HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 17

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2014-01-23

A majom farka, a misszionárius feneke IV/3.

Johanna örült, hogy tud vele beszélgetni. Már régóta szeretett volna. Annyira elhagyatott ez a kislány. Olyan nagy szüksége lenne gyengéd szeretetre! Ó, Istenem, mit mondjak, hogy folytatódjon ez a beszélgetés? - töprengett.
Nem kellett erőlködnie, Ethel magától tovább mondta. Mintha átszakadt volna hirtelen a gát.
-Ez rettenetes anyám! Látta, mi történt! Szegény kislányok! Úgy kell felnőniük, hogy soha nem lesznek nők, soha nem fogják érezni, hogy...-elhallgatott, szeméremérzete megakadályozta, hogy befejezze a mondatot.
-Engem is mélyen megrázott - mondta Julianna. Halk, megnyugtató hangon beszélt. -Apácaként is csak azt tudom mondani, a nőknek nőnek kell lenni, a férfiaknak, meg férfinak. Amit Isten adott, azt az embernek nincs joga elvenni! De, te is tudod, kislányom, ezek itt vademberek. Faé faragatlanul viselkedett veled szemben, - nem tehetett mást! Rá se merek gondolni, mi történt volna, ha odamész, és beleavatkozol. Lehet, hogy ott helyben rögtön megöltek volna!
-Jobb lett volna meghalni, mint eltűrni! - Sírt, rázta a vállát a zokogás. Egy villám fényénél Julianna látta, hogy fél-könyökre támaszkodik a fekvőhelyén, másik kezét a szívére szorítja.
-Ó, te kis csacsi! Te butus, kicsi lány. Gyere át ide hozzám. Gyere csak. Jó, gyere közelebb. Majd én vigyázok rád. Jól van, maradj csak itt a karomban!
A lány kezdett megnyugodni, abbahagyta a sírást, de egész testében reszketett. Megismételte:
-Ó, bár inkább meghaltam volna!
Julianna szorosan átfogta mindkét karjával. Jóságos, széles arcával ráhajolt Ethel arcára, a fülébe suttogott:
-Nem csak téged öltek volna meg, kicsim, hanem mindőnket. Ezt akartad? Ugye nem?

Jó volt Julianna ölelő karjai között. Fejét a nővér mellére hajtotta, az volt a párnája, széles, meleg, puha párna. Két vaskos kar ölelte át, háta Julianna lágy, izzadtságtól nedves testéhez simult, s ez pillanatnyi biztonságérzetet keltett benne. Nem volt semmi frivolitás abban, hogy így feküdtek szorosan egymás mellett, kétségei, bevallhatatlan vágyai, félelmei saját, utálatos kínzó késztetéseitől, most nem jöttek elő. Mintha tulajdon édesanyja tartaná a karjában. Így aludt el, testileg, lelkileg teljesen összetörve. Sírt álmában, a nővér simogatta, ringatta, csitítgatta, jól van kedves, csitt csak, csitt, nincs semmi baj!

