HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 55

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51426

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / mese
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2013-02-21

Dordinka meséi: Kislány a polcon

Dordinkának a nővére nevezte el, Csuti. Hát persze, hogy nem Dordinkának hívták őt, és a nővére neve sem Csuti volt. Ilyen nevek nincsenek is. Ezek a titkos neveik voltak, ők adták egymásnak, és csak akkor szólították ezeken a neveken egymást, ha senki más nem hallotta.
A titkos nevek már csak ilyenek, titkosak.
Csuti már iskolás volt, harmadik osztályba járt. Az iskolában Julinak hívták, a szülei és a barátai is így szólították. Senki nem tudta az ő titkos nevét, csak a kishúga. Dordinka meg éppen az idén ősszel ment oviba, kiscsoportos volt. Mindenki azt hitte róla, hogy Ildikónak hívják, csak a nővére tudta, hogy az ő igazi neve Dordinka.
Dordinka és Csuti remek játékokat játszottak. Csupa olyasmit, amit a felnőttek nem helyeseltek volna, ha látják. Pedig nem rosszalkodtak igazán. Nem törtek össze semmit, nem bántottak senkit, és semmit, még egymást sem. Most, hogy újra mesélek róluk, elmondom egy másik titkos játékukat is, hiszen megígértem. Itt van például az óvodás. Ez Dordinka egyik legkedvesebb játéka Csutival, mert mindig ő lehet az óvónéni. Sőt azt is kiválaszthatja, hogy a rossz óvónéni akar lenni, vagy a jó óvónéni. Csuti tudja, hogy Dordinka majdnem mindig a rossz óvónénit választja, de nem bánja.
Dordinka ilyenkor felveszi anyu fürdőköpenyét, ami fehér, mint az óvónéni köpenye. Igaz, hogy a földön húzza maga után, de nagyon óvónénisnek érzi magát benne. Felveszi anyu egyik cipőjét is, és odakészít egy ceruzát, arra az esetre, ha ideges lesz.
Körbe ülteti a babákat, és a macikat, és Csutit is oda ülteti közéjük. Most legyetek csendben!- kiáltja nagyon-nagyon hangosan, azzal felkapja a ceruzát, kiszalad a másik szobába, ami most játszásiból az udvar, a ceruza végét a szájába veszi, mert az a cigi, és nagyokat szív belőle. Aztán mérgesen ledobja a cigi-ceruzát a földre, és visszarohan a gyerekszobába. Rögtön észreveszi, hogy ki nem volt jó, amíg odakinn volt, és azt a babát, vagy macit - néha még Csutit is - jól megrángatja, és azután ott kell állniuk büntetésben az óvónéni mellett.
Éneklés következik kiabálja Dordinka, és elkezd egy dalt, amibe Csuti is bekapcsolódik, de játszásiból a babák, és a macik is vele éneklik. Amikor Csuti énekelni kezd, Dordinka abbahagyja az éneklést, körbe járkál, szigorúan néz, és mindenkire rászól. Ne nyávogj fiam! - kiabál a macira, Ne üvölts! - inti a plüss cicát, Ne makogj! - mondja a sárga majomnak. Csutira is rászól Mit nyekeregsz itt, mint a fába szorult féreg?! De Csuti nem haragszik, mert csak játszanak, és a kishúga csak játszásiból rossz óvónéni. Amikor Csuti végére ér a dalnak, Dordinka azt kiabálja: Na, elég ebből a macskanyávogásból! Ezen mindig nevetnek Csutival, mert mindketten nagyon mulatságosnak tartják ezt a mondatot, de ez nem számít bele a játékba. Aztán Dordinka rajzoltatja az óvodásokat. Az Elefánt rajzát összefirkálja, mert hibásan rajzolta le a napocskát, a Cica rajzát ledobja a földre, mert rossz az egész. Csutinak meg hátra kell tennie a kezét, nem rajzolhat, mert segített a Bébi Babának a rajzolásban. Aztán ebédelnek az óvodások, Dordinka ott járkál közöttük, és azt kiabálja: Azonnal tessék mindent megenni! Semmit nem akarok látni a tányérokon! Aztán a játék kukacnak a szájába tömi a maradék főzeléket. Ebéd után alvás következik, Dordinka minden játékot lefektet a földre. Csutinak is le kell feküdnie közéjük, Dordinka betakarja őt az asztalterítővel, mert most az a pokróc. Az óvónéni odaáll a fekvő óvodások közé, és rájuk kiabál folyton: Aludj Maci, ne forgolódj! Piroska baba ne pislogj! Csuti ne bámészkodj, mert bevarrom a szemed! Ezt mindig halkan, és gyorsan mondja Dordinka, mert olyan szörnyű, de mindig mondania kell ilyenkor, mert ő most a rossz óvónéni. Alvás után kiviszi a gyerekeket az udvarra játszani, vagyis a másik szobába. Dordinka ott is kiabál a gyerekekkel, és folyton a cigi-ceruzát szívja. Aztán az udvarról lassan elvisznek a szülők minden gyereket, és akkor vége a játéknak. Dordinka leveszi anyu fürdőköpenyét, és a cipőjét, visszaváltozik kislánnyá. Szuszogva beül Csuti ölébe, aki a haját simogatja, ami csupa izzadt a szaladgálástól, és a kiabálástól. Kicsit ringatja is a kishúgát, aki már nem óvónéni, ezért szabad ringatni őt.
