HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 20

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-03-17

Mi kommunista ifjak...II/8.

Abban az évben december 24-e, amit a retrográd, visszahúzó elemek "szenteste" napjának mondanak csütörtökre esett, s így munkanap volt. A KISZ-es fiatalok szerdán, 23-án délelőtt vették meg a fát, felvitték a negyedikre és nekiálltak feldíszíteni. A lányok, Edit, Mici, Hajnalka egy odakészített asztalnál a szaloncukrokra és a díszekre fonalat kötöztek, hogy majd azzal agassák fel a fára. Közben a fiúk belefaragták a fenyőt a talpba, és hosszú kötél segítségével üggyel-bajjal felállították, majdnem a plafonig ért. Csepregi János felállt a létra tetejére, s a fa csücskére felerősítette a csúcsdíszt, egy karcsú, hosszú, templomkupolát formáló, ezüstszínben tündöklő csodát.
Hajnalka felnézett, szemügyre vette, összehúzta a szemöldökét.
-Nem lehetne valami mást odatenni?
-Mire gondolsz konkrétan? - szólt vissza Csepregi a létráról. -Lenin képre? Most mondd, amíg fenn vagyok!
-Hülye, barom! Ne szórakozz velem! De egy vörös csillag azért jobb lenne. Elvégre ez egy kommunista ünnep!
-Ja! - mondta a fiatalember. -Leszarom akkor, és piros kartonból csinálok egyet!

Dolgoztak, égett kezük között a munka. Közben beszélgettek, trécseltek, pletykáltak, ahogy a lányok szoktak. A férfiakról folyt a szó, ami Homérosz óta örökzöld téma, gondoljunk az Odüsszeiára: "Férfiúról szólj nékem Múzsa, ki sokfelé bolyongott...".
Barna Roland, Tandem Balu, Meredi Pali és Csepregi a folyosó túlsó végében voltak, nem hallhatták.
-Akárhogy is, messze a legjobb fej köztük a János - jelentette ki Szereda Edit. -Magas, jóképű, izmos, e mellett k.rvára művelt és intelligens. Pénze is van, rémesen gazdag. Tudtátok, hogy vett egy Wartburgot? Reggel láttam, piros színű, a rendszáma UX 21-32, egyszerre érkeztünk, abból szállt ki. -Elmerengve tette hozzá: -Ritka az ilyen pasas, akár a fehér holló, kár, hogy már nős.
-Ja -helyeselt Petri Mici. -Bár, ki tudja, nekem nem kéne, ha szabad lenne sem. Egyszerűen nem bírom a kigyúrt pasikat, feláll tőlük a szőr a hátamon. Neked bejön Hajna?
A lány éppen egy aranyszínű papírba csomagolt szaloncukorra kötött piros fonalat. Rákötötte a nyakára, bedobta a kosárba, s nyúlt a következőért.
-Hogy a p...ba jönne? Most mondtad éppen, hogy felesége van!
-Attól még! Egy kis laza hinta-palinta a tilosban?
-Eszem ágában sincs - méltatlankodott Székely Hajnalka. -Ha nem derült volna ki éppen most, hogy nős, akkor se!
Mici csúfondárosan vigyorgott.
-Nana! Ő azért eléggé repül rád!
-Repüljön! Ki a f.szom törődik vele?
-És a Tandem Balu? -Szereda Etit szólt át az asztal másik oldaláról, kaján képpel. -Mit akart múltkor?
Hajnalka arca bosszúságot árult el.
-Semmit. Vagyis azt mondta, hogy vett jegyet az Elfújta a szélre.
-Azta'!
-Ja.
-És te?
A lány felnézett, megvonta a vállát.
-Két jegyet vett a baromállat. Érted, kettőt! Én először totál félreértettem, azt hittem többet szervált, s jön az egész banda, ti is, és Emil is. Csak nem megyek vele kettesben moziba? Olyan lenne, mint egy rohadék, istenverte randi! Ki a tököm akar randizni a Tandem Baluval?

Folyt tovább a munka, s folyt a trécselés. A díszekkel készen voltak, a szaloncukrokból még volt bőven hátralék, rengeteg hevert az asztalon, pirosak, kékek, sárgák, aranyszínűek. Időnként jöttek arra más kollégák, kíváncsian bámészkodtak, szájukat tátották.
-Mi lesz itt? Jön a Jézuska?
-Télapó jön - heherésztek -fenyőfaünnep lesz!
-Jaj de jó! Mi is jöhetünk?
-Sajnos nem, zártkörű buli, csak a 2-es és 3-as alapszervezetnek!

