HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 10

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52879

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-10-28

Mi kommunista ifjak...V/6. +18

Visszafele a Rákóczi úton dugóba kerültek, így csak 5 után értek be a Hivatalba. Az épület már kiürült, a dolgozók hazamentek, Emil sem volt már benn. Petri Mici azonban megvárta őket. Mici soha nem vett részt munkaidőn túli KISZ-gyűléseken, most azzal indokolta maradását, hogy szeretné látni a grafikonokat. Igazából arra volt kíváncsi milyen képpel jönnek meg, jó volt-e az együttlét?
Az ilyesmi rá van írva az emberre, gondolta. Nem lehet eltitkolni. Egy-egy bujkáló mosoly az ajkakon, egy titkos összenézés. Az arcbőr árulkodó pirulása, hebegő, zavart válasz a kérdésre: minden rendben volt-e?
-Emil keresett benneteket - mondta közömbös hangon, de befelé pukkadozva, amikor betoppantak. -Mondtam neki, hogy elmentetek projektorért. Nem volt túl mérges, megértette.
-Köszönjük!
Csepregi János fel se nézett, a készülék cipelése teljesen lekötötte. Letette az asztalra, lihegett. Székely Hajnalka az egyik székre rogyott, arca piros volt. Ő se nézett Micire.
Ezek k...ak - mondta magában megelégedett vigyorral Mici. -Tuti, hogy k...ak, rájuk van írva.
-Jó volt a...menet...? - kérdezte kétértelmű vihogással.
-Micsoda? -János nem értette, tésztává nyúlt az izzadt arca.
-Hát az út oda vissza...meg minden...
-Persze.
-Te is élvezted Hajna?
A lány felpillantott. Zavarosan örvénylett a szeme, száját szorosan összepréselte. Petri Mici észrevette, milyen vértelen, fakó a szája széle.
Bánja most már, mint a kutya, aki hetet kölykezett, gondolta kárörvendően. Ezek szerint sz.r volt. Emillel jobb dugni, nyilvánvaló.
-K..vára - mondta a lány.
Mici előtt most már napnál világosabb volt, mi történt. Megérkeztek, egymásnak estek, mert ugyebár sietniük kellett. De a férfiaknak nem használ a sietség, biztos nem állt fel ennek a nagy maflának. Vagy nem volt elég kemény. Hajnalka persze megpróbált segíteni, de végül felemásra sikeredett, Csepregi elment, ő pedig úgy maradt. Ha, ha, mondta magában röhigcsélve, ráfáztak a sompolygásra! Úgy kell nekik!
A KISZ gyűlésen, míg a grafikonokat, és a táblázatokat nézegette, az, járt a fejében, hogy egyszer milyen szívesen csinálná velük hármasban. Frankó testük van kajakra, János jóképű és marha izmos, a farka se lehet kicsi, s, milyen jó kis p.na ez a Hajnalka! Klasszak lehetnek levetkőzve. Csakhogy fantáziájuk annyi, mint egy hintalónak. Meg tudnám mutatni nekik, milyen az igazi szex, mondta magában. Na, majd sort kerítünk rá hamarosan!