Amikor az óvodás játéknál Dordinka a jó óvónénit választja, akkor nem kiabál, hanem mindenkinek segít. Együtt énekelnek Csutival. Azt rajzolnak, amit Dordinka választ. Persze a végén elcseréli a saját rajzát Csutiéval, mert az óvónéninek kell szebben rajzolnia. Evésnél megeteti a játék kukacot, mert neki nincsen keze, hogy fogja a kanalat. Amíg alvás van, addig Dordinka játszásiból egy nagy könyvbe írogat, és nem szól rá senkire, csak néha betakarja a gyerekeket. Az udvaron meg együtt körjátékoznak, és pörögnek a babákkal, meg a macikkal. Ez is jó játék, Dordinka ezt is szereti, de azért legtöbbször rossz óvónéni akar lenni. Hát ilyen titkos dolgokat játszottak ők. Ha majd újra mesélek róluk, talán elmondok egy másik titkos játékukat is.
Egy szép nyári napon meglátogatták az unokatestvérüket, Mártit, aki már szintén iskolás volt, mint Csuti. Anyuval mentek látogatóba, de anyu valahová elment Márti mamájával. A felnőttek Csuti és Márti lelkére kötötték, hogy vigyázzanak Dordinkára amíg ők odalesznek. Egy darabig társasjátékoztak, olyan kicsiknek való játékkal, amivel Dordinka is szeretett játszani. Aztán megunták a társasjátékot, és kimentek fogócskázni az udvarra. Dordinkát a nagyobbak mindig hamar elkapták, mindig ő volt a fogó. Csuti néha hagyta magát megfogni, de legtöbbször Dordinka kergette a nagyobbakat. Amikor megunta, bement vizet inni, Márti és Csuti az udvaron maradtak. Jól elbeszélgettek mindenféléről, de egyszerre csak feltűnt Csutinak, hogy Dordinka már olyan régen bement. Elindultak megnézni, hogy mit csinál odabenn ilyen sokáig. Bementek a házba, de Dordinkát sehol sem találták. Nem volt sem a konyhában, sem a szobákban, sem a fürdőszobában. Még a kamrában is megnézték, de ott sem volt. Hinni sem akartak a szemüknek! Újból megnézték mindenhol, még az asztalok és ágyak alá is bekukkantottak, de Dordinka nem volt sehol. Kimentek az udvarra, szólongatták, hátha kijött, amíg ők hátramentek megnézni a szomszéd tyúkjait. Körbejárták a kertet, az udvart, a garázsba is benéztek, de nem találták sehol Dordinkát. Kezdtek megijedni. Megnézték a kertkaput, nem volt bezárva. Csuti megrémült. Lehet, hogy a kishúga kiment az utcára? Mártival kiszaladtak az utcára, egyikük jobbra szaladt, a másik meg balra, kiabáltak Dordinkának: Ildikó! Ildikó! - de nem kaptak választ. Az utca végén volt egy kiserdő, ott is keresték Dordinkát. Jaj, annyira fél a nagy kutyáktól! Csak nem látott meg egyet, elszaladt és eltévedt - rémüldözött Csuti. Ildikó! - kiabálta sírva, de a fák nem feleltek. Bejárták a kiserdőt, de nem találták ott sem a kishúgát. Újra végig mentek az utcán, minden bokorba benéztek, szólongatták Ildikót, de hiába. Végül újra megnézték a kertben, a házban, de nem találták. Csuti már hangosan sírt. Ráborult Márti íróasztalára, és keservesen zokogott. Egyszerre csak meglebbent a színes kartonfüggöny, ami Márti játékpolcát takarta. Egy kis kéz félrehajtotta, és Dordinka kukucskált ki mögüle. Ott ült az alsó polcon, a nagy mackó, és a nagy plüss kutya között, a függöny mögött. Elfáradt a futkosásban, és bebújt a polcra a játékok közé. Igazából Csutiék elől bújt el, de elaludt a puha kuckóban, és nem hallotta meg, amikor keresték. Csuti odaszaladt hozzá, és megsimogatta a kishúga haját. Jaj, úgy megijedtünk, mert nem találtunk! - sóhajtotta. Megkönnyebbülve, már a könnyein át, nevetve mondta: Itt ültél végig a játékpolcon, mi meg halálra kerestünk az udvaron, az utcán, az erdőben... Aztán a kishúga fülébe súgta, hogy Márti ne hallja: Dordinka, te kis rosszcsont.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-28 13:46:41