Mici felállt, az asztal mellett lévő papírdobozból kivett néhány gombolyag piros fonalat, s az asztalra dobta. A fonal, fogyóban volt. -Tessék, itt van még cérna!
-Hallottátok a legújabb pletyust Kamilláról - kérdezte kaján képpel. Meg se várta a választ. -Szóval, valamelyik nap a múlt héten ez a nő elkapta Kiss Tibort a női WC előtt a folyosón, berángatta a WC-be, bezárkózott vele az egyik fülkébe, lehúzta róla a gatyát és bekapta neki...izé tudjátok!
-Ne mán b...meg! Hülyeség! -vihogott Szereda Edit. -Honnan a tökömből veszitek? Látta valaki?
Mici is nevetett, s nevetve folytatta.
-A Nehézipari Főosztályról a Katona Erzsi. Ott lapult genyókám a másik fülkében, meg se mert nyikkanni, amíg nem végeztek. Ez a pasi, ez a Kiss Tibor tudjátok, a szívszerelme Kamillának, de minő pech, nős, Kamilla meg pillanatnyilag még férjezett, -vihogott- ki tudja meddig még, óriási botrány van az egész miatt, állítólag a Pártbizottságon is tárgyalják.
Felvette az asztalról az ollót és nekiállt felszabdalni a fonalat.
-Hülyeség - ismételte meg Szereda Edit. -Ha Katona Erzsi az egyik fülkében ücsörgött, a műsor meg a másik fülkében ment, akkor semmit nem láthatott!
-Ja, de hallott mindent. Kamilla például azt mondta....
Edit tréfásan a fülére szorította a kezét. -Ne! Nem akarom hallani! Fúj!
-Fúj - mondta Székely Hajnalka is. -Elegem van ebből!
Felpattant, otthagyta őket, odament a fiúkhoz, segített elrendezni a fenyőágakon az angyalhajat.

Nem sokra rá, mintha csak megérezte volna, hogy róla van szó, megjelent Csoknyainé. Körülnézett, szemmel láthatóan meg volt elégedve a látottakkal. A fa fel volt díszítve, csodálatos látványt nyújtott a sok csillogó dísszel, csúcsán a vörös csillag.
A fiatal nő elismerően bólogatott. -Nagyon szép, elvtársak. Vörös csillag ragyogj és trónolj -szavalta a pillanatnyi áhítatban, hiszen mindannyian őt, illetve a fát nézték -mióta ember néz az égre, vörös csillag volt a reménye.
-József Attila - mondta átszellemült arccal Csepregi János.
-Hülye! -torkolta le Székely Hajnalka mellette. -Ha hallgattál volna, okosabb lettél volna. Ez Ady vers, A csillagok csillaga!
-Ja, tényleg? -Csepregi nem sértődött meg. -Tudtam, hogy valamelyik nagy magyar munkásmozgalmi veterán-költő.
-Na jó, most már tényleg menj a fenébe!

Csoknyainé átsétált a másik oldalra Hajnalka mellé. Megállt, s oldalt fordítva a fejét alaposan szemügyre vette. Tényleg szép. Olyan fiatal, olyan üde, mint tavasszal az erdőben a hófoltok közt barnálló rögből frissen kibúvó hóvirág. Én is ilyen lehettem 16 évesen. Nem, inkább előtte egy-két évvel, tette hozzá magában némi gyilkos öniróniával.
-Az Internacionáléval kezdjetek majd - mondta behízelgő kedvességgel, mintha csak a kishúgával, vagy a barátnőjével beszélgetne. -Utána jöhet néhány odaillő vers József Attilától, vagy Maxim Gorkijtól.
-Rendben - mondta a lány. -Jó ötlet, köszönjük.
-Én itt leszek, mindenben segítek.
-Örülünk neked, és nagyon nagy szeretettel várunk.
Csoknyainé habozott. Most jön a fekete leves. Hogy adjam be, hogy az, az undok Némethné is itt lesz? -Figyelj csak, lesz még egy vendég -mondta közömbös hangon.
Mindenki kettejüket figyelte, Meredi Pali, még a száját is eltátotta nagy igyekezetében, hogy mindent halljon.
-Kicsoda? -kérdezte Hajnalka gyanútlanul. -Csak nem a párttitkár elvtárs személyesen?
Csoknyainé talányosan mosolygott.
-Nem, sajnos ő nem tud eljönni, vidékre utazik, de maga helyett elküldi Némethné Arankát.
Hajnalka tőle telhetően illedelmes képet vágott. Alig ismerte ezt az elvtársnőt. -Végül is mindegy, a lényeg az, hogy a Pártszervezet képviselteti magát.
Szívből örült neki. A Párt a nagy közös család, amelyik kitárt karjával, magához ölel minket, gondolta.
Kamilla magához húzta, megölelte, lehajolt, megcsókolta az arcát. Majd' fejjel magasabb volt, húsz centi magas, tűsarkú körömcipőjében. Kívánom, hogy ez az ártatlan gyermeki hited sokáig megmaradjon ilyen szűziesnek, érintetlennek, mondta magában

