HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 66

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-11-06

Mi kommunista ifjak...V/7.

Május 23.-án kora reggel nagy sürgés-forgás volt tapasztalható a Koordinációs Hivatal első emeleti tanácstermében. Roth Emil emberei előkészítették a terepet, elrendezték a székeket, beállították a kivetítőt, helyére tolták a vetítővásznat, hamutartót, ásványvizet, üdítőitalt, pogácsát, sajtos-rudat és ropogtatni valót tettek a hosszú asztalra. Székely Hajnalka, Emil utasítása szerint minden vendég elvtárs ülőhelye elé odakészítette az előterjesztés egy-egy példányát. Az előterjesztés volt a vitaanyag. Nagy vitára, elhúzódó tanácskozásra lehetett számítani, a társhatóságok a visszajelzésekben rengeteg problémát vetettek fel. Fél tízkor szállingózni kezdtek a vendégek. Elsőként Lakatos István elvtárs, a Könnyűipari Minisztérium elnökhelyettese érkezett meg, egy tisztes, őszülő, szemüveges ötven körüli férfi, csíkos, szürke öltönyt viselt, bordó nyakkendőt. Baráti csókkal és öleléssel üdvözölte a házigazdát.
-Mi a sz.rt kavartok már megint Emil? - kérdezte joviális fesztelenséggel. -Szükség van erre? Iderángattok, mint a bolondot....
Emil nevetve lapogatta a magas rangú vendég lapockáját.
-Ne bánd Pistukám! Legalább együtt vagyunk egy kicsit, látjuk egymást. Mióta nem találkoztunk?
-Jó, jó - dohogott a vendég elvtárs - de szalad otthon a ház, ezer dolgom lenne!

Egymás után érkeztek a többiek: Szántai Piroska, a SZOT-tól, Tőzsér Ferenc Hazafias Népfronttól, Veres Mátyás a Pénzügyminisztériumból, M. Szakály Tivadar a Munkaügyi Minisztériumból. Szakály után Vogel Dezső jött, egy kedélyes idősebb elvtárs, vastag bajuszát tapogatta, ahogy belépett. Úgy lógott rajta az öltöny, ahogy szokták mondani, mint tehénen a gatya. Ő főosztályvezető volt, és az Állami Egyházügyi Hivatal képviseletében érkezett. A Minisztertanács Tanácsi Hivatala egy nyegle, fiatal államtitkárt küldött, Keresztesi Henriket, a Pártközpontból Versegh Nándort delegálták, Emillel agykorú fiatalembert, Emil régi jó barátját, és egyetemi évfolyamtársát. Magas szinten képviseltette magát az Országos Tervhivatal és a Földművelésügyi Minisztérium, előbbi Vas Jenő elnökhelyettest bízta meg, utóbbi pedig, a köztiszteletben álló régi elvtársat Pusztai Andrást, akit a TV nézők is jól ismertek a Szántóvető című műsorból. A TOT-ot az elnök, dr. Szilárd Elemér személyesen képviselte, a Nehézipari Minisztériumot dr. Laky Erika főosztályvezető.

