HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 8

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52875

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2013-06-06

Hát a lányok? 16.

A műszaki mentés folyamatban volt még, amikor Dobos Ágota Szántó Géza karjára támaszkodva betámolygott a hangársor épületei közé. Mindkét kézfején és a jobb karján könyöktől lefele súlyos, másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Fejét és arcát a sisak és a motoros-szemüveg megóvta, a nyaka, és a mellkas kulcs-csont körüli részei azonban pirosak és hólyagosak voltak. Az utolsó métereken már ölben kellett vinni, lábai kicsuklottak alóla.
Géza bevitte a hangárba, és óvatosan lefektette a saját szalmazsákjára. Fogalma sem volt arról, mit kell tennie? A lány elalélt, nem tudott válaszolni kérdéseire. Odahúzta a sámlit, leült, aggodalmas arccal figyelte, mint kapkodja a levegőt. Eszébe jutott, hogy a bukósisakot és a szemüveget le kéne venni a fejéről. Kikapcsolta az álla alatt a szíjat, és vigyázva leemelte. Ágota nyögött. Mindkét lábát felhúzta, térdeit szétnyitotta. Kezei a teste mellett hevertek, tenyérrel felfele. A jobb tenyere vérvörös volt, a bal viszonylag épnek látszott.
Levette róla a szemüvegét is. Ekkor magához tért.
-Hozz lavórban vizet -lehelte -áztass be valami rongyot és tedd rám. És inni is hozz, kérlek! Nagyon szomjas vagyok!
Szántó Géza ment, hozta a vizet. Megitatta. Kerített egy tiszta lepedőt, csíkokat hasított belőle. Beáztatott kettőt, s lazán rátekerte a lány sérült bal-kezére, és jobb karjára. Ágota jajgatott. Észrevette, hogy a nyaka és a mellkas felső része is piros.
-Ki kell gombolnom az inged!
Csak a szemével jelezte: rendben van, tedd azt!
Remegő kézzel nyúlt a felső gombhoz. Ügyefogyottan bajmolódott vele. Végre sikerült, következett az alatta lévő. Leizzadt mire a többivel elkészült. Lefejtette az overall vállpántját. Szétnyitotta az ing megperzselődött széleit, hogy jobban lássa a sérülést. Majdnem a mellek felső domborulatáig terjedt a pirosság, az alatt érintetlen, épp volt a bőr. Vizes-ruhát helyezett az égett felületre, aztán egy könnyű pléddel betakargatta a sebláztól reszkető Ágotát az álláig.
-Bár csak lenne egy hőmérőm - morogta, tenyerét a lány tüzelő homlokára téve. -És valami lázcsillapító is jó lenne!
Felugrott a stokiról.
-Megyek, kerítek valahonnan!
Nyöszörgő hangon szólalt meg a lány.
-Ne menj sehova! Az ágyamon megtalálod a retikülömet. Hozd ide. Van benne lázmérő, kötszer, és Aszpirin!

Mire visszaért, Ágota ismét eszméletlen volt. Hányta-vetette magát a fekhelyen. Ajkai, önkívületben rémült, nyöszörgő szavakat formáltak, amiket alig lehetett érteni.
-Ne engedjetek meghalni! Segítsetek, ne hagyjátok, hogy bennégjek!
Vízzel locsolta az arcát, hogy magához térítse. Kis idő után vissza is jött, kinyitotta a szemét.
-Mi történt, meghaltam?
Géza az ajkához illesztett egy szem Aszpirint.
-Nyisd ki a szád. Nyeld ezt le. Itt a víz is!
Felemelte pár centire a fejét, szájához tartotta a poharat, segített neki inni.
Felhajtotta a pokróc szélét, bedugta a hőmérőt a lány hóna alá. Odafogta a felkart a test mellé, hogy ki ne essen. Magában elszámolt ötszázig, aztán kivette és megnézte. A higanyszál 41 és fél fokot mutatott!

Lassan rájuk sötétedett. A fiú meggyújtotta a petróleumlámpát, felfrissítette a kötéseket. Visszaült az ágy mellé, hallgatta a lány szaggatott, nehéz légzését. Halálosan fáradt volt ő is, az agya olyan volt, mintha kimosták volna. Egy szemernyi gondolat sem maradt benne. Teltek az órák. Éjfél lehetett már. Lecsúszott a sámliról, végignyúlt a szalmazsák mellett a földön. Odakinn megdörrent az ég, villámok fénye hasított bele az éjszakába, kísérteties hangon felsírt a szél. Felhőszakadás-szerű zápor verte a pléhfedelet. Ágota légzése már egyenletesebb volt, csendesen feküdt a hátán, nem dobálta magát.

