HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 49

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51426

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / mese
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2013-02-07

Dordinka meséi: Cipő a sütőben

Dordinkának a nővére nevezte el, Csuti. Hát persze, hogy nem Dordinkának hívták őt, és a nővére neve sem Csuti volt. Ilyen nevek nincsenek is. Ezek a titkos neveik voltak, ők adták egymásnak, és csak akkor szólították ezeken a neveken egymást, ha senki más nem hallotta.
A titkos nevek már csak ilyenek, titkosak.
Csuti már iskolás volt, harmadik osztályba járt. Az iskolában Julinak hívták, a szülei és a barátai is így szólították. Senki nem tudta az ő titkos nevét, csak a kishúga. Dordinka meg éppen az idén ősszel ment oviba, kiscsoportos volt. Mindenki azt hitte róla, hogy Ildikónak hívják, csak a nővére tudta, hogy az ő igazi neve Dordinka.
Dordinka és Csuti remek játékokat játszottak. Csupa olyasmit, amit a felnőttek nem helyeseltek volna, ha látják. Pedig nem rosszalkodtak igazán. Nem törtek össze semmit, nem bántottak senkit, és semmit, még egymást sem. Most, hogy újra mesélek róluk, elmondom egy másik titkos játékukat is, hiszen megígértem. Itt van például az iskolás. Dordinka még soha nem volt az iskolában, de Csutival sokszor játszottak iskolást, így aztán úgy érezte, hogy ő már mindent tud az iskoláról. Szerettek iskolásat játszani. Olyankor Csuti volt a tanító néni, és Dordinka, a babák, a macik voltak az iskolások. Csuti felvette anyu egyik cipőjét, a vállára terítette anyu legszebb kendőjét, ezzel jelezte, hogy ő már felnőtt. Dordinka meg azt vehetett fel ilyenkor a nővére ruhái közül, amit csak akart, hiszen már játszásiból iskolás volt.
Csuti minden babát, és macit nagyság szerint egymás mögé ültetett a földre, leghátra Dordinkát ültette, mert ő volt a legmagasabb. Elétette a kisszéket, az volt az iskolapad. A babáknak, és maciknak nem volt igazi padjuk, azt csak odaképzelték nekik.
Csuti behozott egy lábost a konyhából, meg egy fakanalat. A fakanállal megütögette a lábas fenekét, az volt a becsöngetés. Néha Dordinkának is megengedte, hogy becsöngessen a fakanállal, bár ez Csuti szerint, nem volt szabályos. Aztán átbotladozott anyu legmagasabb sarkú cipőjében, a másik szobából, és köszöntötte az osztályt. Ilyenkor fel kellett állni mindenkinek, de csak Dordinka állt fel, a babák és a macik ülve maradtak, csak elképzelték róluk, hogy ők is felálltak. Aztán Csuti megkérdezte az osztályt, hogy milyen óra lesz. Ezt Dordinka nagyon szerette, mert mindig ő mondta meg, hogy milyen óra legyen, mivel a többiek nem tudtak beszélni. Amilyen órát Dordinka mondott, Csuti olyan órát tartott. Ha énekóra volt, akkor tanított az osztálynak egy éneket, amit ő az iskolában tanult. Addig énekelték együtt, amíg Dordinka is megtanulta. Ha rajzórát mondott, akkor Csuti elővett az iskolás holmija közül egy igazi rajzlapot, és megtanította Dordinkát rajzolni egy házat, vagy egy fát, vagy egy cicát. Cicát rajzolni nagyon nehéz volt. Végül, sok radírozás után Csuti rajzolta meg, de úgy tettek, mintha Dordinka rajzolta volna. Ha olvasás órát választott, akkor Csuti felszólította valamelyik gyereket, hogy olvasson fel egy történetet az iskolás olvasókönyvéből. Persze Csuti olvasta fel, mert csak ő tudott olvasni, de egészen csukott szájjal mondta, mintha nem is ő olvasna, hanem az, akit felszólított. Ha írás órát választott, akkor Csuti elővette a legpirosabb, és a legvastagabb ceruzáját, és odaadta Dordinkának. Tudta, hogy a kishúga azzal szeret írni. A konyhából behozott a mosogató aljából egy csomó újságpapírt, az volt a füzet. Hol egyenes vonalat húzni tanította Dordinkát, hol meg kört rajzolni. Dordinka szerette összefirkálni a sok újságot a piros, vastag ceruzával, mert tudta, hogy a végén Csuti majd megrajzolja az egyik újságra a tökéletes egyenes vonalat, vagy a kört. Aztán úgy