A vendégek a sorfalat adó munkatársak között elhaladva léptek be a faburkolatú terembe. Az ajtóban Roth Emil kézfogással, öleléssel, baráti csókkal, kit így, kit úgy, köszöntötte az elvtársakat. Székely Hajnalka, Szereda Edit, és Petri Mici hímes szóval a helyükre kalauzolták őket, kávét, ásványvizet, sajtos rolót kínáltak körbe. 10 óra jócskán elmúlt, mire mindenki megérkezett és elfoglalta a helyét. Az asztalfőn Roth Emil ült, mellette, titkárnői szerepben Székely Hajnalka. Valójában több volt, mint titkárnő, jobb-keze volt az elnöklő osztályvezetőnek. A minisztériumok, főhatóságok megbízott képviselői már az elején érzékelték ezt a különleges státuszt: amikor a neszezés elült, ő állt fel, és ő üdvözölte a tanácskozás résztvevőit.
-A Koordinációs Hivatal elnöksége, a Pártbizottság, és a szervezők nevében meleg baráti szeretettel köszöntöm a résztvevő elvtársakat - mondta kristálytisztán artikulálva, messze-hangzó, szépen csengő hangon. Volt a hangjában valami utánozhatatlan melegség és szívélyesség, aki hallgatta, úgy érezte, a mondanivaló egyenesen neki szól, a lány egyedül őhozzá beszél. Lakatos elvtárs is így volt vele. Az új nemzedék tisztasága, romlatlansága sütött át Hajnalka személyéből. Sötétkék szoknya, fehér blúz volt rajta. Magas-sarkú cipőjében kifejezetten magasnak tűnt, az is volt, magas és elegáns. Gesztenyebarna haja lágy loknikban omlott a vállára, ajka piros, orcája fehér, szeme kék, vagy zöld, mint a tenger.
Íme, hát ilyenek a mai fiatalok, mondta magában Lakatos. Meghatottan vette le acélkeretes szemüvegét, zsebkendőjével megtörölgette. Milyen szép kislány, milyen bájos. A lányom lehetne és mégis...de Isten mentsen, hogy ilyesmire gondoljak az én koromban.
Lakatos válófélben volt a feleségétől, lánya utálta, külön élő nagyfia szóba se állt vele, elfordult az utcán, ha véletlenül szembetalálkoztak. -Pedofil g.c.. szemétláda - így jellemezte, ha valaki rákérdezett. Tudhatott valamit...
-A mai ülés korszakalkotó jelentőségű - mondta Székely Hajnalka. -Pártunk és kormányunk szándéka szerint most végre elindulunk egy olyan úton, melynek végső célja az állami bürokrácia teljes körű felszámolása. Tisztelettel kívánok jó munkát, eredményes tanácskozást az elvtársaknak!

A rörténet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2017-02-17 17:20:12

válasz inyezsevokidli (2017-02-17 16:00:38) üzenetére
Szia Ildik! Megvdoltak mr cinizmussal, dekadencival, embergyllettel, hitetlensggel, de emberszeretettel mg nem! :) Tnyleg ez jtt ki belle? Nagyon j! Erre legmerszebb lmomban sem mertem gondolni....) ):) DE jl esik, s ksznm! Szeretettel dvzllek, s gyere, vrlak! - n
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2205
Időpont: 2017-02-17 16:00:38

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bdn!
Igazn j kis nnepi hangolatot varzsoltl ide neknk, s belerejtettl egy csaldi drmt is.
Tudod, azt vettem szre, hogy sugrzik az rsodbl az emberszeretet.
Ezrt tudod otthonoss varzsolni az olvas szmra, azt az elmlt vilgot, ami szmomra szinte mr olyan, mintha csak lmodtam volna. Jobb olvasni rla nlad, mint volt benne lni, az az rzsem tmadt.
Lssuk a folytatst!!!!!
Szeretettel:
Ildik
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-11-21 08:10:23

válasz Finta Kata (2016-11-20 22:36:12) üzenetére
Kedves Kata! Nem volt knny kimaradni. Aki kimaradt, azt gyans szemmel mregettk: vajon mi oka van r. Taln a np ellensge. s ht, emlksznk, jutalom, fizetsemels, elmenetel csak azoknak jrt, akik befekdtek. Ma mr igazabb vilg van, br most is lehet hallani olyasmit, h egy-egy vllalattl kiutlnak embereket, mert nem azzal a prttal szimpatizlnak, amellyel a vezetsg. Szeretettel s ksznettel: n
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12482
Időpont: 2016-11-20 22:36:12

Tbben vagyunk, akik igyekeztnk kibjni abbl, hogy betereljenek a prtbizottsgba. Br az n idm jval elttetek jrt, de sok minden nem vltozott. Bennnket is (akkor n aclgyri irodban dolgoztam) kirendeltek mindig, s az lett a vge, hogy gy neveztem el, hogy behvtak gynni, mert mindenkit mindenrl kikrdeztek. Engem is igyekeztek bevonni, de nem sikerlt, s jval ksbb, amikor n egy msik vrosba kltztem, ott is tovbb tartott, hogy igyekeztek prtba belptetni. Szerencsmre, a ffnk az alfnkt bzta meg, hogy betereljen, de az nagyon fltkeny volt, hogy ha n belpek, akkor esetleg az helyre lltanak be. Ezrt aztn lenyugodtak. Viszont a munkmat elismertk, mert azt jl vgeztem s n lettem az els a megyben, aki a munkrt minisztriumi elismerst kaptam szp pnzzel, s megsztam, hogy gy sikerlt, hogy nem kellett belpni a prtba.
Nagyon jl lltottad ssze ezt a rszt. Jellemz minden az akkori idkre.
dvzlettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-11-13 16:27:18

