HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 10

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52875

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-03-03

Mi kommunista ifjak...II/5.

Aki élt ebben a korban, emlékszik, mekkora macerával járt jegyet szerezni egy menő, amerikai sikerfilmre. A Puskin mozi pénztára 10 órakor nyitott, de az emberek már hétkor sorban álltak a Kossuth Lajos utca elegáns üzletei előtt a járdán. Tandem Balu negyed nyolckor késésben volt, ahogy lépteit szaporázva végigsietett a Majakovszkij utcán a Lenin körútig. A Rákóczi úton szerencsésen elkapott egy buszt, s így fél nyolc után néhány perccel már a sorban állók között toporgott a lucskos, nyirkos, havas esővel induló szombat reggelben. 11 óra 11 perckor kezében volt két zsője-jegy középre, a 13. sorba, s agyonázva, hullafáradtan, de fülig érő szájjal szaladt haza a zsákmánnyal. Hétfőn, dél tájban, amikor el tudott szabadulni az íróasztalától, felment a Területi Főosztályra, kereste Székely Hajnalkát, de csak a többieket találta, a lánynak megbeszélése volt Emilnél. Üzenetet hagyott, hívja vissza, ám hiába várta, majdnem eltelt a munkanap, a lány nem jelentkezett.
-Pedig, ha tudná mit szerváltam! - mondta nem kevés belső büszkeséggel. -Nyakamba fog ugrani!

Nem egy hirtelen jött, felelőtlen, át nem gondolt gondolat volt, hogy moziba viszi Hajnalkát, minden jel arra mutatott, hogy jó a lánynál. Visszaemlékezett a kezdetekre, arra az időre, amikor idekerült. Az első perctől kezdve tudta, az igazi férfi megérzi az ilyesmit. Ha véletlenül összetalálkoztak valahol a folyosón, a lépcsőházban, az étkezde előterében, a lány elpirult, lesütötte a szemét, és ezen kívül is ezer apró jel árulkodott arról, hogy érdeklődést mutat iránta. Legutóbb is, mi történt fenn a negyediken? Hátranézett, ahogy egy férfiember megfordul egy csinos lány után, és ugyanabban a pillanatban Hajnalka is hátrafordult, s egy merő tűz lett az arca.
-Hát, ha ez nem azt jelenti, hogy tetszem neki...akkor én egy komplett hülye vagyok! - bizonygatta magának lelkesen.
Négy órakor már tűkön ült. Na, akkor most hív, vagy nem hív? Ólomlábon vánszorogtak a percek, egyre az óráját leste. Felállt.
-Mindjárt jövök - mondta Némethné Arankának.
Alighogy kilépett a szobából, összeütközött a támolygó Dombi elvtárssal. A Dombi név nagyon nagy név volt, valóságos fogalom, ki ne ismerte volna Dombi Tibor elvtársat, a Párt Központi Bizottságának tagját, aki egy sorban ült fenn Kádár Jánossal, Grósz Károllyal, Németh Miklóssal, Pozsgay Imrével, Apró Antallal, Biszku Bélával. Okos, szemüveges feje gyakran tűnt fel a TV képernyőkön a különböző politikai műsorokban. A dolgozók tudni vélték, hogy ez a hivatali, lepusztult Dombi, annak a fenti nagy Dombinak az unokaöccse.
-Hát te ki vagy? -zörrent rá ez a Dombi. Merev részeg volt, délután négyre minden nap elázott. Nagy becsben tartották, külön szobát kapott a Hivatal vezetőségétől, ahol zavartalanul végigpiálhatta, végigszundikálhatta a munkanapot, irodája ugyanazon a folyosón volt, ahol az Agrárgazdálkodási Főosztály irodái.
-Tandem Balu vagyok - mondta a fiú, udvariasan, csak, hogy minél előbb szabaduljon, s el akart slisszolni, de a részeg belekapaszkodott kabátja hajtókájába, nem engedte tovább menni.
-Nem emlékszem rád! A Végrehajtó Bizottság ülésén találkoztunk? Vagy a Pártbizottságon?
Csuklott, lába megroggyant, nekidőlt Tandem Balunak.
-Nem - mondta zavartan. Megpróbált hátra lépni, a részeg dőlt utána. -Új fiú vagyok. Még csak....kérem, engedjen elvtárs, szeretnék tovább menni.
Dombi véreres szemekkel bámult rá. Borostás, züllött képét beletolta a fiú arcába. Lehelete megcsapta Tandem Balu orrát.
-Tudod ki.... vagyok én?!
-Tudom. Persze, hogy tudom, illendő tisztelettel.
-És azt tudod-e, hogy...egyetlen szavamra úgy kivágnak téged innen, mint a macskát szarni,...de ha jókedvemben találsz, hukk, holnapra lu...luxus főosztályvezetőt csinálok belőled?

