HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 5

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52876

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2016-12-13

Mi kommunista ifjak VI/6, VI/7. +18

VI/6.

Tandem Balu és Petri Mici késő éjszakáig nézték a pornókazettát. Változatos volt a film, a bevezető képek még csak egy párról szóltak, később azonban jöttek barátok, barátnők és ők is beszálltak a buliba. Egy ideig izgatóan hatott, később kezdett kicsit unalmassá válni, ugyanazok a helyzetek, ugyanazok a variációk hosszú, tömött sorban. Mint amikor beszorul a tű a lemezen.
A nő fészkelődött. -Ez jó - mondta - ez itt nagyon izgi. Szívesen kipróbálnám én is:
-Jah - helyeselt Balu, de ennél többet nem mondott.
Mici azt gondolta, talán nógatni kell egy kicsit.
-Te kipróbálnád?
-Hát nem is tudom. Elég gusztustalan.
-Azt mondod?
-Jó, nem úgy értem...csak...izé...
Petri Mici a fiú hasára tette a kezét, majd lassan, óvatosan haladva egyre lejjebb csúsztatta a nadrágban. Fél perc sem telt el, s Tandem Balu elélvezett.
A nő azt hitte, ez még csak a kezdet, de már a vég volt.
Balu felállt, félszegen vigyorgott.
-Ki kell mennem a mosdóba....mert...tudod! Mindjárt jövök!
Kiment, de nem jött vissza.
Mici nézte a filmet várt, sűrűn tekintgetett abba az irányba, amerre Balu eltávozott. Végül rájött, hiába reménykedik.
-A rohadt k... életbe! - fakadt ki. Kikapcsolta a készüléket és lassú, bizonytalan léptekkel elindult a lány-szoba felé, ahol vadvirágos réten szaladgált, és egy kiskutyával játszott álmában Székely Hajnalka.

VI/7.

Vendel Géza reggelit adott az álmos társaságnak: tejeskávét, tejet, teát, friss péksüteményt, vajat, sajtot, lekvárt, mézet, felvágottat tétetett fel az asztalra. Telefonált a sógorának, aki lejött a faluból, bebikázta az akkumulátort, felfújta a kereket. A sógor megállapította, hogy a guminak semmi baja, valószínű a szelep volt a hibás. Kicserélte a szelepet, kipróbálta, látta, hogy jó, nem eresztett le a kerék.
10 óra előtt néhány perccel elköszöntek a gondnoktól, beültek a kocsiba, és elindultak. Már a Zamárdi-feljáró hosszú emelkedőjén jártak, amikor Csepreginek eszébe jutott megkérdezni:
-Gyerekek, a francba, szólt valaki Emilnek? Tud rólunk?
Székely Hajnalka így válaszolt.
-Persze, még tegnap este felhívtam az otthoni számán.
-Te tudod az otthoni számát?
-Persze, hogy tudom!
-És mit szólt?
-Se köpni, se nyelni nem tudott. Aztán azt mondta: oldjátok meg.

Száguldottak tovább, rohantak az út-menti fák hátrafele. Elérték az autópályát, felhajtottak rá. János beletaposott, nemsokára már száz felett rezgett a mutató.
Az anyósülésen Csepregi János mellett Petri Mici ült, a hátsó ülésen pedig, behúzódva az egyik, illetve a másik sarokba Tandem Balu és Székely Hajnalka. Szólt a rádió, tánczenét játszottak.
Mici álmos volt, nem sokat aludt. Zaklatott éjszakán volt túl, nem tudott szabadulni a parázna képektől, álmában is ezek jöttek elő. Megpróbálta imádkozással elűzni őket, elmondta a Miatyánkot, az Üdvözlégy Máriát és a Hiszekegyet - egyáltalán nem használt. Hátrahajtotta a fejét, szemét behunyta. Szeretett volna aludni egy kicsit. Soha nem tudott aludni az autóban, most se járt sikerrel. Hallgatta a halkan, diszkréten szóló zenét, és a hátsó ülésről előreszűrődő beszélgetést. Különös, gondolta, ezek olyan fesztelen lazasággal beszélgetnek egymással, mintha régi jó barátok lennének. Pedig utálják egymást, minden jel szerint. Lám csak tegnap is, hogy ültek a kanapén a szexfilm alatt? Az egy móka volt, sőt, egyenesen egy kész röhögés! Balu, mint egy durcás kisgyerek, tüntetően a másik oldalra telepedett le, és nem Hajnalka mellé!

