, bemutatok egy-két egyáltalán nem általános, és tipikus esetet, illetve szereplőt. Az erényes lány esete HB-val egyedi, eseti és megismételhetetlen. Egy másik erényes lányra talán nem hatott volna HB kék szeme, és ő ellenállt volna.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-10-02 15:46:35

válasz Poós Gergely (2012-10-02 11:31:12) üzenetére
én nem vagyok elég komoly, ez az alapvető probléma. nem hiszem hogy foglalkoznom kellene azzal, miért olyan az ifjúság, amilyen, ha hinném, se értek hozzá, ha értenék, nem lenne kedvem. elég a magam baja, magamnak se tudok útmutatót adni, nemhogy másoknak. De, ha valaki úgy érzi, neki kell megmutatnia a tabukat a világosság fényében, -az tegye! -én biztosan nem leszek a törzs-olvasója (a Te írásaidat kivéve) Nem gondolom, h az írónak az a dolga, hogy jobbá tegye a világot. A világot nem is lehet, de nem is kell jobbá tenni. semmit nem kell vele tenni, úgy sz. ahogy van, és ha megpróbálunk belenyúlni, csak a kezünk lesz tőle sz.-os.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-02 11:31:12

A világ leráz minden tabut magáról. Ma mindent lehet. Szinte következmény nélkül. Itt állunk valami előtt és csak és kizárólag előre nézünk, mert a múlt és annak minden tétele, eszméje, történése, hatása ma senkit nem érdekel. Ez a fiatalokon abszolút látszik. De tudom, a fiatalság mindig ilyen volt. De ma azért más a helyzet, mert nincs mibe kapaszkodni. Régen volt. Ma az információkkal hemzsegő és moralizálatlan világban elég nehéz fiatalnak lenni. Jaj, bocs, most veszem észre magam: komolykodok. Pedig ügye azt nem szabad.
Üdv, én
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2012-10-02 11:31:00

Igen én is azt hiszem, nem lehet állandóan a dugásról írni, még ha téma jó is. Mert előbb utóbb átfordul, és unalmassá válik. Az emberiség éppen azon dolgozik, hogy minden tabu témát, viselkedést, beszédet, és minden tabuként kezelt eddigi emberi aktivitást ledobjon magáról, Ezt elő lehet segíteni, meg lehet gátolni és át lehetne váltani, hogy a lerázott és eddigiekben tabuként kezelt és ebből kifolyólag a szőnyeg alá sepert mindenféle jelenségről most már a legmegfelelőbb módon és a világosság fényénél lehessen róluk beszélni. Ne legyints erre Bödön! Nagyon sokan vannak, főleg fiatalok, akik annyi de annyi kérdésükre várnak feleletet, s nem tudják, hogy ebben az összevisszaságban kire hallgassanak, kiben miben higgyenek, hová tartozzanak.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 17:12:32

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 17:04:58) üzenetére
OK, ezen nem veszünk össze! Örülök, hogy olvastad, h reagáltál rá, öröm volt Veled vitatkozni, köszi! -én
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-15 17:04:58

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2012-09-15 16:21:14) üzenetére
Én nem háborodtam fel a történeten, így a polgárpukkasztás részét nem tudom értékelni, ennél magasabban van az ingerküszöböm. Érzem a történetben a szándékos túlzásokat, és lehetetlenségeket, ellenben az ehhez szükséges megfelelő öniróniát már nem. A túlzott tökéletesség nekem még egy szatírában sem fér meg. A felsorolt dolgok pedig valójában semmit nem igazolnak. Kismillió ilyen pasi van, akik ennyire könnyen és lazán veszik az életet és el is hiszik, hogy a csajozáshoz ennyi is elég (akadnak szép számmal csajok, akikhez így is van), de a paródiájuknak ez így nem jó.

