HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 23

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2013-06-06

Hát a lányok? 16.

A műszaki mentés folyamatban volt még, amikor Dobos Ágota Szántó Géza karjára támaszkodva betámolygott a hangársor épületei közé. Mindkét kézfején és a jobb karján könyöktől lefele súlyos, másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Fejét és arcát a sisak és a motoros-szemüveg megóvta, a nyaka, és a mellkas kulcs-csont körüli részei azonban pirosak és hólyagosak voltak. Az utolsó métereken már ölben kellett vinni, lábai kicsuklottak alóla.
Géza bevitte a hangárba, és óvatosan lefektette a saját szalmazsákjára. Fogalma sem volt arról, mit kell tennie? A lány elalélt, nem tudott válaszolni kérdéseire. Odahúzta a sámlit, leült, aggodalmas arccal figyelte, mint kapkodja a levegőt. Eszébe jutott, hogy a bukósisakot és a szemüveget le kéne venni a fejéről. Kikapcsolta az álla alatt a szíjat, és vigyázva leemelte. Ágota nyögött. Mindkét lábát felhúzta, térdeit szétnyitotta. Kezei a teste mellett hevertek, tenyérrel felfele. A jobb tenyere vérvörös volt, a bal viszonylag épnek látszott.
Levette róla a szemüvegét is. Ekkor magához tért.
-Hozz lavórban vizet -lehelte -áztass be valami rongyot és tedd rám. És inni is hozz, kérlek! Nagyon szomjas vagyok!
Szántó Géza ment, hozta a vizet. Megitatta. Kerített egy tiszta lepedőt, csíkokat hasított belőle. Beáztatott kettőt, s lazán rátekerte a lány sérült bal-kezére, és jobb karjára. Ágota jajgatott. Észrevette, hogy a nyaka és a mellkas felső része is piros.
-Ki kell gombolnom az inged!
Csak a szemével jelezte: rendben van, tedd azt!
Remegő kézzel nyúlt a felső gombhoz. Ügyefogyottan bajmolódott vele. Végre sikerült, következett az alatta lévő. Leizzadt mire a többivel elkészült. Lefejtette az overall vállpántját. Szétnyitotta az ing megperzselődött széleit, hogy jobban lássa a sérülést. Majdnem a mellek felső domborulatáig terjedt a pirosság, az alatt érintetlen, épp volt a bőr. Vizes-ruhát helyezett az égett felületre, aztán egy könnyű pléddel betakargatta a sebláztól reszkető Ágotát az álláig.
-Bár csak lenne egy hőmérőm - morogta, tenyerét a lány tüzelő homlokára téve. -És valami lázcsillapító is jó lenne!
Felugrott a stokiról.
-Megyek, kerítek valahonnan!
Nyöszörgő hangon szólalt meg a lány.
-Ne menj sehova! Az ágyamon megtalálod a retikülömet. Hozd ide. Van benne lázmérő, kötszer, és Aszpirin!

Mire visszaért, Ágota ismét eszméletlen volt. Hányta-vetette magát a fekhelyen. Ajkai, önkívületben rémült, nyöszörgő szavakat formáltak, amiket alig lehetett érteni.
-Ne engedjetek meghalni! Segítsetek, ne hagyjátok, hogy bennégjek!
Vízzel locsolta az arcát, hogy magához térítse. Kis idő után vissza is jött, kinyitotta a szemét.
-Mi történt, meghaltam?
Géza az ajkához illesztett egy szem Aszpirint.
-Nyisd ki a szád. Nyeld ezt le. Itt a víz is!
Felemelte pár centire a fejét, szájához tartotta a poharat, segített neki inni.
Felhajtotta a pokróc szélét, bedugta a hőmérőt a lány hóna alá. Odafogta a felkart a test mellé, hogy ki ne essen. Magában elszámolt ötszázig, aztán kivette és megnézte. A higanyszál 41 és fél fokot mutatott!

