HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 14

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52875

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-03-17

Mi kommunista ifjak...II/8.

Abban az évben december 24-e, amit a retrográd, visszahúzó elemek "szenteste" napjának mondanak csütörtökre esett, s így munkanap volt. A KISZ-es fiatalok szerdán, 23-án délelőtt vették meg a fát, felvitték a negyedikre és nekiálltak feldíszíteni. A lányok, Edit, Mici, Hajnalka egy odakészített asztalnál a szaloncukrokra és a díszekre fonalat kötöztek, hogy majd azzal agassák fel a fára. Közben a fiúk belefaragták a fenyőt a talpba, és hosszú kötél segítségével üggyel-bajjal felállították, majdnem a plafonig ért. Csepregi János felállt a létra tetejére, s a fa csücskére felerősítette a csúcsdíszt, egy karcsú, hosszú, templomkupolát formáló, ezüstszínben tündöklő csodát.
Hajnalka felnézett, szemügyre vette, összehúzta a szemöldökét.
-Nem lehetne valami mást odatenni?
-Mire gondolsz konkrétan? - szólt vissza Csepregi a létráról. -Lenin képre? Most mondd, amíg fenn vagyok!
-Hülye, barom! Ne szórakozz velem! De egy vörös csillag azért jobb lenne. Elvégre ez egy kommunista ünnep!
-Ja! - mondta a fiatalember. -Leszarom akkor, és piros kartonból csinálok egyet!

Dolgoztak, égett kezük között a munka. Közben beszélgettek, trécseltek, pletykáltak, ahogy a lányok szoktak. A férfiakról folyt a szó, ami Homérosz óta örökzöld téma, gondoljunk az Odüsszeiára: "Férfiúról szólj nékem Múzsa, ki sokfelé bolyongott...".
Barna Roland, Tandem Balu, Meredi Pali és Csepregi a folyosó túlsó végében voltak, nem hallhatták.
-Akárhogy is, messze a legjobb fej köztük a János - jelentette ki Szereda Edit. -Magas, jóképű, izmos, e mellett k.rvára művelt és intelligens. Pénze is van, rémesen gazdag. Tudtátok, hogy vett egy Wartburgot? Reggel láttam, piros színű, a rendszáma UX 21-32, egyszerre érkeztünk, abból szállt ki. -Elmerengve tette hozzá: -Ritka az ilyen pasas, akár a fehér holló, kár, hogy már nős.
-Ja -helyeselt Petri Mici. -Bár, ki tudja, nekem nem kéne, ha szabad lenne sem. Egyszerűen nem bírom a kigyúrt pasikat, feláll tőlük a szőr a hátamon. Neked bejön Hajna?
A lány éppen egy aranyszínű papírba csomagolt szaloncukorra kötött piros fonalat. Rákötötte a nyakára, bedobta a kosárba, s nyúlt a következőért.
-Hogy a p...ba jönne? Most mondtad éppen, hogy felesége van!
-Attól még! Egy kis laza hinta-palinta a tilosban?
-Eszem ágában sincs - méltatlankodott Székely Hajnalka. -Ha nem derült volna ki éppen most, hogy nős, akkor se!
Mici csúfondárosan vigyorgott.
-Nana! Ő azért eléggé repül rád!
-Repüljön! Ki a f.szom törődik vele?
-És a Tandem Balu? -Szereda Etit szólt át az asztal másik oldaláról, kaján képpel. -Mit akart múltkor?
Hajnalka arca bosszúságot árult el.
-Semmit. Vagyis azt mondta, hogy vett jegyet az Elfújta a szélre.
-Azta'!
-Ja.
-És te?
A lány felnézett, megvonta a vállát.
-Két jegyet vett a baromállat. Érted, kettőt! Én először totál félreértettem, azt hittem többet szervált, s jön az egész banda, ti is, és Emil is. Csak nem megyek vele kettesben moziba? Olyan lenne, mint egy rohadék, istenverte randi! Ki a tököm akar randizni a Tandem Baluval?