Mondom, az írási stílus, a szófordulatok tetszenek, de a HB történetek nekem nem jönnek át.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 16:21:14

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 14:47:55) üzenetére
Én láttam már ilyet Béla! Egyébként sztem attól durran a sztori, h az olvasó beveszi, h a lány megközelíthetetlen, s azt várja, pofára esik majd a HB, de az olvasó esik pofára, mert kiderül HB előtt nincs lehetetlen. HB a legjobb, és ezt a sztori végén az olvasó is megtudja. Hogy kicsit cinikus a történet? Hogy kicsit polgárpukkasztó? Ki mondja, hogy nem az? De mi van a felszín alatt? Mit mond el valójában a történet az alap-sztorin kívül? Nos, sztem, ha elvonatkoztatsz egy kicsit a krimik logikájától, erre is rájössz:)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 16:20:21

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 14:47:55) üzenetére
Az üdülőben aztán teniszezik még egy jót, még mindig nem fáradt (5) Tud valamit a nők nyelvén (6), mert nem azt kérdezi a lánytól, h "megfoghatom-e a kezed?" -hanem rögtön a lényegre tér. Aki ezt így bevállalja, az tudatában van annak, hogy jóképű (7) és sármos (8) és ellenállhatatlan (9)
Mit tudunk a lányról? Tudjuk, h csinos, szép. Tudjuk, hogy vallásos és erényes. Illetve nem tudjuk, h mennyire az, mennyire komolyak a nézetei. Tudjuk, viszont, h kissé rátarti. Na már most, lehet e egy olyan srácnak, aki a társaságok üdvöskéje, aki jóképű, nagypofájú vagány, élsportoló, sármos deli legény gyors sikere egy lánynál, aki esetleg csak mint pajzsot tartja maga elé gyenge lábakon álló erényességét????
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 16:19:38

Szia, megpróbálom levezetni, mi a logikája, (a dramaturgia menete) hogy jut odáig a dolog, hogy a lány azt mondja: igen. Nézzük, mit tudunk meg fokról fokra. Azzal indul, h sokan ülnek fenn a teraszon, ott van HB is. Ő a fő hangadó (1) , ő jelenti ki, h minden nőt, stb. Fogadnak vele, így tehát "nagymenő" lehet a HB (2) minden téren (Ha nem lenne az, a kajakosok és a focisták elintéznék egy kézlegyintéssel) Aztán a dög nagy kánikulában a sok sör után elmegy a Dunára evezni, nagyokat úszik, stb, szuperfizikum (3) Megtudjuk egy beszélgetésből, h készül az olimpiára (4) -kicsit füllentős is, igazi nagypofájú vagány.

Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-15 14:47:55

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2012-09-15 11:54:40) üzenetére
Valójában ez a sztori nem így szól. A hallgatók nagy része kirohan hányni, azoknak azt mondja a prof, hogy nincs gyomruk a sebészethez. A bentmaradóknak azt mondja, hogy aki utánacsinálja, abból lesz a jó sebész. Csak egyvalaki jelentkezik, megteszi és csak utána mondja a prof, hogy na belőle sem lesz jó sebész, mert bár gyomra az van, azt nem vette észre, hogy az egyik ujját dugta be és a másikat nyalta le...

Én elolvastam több sztorit is, látom bennük a szürrealizmust, ezért is hoztam fel Douglas Adams-et példának. Ettől függetlenül sem igazán jöttek be, mert néhol már eltúlzottnak tartom az álomvilág szerű megjelenítést. Ennél az itteni sztorinál pedig fenntartom, hogy pont a lényeg nem derül ki. A minden nő elcsábítására alkalmas szuperképesség pedig még egy mesében is elveszi az egész férfi-nő dolog izgalmát. Ez persze pusztán magánvélemény, látom általában szeretik az olvasók ezeket a sztorikat.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 11:54:40

