HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 4

Tagok összesen: 1947

Írás összesen: 52873

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-01-14

Mi kommunista ifjak...I/1.

A titkárságon, a Gajdosné asztala felett lévő polcon halkan szólt egy zsebrádió, hallatszott az elektronikus írógépek finom, diszkrét kattogása, és zümmögése, de ezektől a neszektől eltekintve csend honolt a teremnyi szobában. A bejárat felőli sarokban a szárnyas ablakoktól jobbra Villányi Ica verte a gépet, harminc körüli karót nyelt vénlány, balra, tisztes távolságra tőle, az ablak másik oldalán Eszteriné, s emitt, a nagyfőnök párnázott ajtaja melletti sarokban a titkárnők gyöngye Gajdos Tamásné, aki Farkas elvtársnak a főosztályvezetőnek, és Szilasi elvtársnak, a Foglakoztatási Ügyek osztályának is titkárnője volt, s egyben a többi titkárnő főnöke.
Gajdosné leütötte az utolsó betűt, kicsavarta a lapot a gépből, átfutotta, majd egy újat fűzött be. Kihúzta az írógép-asztal felső fiókját, belekukkantott, érdeklődve nézegette, azt a dolgot, ami ott volt. Eszteriné, aki éppen hátrafordult, hogy kérdezzen valamit Gajdosnétól, észrevette hogy az ott a nyitott fiókban egy magazin.
-Mid van? Muti nekem is!
Gajdosné gyors mozdulattal betolta a fiókot. Zavartnak látszott. -Semmi, nem érdekes!
De Eszteriné, felpattant, odaszaladt, s kíváncsian kapott a fiók gombja után.
-Jól van, na, te kis erőszakos! -Gajdosné vihogott. -Ide süss!
Kihúzta a fiókot, hagyta, hogy Eszteriné egy pillanatra belekukkantson.
A gömbölyded, vörös arcú fiatalasszony még vörösebb lett, szeme kimeredt, kezét a szája elé kapta.
-Azt a k.rva mindenit Emma! Ez nem semmi!
A kettéhajtott szex-magazinban, mert az volt, egész oldalas képen orális szex látszódott, szőke lány térdelt egy barna, szőrös férfi előtt, szájában annak farkával, míg egyik keze a golyóit markolászta.
-Jó ég, mekkora f.sz! Én ekkorát még életemben nem láttam! Muti a többit is. Lapozz csak...
-Majd! Majd odaadom Évi. Most ne. Haggyá mán! Bárki bejöhet!
S tényleg, az élet mintha igazolni akarná Gajdosné aggodalmát, nyílt a párnázott ajtó, s Farkas elvtárs lépett ki rajta. Farkas elvtárs alacsony, zömök, ősz férfi volt, deresedő haja, és munkásmozgalmi múltja miatt nagy tisztelet övezte a Hivatalban. Mindenki ismerte életútját: a világháború idején, ifjú kommunistaként részt vett az ellenállási mozgalomban, partinán lett, harcolt a német megszállók, és hazai seggnyalóik ellen, megsebesült, elfogták, halálra ítélték, de megszökött, s illegalitásban bujkált mindaddig, amíg a Vörös Hadsereg fel nem szabadította Magyarországot.
-Gajdosné!
-Igen, főnök?
-Szóljon Szilasi elvtársnak, hogy várom.
-Máris!
A főnök visszalépett, behúzta maga mögött az ajtót. Gajdosné, kemény, hivatalos hangon odaszólt Villányi Icának: Ica, menjen be Szilasi elvtárshoz, s mondja meg neki, hogy a főnök hivatja!

Az igazság az volt, hogy ezúttal az osztályvezető kért kihallgatást a főnökétől, ez még kora reggel történt, 8 óra után néhány perccel, de Farkas elvtárs nem kezdte meg addig a munkanapját, amíg meg nem itta a kávéját, s ki nem olvasta a reggeli lapokat. Most már alkalmas volt, elmúlt tíz óra, túl volt a feketén, és az újságokon.
Szilasi, Tandem Balu ügyében kívánt beszélni a főnökkel. Az új fiú kilógott a sorból, néhány hónapja volt még csak a Hivatalban, de állandóan különböző hajmeresztő ötletekkel bombázta a főnökét, mindig valami új, merész ötlettel állt elő.
Ifjú titán - gondolta jóindulattal Szilasi íróasztala mögött. Én nem ellenezném ezt az új ötletet. Csak próbálgassa a fiú a karmait, de erről a főnöknek is tudnia kell, az ő jóváhagyása nélkül nem engedélyezhetem.
Nyílt az ajtó, Villányi Ica dugta be aszott, vöröses hajjal keretezett fejét.
-Bocsánat Szilágyi elvtárs, Farkas elvtárs kéreti.
Az osztályvezető kikászálódott az asztal mögül. Idős, korpulens, nyugdíjazás előtt álló férfi volt, ősz hajjal, széles, jóindulatú képpel.
-Jövök, köszönöm!

