HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 9

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52876

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-01-25

Mi kommunista ifjak...I/4.

Most aztán volt munkája Tandem Balunak dögivel. Svéder elvtárs a dagadt csoportvezető ellátta számolni valóval, reggeltől estig kilométer magas számoszlopokat adogatott össze. Amikor a végére ért, dossziéhegyeket kapott rendezésre iratok tömkelegével, nem fért el az asztalon a sok csomag, a széke mellett két oldalt, s hátul a páncélszekrény oldalánál álltak halomban spárgával átkötve. Bosszankodott, értetlenkedett, mégis, volt valami jó is ebben, elfoglalta magát, gyorsabban telt az idő. Egyvalamit azért furcsállott, csak neki volt ennyi dolga, a két nő, Aranka és Jolán továbbra is a lábukat lóbálták egész nap.
November 5.-én szerdán délelőtt, jubileumra készült az ország, a dicsőséges nagy, októberi szocialista forradalom 70. évfordulójának megünneplésére, érdekes dolog történt. Túl voltak már a kávén, a fonott-kiflin, a kefiren, a parizeren és az újságolvasáson, a legújabb híreket is kitárgyalták, amikor Aranka közölte, hogy átmegy a Pártbizottságra, majd jön, ha végzett. Fogta magát és elment. Balu dolgozott tovább, rakosgatta egymás tetejébe az iratokat, Jolán pedig elővette a Fülest, és elkezdett keresztrejtvényt fejteni. Halkan szólt a rádió. Odakinn ónos-eső esett, lehangolóan szürke volt az utca, ázottan lógtak a szemben lévő ház homlokzatán a zászlók.
Szathmáriné egyszer csak felállt, nyújtózott, odalépett a rádióhoz és felerősítette. Tandem Balu érdeklődve nézett fel, hogy miért teszi, a zene túl hangos volt. A nő megkerülte az íróasztalokat, Balu mögé lépett, és, mintha érdekelnék az iratok, a fiú válla fölött előre hajolt. Telt, szőlőszem alakú melle hozzányomódott Tandem Balu vállához. A fiú megmerevedett, ereibe spriccelni kezdett a vér, erekciója lett hirtelen. Azt hitte, Szathmáriné ki akar vele kezdeni. Öreg volt a nő hozzá a maga harminchat évével, négy gyereke volt, dereka, hasa messze nem volt már túl kislányos, mégis, valami perverz vágyakozás kerítette hatalmába. Kamaszkora óta kínozta egy vissza-visszatérő szégyenletes képzelgés ha kanos volt: a kövér, buja, kiélt, mohó szemű szomszéd-néni átjön, amikor a leckéjét írja, odaül melléje, és benyúl a nadrágjába. Görcsbe rándulva várta, hogy a nő kinyújtja a kezét, és ugyanezt teszi, benyúl és megfogja. Semmi ilyesmi nem történt azonban. Jolán a füléhez hajolt, és alig halhatóan suttogta:
-Némethnével vigyázzon Balu. Veszélyes. Kétszer is gondolja meg, mit mond előtte.
Egy pillanatig tartott csak az egész, és Szathmáriné már vissza is ment a helyére. Lehalkította a rádiót, előre dőlt, ahogy szokta, két mellét feltámasztotta az íróasztal lapjára és folytatta a keresztrejtvényfejtést.