válasz ruca (2013-02-25 21:44:48) üzenetére
Kedves Ruca!

Nem gondoltam, hogy a Dordinka mesék a fiúkat is érdekelhetik...
Köszönöm szépen, hogy megírtad, és azt is, hogy az oldalon fent lévő sok kitűnő mese közül pont az enyémet tartottad érdemesnek a felolvasásra!

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-27 23:39:35

válasz Kőműves Ida (2013-02-22 12:25:42) üzenetére
Kedves Ida!

Hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha a gyerekkor csupa szép, és jó dologból állna. Elfeledkezünk idővel azokról a dolgokról, amiktől kicsi gyerekként féltünk, nem értettük, vagy csak úgy gondoltuk, hogy úgysem tehetünk ellene semmit.
Ennek a mesémnek jól megláttad a lényegét, hogy még az egészen kicsi gyermek is tud mérlegelni. Hiába a korlátlan hatalma felette a felnőtteknek, azt nem tudják befolyásolni, ahogyan a kislány megítéli őket.

Judit

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-27 14:36:45

válasz Istefan (2013-02-24 22:41:04) üzenetére
Kedves István!

Én is szerettem kisgyerekként délután bebújni a nagy ágyba, az ágynemű közé! :D
Engem nem kerestek, mert ismerték ezt a szokásomat. :)
Éppen ezért került be a Dordinka mesékbe a "Kislány a polcon", mert jellemző a gyerekekre, hogy képtelen helyekre tudnak elbújni!

Judit


Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-27 11:22:29

válasz Zagyvapart (2013-02-24 19:26:34) üzenetére
Kedves Feri!

Ahogy sorban írtam a Dordinka meséket, azt hiszem egyre jobban sikerültek... talán... én legalábbis úgy éreztem...

Köszönöm a meseolvasást, és az értékelést! :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-26 23:24:00

válasz Haász Irén (2013-02-23 18:58:01) üzenetére
Kedves Irén!

A valóság sokkal érdekesebb, mint boldogan élni, míg meg nem halunk. Túl könnyű azt mondani: "mi lenne, ha", és lefesteni egy tökéletes világ képét.
Nem is törekedtem ilyesmire, inkább az óvodás és a kisiskolás gyerekek lelkivilágát, fantáziáját mutatom be egyszerű történetekkel.
Köszönöm, hogy olvasod. :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-26 20:01:02

válasz oroszlán (2013-02-23 09:45:50) üzenetére
Kedves Ica!

Köszönöm az olvasást, és a hozzászólást! :)

Remélem, hogy Dordinka többi meséjét is örömmel fogod olvasni!

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-06-30
Összes értékelés:
785
Időpont: 2013-02-25 21:44:48

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Olvasgatom az unokáimnak, és tudod mit, végighallgatják figyelmesen és
utána kérdezgetnek. Tudod, ez nem semmi náluk! Két fiúgyerek!
gratula:ruca
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2013-02-24 22:41:04

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Régi emléket ébresztett ez a mese. Ez velem is megesett gyerekkoromban, csak nem a polcon aludtam el, hanem az ágynemű közé bújva, már a kutakban is keresgéltek, mikor valaki ráült az ágyra és én megnyekkentem. Szeretettel: István
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-24 22:30:54

válasz Lyza (2013-02-23 09:09:42) üzenetére
Kedves Lyza!

