HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 37

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51451

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2017-03-09

Mi kommunista ifjak...X/1.

Az Országos Koordinációs Hivatal 1988. évi KISZ vezetőképző tábora augusztus 8.-án, hétfőn nyitotta meg kapuját Balatonlellén a vállalati üdülőben. A központból 31 főt, a megyei igazgatóságoktól 34 főt jelöltek ki az alapszervezetek. A nemek aránya 52-48% volt a fiúk javára. A résztvevők 53%-a 30 év alatti fiatal volt, 47%-a 30 feletti. Nős, illetve férjezett a résztvevők 11%-a, 5 fiúnak volt menyasszonya, a lányok közül pedig, tizenketten nyilatkoztak úgy, hogy ők eljegyzett, gyűrűs menyasszonyok.
Táborvezető: Csoknyainé Szegedi Kamilla a hivatali KISZ szervezet KISZ titkár-helyettese, táborvezető helyettes Barna Roland, a 2. sz. alapszervezet titkára.
Felügyelő Bizottság: Csoknyainé, Barna Roland, Székely Hajnalka, Csepregi János.
A tábor sport, és rendezvényfelelőse Kelemen Géza, vagyis közismertebb nevén Tandem Balu párton-, és KISZ szervezeten kívüli elvtárs.

Délre 3 fő kivételével együtt volt a létszám. Hiányzott Pataki Tamara Pécsről, róla azt lehetett tudni, hogy a családban történt haláleset miatt csak kedden fog utazni, Szűcs Miklós Nyíregyházáról, ő lekéste a csatlakozást, egy későbbi vonattal érkezik. Máriási Pap Dezső Monorról kocsival indult el, a M/7 52-es kilométerszelvényénél azonban lerobbant a Trabantjával. A közeli benzinkúttól telefonon hívta az üdülőt, jól van, várja a Sárga Angyalt, majd jön, ha megjavították az autóját.

Kamilla úgy döntött, nem vár tovább, megnyitja a tábort. Összetrombitáltatta a jó-népet, volt, akit a vízből kellett kipaterolni, de fél egyre, háromnegyed egyre nagy-nehezen mindenkit leültettek az ebédlőben.
-Csendet kérek! -kiáltotta. Megpróbálta túlharsogni a lármát. -Üljetek le végre, és figyeljetek rám! Tudom, hogy mindenki éhes, de csak akkor lesz ebéd, ha végeztem a mondanivalómmal!
Végre, valahára elült a nyüzsgés, az arcok Kamillára szegeződtek. A fiatalasszony lenge, sárga nyári ruhában állt a terem túlsó végében lévő rögtönzött emelvényen, körmei kékek voltak, ajka kármin, egyik kezében mikrofon, a másikban jegyzetei. Előtte az egylábú pulpituson vizeskancsó, pohár, feje felett a Kommunista Dicsőség díszfala: ötágú vörös-csillag. Marx, Engels, Lenin, feliratok: "A KOMMUNIZMUSBAN A LEGFŐBB ÉRTÉK A DOLGOZÓ EMBER, és: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK. Szovjet zászló, magyar zászló, és a nemzetközi munkásmozgalom sarló-kalapácsos vörös lobogója.

-Elvtársak! Barátaim! Csendet kérek! A Hivatal pártvezetésének szívélyes üdvözletét hozom. Tarján elvtárs szeretve tisztelt párttitkárunk, és Nemesné elvtársnő párttitkárhelyettes eredményes jó munkát kíván a vezetőképző tábor résztvevőinek. Lelkemre kötötték, hogy feltétlenül mondjam el: figyelemmel kísérik a tábor életét, és, ha szükség van rá, minden segítséget megadnak. Elvtársak! Számunkra, kommunista fiatalok számára nagy jelentőséggel bíró tíz napnak nézünk elébe. A szocialista társadalom építésének jelenlegi szakaszában felerősödött annak jelentősége, hogy az élet minden területén megfelelően képzett, ideológiai szempontból felkészült, erkölcsileg feddhetetlen fiatal kommunistákat tudjunk csatasorba állítani. Ha igaz az a mondás, márpedig igaz, hogy a kommunista párt a dolgozó nép élcsapata, akkor az is igaz, hogy ennek a pártnak mi, kommunista ifjak vagyunk a közvetlen utánpótlása. A párt figyelemmel kíséri fejlődésünket, és számít ránk. Becsüljük meg tehát, ezt a kitüntető figyelmet és tanuljunk, viselkedjünk úgy a vezetőképző táborban, ahogy az a kommunista fiataloktól elvárható, és megkövetelhető.