Lassan rájuk sötétedett. A fiú meggyújtotta a petróleumlámpát, felfrissítette a kötéseket. Visszaült az ágy mellé, hallgatta a lány szaggatott, nehéz légzését. Halálosan fáradt volt ő is, az agya olyan volt, mintha kimosták volna. Egy szemernyi gondolat sem maradt benne. Teltek az órák. Éjfél lehetett már. Lecsúszott a sámliról, végignyúlt a szalmazsák mellett a földön. Odakinn megdörrent az ég, villámok fénye hasított bele az éjszakába, kísérteties hangon felsírt a szél. Felhőszakadás-szerű zápor verte a pléhfedelet. Ágota légzése már egyenletesebb volt, csendesen feküdt a hátán, nem dobálta magát.

Elnyomta az álom. Azt álmodta, hogy Ágota repül a FŐNIX-el. Minden rendben volt, a lány nagy kört írt le a reptér felett. Aztán egyszer csak az elhasználódott gumicső szétpukkant és a benzin ráömlött a forró motorblokkra. A repülőgép úgy lobbant lángra, mint a fáklya. A magasban egy kapálózó alak vált el a gép törzsétől. Ágota volt. Égő bőrkabátja hosszú lángfarkat húzott maga után, míg a földre nem csapódott. Odarohant hozzá, térdre esett, magához ölelte az összeroncsolódott, megégett testet.
-Miért csináltad ezt, te hülye kis liba! -zokogta. -Nem megmondtam, hogy ne szállj fel, mielőtt kicserélem a csövet?
Felriadt. Verejtékben úszott a teste. A lány újra nyöszörgött.
-Istenem - sikoltott fel egyszerre csak. -Ó, én édes Istenem!
Felült. Rémült szemekkel nézett Gézára, aki ekkor már szintén ült, két karját összefonta a térdén. Két ijedt, nagy gyerek nézett egymásra. Mindketten támaszra, vigasztalásra szorultak. Elsőként a lány szólalt meg. Remegett a hangja:
-Gyere, ide mellém. Ne ülj ott lenn a földön!

Ültek a sötétben egymás mellett, hátukat a deszkafalnak támasztották, betakaróztak nyakig. A petróleumlámpa már csak pislákolt.
A lány teste hűvös volt most. Vállán érezte a vállát.
-Jobban vagy?
-Igen, kicsit.
-Nem fájnak a sebeid?
-Kicsit fájnak, nem vészes.
-Átkössem őket?
-Most ne! Maradj mellettem. Ne mozdulj, jó így.
A zápor elállt, az eső már csak szelíden kopogott fenn a tetőn. A dörgések távolodtak. A szél változatlan erővel fújt, valami kemény tárgy, egy hangárajtó, vagy egy ablak folyamatosan csapkodott. Megszakítás nélkül ugatott egy kutya.
-Ne hagyj magamra ezen az éjszakán -suttogta Ágota.
-Itt maradok melletted.
-Legyél gyengéd hozzám.
-Ígérem, az leszek!
-Úgy félek Géza...
-Nem kell félned! Vigyázni fogok rád!