Folyt tovább a munka, s folyt a trécselés. A díszekkel készen voltak, a szaloncukrokból még volt bőven hátralék, rengeteg hevert az asztalon, pirosak, kékek, sárgák, aranyszínűek. Időnként jöttek arra más kollégák, kíváncsian bámészkodtak, szájukat tátották.
-Mi lesz itt? Jön a Jézuska?
-Télapó jön - heherésztek -fenyőfaünnep lesz!
-Jaj de jó! Mi is jöhetünk?
-Sajnos nem, zártkörű buli, csak a 2-es és 3-as alapszervezetnek!

Mici felállt, az asztal mellett lévő papírdobozból kivett néhány gombolyag piros fonalat, s az asztalra dobta. A fonal, fogyóban volt. -Tessék, itt van még cérna!
-Hallottátok a legújabb pletyust Kamilláról - kérdezte kaján képpel. Meg se várta a választ. -Szóval, valamelyik nap a múlt héten ez a nő elkapta Kiss Tibort a női WC előtt a folyosón, berángatta a WC-be, bezárkózott vele az egyik fülkébe, lehúzta róla a gatyát és bekapta neki...izé tudjátok!
-Ne mán b...meg! Hülyeség! -vihogott Szereda Edit. -Honnan a tökömből veszitek? Látta valaki?
Mici is nevetett, s nevetve folytatta.
-A Nehézipari Főosztályról a Katona Erzsi. Ott lapult genyókám a másik fülkében, meg se mert nyikkanni, amíg nem végeztek. Ez a pasi, ez a Kiss Tibor tudjátok, a szívszerelme Kamillának, de minő pech, nős, Kamilla meg pillanatnyilag még férjezett, -vihogott- ki tudja meddig még, óriási botrány van az egész miatt, állítólag a Pártbizottságon is tárgyalják.
Felvette az asztalról az ollót és nekiállt felszabdalni a fonalat.
-Hülyeség - ismételte meg Szereda Edit. -Ha Katona Erzsi az egyik fülkében ücsörgött, a műsor meg a másik fülkében ment, akkor semmit nem láthatott!
-Ja, de hallott mindent. Kamilla például azt mondta....
Edit tréfásan a fülére szorította a kezét. -Ne! Nem akarom hallani! Fúj!
-Fúj - mondta Székely Hajnalka is. -Elegem van ebből!
Felpattant, otthagyta őket, odament a fiúkhoz, segített elrendezni a fenyőágakon az angyalhajat.

Nem sokra rá, mintha csak megérezte volna, hogy róla van szó, megjelent Csoknyainé. Körülnézett, szemmel láthatóan meg volt elégedve a látottakkal. A fa fel volt díszítve, csodálatos látványt nyújtott a sok csillogó dísszel, csúcsán a vörös csillag.
A fiatal nő elismerően bólogatott. -Nagyon szép, elvtársak. Vörös csillag ragyogj és trónolj -szavalta a pillanatnyi áhítatban, hiszen mindannyian őt, illetve a fát nézték -mióta ember néz az égre, vörös csillag volt a reménye.
-József Attila - mondta átszellemült arccal Csepregi János.
-Hülye! -torkolta le Székely Hajnalka mellette. -Ha hallgattál volna, okosabb lettél volna. Ez Ady vers, A csillagok csillaga!
-Ja, tényleg? -Csepregi nem sértődött meg. -Tudtam, hogy valamelyik nagy magyar munkásmozgalmi veterán-költő.
-Na jó, most már tényleg menj a fenébe!