...Térjünk vissza, mi történt Bettina asszony kolosszális beszólása után: "van pofád az otthonunkba felhordani a k..váidat" - hazafele menet. Érdemes felidézni, milyen beszélgetés zajlott le az autóban Csepregi János és Székely Hajnalka között, mert, állítjuk, a jövőre nézve nagy jelentőséggel bír.
A Blaha Lujza térig nem szóltak egymáshoz, mindketten gondolataikba merültek. Jánost az önvád marcangolta, Hajnalka pedig atomjaira esett szét a megaláztatás miatt. Amikor azonban a Rákóczi útról bekanyarodtak a Körútra, és az EMKE-vel szemben megtorpant a kocsisor, Hajnalka felé fordítva szép, göndör, arkangyal-szerű fejét, azt mondta bús, bánatos Csepregi János:
-Rettenetesen sajnálom Hajna. Én vagyok a hibás, minek vittelek magammal. Kérlek, ne haragudj rám!
Székely Hajnalka csinos kis pofija lángvörösre gyúlt. Nem nézett Jánosra, szórakozottan babrálta farmernadrágja térdén a mesterségesen szakított rojtokat.
-Nem haragszom - mondta, és a hangja olyan tompán szólt, mint az első sírásó hangja a sírgödör mélyéről, amikor azt mondja Hamletnek: "Yorick koponyája ez"
-Rád nem haragszom, te nem tehetsz semmiről.
Újra nagy-nagy csend zuhant közéjük, csak a forgalom zakatolása hallatszott, a villamos csattogása a síneken, az autók motorjainak duruzsolása, az utca ezer lármahangja. Mázsás súllyal telepedett közéjük, elválasztotta őket, kilométer távolságra ültek egymástól. Kitartott, míg elhaladtak a Wesselényi utca, a Dob utca, és a Majakovszkij utca előtt. Lépésben mentek, előttük autó, mögöttük autó, mellettük autó, busz, motorbicikli. Lombos fák a járdaszélen, siető emberek, kávézók, kirakatok. A Köröndhöz értek, lámpát kaptak. János bekapcsolta a rádiót, hogy legalább az szóljon. Tánczenét játszottak.
-Most ne! - mondta Székely Hajnalka. Odanyúlt, kikapcsolta a készüléket. Jánosra nézett, először, azóta, hogy elindultak.
-Szóval erre céloztál, amikor megkérdeztem, hogy, hogy vagytok egymással?
Csepregi felengedte a kuplungot, gurultak néhány métert, aztán újra megálltak. Egy vajszínű Trabant ment előttük, nem égett a baloldali féklámpája.
-Vagyis?
-Hát, hogy nem vagytok túl jóba'....
-Ja. Hát igen. Vagyis nem, nem vagyunk. Bettivel nem könnyű...ő egy...egy hisztérika.
A Trabant elindult, ők is elindultak. Valaki, egy türelmetlen autós hátul ráfeküdt a dudára és folyamatosan nyomta. A másik oldalon mentő közeledett idegekbe tépő szirénázással.
-Mikor romlott el a kapcsolatotok? Gondolom, szerettétek egymást, amikor elvetted. Vagy nem? -Hajnalka előtt felrémlett, hogy János talán nem Bettit szerette, hanem a pénzét. Ki is mondta.
-Vagy csak azért vetted el, mert sok pénze van?
-Á, dehogy, mi jut eszedbe. Szerettem, persze, hogy szeretettem, de nem szerelemmel szerettem, hanem csak úgy, olyan szeretettel, ahogy egy havert, vagy egy hozzátartozót szeret az ember.
Fékeztek, újra megtorpant a kocsisor. Elvergődtek a Nyugati-pályaudvarig, a főbejáraton özönlött ki a tömeg, ellepte a lépcsőket, a járdát, a 4-es, 6-os megállóját, - valószínű egy vonat futott be. Jánosban átszakadt a gát, most már folyamatosan mondta:
-Az első perctől kezdve elviselhetetlen volt, állandóan veszekedett, minden apróságon összekaptunk. Pokol vele az élet, nincs egy nyugodt pillanatom se, ha együtt vagyunk. Nem tehet róla, ilyen a természete, elkényeztetett, agyontutujgatott kis tündibündi...de én, én nem bírom tovább...
-Kettőtök közül ő a gazdagabb, ugye? Ő vette a házat és a kocsit?
-Igen, pontosabban a családja. A faterja dúsgazdag... nincs jelentősége. Most, hogy házasok vagyunk minden közös. Ha elválok tőle, a fele engem illet...
-Nem jó dolog válni. Nem is erkölcsös. A szocialista társadalomban...
-Hát nem. De, ha muszáj, akkor, muszáj.
-Talán jön majd egy új szerelem, és révbe jutsz.
-Talán? -János úgy kapott bele ebbe a szóba, mintha azt mondaná, már meg is történt, már itt is van az új szerelem. A lányra nézett, szinte felfalta a tekintetével. Milyen szép. Milyen törékeny. Hajnalka visszanézett rá, szemük egymásba kapcsolódott. Csak egy szemhunyásnyi ideig tartott az egész, aztán elkapta a tekintetét.
Felverekedték magukat a Margit hídra. Nem merte kimondani, hogy szereti, csak célozgatott rá. A pillangót sem lehet síppal-dobbal megfogni.
Araszolgattak, meg, megálltak. Nézték a panorámát, a budai hegyeket, a Várat, a Margitszigetet, az Országház tornyait. Lent a mélyben kéken, piszkos-zölden, barnán örvénylett, folyt a Duna, apró, fehér hajókat hordozott százszor-nyűtt, széles hátán. Egy vízibusz kikötni készült a Jászai Mari téri hajóállomáson, egy másik pont alattuk túrta a habot tömpe orrával.
-Ne emészd magad - mondta Székely Hajnalka. -Csepregi János eres, barna kezére tette az ő kecses kis fehér kezét. Megszorította az ujjait, miközben folytatta. -Jön majd egy új kapcsolat, meglátod, ami vigasztalást hoz. Addig pedig, itt vagyunk melletted mi, a barátaid, elvtársaid, és az ügy, amiért harcolunk.
János gázt adott, a kocsi megugrott. Kitette az indexet és átsorolt a másik sávba.
-Szeret - mondta magában repeső lélekkel. -Olyan gyöngéd, olyan nőies. Most már halálbiztos, hogy szeret!
Ha sejtette volna, mi jár a lány fejében, lehet, hogy megmásítja a véleményét.
-Lóf... a s....be Csepregi János - morfondírozott Székely Hajnalka, aki az epekedő pillantásból kitalálta, mire gondol a fiú - engem akarsz te megdönteni barátocskám, de abból nem eszel!

