HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 5

Tagok összesen: 1947

Írás összesen: 52873

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-02-16

Mi kommunista ifjak...I/10.

Álmos, szürke téli délelőtt volt, Szathmáriné a kefirjét eszegette, Némethné a Népszabadságot lapozta, a kávé még nem főtt le. Tandem Balu buzgón tekerte az asztali szorzógépet, recsegtek benne a fogaskerekek. Fél tíz felé járt, halkan szólt a rádió.
-Sok van még hátra? - kérdezte részvevően Szathmáriné. Lejjebb csúszott a székén, előre dőlt, két mellét az íróasztalra fektette. Szép, fejlett, szőlőszem alakú mellei voltak, Tandem Balu kedvtelve nézegette.
Ezek tényleg mellek - mondta magában -nem olyanok, mint a Némethnéé, amelyek inkább tőgyek, mint mellek, lágyak, nagyok, szétfolyósak.
Szathmáriné harapott a fonott kalácsból, s kanalazott hozzá egy kis kefirt.
-Van egy ötletem Balu - mondta majdnem az asztalon hasalva. Az arca piros volt, túl meleg volt benn. -Vegye az összeszorzandó számoknak a logaritmusát, így a szorzatokat összeadásokká alakíthatja. Kölcsön adom az összeadó-gépemet, azzal lényegesen gyorsabban fog haladni.
A Hivatalban Ascot, Sharp, Canon, IBM gépeket használtak, Szathmárinénak és Némethnének a legújabb IBM gépe volt.
-Köszönöm. -A fiú, hálás tekintetet vetett Szathmárinéra. Milyen lehet a ruha alatt az a két cici? Megpróbálta elképzelni, nem sikerült.
-Itt egy logartábla - mondta az asszony.

A kávé sisteregve, fortyogva kifolyt, Némethné az alumínium kiöntőből kétfelé porciózta, kocka-cukrot tett a csészékbe, kettőt, kettőt. Isteni illat terjengett a szobában.
-Balu, maga nem kér, ugye?
-Nem köszönöm. Nem vagyok nagy kávés.
-Tudjátok, mi áll itt? -Némethné, Szathmárinéra pillantott és az előtte lévő újságra bökött. -Most olvastam. Képzeljétek, megint behoztak egy amerikai filmet, a Puskin moziban lesz a bemutatója a Kossuth Lajos utcában december 18-án. Az a címe, hogy Elfújta a szél. Állítólag nyugaton világsiker, minden moziban vetítik. Jellemző.
-Olvastam a regényt, amiből a film készült, - mondta Szathmáriné, belekortyolva a kávéjába. - Margaret Mitchell írta.
-Igen? Miről szól?
-Egy nagy szerelemről. Amerikában játszódik a polgárháború idején. A férfinak tetszik a lány, szerelmes lesz, ám a lány éveken keresztül csak játszadozik vele, hitegeti, mert hát ő egy másik fiút szeret. Végül, amikor már sok csalódás után a lánynak is kellene, a férfinak elege lesz az egészből, elmegy, otthagyja. Kiégett, szerelmét elfújta a szél.
Balu abbahagyta a számolást, felnézett.
-Én is olvastam, megvan otthon. Rhett Butlernek hívják a krapekot, és Scarlett O' Harának a csajt. Mi lesz velünk? -kérdezi Scarlett a regény végén. Ez a slusszpoén, marha jó. Rhett Butler megvonja a vállát: Őszintén szólva kedvesem, köpök rá! Zseniális egy könyv.
Némethné ránézett. -Azt mondja, Balu?
-Ja, nekem tetszett.
Némethné elgondolkozva kevergette a kávét.
-Hát nem tudom. Az újságban az áll, hogy egy tipikus amerikai kommersz, dekadens, kispolgári értékvilágot tükröző kultúr-szemét, óriási költségvetéssel, a legjobb szereplőkkel, ám mégis csak a bóvli, a semmit nem érő kommersz kategóriába tartozik, mivel nyoma sincs benne sem építő jellegű társadalomkritikának, sem proletár elkötelezettségnek. Írója nem ismeri a marxista-leninista dialektikus materializmus elméletét a fejlődésről, a megőrizve meghaladás elvét.
-Az újság minden amerikai filmről ezt írja - mondta Tandem Balu.
-És maga ezt helyteleníti?
-Ja - mondta Balu. -Maximálisan. A Népszabadság filmkritikái túlzottan vonalasak.
Szathmáriné figyelmeztető pillantást vetett rá, ő azonban folytatta.
-Mit várhat az ember egy olyan újságtól, ami csak a szocialista realizmus talaján született alkotásokat tartja egyedül művészetnek? Amit Solohov, Birjukov, Osztrovszkij, Ehrenburg, vagy Maxim Gorkij írt, az igen, az, alkotás, ami viszont ezen kívül van, mind kuka? Öntsük a lefolyóba Irwin Shaw-t, Robert Merle -t, Somerset Maugham-ot, Rudyard Kipling -et, Thronton Wildert, Orwellt, és Reymontot?
-Ehrenburg soha nem volt szocialista író - vetette közbe Némethé. -Ő inkább szkeptikus, úgy is fogalmazhatnék, hogy cinikusan szkeptikus. Talán inkább Sartrét említhette volna. Ilja Ehrenburg messze áll a szocialista realizmustól.
-Az mindegy -reagált Tandem Balu. -Bocsánat, mindjárt jövök.
Felállt és kiment a szobából, pisilnie kellett.
Némethné elővette a noteszét és feljegyezte:
"1987. december 10. szerda, 10 óra 11 perc. Kelemen Géza megkérdőjelezi szocialista realizmus vívmányait, és kritizálja a Népszabadságot. 10 óra 12-kor kiment, feltehetőleg a WC-re. Kíváncsi leszek, mikor jön vissza?"