Egyszerre elmúlt minden álmossága, éber lett, mint a róka, aki nyulat pillant meg a mezőn. A fészkes fenébe! Jól hallom? Miről karattyolnak ezek?
-Elég ciki, hogy Antek lefekszik Jagnával - ezt mondta Székely Hajnalka éppen. - Hiszen a csaj a faterja nője. Tökre ciki szerintem, hogy beújította.
-Szerintem meg nem - tiltakozott Tandem Balu. - Maciej Boryna túl öreg a lányhoz. Jagna a fia korosztálya.
-Akkor is ciki. Gondold csak el. A saját ősével cseszik ki.
- Jaj, hát a szerelem az szerelem.
-A szerelem nem jogosít fel senkit ekkora szemétségre.
-Elvileg, ja! De tudod milyen szélkakas az ember. Reymond pont ezt akarta bemutatni.
-Oké, persze. Én is tudom. De akkor is gáz!
-Ami gáz egy regényben, az nem gáz az életben? -Balu óvatosan irányt váltott.
-Ezt meg, hogy érted? - kérdezte Székely Hajnalka gyanakodva.
-Hát úgy - Tandem Balu habozott, nem tudta, hogy folytassa - szóval úgy, hogy azért a valóságban is vannak esetek dögivel. A szemünk előtt is. Itt van például Kamilla és a...
-Kamilla nincs itt, ne beszéljünk róla! -Ellentmondást nem tűrően csattant fel Hajnalka.
-Jó, most fel ne kapd a vizet, csak azért említettem, hogy....azért említettem, mert a világ nem úgy működik, hogy vannak jók és vannak rosszak. Minden emberben megvan a jó is és a rossz is. Olyan, mint a babfőzelék, szilárd és folyós egyszerre.
Székely Hajnalka Tandem Balu felé fordult ültében, ránézett. Hosszú, lágy pillantás volt ez, megspékelve a vidámság önmagát eláruló szikrájával.
Petri Micinek az, az érzése támadt, hogy a beszélgetés ezen a ponton abbamarad, olyan sokára jött a válasz.
-Hát ez bizony tényleg így van! Eltaláltad szarva közt a tőgyét! -Nevetett Hajnalka, és továbbra is Balut nézte. -Mint a babfőzelék! - Olyan furcsa volt az arca, ahogy nézte. Fények ugráltak rajta, ahogy a nap besütött a kocsiba.

Hallgattak megint. Mici nem mert hátrasandítani, de úgy képzelte, most az következik, hogy Balu közelebb fészkelődik Hajnalkához és megfogja a kezét. Először a kezét fogják meg a nőnek, s csak aztán a mellét. Utána pedig...hát ja. Utána az jön. Roppant módon csodálkozott magában. Hát ez van a felszín alatt?
Megemberelte magát s mégis hátrafordult. Ezek ketten ugyanúgy ültek, mint az előbb, semmi nem történt.
-Jól vagytok? Nem vagytok álmosak? - kérdezte, csak hogy mondjon valamit.
-Én nem vagyok - mondta Tandem Balu.
-Én se - csatlakozott Székely Hajnalka.
-Hát én igen - próbált mosolyogni, de idétlen, torz vigyor lett belőle. -Leragad a szemem.
Hajnalka letekerte egy arasznyira az ablakot. -Mert túl meleg van itt benn. Nincs levegő. Hajtsd hátra a fejed és szunyálj nyugodtan.
-Kösz, aranyos vagy, megpróbálok.