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 11:32:18) üzenetére
Van egy sztori, boncol a híres prof az egyetemen. Egy éles szikével felvégja a halott gyomrát, majd belenyúl az ujjával, megnyalja mondván, most pedig megkóstoljuk a hulla gyomrából a mákos-tésztát. A hallgatók fele rögtön kirohan hányni, de akik bennmaradtak, azoknak azt mondja a prof.: magukból jó orvos lesz, mert maguk jó megfigyelők. Maguk látták, hogy ezt az ujjamat digtam be, de emezt nyaltam meg!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 11:50:01

válasz sgtGiggsy (2012-09-15 11:32:18) üzenetére
A HB sztorik arra épülnek, hogy egymásra épülnek. Aki többet elolvasott belőlük, annak nem lesz hiányérzete, miért nem írtam le ebben a történetben HB-t kívülről, belülről.(Hogy indokoljam a gyors sikert) De az egészben az a pláne, h ez a sztori, éppen úgy, mint a többi HB sztori, nem arról szól, aminek mutatja magát, hanem egészen másról. Az olvasók többsége (akik talán nem krimi-olvasáson nőttek fel) rájön erre, s látja a betű mögött a szót, a szó mögött a mondatot, a mondat mögött a tartalmat, és a tartalom mögött a mondanivalót.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 11:40:20

válasz Kőműves Ida (2012-09-15 11:25:37) üzenetére
van egy idevágó közmondás Ida: ha nem szóltál volna...". ismered, nem? Egyébként ez olyan "kőművesidás", h hozzászólsz, megírod a magad dehonesztáló véleményét, majd kijelented, hogy te nem óhajtasz vitatkozni. (kis kérdőjelek: ?????????????) - részedről a vita le van zárva. Az idézetekre nem reagáltál????
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-15 11:32:18

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2012-09-15 10:53:39) üzenetére
Attól még ez olyan, mintha egy Agatha Christie regény végén rámutatnának, hogy "X volt a gyilkos" de hogy miért, vagy hogyan tette, arról egy szó sem esne. Az odáig oké, hogy egy karakter minden nőt megkefél akit ér, vannak ilyenek szép számmal (Joey a Jóbarátokból, Barney az Így jártam anyátokkalból, Tyrion a Tűz és jég dalából, stb) de mindnél látjuk a dolog mikéntjét. Ebben az írásban viszont a hódítás olyan... hm, ha már a Piroskás példa: az egyik jelenetben a farkas felfalja Piroskát és utána a mesélő csak annyit mondana a szabadulásáról: "Ezután a farkas legyőzetett, Piroska és a nagymamája pedig megmenekültek" Ha arra van kihegyezve egy történet, hogy egy lány mennyire erényes, akkor én kíváncsi lennék rá, hogy mitől adja be mégis a derekát. Pont a dolog érdekessége veszik el, ha ez a rész marad ki.

Ezzel együtt is az írási stílus mint mondtam tetszik. Kicsit Rejtő, kicsit Douglas Adams, de ahogy elolvasgattam még pár HB sztorit, hát a történet egyiknél sem igazán jött be.
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2012-09-15 11:25:37

válasz Bödön (2012-09-15 10:48:40) üzenetére
Nem tallózok, Bödön, mert nem érdekel. Egyszerűen értetlenségemet fejeztem ki, ugyanúgy, ahogyan tettem a Való Világgal kapcsolatban, amit egy ország, talán 70-80%-a nézett, még a gyerekeket is beleértve. Örültem, hogy véget ért, bár jómagam akkorra végleg leszoktam a tévénézésről. Erre az oldalra is vannak bejelentkezve gyerekek, írónak, olvasónak egyaránt, én csak a gyermekeket óvnám a lelki sérülésektől, amit sajnos, a szülők gyakran elmulasztanak. Sajnos, kevés vagyok hozzá, mert a többség győz. Azért örülök, hogy mégsem vagyok egyedül. Ez az én véleményem, s erről nincs mit vitatkozni, a véleményem nem fog megváltozni, mert nem óhajtom megváltoztatni. Részemről ez nem vita kérdése, ez csak az én egyéni véleményem, és a továbbiakban nem kívánok hozzászólni ehhez a témához. Csak magamat tudom megvédeni, oly módon, hogy nem olvasok ilyen témájú írásokat. Sőt, a tanulságot is levontam: mégsem kellett volna hozzászólnom... Üdv. Ida
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 11:24:04

