HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 4

Tagok összesen: 1939

Írás összesen: 52479

Olidi fűszerolaj
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

dpanka
2022-01-18 09:41:19

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2013-01-07

HB kalandjai: Egyszerre ketten...(18+)

Balaton-szemes hajókikötőjét két mólószárny veszi közre. A két mólószárny között, a partfaltól alig ötven méterre van keresztben egy körbehajózható csonka-móló, amit "gátnak" neveznek a vitorlázók. A gát mögött ring a Fortuna, a Kuruzsló, a Hámori Bandi gyönyörű 22-es Sharenkrutzere a Hajnalcsillag, és a többi hajó. A bal oldali mólóra azért volt érdemes kijárni, mert ott napoztak a gimnazista lányok. Nagy társaság gyűlt össze délelőttönként a viharágyú vaskos, ferdén felfelé meredő csöve körül.
Az egyik nap a gimnazista lányok a mólónak azon a részén napoztak, ami az öböl felé esik. Kis nádas lengedezett azon az oldalon, pár lépésnyire volt innen a VITUKI szögesdróttal körbe vett mérőállomása, és a "bejárókő", -szinte szemben a mérőállomással, a móló kanyarjában, ahol be lehetett menni a vízbe fürödni. Az egyetemista fiúk a másik oldalon heverésztek.

Egy történetet meséltem a társaság szórakoztatására. Arról szólt, hogyan dugtunk meg egyszer mindketten, én és a Hámori Bandi egyszerre egy lányt. A történet nem volt igaz, legalább is abban a formában nem, ahogy akkor azt előadtam. Mentségemre szolgált, hogy én tulajdonképpen a sárga hajú lányt akartam szórakoztatni, nem a társaságot. A sárgahajú lány a viharágyú mellett ült fenn a mellvéden, karjával kacéran átölelte a viharágyú vaskos, felfelé meredő csövét és engem nézett gyönyörű, semmit nem mondó szemével, melynek íriszében fekete pöttyök örvénylettek. Én mellette, lent a földön ültem, s bizalmasan neki támaszkodtam hátammal lelógó lábának. Szerettem őt szívem teljes őrületével. Elhúzta a lábát, és rám mordult: menj a fenébe paraszt! De azért hallgatta, amit meséltem!

"A Pünkösdfürdő előtti utolsó stégről szedtünk fel egy lányt" - meséltem. "Kihúzattunk a hajóval a stég mellé közel, s ekkor a Hámori Bandi odaszólt neki: szia kislány, nem jössz velünk, mi se megyünk sehova! A leányzó felnézett, felült. Láttuk: egészen elfogadható árú. Azt kérdezte: hova mentek? Hát csak ide a Muszájszigetre - mondta a Testvér. Melyik az a Muszájsziget? - kérdezte a lány. Hát, az ott szemben! - mutatott át a vízen a túloldalra a Hámori Bandi. És miért Muszájsziget? Hát, tudod kislány, azért, mert aki oda átjön velünk, annak már muszáj!
Na, át kis keltünk a túloldalra, ki is kötöttünk a szigeten. Felvittük a hajót a kavicsos partra, kiterítettünk egy plédet, rátelepedtünk. Most akkor döntsük el, - mondta a Hámori Bandi - hogy hogyan legyen? Dugsz előbb a testvéremmel, vagy velem akarsz inkább előbb? A lány nevetett. Nézte a Hámori Bandit, aztán rám nézett és azt mondta, bele egyenesen a két szemembe: A Testvéreddel akarok kezdeni, vele akarom folytatni, és vele akarom befejezni! Nem úgy van az - ellenkezett a Hámori Bandi. - Vedd figyelembe, hogy mi ketten testvérek vagyunk, még, ha ez a testvérség nem vérszerinti testvérség is. Mi egymás között az utolsó falat kenyeret is megosztjuk. Voltál te már kislány szigetet kerülni? Dehogy voltál! Eveztél már nyolcvan kilométer étlen, szomjan, megállás nélkül a testvéreddel a hátad mögött, úgy, hogy senki másra nem támaszkodhattál a saját karod erején kívül, csak a testvéredére? Dehogy eveztél! Van fogalmad arról, a te kis szűk primitív agyaddal, milyen az, amikor kettőtöknek van egy fél fürt szőlője, egy harapás kenyere, s egy kortynyi rumja? Tudod, milyen az, amikor a testvéred odanyújtja neked az utolsó falatját, és azt mondja: harapd ketté Testvér, fele a tied, fele meg az enyém? Amikor nyújtja a palackot: igyál Testvér, itt a rum, én már megittam az én részem, ez már mind neked jár? Amikor hátrafordulva odakínálja a szőlő-fürtöt, esztek belőle, egy szemet te, egyet, pedig a testvéred, amíg el nem fogy? Tudod milyen ez? Dehogy tudod, honnan is tudhatnád! Így hát most azt kell mondanom kislány, hogy vagy elfogadod, hogy mindkettőnkkel dugsz, vagy visszaviszünk a másik oldalra, s lőttek a dugásodnak!"

Amikor idáig értem a történetben, félig megfordulva egy-ültő helyzetemben felnéztem a vállam felett, vajon mit szól a szerelmem? Megdöbbenve láttam, hogy hason fekszik és alszik! Még a fejét is eldugta a két karja alá! Ó, mennyire érdekli őt az én történetem! - mérgelődtem. Hiába erőlködök hát, hogy érdekesebbé tegyem magam?!
Kedvemet szegve felálltam, hogy fürödni menjek, de a gimnazista lányok visszaparancsoltak. Hohohó! Halljuk most mán tovább!
Ilyen egyértelmű biztatásnak nem lehetett ellenállni, így hát folytattam!