Szorult helyzetéből Svéder elvtárs mentette ki, éppen jókor jött arra. Rákacsintott Balura, mintha az akarná mondani, nyugi fiú, ne sz.rj be, mert büdös lesz.
-Gyere Jenő - mondta a részeg elvtársnak, itt egy utasítás a Párt Központi Bizottságától, meg kell beszélnünk!
Belekarolt visszavitte a szobájába, Balu meg, szerencsésen megszabadulva felsietett a Területi Főosztályra. Székely Hajnalkát a lépcsőház tetején találta, a lány éppen lefelé indult vaskos dossziéval a hóna alatt.
- Szia Hajna -köszöntötte. -Hozzád jöttem, ma már kerestelek egyszer.
-Tudom - mondta a lány -Mici említette. -Csak hát annyi dolgom volt egész nap, hogy elfeledkeztem róla. Mit akartál mondani?
-Van jegyem csütörtökre az Elfújta a szélre!
-Komolyan? Nem mondod! Hű, ez klassz! Hányat vettél?
-Kettőt - mondta Tandem Balu. -Egyet neked, egyet nekem. Eljössz velem moziba?
A lány arcán az örömöt némi bizonytalanság váltotta fel.
-Hát izé...át kell gondolnom, mi lesz a héten. Nem probléma? Még ma visszaszólok!

Nem szólt azonban, kedd este Balu telefonált rá. Akkor azt mondta, igen, lehet, hogy ráér csütörtökön. Szerdán az étkezdében találkoztak, akkor újra megerősítette: valószínű megyek. Csütörtök reggel fél mondattal nyitva hagyta: megyek, ha nem jön közbe semmi. Délben úgy nyilatkozott, hogy majd meglátja. A munkanap végén viszont a kapuban, kifele menet, amikor Tandem Balu megkérdezte: "hol találkozzunk akkor, neked mi lenne jó?", így szólt: nagyon sajnálom, közbe jött egy családi mizé, s különben is tanulnom kell, jönnek a vizsgák, remélem nem haragszol, add oda a jegyet valamelyik haverodnak.
Végül Meredi Palival nézték meg az Elfújta a szelet, tetszett mindkettőjüknek.
"Köpök rá" -mondta Rhett Butler a film végén, és amikor kijöttek a fényárban úszó Kossuth Lajos utcára, Tandem Balu megismételte magában, Rhett Butler szavait: én is köpök rá, ez a lány még egyszer nem fogja nekem eljátszani a nagyhalált!

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-06-19 09:38:21

Hűha! Ezt nem tudtam! Én egyébként csak később láttam ezt a filmet a TV-ben! Köszönettel: én
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2018-06-18 21:21:23

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Na idetaláltam a jó részhez is. :D
Így már érthetőbb a történet, mint amikor véletlenül egy sokkal későbbi részt olvastam el.

Az Elfújta a szél történetben bár sok különbséget lehet találni a film és könyv között, egy ezek közül világhírűvé vált. Rhett Butler legendás utolsó mondata a moziban így hangzott: "Őszintén szólva drágám, köpök rá!" Ezzel szemben a könyvben csak annyi szerepel: "Drágám, köpök rá!"
Clark Gable verziója végül akkora karriert futott be, hogy az Amerikai Filmintézet 2005-ös szavazásán minden idők leghíresebb filmes idézetének választották.

Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-03-16 07:59:57

válasz Susanne (2017-03-15 15:58:45) üzenetére
Szia Zsu! Na most tényleg, mondd meg! De a nagy titokzatosság azonnal megszűnik, mihelyt bejön neki valaki. Hogy Hajnalkánál ez mikor következik be, azt még én sem tudom! :) Szeretettel köszönöm az olvasást, és a hozzászólást: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-03-16 07:56:20

válasz inyezsevokidli (2016-06-25 11:50:38) üzenetére
Szia Ildikó! Csak a nem költők tartják magukba a titkokat! A költőknek szinte kötelező kifecsegni! Jól tetted, soha ne szégyelld! A dugás is hozzátartozik az élethez, pláne, ha jó! Üdvözlettel: én
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2017-03-15 15:58:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Lám-lám ilyenek ezek a Nők :)
Szia Laci !
Remélem később azért elfogad valamilyen meghívást Hajnalka :)
Tetszett ez a rész is, nagyon eltaláltad a karaktereket .
Szeretettel: Zsu
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-06-25 11:50:38

