HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 8

Tagok összesen: 1952

Írás összesen: 53087

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2022-09-29 00:10:03

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2013-01-07

HB kalandjai: Egyszerre ketten...(18+)

Balaton-szemes hajókikötőjét két mólószárny veszi közre. A két mólószárny között, a partfaltól alig ötven méterre van keresztben egy körbehajózható csonka-móló, amit "gátnak" neveznek a vitorlázók. A gát mögött ring a Fortuna, a Kuruzsló, a Hámori Bandi gyönyörű 22-es Sharenkrutzere a Hajnalcsillag, és a többi hajó. A bal oldali mólóra azért volt érdemes kijárni, mert ott napoztak a gimnazista lányok. Nagy társaság gyűlt össze délelőttönként a viharágyú vaskos, ferdén felfelé meredő csöve körül.
Az egyik nap a gimnazista lányok a mólónak azon a részén napoztak, ami az öböl felé esik. Kis nádas lengedezett azon az oldalon, pár lépésnyire volt innen a VITUKI szögesdróttal körbe vett mérőállomása, és a "bejárókő", -szinte szemben a mérőállomással, a móló kanyarjában, ahol be lehetett menni a vízbe fürödni. Az egyetemista fiúk a másik oldalon heverésztek.

Egy történetet meséltem a társaság szórakoztatására. Arról szólt, hogyan dugtunk meg egyszer mindketten, én és a Hámori Bandi egyszerre egy lányt. A történet nem volt igaz, legalább is abban a formában nem, ahogy akkor azt előadtam. Mentségemre szolgált, hogy én tulajdonképpen a sárga hajú lányt akartam szórakoztatni, nem a társaságot. A sárgahajú lány a viharágyú mellett ült fenn a mellvéden, karjával kacéran átölelte a viharágyú vaskos, felfelé meredő csövét és engem nézett gyönyörű, semmit nem mondó szemével, melynek íriszében fekete pöttyök örvénylettek. Én mellette, lent a földön ültem, s bizalmasan neki támaszkodtam hátammal lelógó lábának. Szerettem őt szívem teljes őrületével. Elhúzta a lábát, és rám mordult: menj a fenébe paraszt! De azért hallgatta, amit meséltem!

"A Pünkösdfürdő előtti utolsó stégről szedtünk fel egy lányt" - meséltem. "Kihúzattunk a hajóval a stég mellé közel, s ekkor a Hámori Bandi odaszólt neki: szia kislány, nem jössz velünk, mi se megyünk sehova! A leányzó felnézett, felült. Láttuk: egészen elfogadható árú. Azt kérdezte: hova mentek? Hát csak ide a Muszájszigetre - mondta a Testvér. Melyik az a Muszájsziget? - kérdezte a lány. Hát, az ott szemben! - mutatott át a vízen a túloldalra a Hámori Bandi. És miért Muszájsziget? Hát, tudod kislány, azért, mert aki oda átjön velünk, annak már muszáj!
Na, át kis keltünk a túloldalra, ki is kötöttünk a szigeten. Felvittük a hajót a kavicsos partra, kiterítettünk egy plédet, rátelepedtünk. Most akkor döntsük el, - mondta a Hámori Bandi - hogy hogyan legyen? Dugsz előbb a testvéremmel, vagy velem akarsz inkább előbb? A lány nevetett. Nézte a Hámori Bandit, aztán rám nézett és azt mondta, bele egyenesen a két szemembe: A Testvéreddel akarok kezdeni, vele akarom folytatni, és vele akarom befejezni! Nem úgy van az - ellenkezett a Hámori Bandi. - Vedd figyelembe, hogy mi ketten testvérek vagyunk, még, ha ez a testvérség nem vérszerinti testvérség is. Mi egymás között az utolsó falat kenyeret is megosztjuk. Voltál te már kislány szigetet kerülni? Dehogy voltál! Eveztél már nyolcvan kilométer étlen, szomjan, megállás nélkül a testvéreddel a hátad mögött, úgy, hogy senki másra nem támaszkodhattál a saját karod erején kívül, csak a testvéredére? Dehogy eveztél! Van fogalmad arról, a te kis szűk primitív agyaddal, milyen az, amikor kettőtöknek van egy fél fürt szőlője, egy harapás kenyere, s egy kortynyi rumja? Tudod, milyen az, amikor a testvéred odanyújtja neked az utolsó falatját, és azt mondja: harapd ketté Testvér, fele a tied, fele meg az enyém? Amikor nyújtja a palackot: igyál Testvér, itt a rum, én már megittam az én részem, ez már mind neked jár? Amikor hátrafordulva odakínálja a szőlő-fürtöt, esztek belőle, egy szemet te, egyet, pedig a testvéred, amíg el nem fogy? Tudod milyen ez? Dehogy tudod, honnan is tudhatnád! Így hát most azt kell mondanom kislány, hogy vagy elfogadod, hogy mindkettőnkkel dugsz, vagy visszaviszünk a másik oldalra, s lőttek a dugásodnak!"

Amikor idáig értem a történetben, félig megfordulva egy-ültő helyzetemben felnéztem a vállam felett, vajon mit szól a szerelmem? Megdöbbenve láttam, hogy hason fekszik és alszik! Még a fejét is eldugta a két karja alá! Ó, mennyire érdekli őt az én történetem! - mérgelődtem. Hiába erőlködök hát, hogy érdekesebbé tegyem magam?!
Kedvemet szegve felálltam, hogy fürödni menjek, de a gimnazista lányok visszaparancsoltak. Hohohó! Halljuk most mán tovább!
Ilyen egyértelmű biztatásnak nem lehetett ellenállni, így hát folytattam!