Késő estébe nyúlóan dolgoztak, asztalokat és székeket hordtak fel az alagsorból, beállították a hangfalakat, a reflektorokat, kirakták a lépcső-feljárókba jobb, és baloldalon azokat a plakátokat, amelyeket Csepregi az éjszaka készített: behavazott fenyőfa az út közepén magas hegyek előterében, előtte a Télapó a rénszarvas húzta szánkóval. Csepregi János és Meredi Pali, Kamilla engedélyével áthozták a díszteremből a keverőpultot. Barna Roland összekötötte a vezetékeket, kipróbálták, mi hogy működik, órákon keresztül bajmolódtak vele, 10 óra is elmúlt már, amikor mindennel kész lettek. Távozóban, lefelé menet a csendes, kihalt épületben elől ment Tandem Balu, Barna Roland, Meredi Pali, mögöttük Székely Hajnalka Csepregivel, és Kamillával, s leghátul Petri Mici és Szereda Edit.
-Ez a Hajna azért fura egy teremtés -mondta halkan, hogy a többiek ne hallják Petri Mici Szereda Editnek.
-Már miért lenne?- csodálkozott kabátja szőrmés gallérja mögül a kolleganő. -Szerintem tök normális.
-Hát, nem is tudom. Mintha nem igazán szeretné a fiúkat. Már többen bepróbálkoztak nála, legutóbb ugye a Tandem Balu, de lekoptatta őket.
Edit megvonta a vállát.
-Ebből még nem következik.
Mici kuncogott és még jobban lehalkította a hangját, szinte súgva mondta.
-Kár érte, mert egész jó kis csaj. Én ugyan a fiúkat szeretem, de a változatosság kedvéért egyszer azért elszórakoznék vele!
Edit megtorpant, rámeredt.
-Na jó, most már menj a jó büdös francba! Te tiszta bolond vagy, esküszöm!
-Bocsánat, bocsánat - nevetgélt Petri Mici. -Csak vicc volt, nem gondoltam komolyan!
De titokban tényleg szerette volna, a szárazkóró vénlányoknak is vannak vágyaik, hogy végre már ő is dugózhasson egy keménytökű valakivel, vagy, ha ez nem jön össze, akkor lánnyal legyen legalább egyszer szexuális élménye, és ne saját magával kelljen mindig.

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2018-06-19 19:41:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Elolvastam, szemeim kerekedtek amg a trsalgst olvastam. Mi nem beszltnk ilyen csnyn, s a pletykink is sokkal rtatlanabbak voltak.
Ez a sztori, hogy egy n bernt egy frfit a ni vcbe, s ott mik trtnnek - n sokkal inkbb frfi vgy fantzinak ltom, mint relis valsgnak.

Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-09-06 17:01:16

válasz inyezsevokidli (2016-09-06 16:34:53) üzenetére
Kicsit ironikusan rtettem, s azt is, h most mr minden rendben van :) Minden esetre annl a vilgnl ez a mostani egy fokkal biztosan jobb, nem kell attl flned, h a szomszd meghallja a falon keresztl, h titokban a Szabad Eurpa rdit hallgatod, feljelent, s hajnalban mr jnnek is rted egy nagy, csukott, fekete autval....
Hogy jobban lnk? Egyesek igen, msok nem. Mennyi a szerepe a javulsban annak, h most "piacgazdasg" van, illetve a technikai fejldsnek: sznes TV a fekete-fehr helyett, Suzuki a Trabant helyett? Taln nagyobbak a lehetsgek, "szemesnek ll a vilg" de mlyebbre lehet bukni, mint a j Kdr et. rendszerben. L.: hajlktalanok. Nem tudom. Ez a regny errl szlna, de ha nem tudom, hogy rom meg?
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2205
Időpont: 2016-09-06 16:34:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-09-06 16:17:12) üzenetére
Megtettk?
Te hiszel ebben?
Drga Bdn?
Attl hogy nagyobb a ketrec, mg ketrec!
Szeretettel dvzllek:
Ildik
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-09-06 16:17:12

Szia Ildik! Jt derltem hozzszlsodon: Szval mg az vodba se akartak felvenni? Hnyatott gyerekkorod lehetett Neked is. Nagybtyd esetrl jut eszembe a rgi szakllas vicc. Megy Jnos bcsi az utcn s tallkozik a komjval. Honnan jssz Jnos, krdezi a koma. Ankton voltam. Ankton? Hogy, hogy? Ht behvtak a Tancshzra, s megkrdeztk, be akarok-e lpni a teszcsbe. Mondtam, hogy nem, erre 'ankt pofont kaptam....Ht ilyen vilg volt az! Tkre zsr kirly volt lecserlni, most mr, h megtettk, minden rendben van Szeretettel dvzllek: n
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2205
Időpont: 2016-09-06 15:04:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-09-01 15:56:03) üzenetére
Ennek, szvbl rlk, kedves Bdn!

Nagyon jl rzkeltetted!
De, mintha csak kvlrl ltnnk, mi trtnik?
n rszemrl, bedltem neki! A rendszernek, gy ahogy volt.
A szleim elvrtk, hogy kitnre tudjam a tananyagot.
A helyi prttitkrt ugyan megvetettk, mert nagyon jl ismertk, de ezt csak elejtett szavakbl tudom.
Szorgalmasan dolgoztak, gyarapodtak. A TSZ-be nem igen volt mit bevinni, gy bkn hagytk ket.
A nagybtymnak lett volna mit bevinni, de meg nem ment, gyhogy nem vettek fel az vodba, erre hivatkozva. Csak az iskola eltti vben. gyhogy, n az voda kertsnl llva, befel vgytam a "ketrecbe. "
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2205
Időpont: 2016-09-06 15:02:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-09-01 15:56:03) üzenetére

Az itthoni viszonyokhoz kpest, egszen szabadnak tnt, pl. az vodai let, ahova vgytam.
J trsasg volt, nagy konyht vezettek, tudod mint a Pokolban! Ismered a viccet?
Aztn mikor bekerltem, a dajkanni, vagy ki, az lbe vett, s belm tmte a tkfzelket, amit persze a vgn kihnytam. De anyukm meg a tejet parancsolta belm, aminek a fltl klendeztem, gyhogy egykutya volt!
Aztn rjttek milyen szpen tudok szavalni, meg przt mondani, megnyertem nekik a versenyeket, meg persze, sorra kilttem az 5-sket.
Betettek egy skatulyba.

A ketrec is, csak azutn vlik brtnn, ha ki akarsz belle jnni.

Szeretettel: Ildik
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-09-01 15:59:58

válasz Selanne (2016-04-08 09:21:59) üzenetére
Szia Marietta! Ez a hozzszlsod elkerlte a figyelmemet, ne haragudj rte! Bizony, nagy dolog volt egy j kocsi, amit az ember sok v eltrlesztst kveten tvehetett. Ma mr mlt mindez. Ma, bemegy az ember egy autszalonba, leperkl 10-15 5-ot, s bel az j verdba. Ht nem sokkal jobb vilg ez? Szeretettel dvzllek: n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-09-01 15:56:03

válasz inyezsevokidli (2016-09-01 12:00:56) üzenetére
Szia Ildik! Most ltom, h mg az elz hozzszlsodra sem reagltam! Bocs!!! Mindig nagy rdekldssel olvasom hozzszlsaidat, sokat profitlok bellk! Itt, ebben a rszben azt szerettem volna rzkeltetni, milyen lnok, ktszn vilgban voltunk knytelenek lni. Tiszta agymoss volt. Orwell is ilyesmit mutat be az 1984-ben. Szeretettel dvzllek: n
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2205
Időpont: 2016-09-01 12:00:56