Csoknyainé átsétált a másik oldalra Hajnalka mellé. Megállt, s oldalt fordítva a fejét alaposan szemügyre vette. Tényleg szép. Olyan fiatal, olyan üde, mint tavasszal az erdőben a hófoltok közt barnálló rögből frissen kibúvó hóvirág. Én is ilyen lehettem 16 évesen. Nem, inkább előtte egy-két évvel, tette hozzá magában némi gyilkos öniróniával.
-Az Internacionáléval kezdjetek majd - mondta behízelgő kedvességgel, mintha csak a kishúgával, vagy a barátnőjével beszélgetne. -Utána jöhet néhány odaillő vers József Attilától, vagy Maxim Gorkijtól.
-Rendben - mondta a lány. -Jó ötlet, köszönjük.
-Én itt leszek, mindenben segítek.
-Örülünk neked, és nagyon nagy szeretettel várunk.
Csoknyainé habozott. Most jön a fekete leves. Hogy adjam be, hogy az, az undok Némethné is itt lesz? -Figyelj csak, lesz még egy vendég -mondta közömbös hangon.
Mindenki kettejüket figyelte, Meredi Pali, még a száját is eltátotta nagy igyekezetében, hogy mindent halljon.
-Kicsoda? -kérdezte Hajnalka gyanútlanul. -Csak nem a párttitkár elvtárs személyesen?
Csoknyainé talányosan mosolygott.
-Nem, sajnos ő nem tud eljönni, vidékre utazik, de maga helyett elküldi Némethné Arankát.
Hajnalka tőle telhetően illedelmes képet vágott. Alig ismerte ezt az elvtársnőt. -Végül is mindegy, a lényeg az, hogy a Pártszervezet képviselteti magát.
Szívből örült neki. A Párt a nagy közös család, amelyik kitárt karjával, magához ölel minket, gondolta.
Kamilla magához húzta, megölelte, lehajolt, megcsókolta az arcát. Majd' fejjel magasabb volt, húsz centi magas, tűsarkú körömcipőjében. Kívánom, hogy ez az ártatlan gyermeki hited sokáig megmaradjon ilyen szűziesnek, érintetlennek, mondta magában

Késő estébe nyúlóan dolgoztak, asztalokat és székeket hordtak fel az alagsorból, beállították a hangfalakat, a reflektorokat, kirakták a lépcső-feljárókba jobb, és baloldalon azokat a plakátokat, amelyeket Csepregi az éjszaka készített: behavazott fenyőfa az út közepén magas hegyek előterében, előtte a Télapó a rénszarvas húzta szánkóval. Csepregi János és Meredi Pali, Kamilla engedélyével áthozták a díszteremből a keverőpultot. Barna Roland összekötötte a vezetékeket, kipróbálták, mi hogy működik, órákon keresztül bajmolódtak vele, 10 óra is elmúlt már, amikor mindennel kész lettek. Távozóban, lefelé menet a csendes, kihalt épületben elől ment Tandem Balu, Barna Roland, Meredi Pali, mögöttük Székely Hajnalka Csepregivel, és Kamillával, s leghátul Petri Mici és Szereda Edit.
-Ez a Hajna azért fura egy teremtés -mondta halkan, hogy a többiek ne hallják Petri Mici Szereda Editnek.
-Már miért lenne?- csodálkozott kabátja szőrmés gallérja mögül a kolleganő. -Szerintem tök normális.
-Hát, nem is tudom. Mintha nem igazán szeretné a fiúkat. Már többen bepróbálkoztak nála, legutóbb ugye a Tandem Balu, de lekoptatta őket.
Edit megvonta a vállát.
-Ebből még nem következik.
Mici kuncogott és még jobban lehalkította a hangját, szinte súgva mondta.
-Kár érte, mert egész jó kis csaj. Én ugyan a fiúkat szeretem, de a változatosság kedvéért egyszer azért elszórakoznék vele!
Edit megtorpant, rámeredt.
-Na jó, most már menj a jó büdös francba! Te tiszta bolond vagy, esküszöm!
-Bocsánat, bocsánat - nevetgélt Petri Mici. -Csak vicc volt, nem gondoltam komolyan!
De titokban tényleg szerette volna, a szárazkóró vénlányoknak is vannak vágyaik, hogy végre már ő is dugózhasson egy keménytökű valakivel, vagy, ha ez nem jön össze, akkor lánnyal legyen legalább egyszer szexuális élménye, és ne saját magával kelljen mindig.

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2018-06-19 19:41:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!

Elolvastam, szemeim kerekedtek amíg a társalgást olvastam. Mi nem beszéltünk ilyen csúnyán, és a pletykáink is sokkal ártatlanabbak voltak.
Ez a sztori, hogy egy nő beránt egy férfit a női vécébe, és ott mik történnek - én sokkal inkább férfi vágy fantáziának látom, mint reális valóságnak.

Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-09-06 17:01:16

válasz inyezsevokidli (2016-09-06 16:34:53) üzenetére
Kicsit ironikusan értettem, s azt is, h most már minden rendben van :) Minden esetre annál a világnál ez a mostani egy fokkal biztosan jobb, nem kell attól félned, h a szomszéd meghallja a falon keresztül, h titokban a Szabad Európa rádiót hallgatod, feljelent, és hajnalban már jönnek is érted egy nagy, csukott, fekete autóval....
Hogy jobban élünk? Egyesek igen, mások nem. Mennyi a szerepe a javulásban annak, h most "piacgazdaság" van, illetve a technikai fejlődésnek: színes TV a fekete-fehér helyett, Suzuki a Trabant helyett? Talán nagyobbak a lehetőségek, "szemesnek áll a világ" de mélyebbre lehet bukni, mint a jó Kádár et. rendszerében. L.: hajléktalanok. Nem tudom. Ez a regény erről szólna, de ha nem tudom, hogy írom meg?
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-09-06 16:34:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-09-06 16:17:12) üzenetére
Megtettük?
Te hiszel ebben?
Drága Bödön?
Attól hogy nagyobb a ketrec, még ketrec!
Szeretettel üdvözöllek:
Ildikó
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-09-06 16:17:12

Szia Ildikó! Jót derültem hozzászólásodon: Szóval még az óvodába se akartak felvenni? Hányatott gyerekkorod lehetett Neked is. Nagybátyád esetéről jut eszembe a régi szakállas vicc. Megy János bácsi az utcán és találkozik a komájával. Honnan jössz János, kérdezi a koma. Ankéton voltam. Ankéton? Hogy, hogy? Hát behívtak a Tanácsházára, és megkérdezték, be akarok-e lépni a téeszcsébe. Mondtam, hogy nem, erre 'ankét pofont kaptam....Hát ilyen világ volt az! Tökre zsír király volt lecserélni, most már, h megtettük, minden rendben van Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-09-06 15:04:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-09-01 15:56:03) üzenetére
Ennek, szívből örülök, kedves Bödön!

Nagyon jól érzékeltetted!
De, mintha csak kívülről látnánk, mi történik?
Én részemről, bedőltem neki! A rendszernek, úgy ahogy volt.
A szüleim elvárták, hogy kitűnőre tudjam a tananyagot.
A helyi párttitkárt ugyan megvetették, mert nagyon jól ismerték, de ezt csak elejtett szavakból tudom.
Szorgalmasan dolgoztak, gyarapodtak. A TSZ-be nem igen volt mit bevinni, így békén hagyták őket.
A nagybátyámnak lett volna mit bevinni, de ő meg nem ment, úgyhogy nem vettek fel az óvodába, erre hivatkozva. Csak az iskola előtti évben. Úgyhogy, én az óvoda kerítésnél állva, befelé vágytam a "ketrecbe. "
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-09-06 15:02:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-09-01 15:56:03) üzenetére

Az itthoni viszonyokhoz képest, egészen szabadnak tűnt, pl. az óvodai élet, ahova vágytam.
Jó társaság volt, nagy konyhát vezettek, tudod mint a Pokolban! Ismered a viccet?
Aztán mikor bekerültem, a dajkanéni, vagy ki, az ölébe vett, és belém tömte a tökfőzeléket, amit persze a végén kihánytam. De anyukám meg a tejet parancsolta belém, aminek a fölétől öklendeztem, úgyhogy egykutya volt!
Aztán rájöttek milyen szépen tudok szavalni, meg prózát mondani, megnyertem nekik a versenyeket, meg persze, sorra kilőttem az 5-ösöket.
Betettek egy skatulyába.

A ketrec is, csak azután válik börtönné, ha ki akarsz belőle jönni.

Szeretettel: Ildikó
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-09-01 15:59:58

válasz Selanne (2016-04-08 09:21:59) üzenetére
Szia Marietta! Ez a hozzászólásod elkerülte a figyelmemet, ne haragudj érte! Bizony, nagy dolog volt egy új kocsi, amit az ember sok év előtörlesztést követően átvehetett. Ma már múlt mindez. Ma, bemegy az ember egy autószalonba, leperkál 10-15 5-ot, és beül az új verdába. Hát nem sokkal jobb világ ez? Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-09-01 15:56:03

válasz inyezsevokidli (2016-09-01 12:00:56) üzenetére
Szia Ildikó! Most látom, h még az előző hozzászólásodra sem reagáltam! Bocs!!! Mindig nagy érdeklődéssel olvasom hozzászólásaidat, sokat profitálok belőlük! Itt, ebben a részben azt szerettem volna érzékeltetni, milyen álnok, kétszínű világban voltunk kénytelenek élni. Tiszta agymosás volt. Orwell is ilyesmit mutat be az 1984-ben. Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-09-01 12:00:56