...Kimerült testtel aludtak egymás mellett a szűk helyen. Géza álmában is ügyelt Ágotára, oldalára fordult, hogy véletlenül se feküdhessen rá a lány fájós karjára. Magasan járt a nap, amikor felébredtek Először Ágota ébredt fel, de rögtön utána Géza is kinyitotta a szemét. Érezte a hátán: Ágota hozzá simuló teste ismét tüzel. Óvatosan felé fordult, gyengéden megérintette a bőrét.
-Jól aludtál?
-Jól.
-Forró a tested, megint lázad van.
-Lehet. Nem baj. -Fáradtan mosolygott a lány.
-Főzök teát és veszel be gyógyszert.
-Igen.
Géza kikecmergett az ágyból, belebújt a nadrágjába. Begyújtott, feltette a kályhára az edényt. Tea-füvet szórt a szűrűre, átszűrte rajta a forrásban lévő vizet. Cukrot tett a csészébe, megkavarta, hűtötte egy lábas hideg vízben. Amikor már iható volt, odavitte az ágyhoz.
-Tessék. Itt a pirula is.
A lány bevette az Aszpirin-tablettát, megitta a teát.
-Üljön vissza ide mellém -kérte. -Akarok valamit mondani.
Géza leült az ágy szélére.
-Hallgatom!
Ágota nehezen lélegzett. Leejtette a fejét a párnára. Nyitott szájjal szedte a levegőt.
-Géza én befejeztem. Nem csinálom tovább. Félek...
A lakatosinas nézte.
-Pihenje előbb ki magát, kedves. Az után döntsön...
-Magának adom a repülőgépet. Azt csinál vele, amit akar. A hangár bérletét továbbra is fenntartom, hogy dolgozhasson. Ez az év ki van fizetve. Utána magának kell finanszíroznia.
A fiú nem szólt.
Ágota zihálva folytatta.
-Nem tudok szabadulni a látványtól...Szemem előtt égett halálra. Láttam megsülni és elszenesedni. Nem akarok én is így járni. Gyáva vagyok...félek...ne haragudjon...ó, kérem, ne haragudjon rám!

Négy napig lábadozott Ágota. A nappalokat kis szünetekkel végigaludta, éjszakánként azonban jobbára fenn volt. Nappal magázódtak, éjszaka az ágyban tegeződtek. Az ötödik nap reggelén összepakolta a cókmókját egy zsákba.
-Majd érte küldetek!
Géza nézte.
-Nem gondolta meg magát?
-Nem.
-Akkor Isten áldja.
-Magát is. Vigyázzon magára!
Gézához lépett, odahajolt, megpuszilta az arcát.
-Köszönök mindent!
Kiment a hangárajtón, nem fordult vissza. Felült a motorbiciklijére, és elporzott.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A történetnek itt vége is lenne, de nekünk van még néhány információnk, amit szívesen megosztunk a kíváncsi olvasóval.

Dobos Ágota végleg felhagyott a repüléssel. 1915-ben kapta meg orvosi diplomáját. Egy évre rá férjhez ment egy orvos-kollégájához. Három gyereke született. Kis-Géza 1918-ban, Istvánka 1920-ban, Edit 1927-ben. Szántó Gézával soha többet nem találkozott.
A fiúk eltűntek a II. világháború viharában, Edit azonban tisztes öregkort élt meg gyerekei és unokái körében. 2012-ben halt meg, 85 évesen.

Szántó Gézáról a következőket tudjuk:

1911-ben gyakorlórepülés során földközelben lezuhant a FŐNIX-el. Ő megúszta, de a gép teljesen összetörött. Ettől kezdve a világháború kitöréséig különböző hangárakban dolgozott Rákoson. Nagy hasznát vették ügyes kezének, konstruktív ötleteinek. 1914-ben besorozták katonának. 1916 elején a K und K légierejéhez vezényelték. Az olasz frontra került a 21. felderítő és vadász-századhoz, melynek repülőtere Dél -Tirolban, Perginében volt.
1916. június 12-én, bevetésen, Brandenburg-C típusú felderítőgépével a Piave fölött eltűnt. A 21. század napi parancsában szakaszvezetőből, poszthumusz, őrmesterré léptették elő.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Mit mondhat még a szerző?

Egyvalami motoszkál a fejemben, az is inkább kérdés, nem állítás.
Vajon valóban úgy van-e, hogy az ember azzá képes válni, aminek képzeli magát?