Fészkelődés támadt az asztaloknál. -Mikor kajálunk végre, bameg? - hallatszott egy hang. -Inkább arról papolj, mi lesz az ebéd!
Csoknyiané megállt, megvárta, míg újra csend lesz.
-Türelem elvtársak. Most már rövid leszek. A napirendet és a programot ismeri mindenki, megkaptátok stencilen. Amit szeretnék még pótlólagosan hozzáfűzni az, az, hogy maximális fegyelmet kérek a végrehajtásban. Ha valaki késik a reggeliről, késik az ebédről vagy a vacsoráról az, bocsánatos bűn, legfeljebb éhen marad az illető, a kötelező programoknál azonban nem ismerek pardont, nincs késés, vagy távolmaradás. Senkinek nem fogok kétszer szólni. Másodszori figyelmeztetésre ne számítsatok, másodjára repül az illető!
-Még egy szót a viselkedésről. -Felemelte a kezét, ezzel is jelezve, hogy fontos dolog következik. -Kommunisták vagyunk, mutassunk jó példát, éljünk, viselkedjünk ehhez méltó módon! A táborban nem tűrök erkölcstelenséget, fiúk a lányok szobáiba, illetve lányok a fiúkhoz este tíz után nem mehetnek be. És nyomatékosan kérek mindenkit, az üdülőben, a parton, vagy a községben tartózkodjatok a durva, trágár beszédtől, a hangoskodástól, a botrányos, feltűnést keltő viselkedéstől, a monokinizéstől. Akit ilyesmin kapok, rövid úton kiteszem innen.
Újra morgás hallatszott a teremben. Nagy csörömpöléssel leesett egy kanál a kőre, óriási röhögés.
Kamilla úgy tett, mintha nem hallotta volna.
-Végül - mondta keményen szembenézve a hallgatósággal - a magam és a szervezőbizottság nevében én is jó munkát, és eredményes részvételt kívánok minden jelenlévő fiatal harcostársamnak! Most pedig énekeljük el az Internacionálét. Fel, fel, ti rabjai a Földnek, fel, fel, te éhes proletár...!

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9792
Időpont: 2020-05-06 16:43:37

válasz inyezsevokidli (2020-05-06 12:46:54) üzenetére
Szia Ildikó! Akit beválogattak, annak (elvileg) kötelessége volt minden előírást betartani. Ha nem tette, ha méltatlanná vált, repült ennek minden következményével: kizárás, stb. még az állását is elveszthette "átszervezés" folytán. DE 20-30 körüli fiatalokról van szó! Balaton part, nyár, pia, stb. Nehéz ügy, a felső vezetés is tudja! Minden esetre a látszatot fenn kell tartani! Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2068
Időpont: 2020-05-06 12:46:54

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kidobott a rohadék! :-(

Pedig olyan jó hozzászólást írtam. ;-)

Kedves Bödön!

Ez a fegyelmezetlenség, vajon új keletű?
Korábban is volt ilyen?
Lehet, nem a jó oldalon állok.
Hogy lesz a szigor betartva?

Nem máris szorosra kéne fogni a gyeplőt?

Ilyen kérdéseim merülnek fel.
Vajon nem önkéntes a jelenlét? stb.

Megyek, folytatom az olvasást, hogy mielőbb választ kapjak.