Robogtak tovább, élvezték a sima, zökkenőmentes száguldást. Csepregi János kényelmesen hátradőlt, fejét megtámasztotta. Egy kézzel fogta a kormányt, a másik kezét a könyöklőn pihentette. Nem akart semmire gondolni, úgy érezte, hogy amit eddig felépített összedőlt, s a nulláról kell majd újra kezdenie. De majd. Nem most.
Kis szünet után folytatódott hátul a társalgás. Már javában benne voltak a sűrűjében, amikor Mici tudatához eljutott a szó.
-Nem semmi a csávó - mondta Balu. -Állítom, hogy aki évekig ácsingózik egy és ugyanazon nő kegyei után, mint ez a szerencsétlen Philip Carey, annak nincs ki mind a négy kereke!
-Miért ne lenne! - incselkedett Hajnalka. -Figyelj! Nem tudod elképzelni, hogy egy lánynak olyan varázsa van, hogy magához tud láncolni egy férfit egy egész életre? Aki szenved bár, de mégis boldog a be nem teljesült, kínkeserves szerelemben?
-Igen ám, de ez nem csak egy be nem teljesedett szerelem, hanem egy megalázó, reménytelen szerelem, csak bajt és rosszat hoz a srácnak - érvelt Balu. -A nő kínozza, összetöri, földbe tiporja, átgázol rajta. Újra és újra elhiteti vele, hogy van remény, bekapatja szerencsétlen balfékkel a horgot, s amikor bekapta, akkor fölényesen közli, hogy félreértés volt az egész, ő nem úgy gondolta. Hányszor játssza ezt el? Hányszor, de hányszor! Az egész regény erről szól!
-Ti férfiak mindent félreértetek - vonogatta a vállát nevetve Hajnalka. -Azt hiszitek... Ha rátok mosolyog egy nő, azt hiszitek, hogy most már minden sík sima és egyenes, már megy is, szétdobja a lábát és kész. Pedig marhára nem ilyen egyszerű. Az igazi nőnek nem férfira van elsősorban szüksége, tudod, hogy értem, hanem romantikára. Vagyis hát, romantikus kapcsolatra ...udvarlásra...meg minden. A kapcsolatra magára - folytatta. - Arra a tudatra, hogy szeretik, hogy rajonganak érte.
Balu is nevetett. -Na lám, szépen vagyunk. Most legalább megtudtam, mire van szüksége egy igazi nőnek!
-Hát legalább megtudtad! -A lány hangja, olyan eleven volt, olyan vidáman és frissen csengett, hogy Csepregi János és Petri Mici, mintegy varázsütésre, egyszerre fordultak hátra.
-Mi az oka ennek a nagy jókedvnek, fiatalok?
-Az, hogy fiatalok vagyunk - mondta Székely Hajnalka, és nevetett, nevetett.

Később a Velencei tó mellett Hajnalka szóbahozta az előző estét.
-Te mikor mentél el aludni?
-Mikor is...nem emlékszem. Azt hiszem megvolt már vagy kettő. Még ment a film.
-Azta! Addig bírtad?
-Ja.
-És megérte?
-Hát, hogy is mondjam...-Vonogatta a vállát. Eszébe jutott az éjszaka. A film, Petri Mici. Így utólag rohadtul szégyellte.
Székely Hajnalka most lehalkította a hangját.
-És ő? -Óvatosan előre mutatott Micire.
-Dunsztom sincs...ő még nézte.
Csend lett egy-két percre, aztán Hajnalka folytatta.
-Figyúzz, én csak a film elejét láttam. Már marha álmos voltam, nem bírtam tovább. Volt ott egy jelenet az előszobában.... Mondd szerinted mindig így megy?
-Micsoda? -Tandem Balu elég értetlennek mutatkozott.
-Hát az egész. -Habozott egy fél pillanatig Hajnalka. - Hogy a lány megfogja a fiúnak a tudod mijét, a szerszámát és aztán...aztán....Szerinted kötelező így kezdeni az izé, a lefekvést?
Tandem Balu zavartan köhécselt. Mit mondjon erre? Petri Mici hűvös kezére gondolt, ahogy benyúl a nadrágjába, megragadja. -Nem tudom - nyögte végtelenül nagy zavarban. -Semmi nem kötelező.
-De általában így csinálják?
-Hát...lehet...
-Érdekes - mondta Székely Hajnalka. -Nem gondoltam volna!
Felettébb érdekes! Ezt mondta magában Tandem Balu is. Kérdezte a Micit, kérdezett engem, csak Csepregire nem kérdezett rá! Hogy a Csepi meddig nézte. Vajon mit jelent ez? Mi van mögötte? Az, hogy egyáltalán nem érdekli, vagy az, hogy nagyon is!