válasz szusi (2012-09-15 09:42:41) üzenetére
Köszönöm, a lényegre tapintottál rá! Üdv: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 11:18:38

válasz antonius (2012-09-15 08:40:55) üzenetére
Ebben az értékválsággal sújtott egyre silányuló világunkban jössz te, a tiszta és úgy fogalmazol az itt kedvező véleményt alkotó írótársaiddal kapcsolatban, hogy "tapsikolók, vihorászók"? Fogadd nagyrabecsülésem és köszönetem az ő nevükben is! -hogy a jó ízlés, a tisztesség és a női méltóság ne essenek bele értékeink mélyre ásott sírgödrébe.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 11:08:00

válasz antonius (2012-09-15 08:40:55) üzenetére
összekevered a szezont a fazonnal (a történet, és a szereplők erkölcsiségét az író erkölcsiségével) - olyan ez, mintha pl Zolát ostoroznád az élvhajhász pap, és a "laza" erkölcsű nők miatt, és nem a JELENSÉGET, amit lefest. Hiányoztál az irodalom órákról az általános iskolában? Egyébként honnan veszed a nézeteidet? Ülsz egy dobozban, melynek oldalaira frázisokat mázoltál, s a Kőszívű ember fiait olvasod? Vagy Marx Szocialista Erkölcstanát? Meg tudnád mondani, mi a megalázó a nőkre nézve abban, ha kimondjuk, ők is olyanok, mint mi férfiak? Nekik is joguk van ahhoz, amihez nekünk? Mi az erkölcstelen abban, ha egy nő, akár alkalmi partnereknél keres testi "szerelmet"? Ettől egyikük sem kisebb, vagy értéktelenebb! Hol élsz, kukkants ki egyszer a dobozodból és nézz körül, 2012-t írunk!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 10:53:39

válasz sgtGiggsy (2012-09-14 21:47:10) üzenetére
Kedves Béla! Egy mesében minden lehetséges, ilyenek a mesék. Még az is előfordul pl , hogy a kis Piroska beszélő farkassal találkozik az erdőben, mi elhisszük, pedig nincs agyonmagyarázva, h mitül beszél a farkas. Irodalomóra az általános iskola 7. osztályában...
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 10:48:40

válasz Kőműves Ida (2012-09-14 23:27:04) üzenetére
Néhány vélemény, amit a "megalázott" nőktől kaptam (nagyrészben): "Ez nagyon jóóóó!!! Sikamlós történet, de nekem bejött" "Tetszett, HB rajongó vagyok" . "Ott feszül az egész mögött fiatalságunk tiszavirág létének és biztos elmúlásának teljes bizonyossága". "Lebilincselő. Egy szuszra fel se néztem belőle". "Nagyon jó stílusban megírt novella". "Marhára bírom a stílusodat, kicsit morbid, kicsit groteszk, de éppen ez a jó benne. Nekem nagyon bejön". "Igazi magyar humorral megáldott nagyszerű alkotás". "Jól elszórakoztam a történeteden". "Na végre, már rég vártam egy kis jó HB-re. Örömmel látom, hogy a színvonal nem esett vissza" Tallóz kicsit még Ida, ha akarsz, mert még sok ilyen van....
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-15 10:35:18

válasz Kőműves Ida (2012-09-14 23:27:04) üzenetére
Kedves Ida! Csak ámuldozz, és bámuldozz tovább: Eddig erre az oldalra 52 db HB-történetet töltöttem fel. 32 062 -en olvasták, s 292 hozzászólás érkezett. A hozzászólásokat 90 %.ban "női mivoltukban megalázott nők írták" (Olyan írótársak egyébként, akik jóval régebben vannak fenn az oldalon, mint Te, s annyival jobb írásokat töltöttek fel, h azt le se lehetne zongorázni) Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2692
Időpont: 2012-09-15 09:42:41