Igen, jól mondod, a Dordinka mesék tanulságos mesék. A gyermekek számára nagyon fontos a mese, csak nem mindegy, hogy a szülők felolvassák nekik, vagy csak egyedül leültetik a televízió elé, és nincs kivel megbeszélni a kérdéseket. A Dordinka mesék "mesélős mesék", mindegyik után meg lehet beszélni, hogy mit játszottak a lányok, és tetszett-e a mese kis hallgatójának a játékuk, aztán, hogy mi történt velük - jó, vagy rossz volt az ami történt velük.

Judit

Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2013-02-24 19:26:34

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
A gyerekek élete ritkán unalmas, ez a mese pedig kifejezetten izgalmas volt.

Zagyvapart.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-24 18:12:12

válasz festnzenir (2013-02-22 19:56:21) üzenetére
Kedves Zsófi!

Örülök, hogy így megkedvelted Dordinkát, és Csutit! Remélem, hogy a róluk szóló többi mesém is tetszeni fog! :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-24 15:43:41

válasz pirospipacs (2013-02-22 14:14:49) üzenetére
Kedves Pipacs!
A testvérek fontos szerepet töltenek be egymás fejlődésében. A kisebbek sokat tanulnak a nagyobbaktól, a nagyobbak pedig védelmezik a kisebbeket, s kölcsönösen megtanulnak alkalmazkodni egymáshoz. Ha a szülő nem avatkozik be a kisebb összezördülésekbe, a testvérek egy sor fontos viselkedést megtanulnak. Konfliktusokat kezelni, győzni, veszíteni, megbocsátani, kiengesztelődni, alkalmazkodni. A többi Dordinka mesémben ezekről is szó lesz! Amikor "igazmondósat", vagy "csere játékot" játszanak. Ha lesz érdeklődés, akkor felteszem azokat is.
Remélem azok is jó élményekkel ajándékoznak majd meg! :)
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-24 13:39:56

válasz sailor (2013-02-22 13:48:44) üzenetére
Kedves Tengerész!

Köszönöm a lelkes hozzászólásodat! :)
A szívmelengetőt is, meg a csodálatos beleélést! :)
Nagyon jól esik, hogy ilyen sokra értékelted ezt a kis mesémet.

Judit

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-23 23:33:11

válasz Millali (2013-02-22 10:44:13) üzenetére
Kedves Millali!

A Te biztatásodra töltöttem fel ezt a mesét, mert eredetileg úgy éreztem, hogy már sok lesz Dordinkából, és Csutiból az oldalon, és nem akartam már több Dordinka mesét feltenni az "Esti szánkózás" után.
Örülök, hogy nem csalódtál benne, hanem jókedvre derített! :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-23 19:52:32

válasz Selanne (2013-02-22 08:40:15) üzenetére
Kedves Marietta!
Emlékszel "A gazda rétre megy" körjátékra? Körbe mentek a gyerekek, egy meg kívülről járt a kör körül /ő volt a gazda/, azt énekeltük, hogy "A gazda rétre megy, a gazda rétre megy, a gazda ki a, ki a rétre megy" Erre a gazda kiválasztott egy gyereket a körből, adott neki egy nevet pld. lavór, és azt énekeltük "A lavór vele megy, a lavór vele megy, a lavór ki a ki a rétre megy."
A hozzászólásodról jutott eszembe ez a játék. :) Mert Dordinka és Csuti veled mentek aznap, még ha nem is a rétre mentél! :D

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2010-09-12
Összes értékelés:
3372
Időpont: 2013-02-23 18:58:01

Tündéri kis mese!
Minden meséd valóságon alapul, a gyerekek nagyon szeretik az ilyesféle nem-meséket. Tapasztalatból mondom...:)))
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8818
Időpont: 2013-02-23 09:45:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Örömmel olvasom mindig bájos meséidet.
Szeretettel: oroszlán
Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3097
Időpont: 2013-02-23 09:09:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Juditom!
Ismét egy tanulságos történet a két kislányról...
nagyon a szívembe zártam ezt a mesét is...Gratulálok...Lyza
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-23 00:16:37

válasz Susanne (2013-02-22 07:36:55) üzenetére
Kedves Susanne!

Minden meseírónak az a vágya, hogy eljusson a gyerekekhez a meséje! :)
Csak meséld el bátran, ha eljön az ideje!