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bdn!
Minden bizonnyal, az zenetem eleje, trlve lett!
Bocs!
Szeretettel?
Ildik
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2205
Időpont: 2016-07-04 23:16:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szmomra rthetetlen, hogy ha a karcsonyt megelz estt retrogrd szentestnek nevezni, akkor mirt tartottk meg ezt az nnepet?
Mirt nem talltak ki helyette valami mst? Olyan ez mintha a kismalacok, megengedtk volna, hogy a farkas bennhagyja az ajtnylsba a mancst. S csak id krdse, mikor nyomul be teljesen.n egyltaln nem vagyok a hit a valls ellen, de ha valaminek a kiresedett formja megmarad, nem dobjk ki, elbb utbb meg, vagy visszatltdik tatalommal, amg lesz valaki aki emlkszik r, mi a csuda is volt abban?
Szocialista ember tpus, mint megfogalmazott idel, s pletyka, porn, mssg, rszeg mulatsgok, stb.jl megfrnek egymssal. De szerintem, ez utbbiakat, nem a szocializmusban talltk fel. Leginkbb az szmt, ki mit hozott otthonrl! De mint ksbb ltszik, van hats visszafel, a csaldokra is.
Nem brom tovbb, holnap folytatom!
Ildik
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8272
Időpont: 2016-04-08 09:21:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Szia!

A rendszmrl! Neknk UR 31-30 VOLT A Zsigulink. Kb 2 vet vrtak r desapmk. Amikor megjtt, ht knny szktt a szemnkbe. Jl kiszmthat volt a rendszmok alapjn, az vjrat. J olvasgatni, s mosolyogtam nagyokat

dvike:Marietta
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-20 09:52:26

Ahogy k beszltek egyms kztt, az lerhatatlan, utnozhatatlan. Taln abbl a meggondolsbl, h k fnemesek, s annyira magasan a plebs felett llnak, h nekik ez is megengedett.
De van ellenplda is, kzeli rokonom meslte, h gy szoktatta le a krnyezett a csnya beszdrl, hogy egyszeren nem hallotta meg, amit mondtak neki, ha az nem volt megfelel. lltlag sikeres mdszer volt De nlunk idehaza pl anym eltt, mg a sz.r szt sem lehetett kiejteni! Ksznm a hsz-t, igyekszem. 
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-20 09:49:55

válasz Finta Kata (2016-03-19 21:54:14) üzenetére
(a szabadszjsgot, a durvasgot, azt, ahogy emberek kpesek kivetkzni minden emberi mltsgukbl) -akkor e nlkl semmit nem rne, az ember pont a lnyeget nem rzkeltetn. De ismertem olyan, ltalam nagyon tisztelt s szeretett csaldot is, akik ms attitdbl beszltek igen vlasztkosan rondn. Az apuka 45 eltt grf volt, igazi fnemes s valami elkpeszt mdon rondn beszlt, a csaldjval egyetemben (kt hozzm hasonl kor gyerekvel nagyon jba' voltunk).
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-20 09:49:00

válasz Finta Kata (2016-03-19 21:54:14) üzenetére
Kedves Kata! Voltak olyan krk, munkahelyek, ahol divat volt az ordenr beszd. Taln azt fejezte ki, hogy neknk, a np gyermekeinek mindent szabad, neknk minden meg van engedve. Gyakornokknt kinn voltam egyszer egy Tsz-ben, s a fnkm tapasztalatszerzs cljbl kikldtt a krumpli-prizmzshoz. Ids, tiszteletre mlt kor asszonyok raktk fel prizmkba a burgonyt. Ht, ha hallottl mg ocsmny beszdet, ahogy egyms kztt beszlgettek, akkor az, az volt! Mg kipontozva se mernm lerni....pedig ugye, ha valaki errl akarna rni, ezt akarn bemutatni
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12482
Időpont: 2016-03-19 21:54:14

s mondd meg nekem, hogy valban ilyen hangnemben beszltek a fiatal lnyok is? n is ltem abban az idben, nem is fiatalon, de n azt nem tapasztaltam, persze, nem voltam prttag.
Egybknt azrt rsz olyan jl, mert gy mondod el, ahogyna trtnnek az esemnyek, nem kendzve semmit, s tisztn, rtheten. Nem kell semmit kitallni, mert Te aztn igazn kitlalod gy, ahogyan eszedbe jut. Egyszval olvasmnyosek, jk a rszletek.
Szeretettel: Kata
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9522
Időpont: 2016-03-19 20:00:17

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-03-19 10:29:38) üzenetére
Szia Bdn!