-Mit akartál reggel, Béla? -kérdezte Farkas elvtárs, amikor leültek oldalt a tárgyalóasztalnál. - Ne haragudj, le kellett bonyolítanom néhány fontos telefont, fel kellett hívnom Pálos elvtársat a Pártközpontban és Kováts elvtársat a Könnyűipari Minisztériumban. Most már kész vagyok, állok rendelkezésedre.
-Tandem Baluról van szó - mondta Szilasi. -Egy új matematikai módszert akar alkalmazni, ami nem biztos, hogy hasznos, és nem biztos, hogy kell, de talán, ha engedélyezzük, jót tesz a fiú személyiség fejlődésének.
-Tandem Balu? -Farakas elvtárs merev pillantással nézett az osztályvezetőre. - Micsoda név ez? Ki ez az ember? Itt dolgozok nálunk?

A személyek és a történések a fantázia szüleményei!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-05-03 07:56:13

válasz T. Pandur Judit (2018-05-02 19:47:31) üzenetére
Kedves Judit! Elmondhatatlanul örülök, h belevágtál, és annak meg még jobban, h értékes észrevételeiddel segítesz! Most magyarázom a bizonyítványom: 1. Nincs szó ebben a részben a Foglalkoztatási Ügyek Osztályáról. A Személyzeti (Fő)osztályról később lesz szó, nagy-hatalmú vezetője sok borsot tör még a szereplők orra alá. 2. A Szex-lap külföldről került be, dugiban, később majd kiderül, hogy. 3. Farkas et. lehet, h tényleg túl volt már a nyugdíj-korhatáron ebben az időben. Elképzelhető, h nagyon fiatalon kezdte a partizánkodást. Nekem volt ilyen idős főnököm a KSH-nál. Köszönettel: én
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2018-05-02 19:47:31

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
A dolgozók tényleges felvételével, munkaszerződés kötéssel, azok módosításával, szabadsággal, munkaruhával, kilépéssel, stb. pedig a Munkaügyi Osztály foglalkozott minden vállalatnál akkoriban.

A másik észrevételem az, hogy nem stimmel a történetben Farkas elvtárs életkora.
Ha ő a II. világháború idején partizánként harcolt, akkoriban már 20 év körülinek kellett legalább lennie. A történeted 1985 után, a peresztrojka idejében játszódik, akkor már Farkas elvtársnak jóval túl kell lennie a 60 éven, vagyis nyugdíjasnak kell/ene/ lennie, mert akkoriban 60 év volt a nyugdíj korhatár. El is küldték akkoriban az embereket nyugdíjba, hogy helyet adjanak a fiataloknak - a teljes foglakoztatás szellemében.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy aki nem a szállodaiparban, vagy az idegenforgalomban dolgozott akkoriban esélye sem volt szex újsághoz jutni. Az antikváriumoknak ugyan át kellett venni, ha valaki el akart adni ilyesmit, de be kellett zúzatni, nem adhatták el újra.

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2018-05-02 19:35:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Nagyon sűrű idők vannak mögöttem /anyósom ápolása, két unoka születése egymás után/, nem tudtam annyit olvasni /és írni/, amennyit szerettem volna.
Most változott a helyzet, fordult a sors kereke, anyósom 92 éves korában meghalt, a két unokám óvodás lett. Így /remélem/ több időm lesz olvasni. Ezért belefogtam a regényedbe, aminek a címe már sokszor megkapta a szemem.
Két észrevételem lenne ezzel a résszel kapcsolatban. Az egyik az, hogy a Foglalkoztatási Ügyek Osztálya nem létezett, ezt akkoriban minden szervezetnél Személyzeti Osztálynak hívták, ami a párt irányítását közvetítette a vállalatok felé. A személyzetisnek nem volt szüksége semmilyen képesítésre, csak párthű kommunistának kellett lennie. A Személyzeti Osztály mérlegelte a dolgozók megbízhatóságát, engedélyt adott külföldi utazásra, vagy beiskolázásra, előléptetésre, kitüntetésre.
/folyt. köv./
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-02-01 08:23:52

válasz dodesz (2017-01-31 18:49:57) üzenetére
Szia Józsi! Hű, ennek nagyon örülök!!! Egyébként és személy szerint nem rajongok sem a Szilvásiért, sem a Berkesiért, bár Szilvásinak van egy nagyon nagy regénye, amit szeretek, az Apassionata. Berkesin nem tudtam átrágni magam, és Szilvási több regényébe is beletörött a bicskám, pl az Albérlet a Síp utcában-ba. DE az összehasonlítás hízelgő mindenképpen, köszönöm! És várlak! Baráti üdvözlettel: én
Alkotó
dodesz
Regisztrált:
2007-04-04
Összes értékelés:
1143
Időpont: 2017-01-31 18:49:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Nagyon jó, olyan Szilvási, Berkesi hangulata van.
Olvasni fogom tovább!