Csepregi betartotta az ígéretét, ebéd után átvitte Tandem Balut Roth Emilhez. Középtermetű, nyílt, barátságos arcú, fiatal férfi volt, figyelmesen szemlélődő barna szemekkel. 19 év körüli lány volt éppen nála, amikor beléptek. Csepregi bemutatta Balut, lekezeltek.
-Örülök, hogy megismertelek - mondta Roth Emil. -János már mesélt rólad, tudom, hogy jól focizol. Foglaljatok helyet.
A lányra mutatott, aki az íróasztal mellett ült és egy dossziét tartott az ölében. -Ő Székely Hajnalka, a munkatársam, ismerkedjetek össze. Előadó nálunk, tavaly érettségizett, most egyetemre jár, a Marxizmus Leninizmus esti egyetem első évfolyamát végzi.
A lány rámosolygott Balura, nyújtotta a kezét.
-Szervusz, Hajnalka vagyok, szólíts Hajnának.
-Szia - mondta a fiú - Tandem Balu a nevem, vagyis, nem ez az igazi nevem, de mindenki így hív.
-Jó név - mondta Hajnalka és mosolygott. Szép, karcsú, komoly, gesztenyebarna hajú lány volt, a szeme és a mosolya tette különlegessé. Balu meglepődve vette észre, hogy elpirult, amikor szemük találkozott.
-Miben segíthetek? - kérdezte Roth Emil. Tudta mi a problémája a fiúnak, mégis, tőle akarta hallani.
Balu érezte, ezzel az emberrel olyan nyíltan beszélhet, mintha csak egy haver volna.
-Nem bírok 8 órán keresztül a seggemen ülni, és aktákat tologatni - mondta. -Belepusztulok.
Emil mosolygott. -Ismerős. Nem vagy egyedül.
Csepregi szól közbe.
-Nem lehetne átvenni ide hozzánk? Nálunk azért nem annyira helyhez kötött a munka.
Ez igaz volt, a Koordinációs osztálynak az volt a dolga, hogy a társosztályokkal és a társszervekkel tárgyaljon állandóan az ügyvitel egyszerűsítése érdekében, így a munkatársaknak mindig menni kellett valahova.
Roth Emil fanyarul mosolygott. -Egyelőre nem tudom átvenni, ez nem így működik. Csak, ha esetleg üresedés lesz. Addig is van azonban megoldás.
Baluhoz fordult.
-Hallom, János elmondta már neked, mit lehetne tenni?
A fiú fejében egy pillanatra sem vetődött fel, hogy most markírozni kéne. Őszintén válaszolt.
-Azt mondta, lépjek be a KISZ-be, s akkor a külön feladatok miatt szabadabban mozoghatok, de nekem nincs kedvem belépni.
-Miért?
Hajnalka felállt.
-Bocsánat, nekem mennem kell. További jó szófosást. -Elment, becsukódott mögötte az ajtó.
-Nos, miért? -Roth Emil barátságos tekintettel nézett Tandem Balura.
-Mert én istenhívő vagyok - bökte ki zavartan a fiú. -Nem fér össze az izé, a...tudod mivel...
Emil kurtán felnevetett.
-Na ja! Hát tényleg nem fér. De ez nem jelent feltétlenül akadályt. Jó páran járnak itt hasonló cipőben, egyszerűen csak nem kell róla beszélni, nem kell hangoztatni. Magánügy. Nos?
-Nem tudom - mondta Balu. -Majd még gondolkodom rajta.
-Jó. -Roth Emil felállt, vége volt a kihallgatásnak. - Gondolkozz, s én is gondolkodom, hátha eszembe jut valami!

A rörténet a fantázia szüleménye

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-05-07 07:19:44

válasz T. Pandur Judit (2018-05-05 19:33:51) üzenetére
Szia Judit! Én is pont ezt tapasztaltam. De azért titokban olvastam, a félig kihúzott asztalfiókban volt a könyv, és, ha belépett valaki, gyorsan betoltam a fiókot! Köszönöm, h itt vagy, örülök Neked! Üdvözlettel: én
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2018-05-05 19:33:51

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

A rejtvényfejtésről jutott eszembe, hogy a nagy "munkanélküliségben" keresztrejtvényt fejteni, rádiót hallgatni, újságot olvasni lehetett, de egyszer könyvet mertem olvasni, hát úgy leszidtak, hogy namég!
Nem is bírtam sokáig a statisztikán, inkább váltottam.

Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-03-12 10:24:22

válasz dodesz (2017-03-11 09:55:47) üzenetére
Szia Jóska! Köszönöm a Szilvásihoz hasonlítást...! :) Örülök, h olvasod, midig kiváncsi vagyok a véleményedre! Baráti üdvözlet: én
Alkotó
dodesz
Regisztrált:
2007-04-04
Összes értékelés:
1144
Időpont: 2017-03-11 09:55:47

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szevasz Laci! :)

Mondom én, hogy a régen olvasott Szilvási regények hangulata kerít hatalmába, ha Nálad járok! Az akkori társadalmi normák a fiatalságomat juttatják eszembe, bár kiemelt sportoló létemre nem sokáig forogtam olyan körökben. Amikor '90-ben kényszerűségből vissza kellett térnem, már egészen más volt a hangulat.