"Nem tudom, h tehetsges vagyok-e? "


Mennyire igaz!
Azt msok mondjk meg...mgis RZED,biztos vagyok!

d:sailor
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-19 15:17:19

válasz oroszlán (2016-03-19 12:25:35) üzenetére
Szia Ica! Ltod, milyenek a nk? Mindig kibeszlik a msikat! De csak a nk m! Mi frfiak ilyet soha nem csinlnnk ::) Szeretettel dvzllek: n
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-03-19 12:25:35

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
J kis beszlgets pletyka, gy "tlap " nnepn!
Kedves Laci gratullok szeretettel: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-19 10:38:00

válasz hundido (2016-03-19 07:39:02) üzenetére
Szia Hundido! Taln a regny mottja is lehetne, amit rsz: "minden vltozik, de az emberek tulajdonsgai nem" Fura paradoxon, mert hiszem mi csinljuk a trtnelmet, a trtnelmi vltozsokat. Vagy nem? Engels azt mondja, hogy nem az ember okozza a trtnelmi vltozsokat, hanem fordtva, a trtnelem vltoztat meg minket, A pletykzsi szokst kivve:) dvzlettel: n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-19 10:32:49

válasz Kankalin (2016-03-18 20:08:59) üzenetére
Szia Kankalin! rlk, h olvasgatod, megtisztel szmomra, ksznm! Engem is rdekel a tma, honnan indultunk, s mi lett bellnk??? Szeretettel vrlak mskor is! dvzlettel: n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-19 10:29:38

válasz sailor (2016-03-18 18:28:30) üzenetére
Szia Sailor! Ksznm az elismerst! Nem tudom, h tehetsges vagyok-e? Sztem nem. Taln a teniszben, ltnl csak egyszer a plyn:) Mindenesetre igyekszem, prblok gy rni, mintha csak meslnk egy trtnetet! dvzlettel: n
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2594
Időpont: 2016-03-19 07:39:02

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Megint j volt olvasni az rsodat.Mint tudjuk, a pletyka rk. Minden vltozik, de az emberek e tulajdonsga marad. Nagyon j trtnet ez is. Vrom a folytatst! dv hundido
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7956
Időpont: 2016-03-18 20:08:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia "n"! :)
Mg nem szltam, pedig folyamatosan olvasgatom regnyed minden aprcska rszlett. :)
Csak jelzem, hogy nagyon tetszik, rlk, hogy feszegeted a tmt.
Szeretettel: Kankalin

Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9522
Időpont: 2016-03-18 18:39:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
elnzst
megjuljanak azok a helyek
akartam
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9522
Időpont: 2016-03-18 18:28:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bdn!

Tbbszr rtam,rsaidat sok sok elkszlettel rod!
...mindez nem lenne elg arra,hogy meglenklljenek azok
a helyek,korszakok,ha nem lenne benned az a tehetsg,
melyet szmtalanszor tapasztalok nlad!

Mindegy mirl rsz,rzdik benne a tehetsg!

Elismersem:saillor
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-03-18 08:11:08

válasz Ylen Morisot (2016-03-17 20:52:06) üzenetére
Szia Ylen! Prblok, mert szeretnm rzkeltetni, h emberek vagyunk, tele gyarlsggal :) Igazad van, a "kzeg" amiben ltnk tnyleg annyira termszetes volt, mint halnak a vv, amelyben l! :) Ezen a hten csak ezt az egy epizdot tudom feltlteni, s valszn a kvetkez hten is csak egy lesz. Elkapott az influenza, egsz nap az gyat nyomom az sszes tenisz-rmat le kellett mondanom! dvzlettel: n
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-03-17 20:52:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Kezdesz pikns dolgokat is belekeverni ebbe a koktlba! Na, itt csillan fel az olvas szeme! De hogy jn ez a szocialista ntudathoz?! :)
Egybknt akkoriban fel se tnt, mennyi vaktsban, agymossban volt rsznk.
dv:
Ylen

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023