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Minden bizonnyal, az üzenetem eleje, törölve lett!
Bocs!
Szeretettel?
Ildikó
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2016-07-04 23:16:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Számomra érthetetlen, hogy ha a karácsonyt megelőző estét retrográd szentestének nevezni, akkor miért tartották meg ezt az ünnepet?
Miért nem találtak ki helyette valami mást? Olyan ez mintha a kismalacok, megengedték volna, hogy a farkas bennhagyja az ajtónyílásba a mancsát. S csak idő kérdése, mikor nyomul be teljesen.Én egyáltalán nem vagyok a hit a vallás ellen, de ha valaminek a kiüresedett formája megmarad, nem dobják ki, előbb utóbb meg, vagy visszatöltődik tatalommal, amíg lesz valaki aki emlékszik rá, mi a csuda is volt abban?
Szocialista ember típus, mint megfogalmazott ideál, és pletyka, pornó, másság, részeg mulatságok, stb.jól megférnek egymással. De szerintem, ez utóbbiakat, nem a szocializmusban találták fel. Leginkább az számít, ki mit hozott otthonról! De mint később látszik, van hatás visszafelé, a családokra is.
Nem bírom tovább, holnap folytatom!
Ildikó
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8273
Időpont: 2016-04-08 09:21:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Szia!

A rendszámról! Nekünk UR 31-30 VOLT A Zsigulink. Kb 2 évet vártak rá édesapámék. Amikor megjött, hát könny szökött a szemünkbe. Jól kiszámítható volt a rendszámok alapján, az évjárat. Jó olvasgatni, és mosolyogtam nagyokat

Üdvike:Marietta
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-20 09:52:26

Ahogy ők beszéltek egymás között, az leírhatatlan, utánozhatatlan. Talán abból a meggondolásból, h ők főnemesek, és annyira magasan a plebs felett állnak, h nekik ez is megengedett.
De van ellenpélda is, közeli rokonom mesélte, h ő úgy szoktatta le a környezetét a csúnya beszédről, hogy egyszerűen nem hallotta meg, amit mondtak neki, ha az nem volt megfelelő. Állítólag sikeres módszer volt De nálunk idehaza pl anyám előtt, még a sz.r szót sem lehetett kiejteni! Köszönöm a hsz-t, igyekszem. 
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-20 09:49:55

válasz Finta Kata (2016-03-19 21:54:14) üzenetére
(a szabadszájúságot, a durvaságot, azt, ahogy emberek képesek kivetkőzni minden emberi méltóságukból) -akkor e nélkül semmit nem érne, az ember pont a lényeget nem érzékeltetné. De ismertem olyan, általam nagyon tisztelt és szeretett családot is, akik más attitűdből beszéltek igen választékosan rondán. Az apuka 45 előtt gróf volt, igazi főnemes és valami elképesztő módon rondán beszélt, a családjával egyetemben (két hozzám hasonló korú gyerekével nagyon jóba' voltunk).
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-20 09:49:00

válasz Finta Kata (2016-03-19 21:54:14) üzenetére
Kedves Kata! Voltak olyan körök, munkahelyek, ahol divat volt az ordenáré beszéd. Talán azt fejezte ki, hogy nekünk, a nép gyermekeinek mindent szabad, nekünk minden meg van engedve. Gyakornokként kinn voltam egyszer egy Tsz-ben, és a főnököm tapasztalatszerzés céljából kiküldött a krumpli-prizmázáshoz. Idős, tiszteletre méltó korú asszonyok rakták fel prizmákba a burgonyát. Hát, ha hallottál még ocsmány beszédet, ahogy egymás között beszélgettek, akkor az, az volt! Még kipontozva se merném leírni....pedig ugye, ha valaki erről akarna írni, ezt akarná bemutatni
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-03-19 21:54:14

És mondd meg nekem, hogy valóban ilyen hangnemben beszéltek a fiatal lányok is? Én is éltem abban az időben, nem is fiatalon, de én azt nem tapasztaltam, persze, nem voltam párttag.
Egyébként azért írsz olyan jól, mert úgy mondod el, ahogyna történnek az események, nem kendőzve semmit, s tisztán, érthetően. Nem kell semmit kitalálni, mert Te aztán igazán kitálalod úgy, ahogyan eszedbe jut. Egyszóval olvasmányosek, jók a részletek.
Szeretettel: Kata
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9143
Időpont: 2016-03-19 20:00:17

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-03-19 10:29:38) üzenetére
Szia Bödön!