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-06-22 09:52:33) üzenetére
Nem tettem jól, de " muszály " volt!
Ha életed végéig gondolkodnál rajta, sem tudnál rájönni, hogy miért?
Ismered azt a mondást, hogy az életben, a megértés, a vigaszdíj?
Azt hiszem, HB kérdése, így elsőre, eléggé megszűri a lányokat!
Egyébként, hadd dicsekedjek itt!
Nem olyan régen, tőlem is kérdezte Valaki, s én azt válaszoltam, repesve a boldogságtól, amit persze elrejtve tartottam, hogy:
- Hát persze hogy dugunk!
Mondjuk, ez majdnem egy évnyi ismeretség, és hosszú szünet után, és hosszú szünet előtt történt!
Szerintem, ezt csak egyszer, és csak jókor szabad megkérdezni egy nőtől.
Remélem nem zavar, hogy kifecsegem itt neked a titkaimat.
De hát témánál vagyunk!
Szeretettel: Ildikó
U.i.: egyébként félek elküldeni neked ezt a hozzászólást, amit egyébként bárki elolvashat, de pont ezért teszem meg, hogy legyőzzem a félelmemet!


Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-06-22 09:52:33

válasz inyezsevokidli (2016-06-22 09:37:29) üzenetére
Szia Ildikó! De jól tetted! (Tényleg jól tetted?) A lányok néha bonyolultak a fiúknak nehéz dolguk van, ha ki akarják ismerni őket: Ki is mondta: a nőket nem megérteni kell, hanem szeretni? Talán a Pendragon legendában hangzik el ( Szerb Antal) Minden esetre sztem HB-nak van igaza, neki az első kérdése az: dugunk este kislány? - s ha a válsz nem kedvező, hagyja a fenébe az egészet...:) Balu is rájön majd talán, hogy azzal a nővel, aki nem tudja, vagy nem akarja eldönteni, hogy igen, vagy nem, nem érdemes foglalkozni! Szeretettel és köszönettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-06-22 09:37:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Most tetszik a lánynak Tandem Balu, vagy nem tetszik?
Szerintem, nem vallja be magának, hogy igen. Mert amit nem kommunikál magával, az látszik(rajta).
Ezt látja Balu is.
Ez a Dombi elvtárs, engem, a Krisnások tehenére emlékeztet.
Szeretettel olvastam a folytatást!
Én a Puskinban,középiskolás korom végén, az Áldd meg az állatokat és a gyermekeket c fílmet láttam.
Emlékszem mennyire tetszett, de azóta is hiába kerestem a mozikban, s most a Youtoobon.
Én, akkor,ott, vidékről feljőve, eleget tettem a meghívásnak
Szeretettel:
Ildikó

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-04-04 16:27:49

válasz Selanne (2016-04-02 22:43:14) üzenetére
kedves Marietta! Olvastam is láttam is! A könyv tényleg sokkal jobb, mint a film, - ez általában így szokott lenni. E. alakja, ez a típusú női mentalitás ismert, létezik, én is belebotlottam ilyen nőbe. Csak egyet tehet az ember, menekül, ahogy szegény R. Buthler tette. Ő megszívta, mert 10 jó évébe telt, mg felismerte :) Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-04-04 16:22:07

válasz Finta Kata (2016-04-01 16:25:39) üzenetére
Kedves Kata! Ismered a nótát: a lányok, a lányok, a lányok angyalok, a férfiakkal csak komédiáznak...Ilyenek vagytok:) Nekünk, szegény férfiaknak nincs ellene hathatós fegyverünk. Egyet tehetünk, védekezünk, ellenállunk amíg lehet! Örülök a beismerésnek! Na végre valaki!!! :) Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8273
Időpont: 2016-04-02 22:43:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Ezek a nők, hehe. Az Elfújta a szél, hatalmas érdeklődést mutatott. Én amikor olvastam, alig vártam, hogy film formájában is láthassam. Csalódtam benne. Sokáig bántam, hogy megnéztem.