tesznek, mintha Dordinka rajzolta volna, és mindig kapott rá egy piros pontot. Már nagyon, nagyon sok piros pontja volt. Aztán Csuti megnézte a többiek munkáját is. A babák, és macik ugyan nem írtak semmit, de azt játszották, mintha ők is írtak volna. Csuti megdicsérte, vagy megszidta a többi gyereket is. Kiosztotta nekik a piros, és a fekete pontokat. Az egyik macival, akit Tamásnak hívtak, azzal sok baja volt Csuti tanító néninek. Mindig rosszul végezte el a feladatokat, feleselt, és kiabált az órán. Végül Tamás maci mindig a sarokban állva fejezte be az órát, és mindig fekete pontot kapott. Hiába, nem csak az óvodában vannak rossz gyerekek, hanem az iskolában is. Aztán vége lett az órának, visszavették a saját ruháikat, és mindent visszaraktak a helyére. Hát ilyen titkos dolgokat játszottak ők. Ha majd újra mesélek róluk, talán elmondok egy másik játékukat is.
Egyik nap anyunak nagyon korán kellett elmennie otthonról, el kellett utaznia valahová. Az apukájuk még annál is korábban ment el dolgozni, ő már a munkahelyén volt, amikor a lányok még javában aludtak. Anyu megkérte Csutit, hogy most az egyszer vigye el Dordinkát az oviba, mielőtt iskolába megy. Csuti nagyon büszke volt, hogy most ő helyettesíti anyut. Mikor anyu elindult otthonról, felkeltette a lányokat. Szépen megmosakodtak, felöltöztek, megreggeliztek, hiszen anyu mindent előkészített nekik. Azonban amikor el akartak indulni Csuti sehol sem találta Dordinka cipőjét. Pedig egészen új cipő volt. Pár hete vette anyu Dordinkának, mert kinőtte a régit. Csuti kereste az előszobában, a gardróbban, a szekrényben, az ágy alatt, de nem találta. Dordinka csak mosolygott, és nem segített Csutinak keresni a cipőt. Csuti ebből hamar rájött, hogy Dordinka dugta el valahová a cipőjét. Előbb csak szépen kérte, hogy mondja meg hová tette, később már kiabált vele, mert attól félt, hogy nem érnek oda időben az óvodába, és elkésik az iskolából. Vagy a kiabálástól, vagy csak úgy magától, Dordinka tényleg elfelejtette, hogy hová dugta el a cipőt. Pedig amikor elrejtette milyen jó ötletnek tűnt. Azt remélte, hogy az eltűnt cipő remek alkalom lesz arra, hogy ne menjen óvodába, hanem Csutival játszhassák a titkos játékaikat egész nap. Most azonban Csuti sírt, és a régi kinőtt cipőjét akarta ráadni, hogy abban vigye el az oviba. A cipő azonban sehogyan sem akart felmenni Dordinka lábára. Ahogy Csuti sírva ráncigálta a lábára a régi cipőt, Dordinka is sírni kezdett, mert sajnálta már, hogy eldugta a cipőjét, meg azt is, hogy elfelejtette, hogy hová dugta. Meg azért is sírt, mert attól félt, hogy Csuti mindjárt levág egy kicsit a lábából, hogy beleférjen a régi cipőjébe, mint abban a Hamupipőkés mesében a gonosz mostoha, amit az óvó néni mesélt a múltkor. Csuti látta, hogy a régi cipővel nem boldogul, de nem vágott le egy picit sem Dordinka lábából, hanem újra elkezdte keresni a cipőjét. Szépen, sorban minden lehetséges, és lehetetlen helyen megnézte, amíg végül jó sokára megtalálta a konyhában, a sütőben. Amikor meglett a cipő, nem túl kedvesen rángatta fel a kishúga lábára, és már szaladtak is az oviba. Éppen akkor értek oda, amikor a vezető óvó néni már zárta be az ajtót, hiszen kilenc óra után nem fogadnak már gyerekeket. Csuti gyorsan a vezető óvó néni kezébe nyomta Dordinka kezét, és már rohant is az iskolába, ahonnan már alaposan elkésett. Mivel még sohasem késett el, a tanító néni nagyon csodálkozott. Elmeséltette Csutival, aki az iskolában Julinak hívtak, a késés egész történetét. Csak úgy gurult az osztály a nevetéstől, mert Csuti nagyon jól tudott mesélni. A tanító néni is mosolygott a sütőbe dugott cipőn, és nem büntette meg a késésért Csutit.
Dordinkát viszont megbüntette a rossz tréfáért a nővére. Egy egész hétig Ildikónak hívta, és semmi titkos játékot nem játszott vele.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-19 01:01:51

válasz Dobrosi Andrea (2013-02-17 20:07:50) üzenetére
Kedves Andrea!