Ettől az éjszakától kezdve megváltozott közöttük a viszony. Ethel elhagyta korábbi, kicsit nyegle, kicsit pimasz maga-viseletét a nővérrel szemben, szeretet-teljes és tisztelettudó lett, kereste az alkalmakat, hogy beszélgessenek. Bizalommal volt irányába. Juliannával könnyebben tudott beszélni belső vívódásairól, a test kísértéseiről, mint például Antonio atyával. Az atya merevvé és elzárkózóvá vált, ha személyes dolgokra terelődött a szó, míg Julianna megértő, és elfogadó volt.
-A test, éppen úgy Isten ajándéka, mint a lélek - mondta egy alkalommal a nővér. -Ugyanúgy gondját kell viselned, mint a léleknek. Mivel kényezteted a lelkedet? Hát ugye imádkozással. Amikor imádkozol, Istennel beszélgetsz, s ez, nyilván te is tapasztaltad, gyermekem, csodálatos nyugalommal, és békével tölt el. De, gondold csak el, ha a lelked megkapja, ami jár neki, akkor a testednek is meg kell kapnia! Ha a test szükséget szenved valamiben, akkor erőszakosan követelni kezdi a jussát: éhesen nem tudsz másra gondolni, csak az evésre, szomjasan, csak arra, mikor ihatsz már egy pohár, friss, hideg vizet. Ne adj ételt, vagy ne adj italt a testednek, és a lélek is meg fogja sínyleni. Ismered a régi görög mondást: ép testben ép lélek. Test és lélek szoros kapcsolatban állnak, elválaszthatatlanok egymástól, csak a halálunk után vállnak ketté.
Ethelben hosszú gondolatsort indított el a nővér iménti fejtegetése. Nem érzett semmi veszélyt, szabadon, félelmek nélkül beszélt Juliannával.
-És a test más kívánásaival mi a helyzet, anyám? Amit az előbb mondott, azokra is vonatkozik?
-Igen - mondta a nővér. -Természetesen. Azokra is, amelyeket nem mertél néven nevezni.
-De, hát akkor ez...értsem úgy, hogy...?
-Nézd, hogy is magyarázzam...te még annyira fiatal vagy gyermekem. Nyugodj meg, a test ilyen irányú szükségletei az Istentől megáldott, szent házasságban végül kielégülést nyernek! Isten nem véletlenül teremtett férfit és nőt. A nemiség a házasságban kap értelmet, és igazolást. Majd te is megtudod, ha eljön az ideje.
A lány tűnődött. A sátorban beszélgettek, visszaútban voltak már Delohi felé. Esőcseppek verték fejük felett fenn a sátor ponyváját. Minden este esett. Fojtogató volt a pára. Az őserdőben, esős időszakban a 90 % -ot is meghaladja a páratartalom.
-Igen, értem. De a probléma az, hogy azok a bizonyos testi szükségletek, amelyekről beszélünk, jóval korábban megjelennek. Már serdülőkortól, anyám! Egy lánynál akár a 12-13 éves kortól, s ha mondjuk, az a lány, csak húsz évesen megy férjhez, akkor 7-8 éven keresztül kínozzák. Anyám is tudja, anyám is nő!
Ethel majdnem azt találta mondani: anyám is volt fiatal, de idejében észbe kapott.
Julianna könnyedén felnevetett.
-A kísértésről beszélsz, ugye?
-Igen, így is nevezhetjük.
A nővér megint nevetett. Fiatalosan, jókedvűen csengett a hangja.
-Nos, a kísértésnek ellent kell állni, lányom.
-Igen, tudom. De...
-Nincs de!
-Jóóó, értem!
A nővér halkan beszélt, hangja lágy volt, duruzsoló.
-Persze gyarló emberek vagyunk, és nem szentek. Gyakran előfordul, hogy a testi vágyak pillanatnyi győzelmet aratnak. Jöhetnek vértforraló lázas éjszakák, amikor az ember úgy érzi, hogy lángot vet a vére. Bizony, bizony. Megesik az ilyesmi.
Ethel nem szólt. Mit mondhatott volna? Nagyon jól tudta, hogy így van. Örült, hogy sötét van, s így a nővér nem látja arca pirulását. Hosszan hallgattak, kopogott az eső, szélrohamok rázták a sátor oldalfalát. Arra gondolt, hogy, ha valaki, Julianna biztos ellen tud állni a kísértésnek. És Antonio atya is. Persze nekik könnyebb. Ők már nem annyira fiatalok!
Julianna könnyed társalgási modorban folytatta.
-A kérdés az, mi jobb, ellenállni a végsőkig, s kitenni a lelket a kielégületlenségből fakadó bűnös gondolatok szüntelen zaklatásának, melyeknek se vége se hossza, s melyeken sokszor az imádkozás sem segít - vagy letudni így vagy úgy a dolgot, megetetni az éhes oroszlánt, s utána elcsitulva, megnyugodva, megszabadulva a bűnös képzelgésektől, visszatérni Istenhez? Az első esetben folyamatosan bűnben élsz, nem tudsz szabadulni a lélekromboló, tisztátalan képzelgésektől, a másikban viszont megszabadulsz, s az ima által megtisztulsz.
-De, aki enged, a kísértésnek, az, bűnt követ el, anyám! Vagy nem?!
-Mindannyian bűnösök vagyunk. El kell fogadnunk magunkat olyannak, mint amilyennek Isten megteremtett. Isten irgalmas, megbocsátja bűneinket, ha őszinte megbánást tanúsítunk! -Sóhajtott .-...Most azonban fejezzük be, jó! Éjfél elmúlt, holnap korán kelünk, hosszú, fárasztó út áll előttünk! Jóéjszakát, szép álmokat! Az Úr vigyázzon rád, kedves gyermekem.
Ethel behunyta a szemét, oldalára fordult.
-Jóéjszakát nővér!
Pár pillanat telt el. Most aludnom kell! - mondta magában. Én Istenem, jó Istenem, lecsukódik már a szemem...Muszáj volt még valamit megkérdezni.
-Nővér!
-Igen, gyermekem?
-Hivatalosan is ezt mondaná, egy hittanórán például?
A nővér halkan felnevetett.
-Dehogy! Isten ments! De ez nem hittanóra volt, Ethel, hanem bizalmas magánbeszélgetés. Na, jól van, aludj most már! Aludj szépen, legyél jó kislány.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2017-01-05 08:36:14