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-04-01 16:25:39

válasz Bödön (2016-03-14 17:31:22) üzenetére

Bírom az elméledésedet a nőkről, de valahogy igazad van benne. Mi már ilyenek vagyunk.
Igazad van, a moziba még el lehet menni, az még igent is, nemet is jelenthet.
Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-14 17:31:22

válasz Finta Kata (2016-03-14 01:25:30) üzenetére
Köszönöm Kata, azóta már aludtam és álmodtam, de hogy mit már nem tudom. Általában jókat álmodom, kalandosakat, izgalmasakat, Múltkor pl. zuhantam egy repülőgéppel,,,) Az tényleg talány, nekem is, h miért nem akart Hajnalka moziba menni Baluval? A nőkön gyakran nem lehet elmenni :) Egy közös mozizás még nem kötelez semmire, a folytatáshoz is két ember kell. Szóval a lányok kiszámíthatatlanok. De egy nagy ember azt mondta, hogy a nőket szeretni kell, és nem megérteni ????? De viszont csak azt lehet szeretni, aki eljön az emberrel moziba! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-03-14 01:25:30

Szegény Balu! Arra kiváncsi lennék, miért nem akart vele moziba menni.
Meg az a részed pali, mondhatom, sokat érhet az ilyen részeg munkája egy cégnél.
Ez is jó rész, majd holnap? hiszen már másnap van, most veszem észre, hogy ittfelejtettem magam.
Jó éjszakát, álmodj szépeket!
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-08 08:14:59

válasz hundido (2016-03-08 06:54:25) üzenetére
Kedves Hundido! Örülök, h olvasod, s hogy tetszik. Annak meg még inkább, hogy ráismersz helyzetekre, és hasonló emberekre! Egy fantázia-szülte írás is felidézhet olyan hatást, hogy az olvasó azt mondja: ez olyan, mintha tényleg megtörtént volna. A Mi kommunista ifjak......-ban a "történelmi háttér" nem kitalált, amikről írok, azok a dolgok léteztek, persze mindenki máshogy élte meg és mást gondol róla most. Kicsit talán szándékosan eltúlzok egyes eseteket, vagy túl éles kritikával mutatok be valakit, de az a valaki egy kitalált figura, több "modell"-nek a testi-lelki tulajdonságait gyömöszöltem bele. Köszönettel: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2553
Időpont: 2016-03-08 06:54:25

Kedves Bödön!
Szeretem a Mi kommunista ifjak c. írásaidat. Sok emléket idéz fel, sok hasonló embert, esetet ismertem én is. Remekbe szabott írásaid szórakoztatóak, elgondolkodtatóak. üdv hundido
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-06 17:13:51

válasz oroszlán (2016-03-06 10:09:28) üzenetére
Kedves Ica! A lányok angyalok...kiismerhetetlenek, mit miért tesznek. Hajnalka is egy bonyolult valaki. De azért általában az van, hogyha egy lánynak bejön egy srác, akkor elmegy vele moziba. Lehet, h nem tetszik neki T.B.? Elképzelhető. De akkor meg miért adja alá a lovat? Persze, ha őt kérdeznénk, vszínű azt mondaná: én ugyan nem adom, miért gondolja ez a marha, h csak azért mert rámosolyogtam, és elpirultam, bejön nekem? Én mindenkire mosolygok, mert egy jól-nevelt kislány vagyok, arról meg nem tehetek, hogy elpirulok, pirulós fajta vagyok. TB magára vessen, h félreértette! Köszönöm az elismerő szavakat, szeretettel: én
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-03-06 10:09:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Remek képességgel ábrázolod a karaktereket.
Na de Hajnalka, miért nem ment el Baluval a moziba, nem tetszik neki, vagy...?
Szeretettel olvastam és gratulálok: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-05 08:25:41

válasz Ylen Morisot (2016-03-04 18:06:00) üzenetére
Szia Ylen, köszönöm! Valójában én itt nem egy történelmi dokumentumregényt igyekszem írni, inkább azt szeretném bemutatni, hogy a (kitalált) szereplők sorsa hogy alakult, hogyan élték meg a nagy változást. Jól látod, tényleg következett az eddigiekből! :) Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-05 08:20:28

válasz sailor (2016-03-04 12:48:28) üzenetére
Szia Sailor! Köszönöm, örülök, h továbbra i tetszik. Ami Tandem Balut és Székely Hajnalkát illeti, a sors útjai (és a "regényírók" fantáziája) kiszámíthatatlan. Majd kiderül. Persze rossz csalódni, én sem irigylem most Balut, de majd megvigasztalódik! :) Üdvözlettel: én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-03-04 18:06:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Szegény Balu! De ennek így kellett történni, másképp Székely Hajnalka se lenne az, akinek bemutattad. Jók a jellemrajzaid!
Még mindig tetszik...
Üdv:
Ylen
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9143
Időpont: 2016-03-04 12:48:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

Nagyon élveztem ezt a részt!
Azt hittem,hogy Hajna el fog menni moziba!
Nagyon kiábrándulhatottTandem Balu!
Remélem,mégis összejönnek!

Gratulálok:sailor

Legutóbb történt

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022