Barátsággal: dodesz
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-11-13 17:20:00

válasz Susanne (2016-11-13 17:10:27) üzenetére
Szia Zsu! nagyon örülök, h itt vagy és olvasod! Tetszésed, véleményed mindig iránymutató volt számomra! Köszönöm! -én
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2016-11-13 17:10:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci !
Csak folytatom :)
Egyre érdekesebbek a részek, nagyon tetszik, jövök még :)
Ha időm engedi olvasom, mert tetszik :)
Szeretettel: Zsu
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-20 08:21:24

válasz Finta Kata (2016-02-19 22:32:35) üzenetére
Kedves Kata! Minden úgy volt, ahogy írod! Csak titokban lehetett templomba, hittanra járni! Párton kívüliek is kaptak olykor olykor magas kitüntetést, a rendszer ezzel mutatta meg mennyire demokratikus. Köszönöm, h olvasod és az értékes, megerősítő hsz-at! Szeretettel Üdvözöllek: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-02-19 22:32:35

Az már a kommunizmus második felében játszódott le, hogy a vezető beosztásban lévőket kötelezték elvégezni Marxizmus Leninizmus esti egyetemet, mert belátták, hogy tanult emberekre van szükség, hiszen akkor már a Kormányba is kapatak helyet okos, tanult emberek. Azért javult is a helyzet, úgy hogy bennünket irigyeltek a környező szoc. országokban élők.
Viszont a pártbizottságoknak nem tetszett, ha a gyerekeket hittant tanulhatnak és templomba járnak. Ezért engem is felkért a főnökség, hogy ne járassam őket hittanra, de azt csináltam, hogy a templomba szervezett hittanra járjanak, és a hátsó kapun menjenek be, ne az utca felől. Nem léptem be a pártba, pedig ajánlgatták, mégis a munkámért kormánykitüntetést is kaptam. Akadtak ilyen furcsa helyzetek.
Az írásod tetszik, olvasmányos, szívesen olvasom.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-11 07:44:41

válasz oroszlán (2016-02-10 23:33:22) üzenetére
Kedves Ica! Köszönöm! A korrajz része nem légből kapott természetesen, csak a cslekmény és a szereplők a fantázia szüleményei. Bár voltak/vannak minták és modellek, amikre támaszkodok. De, hogy ki, kicsoda, mit csinál éppen, mit mond, - az kitaláció ebben a formában! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-02-10 23:33:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Élveztem minden sorát az írásodnak.
Szerintem, mint fantázia, halva született. Remek korrajz. Ismerős.
Szeretettel voltam: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-29 09:03:41

válasz sailor (2016-01-28 18:12:44) üzenetére
Szia Sailor! Akiknek viszont leesett, azok villám-sebességgel kezdtek el helyezkedni :) Üdv: én
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9144
Időpont: 2016-01-28 18:12:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

"Azt hiszem ez egy érdekes korszaka volt a magyar történelembnek. Nagyon sok embernek nem esett le a tantusz, mi is történik valójában"

jól látod!

Üd.sailor
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-28 09:59:57

válasz Klára (2016-01-28 08:37:33) üzenetére
Szia Klári, köszönöm, s azt különösen, h őszintén megmondod a véleményed, túl sok az erotika. Nálam ez kettős célt szolgál: én olyannak szeretném bemutatni az embert (magamat), mint aki esendő ezen a téren is. A testi dogok életünk részei, nem szabad úgy tennünk, mintha nem léteznének. Jó fej valaki, azt gondolják róla, ám, ha belelátnának a fejébe....így kerek....azt hiszem.
A másik: a csomagolás. Sokan csak ezért olvassák el, Az erotikával lehet "eladni"
Üdvözlettel: én
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
2978
Időpont: 2016-01-28 08:37:33

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!

Bár még nem történt túl sok minden, a cselekmény vezetése izgalmasnak mutatkozik. Kicsit túlteng benne az erotika, aminek nem nagyon örülök, mert sokszor öncélúnak érzem. Bocsánat az őszinteségemért! :)

Üdv: Klári
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-27 14:53:58

válasz Futóinda (2016-01-27 13:13:40) üzenetére
Hello Inda! Na jó, ti idegenbe szakadt hazánkfiai minden jóból kimaradtatok! :) Mint pl. az egyik nagybratyóm, Lajcsi bácsi, aki Annapolisban élt, vagy a másik Dénes, akinek Sarasotában van lakása. Unokabátyám Svájcban él, ő 56-os, a nagyját ö is a Zürich-i tó mellett élvezte végig a TV-ből. És van Kanadában is egy rokonom, Peter Bojtos. (Bár, azt hiszem jelenleg az USA-ban él)- nem ismeritek egymást véletlenül?
Megtisztelő az érdeklődésed!!! Már csak ezért is, és azért, hogy talán egyszer a többi kinn élő magyarhoz is eljuthat, mindent megteszek, h tényleg "tényfeltáró" legyen! Üdvözlettel: én
Alkotó
Futóinda
Regisztrált:
2010-05-16
Összes értékelés:
799
Időpont: 2016-01-27 13:13:40

Életemből ez a "népidemokáré" idő teljesen kiesett, ezért is kezdtem el olvasni elölről tényleíró írásod. Eddig érdekes minden, amit olvastam, piszok egy rendszer volt az igaz.