Tandem Balu szeretett volna valakit megkérdezni, van-e értelme a korrelációs számításoknak? Komoly kételyei voltak a tekintetben, hogy kell-e egyáltalán egy ilyen munka? Végül Roth Emilre esett a választása. Emil menő közgazdász, Emil jó fej. Az ebédlő előterében alkalom adódott, véletlenül futottak össze. Ott volt Székely Hajnalka, és a másik lány az osztályról, a valahogy hívják Mici, ők befelé tartottak, a fiú már végzett, kifele jött. Töltött-káposzta illata szállt a levegőben és valami émelyítően édeskés, talán puding. Megálltak beszélgetni, sebtében elmondta, min dolgozik, és min töri a fejét
-Szilasi elvtárs azt mondta, igyekezzek, legyek kész január közepére, mert akkor dőlnek el a Pártközpontban a sarokszámok.
-Marhaság - mondta tömören Emil. -Először is a sarokszámok már novemberben eldőltek. Januárban csak annyi történik, hogy a Párt Központi Bizottsága jóváhagyja őket. Másodszor pedig a legfelsőbb pártvezetésnek esze ágában sincs elolvasni a szaklapokban megjelenő tanulmányokat. A legfelsőbb irányítási szinten a Pártközpont állásfoglalása alapján döntenek. Az egész úgy működik, hogy a Pártközpont a Terv Hivatal és az ágazati minisztériumok jelentése alapján összeveti a népgazdaság igényeit és az internacionalista kötelezettségekből adódó kvótákat, s ezek alapján lefekteti a tervszámokat, mennyi kenyér, satöbbi kell a belső ellátáshoz, és mennyi lisztet kell a Szovjetunióba, az NDK-ba, Csehszlovákiába, Romániába, Bulgáriába, Lengyelországba szállítani. Ez a többi terméknél is így megy, amelyeknek előállítása a KGST-s kötelezettségekből eredően ránk, magyarokra hárul, a Mátyásföldön gyártott buszok, a Fehérváron gyártott televíziók, a Győrben gyártott mozdonyok, a Kispesten gyártott traktorok, a Csepelen gyártott teherautók, a Hajógyári Szigeten gyártott tolóhajók, a Szegeden előállított téliszalámi mind a kalapban vannak. A Pártközpont meghatározza miből, mennyi kell, - majd felterjeszti a keretszámokat, s ott legfelül, ahol rálátás van a nemzetközi viszonyokra, elfogadják, vagy egy előre nem látható politikai okok miatt változtatnak rajta. Tudnod kell, hogy a Pártközpontban a legmenőbb közgazdászok ülnek, a legjobb koponyák, nekik nincs szükségük arra, hogy te mondd meg, melyik ágazatban hasznosul a legjobban az élőmunka, s min lenne érdemes változtatni, hogy jobb legyen a hatékonyság. Az arányok kialakításánál, mint mondottam, az elvárások döntenek, nem a hatékonyság, röviden ez a tervgazdálkodás. Néha szükség van egy-egy hatástanulmányra, adatra, információra, ezeket azonban a Pártközpont külön bekéreti, s nem a szaklapokat fogja böngészni, s főleg nem a te elemzésedet, hogy kiokosítsa magát.
Nagyot nevetett.- Apropó, erről jut eszembe. Ismeritek a viccet a KGST-ről? Nem? Na akkor elmondom.