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-02-12 08:01:57

válasz Futóinda (2016-02-11 17:11:58) üzenetére
Kedves Inda! n ksznm, h elolvastad! Ez a trtnet a szvgyem volt, mert n is nagyon szeretem a replst. A repls kezdete, az els idk nehzsgei - izgalmas volt feltrni!!! Szeretettel vrlak mskor is, rlk, h tetszenek az rsaim! Barti dvzlettel: n
Alkotó
Futóinda
Regisztrált:
2010-05-16
Összes értékelés:
799
Időpont: 2016-02-11 17:11:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bdn!

Vgig olvasva ksrtem kt fanatikus ember kzel-lett, trtnett. Taln rosszul mondtam, nem csak olvastam, hanem vgig izgultam repls letk huzavonjt.

Nem csaldtam, br a befejezst happy end-knt vrtam, m amint rtad, nem mindg gy sikerlnek az elkpzelsek, dolgok, esemnyek, ahogyan elkpzeljk azt.

Szmomra vgig lmny volt "velk" lenni, mr csak azrt is, mert a repls nkem is a "vremben " van.

Ksznm e frappns trtnetet.

Megyek olvasni a kvetkez tbb rsaidat.

Bartsggal, Inda.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2013-06-11 08:54:26

válasz senkilánya (2013-06-11 05:54:20) üzenetére
A befejezs, igen. Elre elkpzeltem, terveztem, mi lesz, hogy lesz. Aztn az "let" trta. Ms jtt ki belle, mint, amit akartam. Nagyon rdekes volt. Mintha letre keltek volna a figurk, a trtnet...Mint a valsgban. Elkpzelsz, eltervezel valamit, ami aztn egyltaln nem gy sikerl. Ksznm, h elolvastad, s nagyon rlk, h tetszett! dvzlettel: n
Alkotó
senkilánya
Regisztrált:
2013-05-15
Összes értékelés:
21
Időpont: 2013-06-11 05:54:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon rlk, hogy gy fejezted be. E nlkl a befejezs nlkl kicsit "tl szp" volt az gota-karakter. s most minden a helyn: a cm, a trtnet, a szereplk. s megvolt az, ami meg kellett legyen: semmit nem tudok a replsrl, most egy kicsit beleszerettem, az jszakjuk alatt reztem a ktsgbeesst, a reggelk pedig eszembe juttatott minden olyan reggelt a sajt letembl, amikor valaminek vge volt. (rjam ide, hogy mindezt azrt, mert nagyon jl rtad meg, vagy amgy is nyilvnval?)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2013-06-10 08:36:53

válasz Poós Gergely (2013-06-09 23:23:34) üzenetére
Kvncsi vagyok erre a knyvre akkor...Nagy szellemek, ha tallkoznak?:))) rlk, h tetszett!!! A kvetkez trtnet is a replsrl szl majd, illetve, ennek kapcsn a titOkzatos, kiismerhetetlen csodrl: AZ EMBERI LLEKRL! DV: N
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2013-06-09 23:23:34

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Hamvas Bla Mgia sztra cm mve szl errl. Ajnlom mindenkinek. A trtnet nagyon-nagyon tetszett. Hasonl jkat vrunk Tled, kedves Bdn!

dv,
n
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3585
Időpont: 2013-06-09 18:22:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Lehet, hogy igazad van. Az emberek bonyolultak. Igen. "Tetteink, cselekedeteink, gondolataink, rzelmeink nem mindig vannak sszhangban. " Igaz. Azrt van amiben logika. rtam, hogy elolvasom. Amgy nem szoktam ilyen hossz trtneteket olvasni. Ksznm mg egyszer. Mg zavarba hozol. Nincs mit...