Fél egykor értek be Budapestre. Elsuhantak az Osztyapenko-szobor mellett. Nagy volt a forgalom, egymást érték az autók. Egy óra tízkor a Hivatalban voltak. Petri Micit üzenet várta az íróasztalán. "Nemesné keresett. Jelentkezz nála, ha megjöttél. Edit"

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2017-06-27 08:26:22

válasz inyezsevokidli (2017-06-26 18:34:36) üzenetére
Szia Ildikó! Ez jó hasonlat, nagyon köszönöm! Szeretettel: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2190
Időpont: 2017-06-26 18:34:36

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Bödön!

Végig olvasva, olyan az egész, mintha egy hínáros, békanyálas tó vizén, egy tavirózsát ringatna a szél.
Ez a kép jelent meg előttem.

Szeretettel:
Ildikó
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-12-29 08:32:06

válasz eferesz (2016-12-28 17:41:25) üzenetére
Kedves Szabolcs! Részemről az öröm és a köszönet! A tapasztalás a megvilágosodás felé visz, írod, s ez valószínűleg tényleg így van! Később majd kiderül, hogy itt ez hogy jut érvényre! Baráti öleléssel: én
Szerkesztő
eferesz
Regisztrált:
2013-09-06
Összes értékelés:
3552
Időpont: 2016-12-28 17:41:25

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Örömmel olvastam, hogy fantáziád szereplői sok mindennel szembesültek, mert a tapasztalás a megvilágosodás felé visz.
:)
Szeretettel: Szabolcs
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-12-20 07:50:26

válasz Ylen Morisot (2016-12-19 21:18:27) üzenetére
Szia Ylen! Annál nagyobb elismerést nem kaphat egy történet, hogy az olvasó beleéli magát! Nagyon szépen köszönöm, és azt is, h folyamatosan nyomon követed a sorsát ezeknek az embereknek! Üdvözlettel: én
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2016-12-19 21:18:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Amikor már együtt örülök vagy bosszankodok a szereplőiddel, amikor már találgatom a folytatást, akkor már igazán megfogtál, mint olvasót! Akkor már része lettem a történetnek. Valami ilyesmi történik velem.
Üdv:
Ylen
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-12-15 16:16:44

válasz hundido (2016-12-15 13:41:06) üzenetére
Szia! Nagyon jól esnek elismerő szavaid, ezer köszönet érte! Jó fejek ezek a "kommunista" fiatalok, még sok minden történik velük! Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-12-15 16:14:14

válasz Finta Kata (2016-12-15 13:26:56) üzenetére
Petri Mici azt mondta még indulás előtt Nemesnének, h majd ő bebizonyítja a bűnös, házasságtörő kapcsolatot Cs: János és Sz. Hajnalka között. Nemesné zöld utat biztosított neki, s már hegyezni kezdte a ceruzáját, mit ír majd a káderlapra. Micinek volt egy terve, de, mint láttuk dugába dőlt. Hja, ember tervez, Isten végez. Most bajban van, mert tudja, be kell majd számolnia. Ez a rész azonban már csak Karácsony után kerül fel! Szeretettel és köszönettel: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2553
Időpont: 2016-12-15 13:41:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Helló!
Érdeklődéssel olvastam a fejleményeket. Csoda egy csapat! Remekül írsz! Köszi az élményt! Üdv hundido
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2016-12-15 13:26:56


El se tudom képzelni, hogy mit fog mondani most Mici Nemesnének, hiszen valamival megbízták őt, de az nem tűnik ki pontosan a történetedből. Pedig engem is nagyon érdekel, hogy történt-e más is...
Majd meglátjuk dec. 18. után!
Üdv. Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2016-12-13 19:25:48

A 6. és a 7. epizódot most egyszerre tettem fel. Ebben a két részben van leírva, mi történt az üdülőben. :) Legközelebb dec. 28.-n csütörtökön jelentkezek újra a Kommunista ifjak folytatásával, amelyben az is kiderül majd, mit kevert már itt Pesten a Mici. :)

Legutóbb történt

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

dodesz bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel A ligetben címmel a várólistára

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Mini mesék XX. című alkotáshoz

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Az órásmester című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Ez a nyár című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022