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-01-26 09:08:42

válasz inyezsevokidli (2017-01-25 22:00:23) üzenetére
Kedves Ildikó! Nagyon, nagyon örülök, h itt vagy, s követed a történetet. Cs. János esetében azt mondhatnánk: a szerelem sötét verem, s ez, bár közhely, igaz! Hogy mi sül ki belőle? Én sem tudom, majd kiderül. (Azért persze sejtem, de lehet, h nem úgy lesz, egy idő után maga írja maga-magát! :) ) Szeretettel köszönöm: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2017-01-25 22:00:23

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!
Már olvastam ezt a részt, de amit írtam, meglepetten látom, elszállt.
Szóval!
Hajnalka biztosan okosabb mint én, mert nem gondolja azt, hogy egy a szegény Jánost nem kellene hiába epesztenie.
Hiszen aki ilyen kapcsolatban, házasságban él, könnyen kiszolgáltatottá válik.
Az Ötödik pecsét című film kritikájában pedig azt olvastam, ami nagyon tetszett, hogy döntő,az ember milyen helyzetbe hagyja magát belevinni. Kiszállni egy helyzetből, lehet nagyon nehéz is. Lehet benne jó sokat vergődni is. Ez utóbbit én teszem hozzá, s ahhoz bizony kellhetnek kapaszkodók.
Minden esetre, Hajnalka csak vigyázzon magára, mert ez a fiú, biztosan nem fog. De hisz úgy látom, Hajnalkát félteni nem kell. Vagy tévedek?
Csak koptatom itt a billentyűzetet, én a nagy bölcs, de mit is tehetnék mást, mikor az írásoddal életre keltesz.
Érdeklődéssel, kíváncsisággal olvastalak megint.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-12-01 08:14:56

válasz Finta Kata (2016-11-30 17:38:59) üzenetére
Kedves Kata! Megörvendeztetett az a mondatod, amely így szól: "...úgy írod, hogy jó legyen olvasni." Azért örültem ennek nagyon, mert tényleg ez a szándékom! Amikor a billentyűzeten leütöm az első betűt, arra gondolok, h vajon az olvasó mit szól majd hozzá, tetszik-e majd neki. Umberto Eco írja az egyik elméleti munkájában: "Az író mindig az olvasóra gondol írás közben." Sokan vitatják, sokan azt mondják, az írónak, költőnek önmagára kell gondolnia, befelé kell nézni, nem szabad azzal törődni, mit szól majd hozzá a nagyérdemű. Ez kétféle felfogás. Hozzám az U. E. felfogása áll közelebb. Nagy, nagy köszönettel: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-11-30 17:38:59

válasz Bödön (2016-11-21 08:21:45) üzenetére
Mondhatom, hogy alapos munka lesz ennek a kötetnek a kivitelezése, de megéri. Nagyon érdekes volt életünknek az a fejezete, sokan - főleg a később felnövő emberek - nem ismerhetik az akkor történteket. Sok minden nekem is újként hat. De érdekes, és úgy írod, hogy jó legyen olvasni.
Üdv. Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-11-21 08:21:45

válasz Finta Kata (2016-11-20 22:11:05) üzenetére
Kedves Kata! Köszönöm az elismerést, nagyon jól esik, mert olyan valakitől jön, aki magas szinten műveli a regényírást! Kérdezed, hol tartok, mennyi van még hátra? Nos, sztem még sok. Most ugye 1988 nyara van. A rendszerváltás 89/90-ben lesz. Azt követőkben még néhány évig követjük hőseink sorsát, kivel mi lett, mi történt a r.váltás után. Lesznek, akik felkapaszkodnak szédületes magasságokba, és lesznek, akik elvesztik mindenüket - az életüket is. Sok szálon fut a történet: Tandem Balu, Villányi Ica, Székely Hajnalka, Roth Emil, Csepregi János, Petri Mici, stb. Belepillanthatunk majd életük további folyásába. Megítélésem szerint jelenleg a könyv első harmadánál tartok. Sok szeretettel és hálával az olvasásért, és az értékes hozzászólásokért: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-11-20 22:11:05