P: gi
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2013-06-09 18:04:04

válasz Krómer Ágnes (2013-06-09 17:57:19) üzenetére
Szia gi! Ksznm, h vgigolvastad! Vrtam mindig, mit rsz hozz? n kicsit mskpp ltom. Mi emberek bonyolultak vagyunk. Tetteink, cselekedeteink, gondolataink, rzelmeink nem mindig vannak sszhangban. Szerelem, igen az! lehet ngy nap is. De szerelem s szerelem kztt is risi klnbsgek vannak. Ngy nap boldogsg...aztn vge. De tbb, mint a semmi. Aki hsnek kpzeli magt, abbl az lehet, ha csak rvid idre is. Az LET nem produkl logikus dolgokat. Ksznm mg egyszer!!! p n
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3585
Időpont: 2013-06-09 17:57:19

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

gy rt vget a nagy szerelem. Micsoda krds azz vlik amiv kpzeli magt? Szerintem nem. Amgy rendes pali ez a Gza. Hs megment csak nem jl jrt.Amgy tetszett.

P: gi
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2013-06-09 07:33:45

Szia Sailor! Ksznm, h mind a 16-ot vgigolvastad, s a pozitv visszajelzseket. Nagyon sokat jelentett. A kvetkez trtnet is "repls" lesz, egy vilgrekorder nmet piltalnyrl, letnek egy epizdjrl szl majd. De, hogy mikor fogok tudni hozzltni, arrl mg lvsem sincs...dvzlettel: n
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9522
Időpont: 2013-06-08 19:42:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bdn!

16 rsz!
16 izgalommal vrt folytats...
Mindent megrt!

Az utols kt mondat-od meg mint egy
filozfiai krds,mely az egsz rsodban jelen...
(a sorok kztt)...

Krlek rj mg ilyeneket!

dv:sailorSzenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2013-06-08 09:28:51

Szia Istvn! Nagyon ksznm, h vgigolvastad, annak ellenre, h a tma nem tetszett. Bevallom szintn, n erre kptelen vagyok. Mr a cm alapjn, ill. a rvid tartalmi kivonat alapjn szelektlok, s, ha a tma nem tetszik, bele se vgok. Azon, mondjuk, csodlkozom, h a repls nem rdekel, n lek-halok rte. De itt a repls csak "rgy", hogy ez alatt valami mst mutassak be: embereket, emberi kapcsolatokat. Kvncsi lennk, Te milyen vget vrtl, ill. milyen vget tudtl volna elkpzelni? Ksznettel: n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2013-06-08 08:44:17

válasz Susanne (2013-06-07 18:24:26) üzenetére
Szia Zsu! Ht, ltod nem lett happy-and! De az let ilyen. Soha nincs boldog vg....a vg az mindig rossz. Csak kzben van itt-ott egy kis boldogsg. (kzhelyek) Nagy-nagy ksznetem, h az elejtl a vgig vgigksrted, s a sok, pozitv visszajelzst, ami ert s hitet adott a folytatshoz! Szeretettel dvzllek: n
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2013-06-08 00:06:32

No, ha mr vgre rtl elmondom a vlemnyem. A trtnet j, jl megrva. De lenne egy pr megjegyzsem. Elssorban nekem szemly szerint nem tetszik a befejezs, de ez nem a te hibd, ha gy trtnt, nincs mit tenni ellene. Msodsorban ki nem llhatom a replket, ha lehetne kitiltanm ket a forgalombl, teht nem rajongok a repls trtnetekrt, de ez se a te hibd. sszegezve ht, te egy j valamit alkottl, csak az a kr, hogy nem ms tmt vlasztottl s nem gy fejezdik be a trtnet, ahogy n szeretnm, termszetesen ezrt semmit nem veszt az rtkbl rsod, meglehet csak n vagyok az egyedli, aki nem szeret repdesni. dv.Istvn
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2013-06-07 18:24:26

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bdn !

Hopp !
Teljesen ms befejezst vrtam, szinte faltam a sorokat, hogy mit hozol ki belle.
Minden elismersem !
Kifejezetten magval ragad a trtnet, remekl megrva.
sok knyvet letettem mr, de ezt emltettem, vannak kedvenc rszeim, tbb mint valszn mg visszajrok olvasgatni.

Nagy-nagy gratulcim Neked !

Szeretettel olvastalak: Zsu

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023