Egyiptomban II. Ramszesz uralkodik, de már öreg. A fia, szintén Ramszesz, elhatározza, hogy letaszítja a trónról, s ő lesz a király. Így is történik, elfogatja az öreget, akit a tevéjével együtt egy sziklaüregbe zárnak, s hatalmas követ hengerítenek a bejárathoz. Évek múltával egyszer csak III. Ramszesznek eszébe jut, hogy azért mégis csak meg kellene adni a végtisztességet az elhunytaknak. Nosza, elhengerítik a sziklát, s láss csodát, csontig lesoványodva, de éppen és egészségesen ott áll a barlangban a teve és az öreg. A fiú lelkendezve szalad oda: apám, te élsz? És a teve is? Hogy tudtatok életben maradni? Ez roppant egyszerű, mondja II. Ramszesz, amit szart a teve, azt megettem én, s amit én szartam azt megette a teve. Ah apám, kiált fel a fiú, most már tudom, mi az a KGST!
Nevettek mindnyájan.
-Príma - mondta a Mici nevű lány. -Amit szart a teve azt megettem én, s amit én szartam, azt megette a teve. Kolosszális.
-Éhes vagyok - mondta Székely Hajnalka, még mindig bugyborékolva. - Nem megyünk?
-Én is éhes vagyok - mondta Roth Emil. -Keresd meg a Számítástechnikán Sarkadi Tamást - szólt még oda Balunak. -Hátha tud segíteni. Nekik lenn az alagsorban van számítógépük, a hivatali adatfeldolgozás azon fut.
Elváltak egymástól, mint ágtól a levél, hogy Petőfit idézzük, Rothék mentek jobbra, befelé az étterembe, Tandem Balu pedig balra a lépcsőház irányába. A fiú néhány lépés után megállt, és hátrafordult. Nagyon csinos ez a lány - futott át rajta. Ebben a pillanatban Hajnalka is hátra nézett, egymásra bámultak. Székely Hajnalka arca lángba borult.
Bejövök neki - mondta magában álmélkodva Tandem Balu. Jé!
-Tiszta bolond vagyok - szidta magát Székely Hajnalka. Minek csinálom? Most aztán majd azt fogja hinni, hogy bejön nekem.

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-05-18 07:47:56

válasz T. Pandur Judit (2018-05-17 14:36:21) üzenetére
Szia Judit! Jó, h mondod! Lehet, h tényleg így volt. Majd a véglegesben javítom. Vagy, lehet, h hagyom, végül a történet szempontjából mindegy...:)
Látod, Sz.-né dumájából is kiviláglik, hányan hányféle módon értelmeznek egy művet! :) Köszönettel: én
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2018-05-17 14:36:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Én úgy emlékszem, hogy a Filmmúzeumban vetítették először az Elfújta a szél című filmet, nem a Puskinban. A Dohány utca és a Tanácskörút sarkán volt a mozi, és végig a Tanácskörúton állt a sor az Astoriáig a jegyért. Négy órát álltam sorba érte, ma már ilyet el sem lehet képzelni. :)
Szatmáriné ahogy elmondta, hogy miről szól, majd megfulladtam a nevetéstől. Mintha Rhett Butler lett volna a történet főszereplője, Scarlett O'Hara meg csak valami mellékszereplő. Nahát, és az hogy a férfi szerelmét fújta el a szél, nem a déli rabszolgatartó társadalom életformáját ... :D :D :D Nem tudom direkt írtad ilyen falsra, vagy véletlenül, de szenzációs lett, ahogy fel sem tudják fogni, hogy mit olvastak. ;)

Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-01-28 08:05:16

válasz Susanne (2017-01-27 14:28:37) üzenetére
SZia Zsu! Semmi baj, fő az, h itt vagy megint, végtelenül örülök Neked minden alkalommal! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2017-01-27 14:28:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Na ez nem az én napom :))))
Ebből látszik önmagában is is jók az egyes részek :))
Megkeveredtem rendesen :)
Nem baj folytatom (felirtam,hol tartok) öregszem :))))
Tetszett ez a rész is :))
P. : Zsu
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-06-10 08:52:05

válasz inyezsevokidli (2016-06-09 22:25:00) üzenetére
Kedves Ildikó! Ez egy "alapvicc" volt a KGST-ről! Nagyon találó. DE a KGST, bármennyire is sz.r volt, működött! Egy ilyen főhivatalban gyakran folyt látszat tevékenység. Hozzám pl egyszer bejött HB és kérdezte, mivel foglalkoztok ti itt, Testvér? Elmondtam. Ja, bólogatott, értem. Fűrészelitek a szart a poráért. Persze a magyar termékek jók voltak. Erről is van egy vicc. Mi az ami égig ér és seggbe rúg? Hát az égig-érő seggberúgó-gép. S mi az ami égig ér és nem rúg seggbe??? Ugyanaz, csak magyar gyártmány! Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-06-09 22:25:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!
Ez a látszattevékenység a hivatalokban talán a legunszimpatikusabb a rendszerben.
Hogy úgy kellett tenni, mintha.
Azért az iparban, a mezőgazdaságban termelés fojt.
S nem is voltak azok a termékek, olyan "sz.arok".
Emlékszem, én módszertani előadóként szenvedtem a legtöbbet. Szerencsére nem tartott sokáig. Odébb álltam terepre, s nemsoká vállalkozó lettem.
A műv. ház. hangosító berendezésével jártak a kollégák haknizni, saját zsebre. Mire rájöttem, hogy mennyire nem szeretnék ha észre vennék, már ott se voltam.
Szeretettel: Ildikó
U.i.: Ezt a viccet még nem hallottam.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-29 19:09:10

válasz Finta Kata (2016-02-29 11:42:46) üzenetére
Igen, volt egy un. káderfejlesztési terv, s e szerint mindenkit be kellett valahova szervezni. Amit ezzel kapcsolatosan írok, azt egy korabeli vállalati újságból vettem : elképesztő, mi mindent tudtak összeszedni :) Sok szeretettel üdvözöllek, s köszönöm, h olvasod! -én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-02-29 11:42:46

válasz Bödön (2016-02-24 20:11:16) üzenetére

Ezer bocs', valóban, de én a filmet nem láttam, csak a kötetet, az pedig nagyon jó olvasmány, persze, abban az időben azért még mindig az volt fontos, amit Marx-Engels mondott, de az is igaz, hogy már egészen más volt minden, mint a korábbi időkben. Hiszen azért küldtek minden olyan embert, aki alkalmas volt tanulni, a Marxizmus-Leninizmus esti egyetemre, mert belátták, hogy a vezetésre alkalmas embereket képezni kell, nem elég az öt elemi. (De azt már leírtam, hogy később - statisztikai összeíráskor - már azt nem érdemesítették arra, s nem fogadták el egyetemi végzettségnek. Tudom, mert akkor az összeíráskor én is részt vettem, s pl. a magas-rangú katonatisztek, "szentségeltek", el se akarták hinni, mert ott is sokat kellett tanulni!)
Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-24 20:11:16

válasz Finta Kata (2016-02-24 18:30:16) üzenetére
Kedves Kata, sztném újra megemlíteni, h a történet 1987-ben játszódik! Ebben az időben már volt színes Tv. számítógép, és mobil-telefon is, bár MO-on még nem terjedt el, csak majd 2 év múlva. De a sajtó jellemzően a Népszabadság volt, ami nem nagyon dícsérgette az amerikai filmeket. Van itthon egy könyvem, tanultam belőle a Marxizmus-Leninizmus esti egyetemen: Marxista Esztétika. A sorok között olvasva nagyon érdekes,. A Népszabadságot is ezért bírtam. '87-ben már nem vitték el a rendőrök azt, aki a Szabad Európát hallgatta, de, ha kitudódott, belekerült a káderlapjába. A rendszer mindenkiről mindent tudni akart, mindenit kézben tarott, mint az Orwell-könyvben a Nagy-testvér! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-02-24 18:30:16

Tetszett az Elfújta a szél kötetről és filmről a vita, mert én is olvastam, nem csak Nyugaton volt világsiker, nekem is nagyon tetszett, megvan a kötet, pedig én itt éltem. Igaz, hogy: "Írója nem ismeri a marxista-leninista dialektikus materializmus elméletét a fejlődésről, a megőrizve meghaladás elvét." - még szerencse, jól megelevenítetted. Nagyon tetszenek az idevágó, ezajlott párbeszédek, jellemző volt arra az időre.
Azt is, hogy akkor minden irodában és máshol is, csak egy újság volt, amit olvasni -"kellett", meg csak egyetlen rádió (igaz, titokban sokan hallgatták külföldet, ha tudta fogni a készülék, mert tilos volt, s akit rajtakaptak, azt elvitték a rendőrök. Abban sz időben - ha jól emlékszem, még nem ismerték a televíziót sem.
Ez a rész is jól sikerült, gratulálok: Kata