Én azt gondolom, hogy nem kéne ekkora "vircsaftot" rendezni a téma körül. A Casanova is erről a témáról szól, igaz, hogy érdekesebben és jobban van megírva. Az olvasottsága is feltehetően jóval nagyobb világszerte, és még sosem hallottam, hogy bármely nemzet asszonyai és lányai megalázottságukban tüntetést szerveztek volna a mű betiltása ellen. Akkoriban a férfiak legfeljebb irigykedtek és hajkurászták a feleségeiket, mi pedig jól szórakozunk a kalandjain.
HB, ezek szerint, a magyar Casanova. Ennyi és nem több. Casanovánál sem lehetett pontosan tudni, hogy mivel hódított, de hogy valamiért ragadtak rá a nőcik (kortól, családi állapottól és gyerekszámtól függetlenül) az bizonyos.
Akinek bejön Bödön témája és stílusa az olvassa el őket, akinek pedig nem jön be egyik sem,az meg ne. Vitatkozó kedvű írótársaimnak jelzem, hogy nem vitatkozom a témán, pusztán a véleményemet írtam le. Egyszer!!!!!
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2012-09-15 08:40:55

válasz Kőműves Ida (2012-09-14 23:27:04) üzenetére
Kedves Ida! Kedves Béla!

Hogy ebben a gagyival elárasztott, értékválságtól sújtott, egyre silányuló világunkban kiálltatok a jó ízlés, a tisztesség, a női méltóság mellett, s nem vesztetek bele az értékeink mélyre ásott sírgödrei körül vihorászók, tapsikolók sokaságába, örömmel tölt el.

Fogadjátok nagyrabecsülésem, köszönetem.

Üdv. antonius
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2012-09-14 23:27:04


Ámulok-bámulok!
Bevallom őszintén, nem ismerem ezeket a HB történeteket, hát gondoltam elolvasok egyet. A végén megnyugodtam, hogy ez volt az utolsó, nem is akartam írni hozzá, de amikor megláttam, hogy nőtársaim szinte kivétel nélkül osztották a csillagokat, őszintén csillagokat láttam. Velem volna a baj, mert én női mivoltomban megalázottnak éreztem magam. Mások ezen röhögnek, tapsikolnak, élvezik? Biztosan velem van a baj. Ne haragudj Bödön, de ha lesz folytatása, a jövőben se számíts rám.
Üdv. Ida
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-11
Összes értékelés:
15
Időpont: 2012-09-14 21:47:10

a felhasználó által leadott szavazat: * *
Hát nem tudom, látom mindenkinek tetszik, szóval biztos csak velem van a baj, de én nagyon nem vagyok elájulva ettől a sztoritól.

Egyrészt alapvető marhaság, hogy minden csajt lazán el lehet kapni. Másrészt az egész felvezetés arról szól, hogy itt aztán tényleg egy nagyon erélyes lányról van szó, aztán pont az nem derül ki, hogy mitől tette szét a lábát ilyen hamar. Nem érzem a karakter Barney Stinson féle szuper-erejét ami csak így megszabadította a bugyijától.

Ettől függetlenül az írási stílusod tetszik, kicsit Rejtőre emlékeztet, de a sztori nagyon nem jött be.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-14 20:17:28

válasz antonius (2012-09-14 17:07:16) üzenetére
Ja, és persze konkrétan szégyellem magam
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-14 20:14:33

válasz dpanka (2012-09-14 19:28:27) üzenetére
Köszönöm Panka! lehet, hogy fogok...csak úgy éreztem kiürült a kosár. majd meglátom!!! Sok szeretettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-14 20:12:56

Szia Tibor, köszi, majd még átgondolom!!!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-14 20:12:08

válasz csabaiandy (2012-09-14 10:13:37) üzenetére
Szia , köszi, aranyos vagy. nekem is tetszenek a verseid!!!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-14 20:11:02

válasz antonius (2012-09-14 17:07:16) üzenetére
Huh, hogy is magyarázzam...ez nehéz lesz. A HB-féle dugás nem a dugásról szól...na, mindegy, nem megyek bele, úgysem érted...
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5440
Időpont: 2012-09-14 19:28:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Eredeti a stílusod :-) könnyed lezser :-) na igen HB már csak ilyen :-) szerintem fogsz még írni HB -ről :-)
szeretettel-panka
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2012-09-14 17:07:16

F: Fejtegetésed a dughatósághoz szükséges idő mennyiség, az időegység alatti lehetséges dugások számának latolgatása, véleményem szerint a matematikával összefüggésbe hozható, de az irodalommal semmiképp.