Elnyomta az álom. Azt álmodta, hogy Ágota repül a FŐNIX-el. Minden rendben volt, a lány nagy kört írt le a reptér felett. Aztán egyszer csak az elhasználódott gumicső szétpukkant és a benzin ráömlött a forró motorblokkra. A repülőgép úgy lobbant lángra, mint a fáklya. A magasban egy kapálózó alak vált el a gép törzsétől. Ágota volt. Égő bőrkabátja hosszú lángfarkat húzott maga után, míg a földre nem csapódott. Odarohant hozzá, térdre esett, magához ölelte az összeroncsolódott, megégett testet.
-Miért csináltad ezt, te hülye kis liba! -zokogta. -Nem megmondtam, hogy ne szállj fel, mielőtt kicserélem a csövet?
Felriadt. Verejtékben úszott a teste. A lány újra nyöszörgött.
-Istenem - sikoltott fel egyszerre csak. -Ó, én édes Istenem!
Felült. Rémült szemekkel nézett Gézára, aki ekkor már szintén ült, két karját összefonta a térdén. Két ijedt, nagy gyerek nézett egymásra. Mindketten támaszra, vigasztalásra szorultak. Elsőként a lány szólalt meg. Remegett a hangja:
-Gyere, ide mellém. Ne ülj ott lenn a földön!

Ültek a sötétben egymás mellett, hátukat a deszkafalnak támasztották, betakaróztak nyakig. A petróleumlámpa már csak pislákolt.
A lány teste hűvös volt most. Vállán érezte a vállát.
-Jobban vagy?
-Igen, kicsit.
-Nem fájnak a sebeid?
-Kicsit fájnak, nem vészes.
-Átkössem őket?
-Most ne! Maradj mellettem. Ne mozdulj, jó így.
A zápor elállt, az eső már csak szelíden kopogott fenn a tetőn. A dörgések távolodtak. A szél változatlan erővel fújt, valami kemény tárgy, egy hangárajtó, vagy egy ablak folyamatosan csapkodott. Megszakítás nélkül ugatott egy kutya.
-Ne hagyj magamra ezen az éjszakán -suttogta Ágota.
-Itt maradok melletted.
-Legyél gyengéd hozzám.
-Ígérem, az leszek!
-Úgy félek Géza...
-Nem kell félned! Vigyázni fogok rád!

...Kimerült testtel aludtak egymás mellett a szűk helyen. Géza álmában is ügyelt Ágotára, oldalára fordult, hogy véletlenül se feküdhessen rá a lány fájós karjára. Magasan járt a nap, amikor felébredtek Először Ágota ébredt fel, de rögtön utána Géza is kinyitotta a szemét. Érezte a hátán: Ágota hozzá simuló teste ismét tüzel. Óvatosan felé fordult, gyengéden megérintette a bőrét.
-Jól aludtál?
-Jól.
-Forró a tested, megint lázad van.
-Lehet. Nem baj. -Fáradtan mosolygott a lány.
-Főzök teát és veszel be gyógyszert.
-Igen.
Géza kikecmergett az ágyból, belebújt a nadrágjába. Begyújtott, feltette a kályhára az edényt. Tea-füvet szórt a szűrűre, átszűrte rajta a forrásban lévő vizet. Cukrot tett a csészébe, megkavarta, hűtötte egy lábas hideg vízben. Amikor már iható volt, odavitte az ágyhoz.
-Tessék. Itt a pirula is.
A lány bevette az Aszpirin-tablettát, megitta a teát.
-Üljön vissza ide mellém -kérte. -Akarok valamit mondani.
Géza leült az ágy szélére.
-Hallgatom!
Ágota nehezen lélegzett. Leejtette a fejét a párnára. Nyitott szájjal szedte a levegőt.
-Géza én befejeztem. Nem csinálom tovább. Félek...
A lakatosinas nézte.
-Pihenje előbb ki magát, kedves. Az után döntsön...
-Magának adom a repülőgépet. Azt csinál vele, amit akar. A hangár bérletét továbbra is fenntartom, hogy dolgozhasson. Ez az év ki van fizetve. Utána magának kell finanszíroznia.
A fiú nem szólt.
Ágota zihálva folytatta.
-Nem tudok szabadulni a látványtól...Szemem előtt égett halálra. Láttam megsülni és elszenesedni. Nem akarok én is így járni. Gyáva vagyok...félek...ne haragudjon...ó, kérem, ne haragudjon rám!

Négy napig lábadozott Ágota. A nappalokat kis szünetekkel végigaludta, éjszakánként azonban jobbára fenn volt. Nappal magázódtak, éjszaka az ágyban tegeződtek. Az ötödik nap reggelén összepakolta a cókmókját egy zsákba.
-Majd érte küldetek!
Géza nézte.
-Nem gondolta meg magát?
-Nem.
-Akkor Isten áldja.
-Magát is. Vigyázzon magára!
Gézához lépett, odahajolt, megpuszilta az arcát.
-Köszönök mindent!
Kiment a hangárajtón, nem fordult vissza. Felült a motorbiciklijére, és elporzott.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A történetnek itt vége is lenne, de nekünk van még néhány információnk, amit szívesen megosztunk a kíváncsi olvasóval.