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-19 08:17:22

válasz oroszlán (2016-02-18 20:46:11) üzenetére
Kedves Ica! örülök, h itt vagy, olvasod, és tetszik. Sok szeretettel várlak a továbbiakban is! Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-19 08:14:12

válasz ruca (2016-02-18 21:46:49) üzenetére
ruca, Ken Follettnek van egy könyve a Katedrális. Bestseller, film is készült belőle. 1100 körül játszódik. Szerinted az író élt akkor? Évei száma alátámasztja-e, amit írt, vagy "apucitól, anyucitól", esetleg innen-onnan szedte össze? Különben pedig milyen jogon engeded meg azt a fajta bizalmaskodást, hogy a szüleimet "apucinak-anyucinak" titulálod? Szívesen veszek minden olyan kritikát, ennél az írásnál pedig különösen is, ami esetleges konkrét hibákat tár fel: nem így történt, nem így beszéltek, stb, stb, de a Tied nem az! Ősz szakállam, vagy annak hiánya volt az ok, amiért lepontoztad?
Alkotó
Regisztrált:
2010-06-30
Összes értékelés:
794
Időpont: 2016-02-18 21:48:16

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Mákvirág (2016-02-18 09:21:32) üzenetére
Mákvirág!
Ha kérdezni akarsz tőlem, csak nyugodtan, de azt a szót, hogy TROLL v trollkodás, egy szennylapon olvastam utoljára, ide nem kívánatos alakoktól!
r.
Alkotó
Regisztrált:
2010-06-30
Összes értékelés:
794
Időpont: 2016-02-18 21:46:49

a felhasználó által leadott szavazat: * *
válasz Bödön (2016-02-18 08:30:03) üzenetére
Bödön.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy éveid száma alátámasztja-e az írásod, vagy "összeszedted" innen-onnan, esetleg elbeszélésekből, anyutól, aputól? Semmi, csak ennyi. Mert a teniszezést értem, meg a vitorlás oktatást is. A hitelesség ilyen írásoknál fontos.
üdv:ruca
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-02-18 20:46:11

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Szerettem a folytatást is. A filmet többször is megnéztem, azt a "kispolgári kultúrszemét"-et.
Na megjelent a spicli is:)))Némethné személyében.
A vicc nagyon jó!
Jövök máskor is!
Üdvözlettel: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-18 19:41:03

válasz Mákvirág (2016-02-18 09:21:32) üzenetére
Szia Mákvirág! Nagy örömmel üdvözöllek itt! Én lennék a legboldogabb, ha máskor is megtennéd, és hozzászólnál. Ismerem a munkásságodat és nagyra értékelem, S emiatt a véleményedet is. A kesztyűvel kapcsolatosan igazad van, csakhát én soha nem bírom megállni...:) Üdvözlettel: én
Alkotó
Mákvirág
Regisztrált:
2015-02-10
Összes értékelés:
423
Időpont: 2016-02-18 09:21:32

Kedves Bödön!

Igazán jó kis "korrajz" ez, rengeteg információval és olyan nevekkel, melyeket a legtöbb ember talán csak hallomásból ismer. Nagyon tetszett!
Ritkán van olyanom, hogy "hosszabb lére eresztett" írásokat olvassak, (Mostanában még versekre is alig-alig jut, sajnos!) de örülök, hogy ide betértem és elolvastam, mert valahogy kívánkozik belém a folytatása. :)
Gratulálok!