Ha megpróbálod hangosan felolvasni a mesét, akkor elvész a "tömör" formája, helyette egy lágyabb közeg jön létre. " Cipő", "cipő", "cipő" ismétlődik a mesében, mint egy kántálás, mint egy csendes zümmögés, egy elringató, megnyugtató hangulatot teremtve.

A visszafiatalodást mennyien keresik kozmetikai termékek dobozainak mélyén, pedig a mesék világa rejti ezt a csodát, egy jó kis mese visszavisz a gyermekkor világába. Ennél nagyobb dicséretet nem is írhattál volna!
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-29
Összes értékelés:
1229
Időpont: 2013-02-17 20:07:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Lyza "lenyúlta" a bájos jelzőt, de talán azért, mert egyrészt tényleg az, másrészt meg meséd egységes, kerek, érthető. Kicsit ugyan zavart, hogy olyan tömör az egész, mármint a formája, de tartalmilag aratott. Sikerült "visszafiatalodnom" általa. Gratulálok!

Üdv,
A.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-15 16:53:50

válasz Lyza (2013-02-15 13:42:52) üzenetére
Kedves Lyza!

Milyen jól megfogalmaztad! Az összetartozás meséi a Dordinka mesék... valóban azok...
Köszönöm!

Judit
Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3097
Időpont: 2013-02-15 13:42:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Juditom!
Nagyon aranyos, bájos ez a mese, az őszinte szeretet, összetartozás meséje, ha még kialakulóban van is...Gratulálok szeretettel: ölellek: Lyza
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-14 11:35:52

válasz oroszlán (2013-02-11 14:50:38) üzenetére
Kedves Ica!
Ma, amikor a versengés dől a csapból is, mindenkinek meg kell valósítania önmagát, tekintet nélkül másokra, úgy éreztem, hogy legalább néhány mese erejéig el kell mondanom, hogy másképpen is lehet élni. Más értékek is léteznek, nem csak az, hogy ki a legügyesebb, és nem dől össze a világ, ha valamiben nem vagyunk a legjobbak.
A hozzászólásod nagyon nagy örömet szerzett, mert pontosan erről szólnak a Dordinka mesék. A szoros kapocsról, ami összefűzhet két gyereket, és többet ér majd az életben, mint a folytonos nyafogás, árulkodás, versengés, egymás túl licitálása. :)
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-13 23:14:43

válasz Zagyvapart (2013-02-11 10:57:29) üzenetére
Kedves Feri!

Köszönöm a mese értékelését! :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-12 16:04:44

válasz festnzenir (2013-02-10 13:47:03) üzenetére
Kedves Zsófi!

Talán majd az elkövetkező mesékből kiderül, hogy a két kislány milyen körülmények között él, és talán akkor majd jobban átlátod mindazt, amit most kérdeztél tőlem. Maradjon inkább meglepetés...
Szeretettel várlak a többi Dordinka mesénél is. :)

Judit

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-12 11:00:29

válasz Jega (2013-02-10 00:21:56) üzenetére
Kedves Ibolya!

Tíz darabot írtam a Dordinka mesékből, az első mese, "Az ünneplő ruha" már fenn van az oldalon, és pár nap múlva a következő mesét is felteszem.
Örülök, hogy bekukkantottál hozzám, felüdülni! :)

Judit

Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8818
Időpont: 2013-02-11 14:50:38

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedvesen, sok szeretettel tanítja Csuti Dorinkát. A két gyermek között valószínű szoros kapocs lesz, örök életre.
Üdvözöllek: oroszlán
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2013-02-11 10:57:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Bájos, kedves, aranyos, amint egy kislányoknak, kislányokról szóló mesének lennie kell.

Grat.: Zagyvapart.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-10 23:22:08

válasz Susanne (2013-02-09 08:09:01) üzenetére
Kedves Susanne!