Dobos Ágota végleg felhagyott a repüléssel. 1915-ben kapta meg orvosi diplomáját. Egy évre rá férjhez ment egy orvos-kollégájához. Három gyereke született. Kis-Géza 1918-ban, Istvánka 1920-ban, Edit 1927-ben. Szántó Gézával soha többet nem találkozott.
A fiúk eltűntek a II. világháború viharában, Edit azonban tisztes öregkort élt meg gyerekei és unokái körében. 2012-ben halt meg, 85 évesen.

Szántó Gézáról a következőket tudjuk:

1911-ben gyakorlórepülés során földközelben lezuhant a FŐNIX-el. Ő megúszta, de a gép teljesen összetörött. Ettől kezdve a világháború kitöréséig különböző hangárakban dolgozott Rákoson. Nagy hasznát vették ügyes kezének, konstruktív ötleteinek. 1914-ben besorozták katonának. 1916 elején a K und K légierejéhez vezényelték. Az olasz frontra került a 21. felderítő és vadász-századhoz, melynek repülőtere Dél -Tirolban, Perginében volt.
1916. június 12-én, bevetésen, Brandenburg-C típusú felderítőgépével a Piave fölött eltűnt. A 21. század napi parancsában szakaszvezetőből, poszthumusz, őrmesterré léptették elő.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Mit mondhat még a szerző?

Egyvalami motoszkál a fejemben, az is inkább kérdés, nem állítás.
Vajon valóban úgy van-e, hogy az ember azzá képes válni, aminek képzeli magát?

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-12 08:01:57

válasz Futóinda (2016-02-11 17:11:58) üzenetére
Kedves Inda! Én köszönöm, h elolvastad! Ez a történet a szívügyem volt, mert én is nagyon szeretem a repülést. A repülés kezdete, az első idők nehézségei - izgalmas volt feltárni!!! Szeretettel várlak máskor is, örülök, h tetszenek az írásaim! Baráti üdvözlettel: én
Alkotó
Futóinda
Regisztrált:
2010-05-16
Összes értékelés:
799
Időpont: 2016-02-11 17:11:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!

Végig olvasva kísértem két fanatikus ember közel-életét, történetét. Talán rosszul mondtam, nem csak olvastam, hanem végig izgultam repülős életük huzavonáját.

Nem csalódtam, bár a befejezést happy end-ként vártam, ám amint írtad, nem mindég úgy sikerülnek az elképzelések, dolgok, események, ahogyan elképzeljük azt.

Számomra végig élmény volt "velük" lenni, már csak azért is, mert a repülés nékem is a "véremben " van.

Köszönöm e frappáns történetet.

Megyek olvasni a következő több írásaidat.

Barátsággal, Inda.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2013-06-11 08:54:26

válasz senkilánya (2013-06-11 05:54:20) üzenetére
A befejezés, igen. Előre elképzeltem, terveztem, mi lesz, hogy lesz. Aztán az "élet" átírta. Más jött ki belőle, mint, amit akartam. Nagyon érdekes volt. Mintha életre keltek volna a figurák, a történet...Mint a valóságban. Elképzelsz, eltervezel valamit, ami aztán egyáltalán nem úgy sikerül. Köszönöm, h elolvastad, s nagyon örülök, h tetszett! Üdvözlettel: én
Alkotó
senkilánya
Regisztrált:
2013-05-15
Összes értékelés:
21
Időpont: 2013-06-11 05:54:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon örülök, hogy így fejezted be. E nélkül a befejezés nélkül kicsit "túl szép" volt az Ágota-karakter. És most minden a helyén: a cím, a történet, a szereplők. És megvolt az, ami meg kellett legyen: semmit nem tudok a repülésről, most egy kicsit beleszerettem, az éjszakájuk alatt éreztem a kétségbeesést, a reggelük pedig eszembe juttatott minden olyan reggelt a saját életemből, amikor valaminek vége volt. (Írjam ide, hogy mindezt azért, mert nagyon jól írtad meg, vagy amúgy is nyilvánvaló?)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2013-06-10 08:36:53

válasz Poós Gergely (2013-06-09 23:23:34) üzenetére
Kíváncsi vagyok erre a könyvre akkor...Nagy szellemek, ha találkoznak?:))) Örülök, h tetszett!!! A következő történet is a repülésről szól majd, illetve, ennek kapcsán a titOkzatos, kiismerhetetlen csodáról: AZ EMBERI LÉLEKRŐL! ÜDV: ÉN
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2013-06-09 23:23:34

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Hamvas Béla Mágia szútra című műve szól erről. Ajánlom mindenkinek. A történet nagyon-nagyon tetszett. Hasonló jókat várunk Tőled, kedves Bödön!