Minden jót!
Mákvirág

Ui: A kesztyűt egy trollal szemben felesleges használni! BANDAGE! :D
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-18 08:30:03

válasz ruca (2016-02-17 21:56:45) üzenetére
Szia ruca, hát bizony ez így van, reszkető kezemmel bepötyögöm a klaviatúrán a nyálas visszaemlékezés újabb epizódját, aztán, hogy görnyedt, fájó hátamat kiegyenesítsem, csinálok háromszor ötven fekvőtámaszt, háromszor tíz húzódzkodást, nyolcvan felülést, majd kimegyek a teniszpályára és lenyomom az óráimat, kb. 12-15 km futás naponta. Közben hosszú ősz szakállamat lengeti a szél. Miért nem mondod meg inkább őszintén, mi a gond azzal, amit írok? Hátulról mellbe - nem éppen szimpatikus. Mondták már itt neked, hogy a személyeskedés nem ide való? Nem? Csodálkozom. Üdv: én
Alkotó
Regisztrált:
2010-06-30
Összes értékelés:
794
Időpont: 2016-02-17 21:56:45

a felhasználó által leadott szavazat: * *
Elképzelem Bödön, ahogy símogatod ősz szakálladat, visszagondolva "azokra" az időkre. Szép tőled, hogy ilyen reszkető kézzel is megemlékezel róla manapság, amikor már senki nem fél senkitől, flottul mennek a dolgok............ Öreg korod emlékére szépen írogatsz, gondolom, hogy el ne felejtsd.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-17 10:19:02

válasz sailor (2016-02-16 19:07:21) üzenetére
Szia Sailor, köszönöm, bár nem érdemlem! Próbálok tükör lenni, olyan görbe tükör, ami nagyít, a pozitív és a negatív dolgokat is felnagyítja. Majd a végelszámolásnál kiderül, sikerült-e? Mi változott, hogy változott? Nem szeretnék állást foglalni, csak bemutatni. A döntés joga az olvasóé, a megítélés joga pedig az utókoré. Én a semleges krónikás vagyok, már csak azért is, mert nagyon összetett és bonyolult az egész!!! Üdvözlettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9139
Időpont: 2016-02-16 19:07:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

Ismételeten:

"A történet és a szereplők a fantázia szüleményei"
mégis hihetetlenül tükrözi azokat az állapotokat!

´ILYET´írni,minden elismerésem!

Csak egyet idézek:
""1987. december 10. szerda, 10 óra 11 perc. Kelemen Géza megkérdőjelezi szocialista realizmus vívmányait, és kritizálja a Népszabadságot. 10 óra 12-kor kiment, feltehetőleg a WC-re. Kíváncsi leszek, mikor jön vissza?"

Tehetség kell ehhez!

Gratulálok:sailor
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-16 19:00:59

válasz Ylen Morisot (2016-02-16 17:45:38) üzenetére
Szia Ylen! Néhány dologra emlékszem, fel tudom idézni, de másoknak, mi, mikor történt, utána kell nézzek. Szerencsére rendelkezésre áll rengeteg "szakirodalom". Biztatnálak: ne olyat írj, ami a széplelkeknek való, hanem olyat, ami igaz, s Neked is tetszik! Szeretném megmutatni milyen volt az élet rv előtt, s hogy változott utána! Szerelem, szex, kapcsolat emberi létünk elválaszthatatlan kísérői, de egy torz korban szükségszerűen ezek is torzultak, bénák. És az idő megy előre, mint a gőzhenger, áttapos mindenen, mindenkin...) Köszönettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-02-16 18:51:14

válasz Selanne (2016-02-16 15:31:41) üzenetére
Szia Marietta! Jót nevettem, s elképzeltem, h Te vagy a főnököm, s bekéretsz az irodádba...! Én rossz beosztott voltam, sok bajod lett volna velem! :) A filmre nem nagyon emlékszem, de a regény tetszett! Köszönöm a hszt! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-02-16 17:45:38

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Fantasztikus, hogy mennyire jellemző dolgokat szedsz össze arról az időről! Gondolok itt arra (is), hogy a Pártközpontban mi alapján döntöttek.
Juttattad eszembe: szeretnék én olyat írni, amin a széplelkek fanyalognak, de azért mindenki elolvassa! (Mint az Elfújta a szél)
Szerelem? Lesz?
Üdv:
Ylen
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8273
Időpont: 2016-02-16 15:31:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Szia!

Már éppen azon gondolkodtam, bekéretlek az irodámba, és a szőnyeg szélére állítva megkérdezem. Kedves Bödön elvtárs, hol a folytatás? :-)))))

Az elfújta a szél, című regényt olvastam, és láttam is. Csalódtam a filmben. Ez a rész is jó lett!!!

Szeretettel:Marietta

Legutóbb történt

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel furcsa árny címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej jeszenyin: A kéregető kislány címmel a várólistára

eferesz alkotást töltött fel Valaha címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Alteregó című alkotáshoz

Miléna bejegyzést írt a(z) Évente egy levél című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Rózsavölgyi reggel című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022