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-01
Összes értékelés:
955
Időpont: 2013-02-22 19:56:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit !
Sikerült Dordinkát és Csutit már megint a szívembe zárni. No, nem úgy, hanem csak egyszerűen mint egy kedves emléket. Azt vettem észre magamon, hogy akaratlanul
a napjaimba lopódzott min a két kis szereplő. Nem veszem észre magam mikor, de volt már olyan ,hogy tevékenyen dolgozom valamit és rájuk gondolok. Most is arra gondoltam , biztosan ügyesen elbújt előlük, azért nem találják. A végén még egy örömkönny is csillogott a szemembe amikor előbújt a rejtekéből.
Szeretettel grat.Zsófi.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-22 16:09:55

válasz Jega (2013-02-21 22:48:29) üzenetére
Kedves Ibolya!

A gyerekek számára a legjobb fejlesztő játék, a szerep játék. Egyrészt ki tudják magukból játszani, és ezzel feldolgozni, az őket ért traumákat /kórház, rossz óvónéni, stb./, másrészt a szerepjátékok fejlesztik az önuralmat /nem szabad kibújni a választott szerepből/, mert elrontják a játékot. Vagyis megtanulják betartani a szabályokat, és értékelni a betartott szabályok fontosságát, egy adott cél érdekében fegyelmezni a viselkedésüket. Ez lesz a későbbi önfegyelem alapja, amire bizony nagy szükség lenne!
Remek dolog, hogy nálatok is játszanak szerepjátékokat a gyerekek! :)
Judit
Alkotó
pirospipacs
Regisztrált:
2010-07-24
Összes értékelés:
2709
Időpont: 2013-02-22 14:14:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Olykor nem is hinnénk, hogy a gyerekek is tudnak aggódni egymásért, még akkor is, ha sokat veszekednek, dacolnak egymással. Élmény volt az írásod, kedves Judit. :)
Örömmel olvastalak.
pipacs
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
7311
Időpont: 2013-02-22 13:48:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Szívmelegítö sorok!

Csodálatos beleélés!

Minden elismerésem!

Szeretettel gratulálok:sailor

Szép napot!
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6859
Időpont: 2013-02-22 12:25:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Judit!

Ez a meséd is élmény volt. Nagyon jól szemlélteted, hogy mi a különbség a jó és rossz óvónéni között. A legjobban a gyerekek tudják, s ők őszintén meg is mondják.:)
Dordinka a rosszcsont, aki a játékpolcon alszik, amíg kétségbeesve keresik... Tündéri!
Annyi minden felidézett bennem a meséd, újraélhettem gyerekeim kiskorát... Köszönöm!

Ida
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2116
Időpont: 2013-02-22 10:44:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Ebben a havazós időben az ilyen aranyos mesék felvidítják az ember lelkét.
Mosolyogva olvastam, és nem a függöny mögül.

Szeretettel:
Millali
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2013-02-22 08:40:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
" Dordinkáztam, és Csutiztam " egyet újból. Ha ilyen történetekkel indul a nap, akkor minden vidámabb.:-)

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6186
Időpont: 2013-02-22 07:36:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit !

Végre eljutottam ide, remélem ha unokám lesz, megengeded , hogy elmeséljem neki.
Nagyon kedves, aranyos történet.
Szeretettel gratulálok: Susanne
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2013-02-22 00:03:45

válasz szusi (2013-02-21 19:49:23) üzenetére
Kedves Szusi!

Azt hiszem, nem kell izgulnia a mese olvasójának /hallgatójának/ Dordinka eltűnése miatt, hiszen a mese címében benne van, hogy hová lett. :) Inkább csak arra kell várnia egy kicsit, hogy kiderüljön Csuti számára is, aki aggódik a kishúgáért.
Örülök, hogy aranyosnak találtad a mesét! :)

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-12-30
Összes értékelés:
615
Időpont: 2013-02-21 22:48:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon aranyos történet. Bébiszitterkedésem közben mindig jól elszórakoztatnak a gyerekek a szerepjátékokkal. Szeretettel Jega Ibolya
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2698
Időpont: 2013-02-21 19:49:23

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Valami ilyesmire tippeltem amikor Dordika eltűnt. Nagyon aranyos. Látom magam előtt, ahogy egy polcon szuszog...

Legutóbb történt

sailor bejegyzést írt a(z) Borúra derű című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Kócos karamellás puccino's című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

Marcsy alkotást töltött fel Szivárgó lélek címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 70. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Himpér álmok vajíze című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A hold című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Ősztől tavaszig címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 83. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) apám csendben élt című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel hangulatok címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 16. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 4. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)