válasz black eagle (2017-01-04 20:04:42) üzenetére
Kedves Sas! Pontosan a lnyeget lttad meg itt is! Julianna egy nagyon "megoszt" szemlyisg, ahogy mondani szoktuk. A prd ember hajlamos arra, h egykettre elintzi az ilyen "vizet prdikl, bort iszik" embereket, pedig lehet, h tved! Minden emberben megvan a rossz is s a j is! Nagy ksznettel: n
Alkotó
black eagle
Regisztrált:
2016-11-18
Összes értékelés:
2456
Időpont: 2017-01-04 20:04:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bdn, ismt!

Ez a rsz is nagyon rdekes, sokat tudtam meg Juliannrl, aki amellett, hogy apca, egyszersmind n is, s ennek tudatban is van. Szmomra kicsit rdekesen szemlli a bnben gs s az "hes oroszln megetetsnek" ellenttprjt. S rlk annak, hogy mindezt csak nem hivatalosan vllalj fel. Krds - mindezek fnyben -, vajon mennyit is rnek akkor valjban az "hivatalos" kijelentsei? E pillanatban amolyan "bort iszik, vizet prdikl" egynisgnek tnik. Vrom a dolgok alakulst; izgalmas.

dvzlettel: Laca :)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2014-01-24 09:34:48

válasz Klára (2014-01-24 08:06:41) üzenetére
Ha az ember nagyon akar valamit (ami, mondjuk nem helyes) megtallja hozz a "megfelel" ideolgit! -L.: Julianna!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2014-01-24 09:30:13

válasz Susanne (2014-01-24 08:44:19) üzenetére
Szia Zsu! Mrpedig nekem itt bele kell vgnom a srjbe, mrmint a ni llek titkainak boncolgatsba! Honnan veszem a btorsgot? Mirt ismerem n annyira a ni lelket, h boncolgatni merszelem? Nos, ez legyen az n titkom!:) Sok szeretettel dvzllek, s ksznm, h kitartasz itt, mg a rzs rszeknl is!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2014-01-24 09:25:12

válasz Klára (2014-01-24 08:06:41) üzenetére
Julianna apca, de gyarl ember is, (stt???) titkokkal a lelkben. De, azt hiszem, hibi ellenre nagyszer ember! Pont ez az rdekes egynisgben - remlem, a ksbbiekben meg tudom mutatni. Igen Oscar Wild egyik nagy mondsa: I can resist everyting except temptation...Ksznm, Klra! dvzlettel: n
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2014-01-24 08:44:19

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Hha ! :)
Szia Laci !

Jl belevgtl a "kzepbe" :)
A ni llek bonyolultsga igen veszlyes, mg tmnak is:)
Flretve a viccet, ez a rsz is nagyon tetszett, kvncsi vagyok, hogyan bogozod ki, de tudom
kihvs s e nlkl nem is lenne ennyire rdekes ez a rsz sem.

Vrom a folytatst !

Szeretettel: Zsu
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
3000
Időpont: 2014-01-24 08:06:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Oscar Wilde mondta taln, hogy mindennek ellen tudok llni, csak a ksrtsnek nem... Ez a gyenge ember nigazolsa. Julianna fejtegetseivel egyltaln nem rtek egyet, de azrt meg kell hagyni, rdekesen megrtad ezt a rszt is...

dv: Klri
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2014-01-24 07:50:55

válasz Istefan (2014-01-23 20:59:43) üzenetére
Jl ltod Istvn, ezt egy "bevllals" sztorinak sznom, majd a vgn kiderl, sikerlt-e? Ksznm, h olvasod, hls vagyok rte! dvzlettel: n
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2014-01-23 20:59:43

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Ltom kedves Laci, komoly ni gondok megoldst vllalod. Csak vigyzz bele ne melegedj! dv. Istvn
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2014-01-23 19:51:39

Egy hiba! A kziratban mr javtottam! Nem "Johanna" hanem "Julianna" :(

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023