"Azt mondta erre a lány a Hámori Bandinak: rendben van. De akkor csináljuk úgy, hogy veled kezdek, aztán jön a testvéred, aztán újra te, hogy a végén megmaradjon a szám jó-íze!"

-És, és, és? -kérdezték csillogó szemmel, mohón a gimnazista lányok. - Mi történt aztán?

"Hát az, hogy Hámori Bandi megdugta a lányt, aztán én is megdugtam, s végül a Testvér újra megdugta, hogy jó maradjon a lány szája íze"

-Ó, te szegény! - monda az egyik gimnazista lány kis fél-kaccantással. -Ha én lettem volna annak a lánynak a helyébe', én nem így csináltam volna! Én nem féltettem volna tőled a szájam ízét!"

Hajó-duda rikoltása törte ketté a csendet, jött befelé a Kelén. Hullámai elérték a móló külső oldalát, nekicsattantak a bazinagy, rőt-vörös bazaltszikláknak és szétporlottak. A nádas üdén lengett, a fiatal nyárfák bólogató gyér lombja összeolvadt az öreg ég kékjével. Balfék sirályok repültek a móló felett, lecsaptak a vízre, majd tovább rebbentek. Szerelmem felébredt, rám pillantott, megigazította remek keblét alig fedő bikinijének keskeny pántját, és így szólt:

-Befejezted? Ó, hogy mikor esz már el a fene a közelemből, hülye állat?!
Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2013-01-12 18:47:37

válasz gyogyo (2013-01-12 16:53:44) üzenetére
Köszönöm, h írtál, de igazából egyik szavadat sem értem. Milyen "bizonyos hivalkodást"? Mi az az "irodalmi grimasz"? Mi lenne az alkotás "üzenete"? Én nem akartam "üzenni" semmit. Hálás lennék, ha megmagyaráznád, kifejtenéd bővebben, mert így nem érthető.
Alkotó
gyogyo
Regisztrált:
2006-11-26
Összes értékelés:
560
Időpont: 2013-01-12 16:53:44

Némi humor rejtőzik írásodban, de azt a bizonyos hívalkodást nem sikerült igazán érzékeltetned, inkább egyfajta...irodalmi grimaszra sikerült. Az alkotás üzenete is kétes...??
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2013-01-07 15:35:15

válasz Istefan (2013-01-07 13:09:13) üzenetére
Mit csinál a füllentő ember? Kitalál valótlan történeteket, és azokat meséli széltében-hosszában. Mit csinál az író ember? Kitalál történeteket, s azokat meséli széltében-hosszában. S mi a különbség a füllentő ember és az író ember között? Az, h az író ember (jószeriből) a mesékből él, míg a füllentő ember éhkoppon marad (nem mindig) Amikor másokról füllentek, mindig magamról füllentek. Ebben a történetben pl. akár hiszed, akár nem az a lány is én vagyok, akit a HB meg.ott, s az a lány is, aki elküldi a Testvért melegebb éghajlatra. Persze a lányoknál fokozottabban vagyok HB és Testvér, de ez érthető.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2013-01-07 13:09:13

Te a füllentősök osztályába tartózol bödön! Ezért nem mersz írni magadról semmit, ezt a kilencedik érzékkel érzékelem!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2013-01-07 12:39:11

Köszönöm Tibor, örülök, h elolvastad!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2013-01-07 12:33:08

válasz oroszlán (2013-01-07 11:39:20) üzenetére
Tökéletesen így van! Azt persze én magam, a történet(ek) írója sem tudom pontosan, ki itt a legnagyobb füllentő? A HB, a "Testvére" vagy az író-narrátor? Minden esetre egyik sem vethet a másik szemére semmit. Jó, h olvastad. S jó, h nem azt írtad: ki engedte fel erre az oldalra ezt a szemetet? Köszönöm, kedves Oroszlán -én
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2013-01-07 11:39:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Általában megszokott a férfiaknál az a bizonyos, " felhívás a keringőre "
Jól sikerült írásodban ott bujkál a humorral egy kicsi abszurditás is, mondjuk úgy a nagyotmondás.
Lebilincselően tudod az olvasót vezetni ( megvezetni ) de én szívesen tartok veled.
Szeretettel: oroszlán

Legutóbb történt

Tóni bejegyzést írt a(z) Ady Endre: Endre napra / Auf den Endre Tag című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Késő ősz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Eszem című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Gyertyatartó (Alter) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Egy esős őszi nap című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Az Őszhöz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

Klára bejegyzést írt a(z) Mit tegyek című alkotáshoz

Klára bejegyzést írt a(z) Égboltozat című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Késő ősz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Harmonikus rezgőmozgások című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Akik mindenkinél "jobbak" című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Akik mindenkinél "jobbak" című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Késő ősz címmel a várólistára

Tóni alkotást töltött fel Csupor Gyula: Magam vagyok / Ich bin alleine címmel

mandolinos alkotást töltött fel Nyikolaj Szokolov: Őszi vers címmel a várólistára

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

jerrynostro alkotást töltött fel Akik mindenkinél "jobbak" címmel

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Csönd című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Csönd című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Harmonikus rezgőmozgások című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Novemberben címmel a várólistára

Bödön bejegyzést írt a(z) Harmonikus rezgőmozgások című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

Tasnádi Rita alkotást töltött fel Meghalok címmel a várólistára

eferesz alkotást töltött fel Harmonikus rezgőmozgások címmel

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022