Barátsággal: dodesz
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-10-22 07:42:09

válasz Susanne (2016-10-21 19:51:34) üzenetére
Kedves Szu! Nagyon örülök, h újra köztünk vagy, írsz és olvasol! Köszönöm, h belevágtál ebbe a történetbe, s csak remélni tudom, hogy tetszeni fog. Sok szeretettel kívánok jó egészséget, és kedvet az íráshoz, olvasásához: én
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2016-10-21 19:51:34

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci, elkezdtem az olvasást, nagyon jól indul, a Tőled megszokott remek stílusban :)
Próbálom bepótolni, ami elmaradt :)
Szeretettel: Zsu
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-09-27 08:55:42

Kedves Emily! Ez most egy érdekes dolog, rákattintok a "Válasz"-ra, és nem jön ki a megszokott ablak. Géphiba lenne?
Köszönöm, h olvasod, s örülök, hogy élethűnek találod a leírtakat!
Üdvözlettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-08-05
Összes értékelés:
46
Időpont: 2016-09-26 21:55:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!

Olvastam, eddig tetszik. Bár, nem éltem abban a korban/világban, de mindent magam elé tudtam képzelni :)
Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv.: E.Palton
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-05-23 19:06:35

válasz inyezsevokidli (2016-05-23 17:40:22) üzenetére
Szia Ildikó! Nagyon örülök ennek a megerősítésnek! Ha valaki, aki élt ebben a korban, azt mondja: ismerős a szitu, -az számomra nagyon sokat jelent, visszajelzést, visszaigazolást! Köszönöm! Sok szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-05-23 19:03:34

válasz Susanne (2016-03-02 17:53:13) üzenetére
Szia Zsu! Örülök, h tetszett, gyere máskor is, szeretettel várlak! -én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-05-23 17:40:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!
Csak egy Balu nevű embert, ismertem eddig. Most megtudtam, hogy a Balázs név becézett változat. De az ismerősömé ragadványnév volt.
Az első részben leírtak minden eleme ismerős hát eddig. Sajnos, vagy hál' isten, benne vagyok a korban!
Az első munkahelyemre emlékeztet.
Eddig jó!
Nézzük a második részt!
Üdv,ildikó
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2016-03-02 17:53:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci !
Kicsit késve, de elkezdtem olvasni, érdekesnek ígérkezik, kíváncsi vagyok a folytatásra.
Tetszett ez a rész :)
Szeretettel: Zsu
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-12 08:13:20

válasz Finta Kata (2016-02-11 18:19:41) üzenetére
Kedves Kata! Nagyon örülök, h itt vagy, jelen vagy, s hozzáértő figyelemmel kíséred. Nem csak, hogy nem haragszom, hanem egyenesen megkérlek arra, hogy ha valami olyasmit találsz, ami nem úgy volt, jelezd. Mint írod, ismered a kort, éltél benne, így észrevételeid, akár pozitívak, akár negatívak, - fontosak számomra!!! Köszönöm, h olvasod, várom további jelentkezéseidet, észrevételeidet! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-02-11 18:19:41

Kedves Laci! Furcsa módon és csak a 8. fejezetnél kezdtem el, mert gyakran nem tudtam belépni géphibák miatt, ezért sok mindent elmulasztottam a Napvilágnál. Mivel a 8. rész tetszett nekem, elhatározom, hogy megkeresem az elejét és lassan majd csak utolérem magam.
Jó íráskészséged van, az biztos, de arra nem gondoltam, hogy már annyi könyvedet kiadtad. Megkérdezem: valamennyi nyomtatva jelent meg, avagy az Interneten?
Engem főleg azért érdekel, mivel én jól ismerem azt a világot, amiről írsz, hiszen amikor azok a kommunisták ifjak voltak, én is ifj lányként kezdtem az életet és munkát, ráadásul az ország egyik legérdekesebb helyén, Salgótarjánban, mert az ott lakók akkor azt Kismoszkvának hívták, s amit most már nagyon szégyellnek. Tehát ismerem a világot, vigyázz, mert ha majd észreveszem azt, hogy valami nem úgy volt, akkor mint egy szemtanú, azt fogom Neked jelezni. Azért ne félj, nem rosszindulatból mondom. Tetszik az írásod,
üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-02-11 18:19:41