Kedves Laci!
Nagyon jól tudod ábrázolni a szereplőket. Érdekes, hogy mi minden történik, érdekelnek az egyes karakterek, jól beleéled magad, a szereplők gondolataiban is olvasol. Ebben nagyon jól jellemezted a két főszereplőt, Hajnalkát és Csepregit, aki már nekem is ismerősöm lesz.
Hol tartasz, mennyi lesz még? Érdekelnek az események.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-11-11 17:22:50

válasz Mákvirág (2016-11-11 09:46:39) üzenetére
Kedves Mákvirág! Megtisztelő jelenléted, véleményed!!!! Nagyon örülök mindkettőnek! Dolgozom rajta, h nyomtatásban megjelenjen, sok akadály már elhárult. Most már csak három dolog hiányzik hozzá! :) Baráti üdvözlettel: én
Alkotó
Mákvirág
Regisztrált:
2015-02-10
Összes értékelés:
423
Időpont: 2016-11-11 09:46:39

Kedves Bödön!

Komoly tévéfilm kerekedett ebből a történetből! :) Óriásiak a karakterek! Talán már írtam egyszer. :) Sajnos olyan lassan és szaggatottan, időhiánytól fuldokolva tudom csak olvasni, de mindig felüdülök. És alig, hogy elolvasok egy fejezetet jön a következő! :D Persze ez örvendetes, lesz mire kanyarodjak később is!

Lesz belőle könyv? Esküszöm kéne!
Barátsággal:
Mákvirág
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-11-05 16:43:56

válasz hundido (2016-11-05 10:43:29) üzenetére
Szia! A regényhősök feletti ítélkezés joga az Olvasóé! Csepregit én nem akartam/akarom negatív szereplőnek beállítani. Vannak jó és rossz tulajdonságai, mint mindenkinek :) DE! Ti, olvasók látjátok, merre billen a mérleg nyelve. A következő epizódokban Petri Micié lesz a prímszerep - és Székely Hajnalkáé! A kérdés az: győzedelmeskedik-e az ármány??? Köszönettel: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2553
Időpont: 2016-11-05 10:43:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
helló!
Zajlik az élet itt is, mint mindenhol. Sorsok, magyarázatok, mit miért tesz az ember. Csepregi egy tetű, nyámnyila(?) alak. Székely Hajnalka remélem megszívatja! :) Micik pedig mindenhol vannak!
üdv hundido
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-11-04 16:42:27

válasz Ylen Morisot (2016-11-04 12:15:27) üzenetére
Szia Ylen! Részben ellestem az "életből" ! Petri Mici még előkerül a későbbiek folyamán, ő is egy elég ellentmondásos csaj! Köszönettel: én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-11-04 12:15:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
A karaktereidet aztán jól kitaláltad! Nagyon valódiak! :)
Főleg a Petri Mici - ha nem lenne,...
Üdv:
Ylen
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-10-29 16:57:44

válasz oroszlán (2016-10-29 14:54:29) üzenetére
Kedves Ica! nagyon örülök, h baleseted után itt vagy újra! A gyógyulás útjára léptél, ez a legfontosabb! Sok szeretettel látlak mindig! -én
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-10-29 14:54:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci.
Mar nem is tudom, hogy hol hagytam abba a tortenetedet. Most ne haragudj, de ugy teszek, mint az ujsaggal,amit szinten az utolso laprol indulok elore. :-)
Vegul is mar belepes nelkul is olvasgattam egy par reszt."Zajlik az elet...a szerelem...
Csak gratulalni tudok, mint mindig es szeretettel. Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-10-29 10:06:09

válasz eferesz (2016-10-28 18:02:10) üzenetére
Kedves Szabolcs! Az élet olyan mint egy irodalmi alkotás. Se nem szép, se nem jó, olyan amilyen, vagyis nagyon sokrétű. Köszönettel: én
Szerkesztő
eferesz
Regisztrált:
2013-09-06
Összes értékelés:
3552
Időpont: 2016-10-28 18:02:10

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Ebben a nagy világban mennyi élet van.
:)
Szeretettel: Szabolcs

Legutóbb történt

szigi hsh alkotást töltött fel Nézlek címmel a várólistára

gleam bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) A szó című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Keresztek útjaink mentén című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Hőség! címmel a várólistára

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) A szó című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Keresztek útjaink mentén című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A ligetben című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A ligetben című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) közeleg az idő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel közeleg az idő címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

dodesz bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel A ligetben címmel a várólistára

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Mini mesék XX. című alkotáshoz

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Az órásmester című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Ez a nyár című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022