Az általad megteremtett szellemiség "korszerűségének", s az általam leírt gondolatok vélt, vagy valós "avíttságának" kontrasztja okán rám vetülő, esetleges hátrányos megítélést fölvállalva, ha a Nő-ről akarok (Uram bocsá' a magam értékítéletét megerősítendő) olvasni, akkor továbbra sem Téged, hanem Németh László Iszony, Irgalom, Gyász stb. műveit fogom forgatni.
Kiábrándító, és erre a műfaji besorolás sem mentség.

Üdv. a
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2012-09-14 17:05:34

Ámulok és bámulok. Na, nem a műved okozta katarzistól ájultam ebbe az állapotba, sokkal inkább attól, hogy nem akadt egyetlen olvasó sem, aki valami hasonlót írt volna: "Attól, hogy tartalmas életedben te csak ribikkel találkoztál, attól még létezünk néhányan, akik kilógunk a képből, amit a dugás, a dughatóság fennkölt, érezhetően, egész szellemiségedet kitöltő problematikája mellé, a szűk agyadban, rólunk, nőkről eltároltál!"
Mivel nincs ilyen hsz, én mondom neked, hogy szégyelld magad, a lányainkról, asszonyainkról, nővéreinkről, anyáinkról rajzolt beteges képeidért. Azért, hogy a Nőt, (a férfi társát, küzdelmeinek, vágyainak célját és jutalmát, gyermekei anyját, örömei legfőbb forrását) egyszer használatos élvezeti cikké degradálod.
Nem vagyok nagy ismerője a HB sztoriknak, ezen kívül talán egyet olvastam, de ennyi elég ahhoz, hogy megkockáztassam: irodalmunk túl fogja élni a megrázkódtatást, amit e művek hiánya okozni fog.
Alkotó
csabaiandy
Regisztrált:
2012-08-26
Összes értékelés:
1032
Időpont: 2012-09-14 10:13:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
kis reggeli derű, jól esett. tetszett.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-13 15:50:29

válasz Krómer Ágnes (2012-09-13 13:12:58) üzenetére
Szia Ági!

Sztem csak teszi a dolgát. Neki ez rendeltetett. Aranyos vagy, h írtál, köszönöm.

p én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-13 15:49:08

válasz Klára (2012-09-13 13:04:58) üzenetére
Köszönöm Klári! Örülök, h benéztél és elolvastad! Üdv: én
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3560
Időpont: 2012-09-13 13:12:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Hámori Bandi nagyon tudd élni :) Jól szórakoztam rajta.

P: Ági
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
2978
Időpont: 2012-09-13 13:04:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Jót derültem. Ez a Bandi megéri a pénzét:)
Grat: Klári
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2012-09-13 09:20:31

válasz Rozán Eszter (2012-09-13 07:49:28) üzenetére
Kedves Eszti!

Jól esik hallani (olvasni) a biztatást! Ilyen kérésnek nem lehet ellenállni. De, hogy mikor, mi jut eszembe, s miről, azt soha nem tudom előre. Hosszú forró nyarakon mindig beugrik HB. Vagy a kemény, havas teleken...majd meglátom. Minden esetre köszönöm!!!

Sok szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7467
Időpont: 2012-09-13 07:49:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Ne hagyd abba a HB történeteket, mert nemcsak én, hanem sokan olvassák szívesen. Ez is tetszett, könnyed stílusával, hangulatával megragadott.

Szeretettel: Eszti

Legutóbb történt

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022