Szeretettel: Ildikó

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9792
Időpont: 2017-03-26 18:00:06

válasz Finta Kata (2017-03-26 17:53:01) üzenetére
Kedves Kata! Látom, magad elé húztad a "könyvet" Nagyon örülök neki! Mindannyian untuk, akik benne éltünk! S rettenetes volt az a tudat, h muszáj alakoskodni...Ez volt a legrosszabb! De jó, h most más világ van, h minden rendben van, egyenletesen nő a GDP, csökken a munkanélküliségi ráta, erősödik az ország, s egyre jobban élünk! :) A táborozó fiataloknak egész más dolgok jártak a fejükben! Ez a kettősség! Elképesztő volt. Otthon és munkahely. Pártduma és magánbeszélgetés, Szocialista erkölcs és...és a valóság!!!!!!! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2017-03-26 17:53:01

Igen, ezt láttuk mindenhol, én majd' negyven évig... és én nagyon untam már,
"Kommunista Dicsőség díszfala: ötágú vörös-csillag. Marx, Engels, Lenin, feliratok: "A KOMMUNIZMUSBAN A LEGFŐBB ÉRTÉK A DOLGOZÓ EMBER, és: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK. Szovjet zászló, magyar zászló, és a nemzetközi munkásmozgalom sarló-kalapácsos vörös lobogója."
"Jó" bevezetőt mondott Kamilla a társaságnak!
... és a t Internacionálét mennyiszer kellett hallani... elhiszem, hogy unta az egész társaság!
Nagyon jó rész ez is.
Majd igyekezem behozni a még hátra lévő oldalakat.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9792
Időpont: 2017-03-14 08:41:25

válasz Rozán Eszter (2017-03-13 11:33:46) üzenetére
Szia Eszti! Nagyon örülök, h követed a történetet és hálás szívvel köszönöm, ha egyszer egyszer be tudsz ugrani! Mindig nagy szeretettel látlak/várlak!! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2017-03-13 11:33:46

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia,

ha nem írok rendszeresen, azért figyelemmel követem az írásaidat.
Továbbra is nagyon tetszik.

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9792
Időpont: 2017-03-11 07:58:08

válasz hundido (2017-03-11 07:49:15) üzenetére
Szia! Jó, hát tudod hogy van ez! Egy vezetőképző táborban, ahol a fiatalok szigorúan a szocialista erkölcs talaján állnak, ennek megfelelően kell viselkedni! :) Legalább is meg kell próbálni jónak lenni! Köszönöm! -én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9792
Időpont: 2017-03-11 07:53:47

válasz oroszlán (2017-03-10 10:58:05) üzenetére
Kedves Ica! Köszönöm a gratulációt! Én is kíváncsi vagyok, hogy tartják be a szabályokat? :) Van egy érzésem: sehogy! De majd kiderül...Köszönettel: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2260
Időpont: 2017-03-11 07:49:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Helló!
Bla,bla,bla...- mindent ért mindenki, de mikor lesz ebéd?! Ez a fő gond.Erkölcstelenkedni, csúnyán beszélni nem szabad!Ja, és monikinizni sem! Tetszett ez a rész is. üdv hundido
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8818
Időpont: 2017-03-10 10:58:05

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Mintha csak ott lettem volna, megértettem minden szót...jelentem nem leszek rendbontó!
Szeretettel várom, hogy majd ki lóg ki a sorból?
Gratulálok remek írói vénádhoz: Ica

Legutóbb történt

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Költővé lettem-e? című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Volt egyszer egy ember című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Tavaszóhajtó című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Beoson az ősz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Tavaszóhajtó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Oltásos mese című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A lajtorja 82. című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Volt egyszer egy ember című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 18. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 75. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 74. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 73. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Beoson az ősz című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 71. című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szuszimuszit baleset éri című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Edelweiss narancssárga esőtáncán című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Tücsök-kórus című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Beoson az ősz címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Szuszimuszit baleset éri című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Szuszimuszit baleset éri címmel a várólistára

Bödön bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Edelweiss narancssárga esőtáncán című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Kik nem csupán sejtik címmel a várólistára

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)