Köszönöm, hogy itt jártál, és megírtad, hogy tetszett. :)

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-01
Összes értékelés:
955
Időpont: 2013-02-10 13:47:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit !
Kíváncsi vagyok , hogy ennek a történetnek és a többinek amit majd ezután írsz van -e
némi valóság alapja. Ha igen arra is , hogy a felnőtt korukban esetleg ugyanezen a pályán vagy hasonlón indultak-e tovább az életben. De nem akarok túlságosan előre szaladni, ha ez is titok. Akkor maradjon inkább meglepetés.
Mindenesetre várom a következőt, jó visszamenni a gyermekkorba.Visszaidézi bennem
az akkori gyermekjátékainkat. Szeretettel gratulálok, Zsófi
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-10 11:32:09

válasz Selanne (2013-02-08 22:24:14) üzenetére
Kedves Marietta!

Örömmel láttalak az olvasók között! :)

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-12-30
Összes értékelés:
615
Időpont: 2013-02-10 00:21:56

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit jó volt olvasni ezt az üdítő írást. Sok ilyet írjál. Gratulálok Jega Ibolya
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-09 23:30:03

válasz Kőműves Ida (2013-02-08 20:26:24) üzenetére
Kedves Ida!

Mivel a Dordinka mesék "valóság mesék", a lányok titkos játékai is a valóságról szólnak. Ildikó felkészül a játék alatt az iskolás korra, Juli pedig ezúttal a tanító néni szerepében játszhatja ki magából ami nyomasztotta őt az iskolában. Ezúttal nem ő engedelmeskedik, hanem neki engedelmeskednek a tanítványok.
Jobb ez a játék, mintha a számítógépen játszanának. :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-09 15:59:54

válasz Istefan (2013-02-08 18:56:13) üzenetére
Kedves István!

Örülök, hogy tetszett Neked ez a mese is. Talán még a másik nyolc Dordinka mesében is találsz majd olyat, ami tetszik. :)
Nem kell ilyen magas pártfogókhoz fordulni, ha a gyerekek fejével akar valaki gondolkodni -magunk is emlékszünk rá, nem volt az olyan régen... :D

Judit

Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6186
Időpont: 2013-02-09 08:09:01

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit !

Élvezettel olvastam, nem tudhatjuk mi játszódik le egy gyermek gondolatában nagyon tetszett !
Szeretettel: Susanne
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-09 00:05:30

válasz Zarzwieczky (2013-02-08 18:17:54) üzenetére
Kedves Zarzwieczky!

Ez volt a mese célja, kislányokról mesélni kislányoknak... :)
Hát, nem egészen így sikerült, de legalább életre kelnek itt az oldalon a mesék!
Köszönöm, hogy elolvastad!

Judit

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-08 22:25:38

válasz szusi (2013-02-08 17:21:30) üzenetére
Kedves Szusi!

Éppen egy olvasó írta "Az ünneplő ruhához", hogy ha nő lenne, akkor azt írná, hogy cuki! :D
No, akkor úgy látszik ez is. :)
Köszönöm az olvasást!

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2013-02-08 22:24:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Örömmel olvastam Judit!

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6859
Időpont: 2013-02-08 20:26:24

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Judit!

Nagyon kedves történet. Egy kis időre visszarepített a gyerekkorba, hisz nekem is kedvenc játékom volt az iskolásdi.:) Élmény volt, igazán!

Ida
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2013-02-08 18:56:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Ez is ugyanúgy tetszett, mint az első meséd. Hogy mi minden fordul meg egy gyerek fejében, csak a Jóisten tudja! Szeretettel: István
Szenior tag
Regisztrált:
2005-11-11
Összes értékelés:
953
Időpont: 2013-02-08 18:17:54

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Igazi,jópofa kiscsajos sztory. Kislány még nem voltam,de voltak lánytestvéreim.Grt.Z
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2698
Időpont: 2013-02-08 17:21:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon cuki!!! Gratula!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-08 17:01:31

válasz dreamer (2013-02-08 07:13:57) üzenetére
Kedves Viktória!

Akkor minden rendben. Nem is akart ez a mese más lenni, mint egy aranyos kis történet. :)
Ha van kedved, olvasd el az első Dordinka mesét is, "Az ünneplő ruha" címűt.

Köszönöm, hogy elolvastad, és hozzászólást is írtál.

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2012-12-01
Összes értékelés:
228
Időpont: 2013-02-08 07:13:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia! Aranyos kis történet. Tetszett!
Szeretettel olvastalak:Viktória.

Legutóbb történt

pusztai bejegyzést írt a(z) Kócos karamellás puccino's című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

Marcsy alkotást töltött fel Szivárgó lélek címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 70. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Himpér álmok vajíze című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A hold című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Ősztől tavaszig címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 83. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) apám csendben élt című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel hangulatok címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 16. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 4. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)