"Nem tudom, h tehetséges vagyok-e? "


Mennyire igaz!
Azt mások mondják meg...mégis ´ÉRZED´,biztos vagyok!

Üd:sailor
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-19 15:17:19

válasz oroszlán (2016-03-19 12:25:35) üzenetére
Szia Ica! Látod, milyenek a nők? Mindig kibeszélik a másikat! De csak a nők ám! Mi férfiak ilyet soha nem csinálnánk ::) Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-03-19 12:25:35

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Jó kis beszélgetős pletyka, úgy "télapó " ünnepén!
Kedves Laci gratulálok szeretettel: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-19 10:38:00

válasz hundido (2016-03-19 07:39:02) üzenetére
Szia Hundido! Talán a regény mottója is lehetne, amit írsz: "minden változik, de az emberek tulajdonságai nem" Fura paradoxon, mert hiszem mi csináljuk a történelmet, a történelmi változásokat. Vagy nem? Engels azt mondja, hogy nem az ember okozza a történelmi változásokat, hanem fordítva, a történelem változtat meg minket, A pletykázási szokást kivéve:) Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-19 10:32:49

válasz Kankalin (2016-03-18 20:08:59) üzenetére
Szia Kankalin! Örülök, h olvasgatod, megtisztelő számomra, köszönöm! Engem is érdekel a téma, honnan indultunk, s mi lett belőlünk??? Szeretettel várlak máskor is! Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-19 10:29:38

válasz sailor (2016-03-18 18:28:30) üzenetére
Szia Sailor! Köszönöm az elismerést! Nem tudom, h tehetséges vagyok-e? Sztem nem. Talán a teniszben, látnál csak egyszer a pályán:) Mindenesetre igyekszem, próbálok úgy rni, mintha csak mesélnék egy történetet! Üdvözlettel: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2553
Időpont: 2016-03-19 07:39:02

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Megint jó volt olvasni az írásodat.Mint tudjuk, a pletyka örök. Minden változik, de az emberek e tulajdonsága marad. Nagyon jó történet ez is. Várom a folytatást! üdv hundido
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7887
Időpont: 2016-03-18 20:08:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia "én"! :)
Még nem szóltam, pedig folyamatosan olvasgatom regényed minden aprócska részletét. :)
Csak jelzem, hogy nagyon tetszik, örülök, hogy feszegeted a témát.
Szeretettel: Kankalin

Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9143
Időpont: 2016-03-18 18:39:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
elnézést
megújuljanak azok a helyek
akartam
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9143
Időpont: 2016-03-18 18:28:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

Többször írtam,írásaidat sok sok elökészülettel írod!
...mindez nem lenne elég arra,hogy megélenkélüljenek azok
a helyek,korszakok,ha nem lenne benned az a tehetség,
melyet számtalanszor tapasztalok nálad!

Mindegy miröl írsz,érzödik benne a tehetség!

Elismerésem:saillor
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-03-18 08:11:08

válasz Ylen Morisot (2016-03-17 20:52:06) üzenetére
Szia Ylen! Próbálok, mert szeretném érzékeltetni, h emberek vagyunk, tele gyarlósággal :) Igazad van, a "közeg" amiben éltünk tényleg annyira természetes volt, mint halnak a vív, amelyben él! :) Ezen a héten csak ezt az egy epizódot tudom feltölteni, s valószínű a következő héten is csak egy lesz. Elkapott az influenza, egész nap az ágyat nyomom az összes tenisz-órámat le kellett mondanom! Üdvözlettel: én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-03-17 20:52:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Kezdesz pikáns dolgokat is belekeverni ebbe a koktélba! Na, itt csillan fel az olvasó szeme! De hogy jön ez a szocialista öntudathoz?! :)
Egyébként akkoriban fel se tűnt, mennyi vakításban, agymosásban volt részünk.
Üdv:
Ylen

Legutóbb történt

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022