Kedves Laci! Furcsa módon és csak a 8. fejezetnél kezdtem el, mert gyakran nem tudtam belépni géphibák miatt, ezért sok mindent elmulasztottam a Napvilágnál. Mivel a 8. rész tetszett nekem, elhatározom, hogy megkeresem az elejét és lassan majd csak utolérem magam.
Jó íráskészséged van, az biztos, de arra nem gondoltam, hogy már annyi könyvedet kiadtad. Megkérdezem: valamennyi nyomtatva jelent meg, avagy az Interneten?
Engem főleg azért érdekel, mivel én jól ismerem azt a világot, amiről írsz, hiszen amikor azok a kommunisták ifjak voltak, én is ifj lányként kezdtem az életet és munkát, ráadásul az ország egyik legérdekesebb helyén, Salgótarjánban, mert az ott lakók akkor azt Kismoszkvának hívták, s amit most már nagyon szégyellnek. Tehát ismerem a világot, vigyázz, mert ha majd észreveszem azt, hogy valami nem úgy volt, akkor mint egy szemtanú, azt fogom Neked jelezni. Azért ne félj, nem rosszindulatból mondom. Tetszik az írásod,
üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-17 07:44:12

válasz Ylen Morisot (2016-01-16 20:55:45) üzenetére
Szia Ylen, igen, a régi garnitúra rettentően merev volt, félt mindenkitől, aki nem állt be szorosan a sorba, akiről feltételezni lehetett, h változást hoz/akar. Aztán egy csapásra megváltozott a világ. Megismerkedtünk a "peresztrojka" és a "glasznoszty" fogalmával, és egy vadonatúj kifejezéssel: "reformkommunista". Erről a korszakról szeretnék írni, melyet friss diplomásként átéltem :) Üdv: én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-01-16 20:55:45

Szia Laci!
Roppantul kíváncsi vagyok erre a Tandem Balura! Emlékszem még, mennyire "kedvelték" az elvtársak az olyanokat, akik kavargatták az állóvizet.
Üdv:
Ylen
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-16 10:19:19

válasz Rozán Eszter (2016-01-16 09:12:59) üzenetére
Szia Eszti, örülök, h itt vagy! Én is kíváncsi vagyok, messze még a vége. A majomfarkától eltérően, ahol epizódról epizódra írtam és gyakran attól függött, hogy alakul a szereplők sorsa, hogy bal lábbal, vagy jobb lábbal keltem-e fel - itt, amikor belevágtam volt egy nagyon határozott elképzelésem miről akarok írni, és a szerkezet is megvolt a fejemben. Persze változhat, mert a történetek egy bizonyos ponton túl elkezdik önmagukat írni:) Üdv, és köszi: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7467
Időpont: 2016-01-16 09:12:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!

Elolvastam, kíváncsian várom, mi kerekedik ki belőle. :)

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-15 07:58:21

válasz sailor (2016-01-14 18:12:07) üzenetére
Szia Sailor! Ebben a regényben az élet árnyékos oldalát szeretném bemutatni. De árnyék csak ott van, ahol fény van. Ha tehát az árnyékról beszélek, az olvasó látni, érzékelni fogja mellette a fényt is, vagy legalább is annak kínzó hiányát. Remélem, h így lesz! De nem tudhatom, én csak írhatok, és bízhatok:) Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-15 07:54:15

válasz eferesz (2016-01-14 17:47:31) üzenetére
Köszönöm Szabolcs! Ezen kívül még két hibát találtam benne: nem "Szilágyi" hanem "Szilasi" és nem "Farakas", hanem "Farkas". Borzasztóan sajnálom, mindig elolvasom kétszer, háromszor mielőtt feltenném, mégis benne maradt! Ez az un. "sakkvakság" :) Üdvözlettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9139
Időpont: 2016-01-14 18:12:07

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

Hihetetelen hozzáértésé a körülményeknek
látszik mindjárt a kezdésben!

´Érzödik´,hogy mi fog kialakulni!

Elismerésem!

Fogok még jönni!

Grat:sailor
Szerkesztő
eferesz
Regisztrált:
2013-09-06
Összes értékelés:
3552
Időpont: 2016-01-14 17:47:31

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Hát akkor belevágtunk!
:)
Írod:partinán - írom: partizán.
Szeretettel: Szabolcs

Legutóbb történt

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel furcsa árny címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej jeszenyin: A kéregető kislány címmel a várólistára

eferesz alkotást töltött fel Valaha címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Alteregó című alkotáshoz

Miléna bejegyzést írt a(z) Évente egy levél című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Rózsavölgyi reggel című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022