Várom a többieket, Inda.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-27 11:47:14

válasz Rozán Eszter (2016-01-27 11:20:28) üzenetére
Szia Eszti, köszönöm! Tényleg egy kicsit nosztalgikus. Én is csak röhögök, így utólag. De képzeld, hogy röhöghetnek rajtunk azok, akik akkor, vagy az után születtek. Sztem el se hiszik, hogy létezett olyasmi, h felállva tapsulunk, valami olyasminek, amiben egyáltalán nem hiszünk, s közben óvatosan pislogunk körbe, nem veszi-e valaki észre rajtunk, h nem igazán szívből jön a lelkesedés? Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7467
Időpont: 2016-01-27 11:20:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Továbbra is nagyon élvezem a történetet, a korrajzot, erotikát, a karaktereket. Nekünk, akik átéltük azt a korszakot, jólesik egy kicsit nosztalgiázni.

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-26 20:14:37

válasz sailor (2016-01-26 18:28:55) üzenetére
Szia Sailor! Azt hiszem ez egy érdekes korszaka volt a magyar történelembnek. Nagyon sok embernek nem esett le a tantusz, mi is történik valójában. Aztán, ahogy kezdték kapisgálni, őrült igyekezettel helyezkedtek, hogy a nyertes oldalra kerüljenek. Emlékszem néhány dologra, amire nem, annak próbálok utána járni. Van egy két figura, akiket más jelmezbe öltöztettem, mert nem akarom, hogy magukra ismerjenek, vagy, h valaki felismerje őket. Döbbenetes volt a hozzáállásuk....remélem meg tudom majd mutatni... Üdvözlettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9144
Időpont: 2016-01-26 18:28:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-01-26 08:05:58) üzenetére
Szia Bödön!!

...igen,kellenek modellek és minták
nélkülük nem is lehetne erröl a korszakról írni!

Hogy megtaáltad öket,jellemzí írásod hietelességét!

Üdv;sailor


Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-26 08:14:50

válasz Ylen Morisot (2016-01-25 20:48:18) üzenetére
Szia Ylen, igen, így van, a bugyi leimádkozásában a mozgalmi dalok tényleg nem segítenek :) Vagyis nem mindig : :). A KISZ-be tényleg azért lépett be a többség, hogy egy közösséghez tartozzon, ez minden korban fontos. Akkor nem volt sok választás. Hogy Baluval és a többiekkel mi lesz, nem tudom, a végéig még majdnem 18 év fog eltelni, és az rettenetesen sok idő. Van egy halovány elképzelésem, de az "élet" átírhatja! Nagyon örültem/örülök a látogatásodnak, köszönöm! Üdv: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-01-26 08:05:58

válasz sailor (2016-01-25 20:13:48) üzenetére
Szia Sailor! A történetet valóban én találom ki a szereplőkkel együtt, de vannak azért "modelljeim" és mintáim. A történelmi háttér pedig adott, aki élt akkor, emlékszik erre a korszakra. Köszönöm a hszt, jól esnek elismerő szavaid:) -én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-01-25 20:48:18

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Emlékeim szerint a KISZ-be rajtam kívül csak csajozni és pasizni léptek be. Az istenhitet senki nem firtatta. :) (Még jól is jött, ha le kellett imádkozni a csajról azt a bizonyos ruhadarabot. Bocs, ez humor!)
Milyen sorsot szánsz ennek a szegény Balunak?
Élvezem a történetet!
Üdv:
Ylen
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9144
Időpont: 2016-01-25 20:13:48

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

" A történet a fantázia szüleménye" irod!

Éppen ezért és annál értékelem beleélésed,fantáziádat!

Tudm,sok utánnajárás gyümölcse ez!
Gratulálok:sailor

Legutóbb történt

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

dodesz bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel A ligetben címmel a várólistára

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Mini mesék XX. című alkotáshoz

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Az órásmester című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Ez a nyár című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022