válasz oroszlán (2016-11-13 14:53:27) üzenetére
Kedves Ica! Ez egy kitn kibv volt akkoriban. Nem vagyok elg rett, vagy nem vagyok mlt! n hasonl szveggel bjtam ki a katonasgnl, h tartalkos tiszti iskolba veznyeljenek. A sorllomnybl kiemeltek rettsgizetteket s akr akartk, akr nem, elveznyeltk. De n mondtam a politikai tiszthelyettesnek, aki egybknt brta a brmat: "ftrzs a csodba is, n erre nem vagyok mlt, mert voltam fogdban s laktanya-fogsgban is. Rm nzett: na j! tnjn akkor innen, mg szpen mondom! Ksznettel: n
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-11-13 14:53:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2016-11-06 17:09:03) üzenetére
Kedves Laci!
Nem dolgoztam irodban, nem szerettem!
A termel munka, a szervezs, irnyts volt az erssgem. 70 ember csoportvezetje voltam egy nagyzemben, szerettem az emberekkel is foglalkozni. A -80-as vekben mindenron be akartak szervezni a prtba, amit mindig azzal hrtottam, h. nem vagyok rett r s nem rek r:)))
Ksznm, h. kibvitetted az olvasottakat szemlyes tapasztalattal.
dvzlettel: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-11-08 10:03:13

válasz eferesz (2016-11-08 10:00:38) üzenetére
Ksznm Szabolcs, nagyon jl esik! Barti lelssel: n
Szerkesztő
eferesz
Regisztrált:
2013-09-06
Összes értékelés:
3657
Időpont: 2016-11-08 10:00:38

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bdn!
Tisztelettel kvnok a tovbbiakban is j munkt.
:)
Ltod, gy kell a mltat jelenn tenni.
Szeretettel: Szabolcs
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-11-08 08:22:11

válasz Ylen Morisot (2016-11-07 21:26:13) üzenetére
Szia Ylen! gy, ahogy mondod! Ez egy nagy "ssznpi" trsasjtk. s tbb-kevsb mindenki tisztban van a jtkszablyokkal. A koreogrfia is ugyanaz :) Ksznettel: n
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-11-07 21:26:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Na, ezt a trsasgot szpen sszeszedted!
Mindenki gy tett, mintha nem tudn a teljes igazsgot, kzben mindenki tisztban volt mindennel - gy megy ez a nagy trsasjtkokban. :)
dv:
Ylen
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-11-07 07:54:24

válasz hundido (2016-11-06 17:36:42) üzenetére
Szia! Valszn tnyleg nem! taln valami romantikus lgyott lehetsgn tri a fejt....Ksznettel: n
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2594
Időpont: 2016-11-06 17:36:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Hell!
Az ilyen lsek sokszor arrl szltak, hogy mirl is? A nagy semmirl.Lakatos elvtrs sem az ls anyagra figyel :) gondolom n. dv hundido
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2016-11-06 17:09:03

válasz oroszlán (2016-11-06 11:45:01) üzenetére
Kedves Ica! Jl ltod! Ezek a bizottsgok "gittegyletek" voltak. Senki nem mert felvllalni egyni dntst. Inkbb jabb s jabb bizottsgokat hoztak ltre a "rszletek" kidolgozsra. Ez lett a brokrcia-cskkentsbl. Tall a monds: hozz ltre egy hivatalt, s az majd teremt magnak munkt. Egyik bartom gy jellemezte: "frszelik a sz.rt a porrt" Ksznettel: n
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2016-11-06 11:45:01

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
rezni az egybegylt elvtarsakon, hogy nem igazi a lelkeseds.
Szeretettel gratullok: Ica

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023