Üdv,
én
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3560
Időpont: 2013-06-09 18:22:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Lehet, hogy igazad van. Az emberek bonyolultak. Igen. "Tetteink, cselekedeteink, gondolataink, érzelmeink nem mindig vannak összhangban. " Igaz. Azért van amiben logika. Írtam, hogy elolvasom. Amúgy nem szoktam ilyen hosszú történeteket olvasni. Köszönöm még egyszer. Még zavarba hozol. Nincs mit...

P: Ági
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2013-06-09 18:04:04

válasz Krómer Ágnes (2013-06-09 17:57:19) üzenetére
Szia Ági! Köszönöm, h végigolvastad! Vártam mindig, mit írsz hozzá? Én kicsit másképp látom. Mi emberek bonyolultak vagyunk. Tetteink, cselekedeteink, gondolataink, érzelmeink nem mindig vannak összhangban. Szerelem, igen az! lehet négy nap is. De szerelem és szerelem között is óriási különbségek vannak. Négy nap boldogság...aztán vége. De több, mint a semmi. Aki hősnek képzeli magát, abból az lehet, ha csak rövid időre is. Az ÉLET nem produkál logikus dolgokat. Köszönöm még egyszer!!! p én
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3560
Időpont: 2013-06-09 17:57:19

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Így ért véget a nagy szerelem. Micsoda kérdés azzá válik amivé képzeli magát? Szerintem nem. Amúgy rendes pali ez a Géza. Hős megmentő csak nem jól járt.Amúgy tetszett.

P: Ági
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2013-06-09 07:33:45

Szia Sailor! Köszönöm, h mind a 16-ot végigolvastad, és a pozitív visszajelzéseket. Nagyon sokat jelentett. A következő történet is "repülős" lesz, egy világrekorder német pilótalányról, életének egy epizódjáról szól majd. De, hogy mikor fogok tudni hozzálátni, arról még lövésem sincs...Üdvözlettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9143
Időpont: 2013-06-08 19:42:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

16 rész!
16 izgalommal várt folytatás...
Mindent megért!

Az utolsó két mondat-od meg mint egy
filozófiai kérdés,mely az egész írásodban jelen...
(a sorok között)...

Kérlek írj még ilyeneket!

Üdv:sailorSzenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2013-06-08 09:28:51

Szia István! Nagyon köszönöm, h végigolvastad, annak ellenére, h a téma nem tetszett. Bevallom őszintén, én erre képtelen vagyok. Már a cím alapján, ill. a rövid tartalmi kivonat alapján szelektálok, és, ha a téma nem tetszik, bele se vágok. Azon, mondjuk, csodálkozom, h a repülés nem érdekel, én élek-halok érte. De itt a repülés csak "ürügy", hogy ez alatt valami mást mutassak be: embereket, emberi kapcsolatokat. Kíváncsi lennék, Te milyen véget vártál, ill. milyen véget tudtál volna elképzelni? Köszönettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2013-06-08 08:44:17

válasz Susanne (2013-06-07 18:24:26) üzenetére
Szia Zsu! Hát, látod nem lett happy-and! De az élet ilyen. Soha nincs boldog vég....a vég az mindig rossz. Csak közben van itt-ott egy kis boldogság. (közhelyek) Nagy-nagy köszönetem, h az elejétől a végéig végigkísérted, és a sok, pozitív visszajelzést, ami erőt és hitet adott a folytatáshoz! Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2013-06-08 00:06:32

No, ha már végére értél elmondom a véleményem. A történet jó, jól megírva. De lenne egy pár megjegyzésem. Elsősorban nekem személy szerint nem tetszik a befejezés, de ez nem a te hibád, ha így történt, nincs mit tenni ellene. Másodsorban ki nem állhatom a repülőket, ha lehetne kitiltanám őket a forgalomból, tehát nem rajongok a repülős történetekért, de ez se a te hibád. Összegezve hát, te egy jó valamit alkottál, csak az a kár, hogy nem más témát választottál és nem úgy fejeződik be a történet, ahogy én szeretném, természetesen ezért semmit nem veszít az értékéből írásod, meglehet csak én vagyok az egyedüli, aki nem szeret repdesni. Üdv.István
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2013-06-07 18:24:26

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön !

Hoppá !
Teljesen más befejezést vártam, szinte faltam a sorokat, hogy mit hozol ki belőle.
Minden elismerésem !
Kifejezetten magával ragadó a történet, remekül megírva.
sok könyvet letettem már, de ezt említettem, vannak kedvenc részeim, több mint valószínű még visszajárok olvasgatni.

Nagy-nagy gratulációm Neked !

Szeretettel olvastalak: Zsu

Legutóbb történt

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022