"Azt mondta erre a lány a Hámori Bandinak: rendben van. De akkor csináljuk úgy, hogy veled kezdek, aztán jön a testvéred, aztán újra te, hogy a végén megmaradjon a szám jó-íze!"

-És, és, és? -kérdezték csillogó szemmel, mohón a gimnazista lányok. - Mi történt aztán?

"Hát az, hogy Hámori Bandi megdugta a lányt, aztán én is megdugtam, s végül a Testvér újra megdugta, hogy jó maradjon a lány szája íze"

-Ó, te szegény! - monda az egyik gimnazista lány kis fél-kaccantással. -Ha én lettem volna annak a lánynak a helyébe', én nem így csináltam volna! Én nem féltettem volna tőled a szájam ízét!"

Hajó-duda rikoltása törte ketté a csendet, jött befelé a Kelén. Hullámai elérték a móló külső oldalát, nekicsattantak a bazinagy, rőt-vörös bazaltszikláknak és szétporlottak. A nádas üdén lengett, a fiatal nyárfák bólogató gyér lombja összeolvadt az öreg ég kékjével. Balfék sirályok repültek a móló felett, lecsaptak a vízre, majd tovább rebbentek. Szerelmem felébredt, rám pillantott, megigazította remek keblét alig fedő bikinijének keskeny pántját, és így szólt:

-Befejezted? Ó, hogy mikor esz már el a fene a közelemből, hülye állat?!
Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10240
Időpont: 2013-01-12 18:47:37

válasz gyogyo (2013-01-12 16:53:44) üzenetére
Köszönöm, h írtál, de igazából egyik szavadat sem értem. Milyen "bizonyos hivalkodást"? Mi az az "irodalmi grimasz"? Mi lenne az alkotás "üzenete"? Én nem akartam "üzenni" semmit. Hálás lennék, ha megmagyaráznád, kifejtenéd bővebben, mert így nem érthető.
Alkotó
gyogyo
Regisztrált:
2006-11-26
Összes értékelés:
560
Időpont: 2013-01-12 16:53:44

Némi humor rejtőzik írásodban, de azt a bizonyos hívalkodást nem sikerült igazán érzékeltetned, inkább egyfajta...irodalmi grimaszra sikerült. Az alkotás üzenete is kétes...??
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10240
Időpont: 2013-01-07 15:35:15

válasz Istefan (2013-01-07 13:09:13) üzenetére
Mit csinál a füllentő ember? Kitalál valótlan történeteket, és azokat meséli széltében-hosszában. Mit csinál az író ember? Kitalál történeteket, s azokat meséli széltében-hosszában. S mi a különbség a füllentő ember és az író ember között? Az, h az író ember (jószeriből) a mesékből él, míg a füllentő ember éhkoppon marad (nem mindig) Amikor másokról füllentek, mindig magamról füllentek. Ebben a történetben pl. akár hiszed, akár nem az a lány is én vagyok, akit a HB meg.ott, s az a lány is, aki elküldi a Testvért melegebb éghajlatra. Persze a lányoknál fokozottabban vagyok HB és Testvér, de ez érthető.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2013-01-07 13:09:13

Te a füllentősök osztályába tartózol bödön! Ezért nem mersz írni magadról semmit, ezt a kilencedik érzékkel érzékelem!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10240
Időpont: 2013-01-07 12:39:11

Köszönöm Tibor, örülök, h elolvastad!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10240
Időpont: 2013-01-07 12:33:08

válasz oroszlán (2013-01-07 11:39:20) üzenetére
Tökéletesen így van! Azt persze én magam, a történet(ek) írója sem tudom pontosan, ki itt a legnagyobb füllentő? A HB, a "Testvére" vagy az író-narrátor? Minden esetre egyik sem vethet a másik szemére semmit. Jó, h olvastad. S jó, h nem azt írtad: ki engedte fel erre az oldalra ezt a szemetet? Köszönöm, kedves Oroszlán -én
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8804
Időpont: 2013-01-07 11:39:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Általában megszokott a férfiaknál az a bizonyos, " felhívás a keringőre "
Jól sikerült írásodban ott bujkál a humorral egy kicsi abszurditás is, mondjuk úgy a nagyotmondás.
Lebilincselően tudod az olvasót vezetni ( megvezetni ) de én szívesen tartok veled.
Szeretettel: oroszlán

Legutóbb történt

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Ami elmúlt - az örökre el... címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Apropók (harmadik rész) című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel Történelmi kutatási eredmények címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Oda van beírva címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Magamban címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Apropók (harmadik rész) című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Nem adhatom vissza koszosan... című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Nem adhatom vissza koszosan... című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) ...egyszer csak című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Havazott címmel a várólistára

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) Fényképek (részlet) című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel Hol vagy? címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a lángok hatalma című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Emlék című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: I.D. Rugyinszkijnak címmel a várólistára

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) A Fekete Csillag - 1# novella című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Apropók (harmadik rész) címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A "meg" váltóról című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szerencsesüti című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej Jeszenyin: A költő című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Az erdei kunyhó című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel 8 G címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Emlék címmel

black eagle bejegyzést írt a(z) A Fekete Csillag - 1# novella című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Porhóban fürdik... című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) Az erdei kunyhó című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) Kecskerímek 1 című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) A találkozó című alkotáshoz

Krancz Béla alkotást töltött fel kabát mese címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Hibernálva című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) a lángok hatalma című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Hiányzol című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022