HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 65

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2017-04-25

Mi kommunista ifjak...MK I/2.

A Pártközpontból jött a parancsolat, csakhogy nem estve ám, és nem violaszín pecsét alatt, hanem telefonon, és éppenséggel kora reggel, hogy azonnal kellenek a sarokszámok a mezőgazdaságban elvégzett nyári idénymunkákról! Farkas elvtárs dühöngött. Mi az, hogy azonnal? Kapják be! Hát fűrészpor van odafenn az elvtársak fejében? Nem tudják, hogy előbb ki kell gyűjteni az adatokat a Központi Statisztikai Hivatal jelentéseiből, aztán összesíteni, majd súlyozott, részmunkaidős átlagos állományi létszámot számolni? Ez nem megy csak úgy ripsz-ropsz! Testvérek közt is háromnapi munka, ők meg azonnalra kérik!
Anyjuk p.csáját, füstölgött magában, de azért kiadta az utasítást a feladat végrehajtására.

Mind a három osztály teljes elánnal dolgozott reggel óta. A kávé ott állt az akták mellett, de az újság, a kefír, a parízer és a kifli most száműzve volt. A Hivatalban a negyedéves zárásokon kívül általában nem sok munka adódott, ámde, ha adódott, ha a Pártközpont, vagy a Minisztertanács akart valamit, akkor mindenki a nyakát törte az igyekezettől.
Tandem Balu, két kolleganőjéhez hasonlóan bőszen verte az IBM asztali számológépet. Elvileg neki most a hivatali pingpong bajnokságot kellett volna szerveznie a Fenyőfa-ünnepre. Elvileg, mert gyakorlatice oda volt kötözve az íróasztalhoz. Mérgelődött is miatta, meg hát azért is, mert fájt már a sejhaja a sok üléstől. Kiment néha a WC-re, csinált 30 guggolást, és 25 helyből felugrást, - nem sokat segített.
Már majdnem dél volt, amikor Villányi Ica rontott be, és pihegve szólt: Balu, hivat a nagyfőnök! Azonnal gyere!
-Jövök, csak leütöm még ezt a számot.
-Ne üsd le! Az azonnal, az azonnal!
A fiú felállt, nyújtóztatta elgémberedett derekát.
-Mi a szent szart akar?
-Honnan tudjam? -csattant fel a gépírónő. - Azt hiszed, az orromra köti, hülyegyerek?!

-Adok neked Tandem elvtárs nyolcezer-ötszáz forintot!
Farkas elvtárs az íróasztala mögött trónolt, Tandem Balu előtte állt az asztal sarkánál. Ha akarta volna, meg tudta volna érinteni a bronz Lenin kopasz fejét.
-És másfél hónapot - folytatta a főosztályvezető. - Január végéig találj magadnak állást, mert mi itt nem tudunk tovább foglalkoztatni. Nincs szükségem olyan emberekre, akik csak lébecolnak munka helyett. Holnap már nem kell bejönnöd!

Leforrázva lépett ki a párnázott ajtón. Arra nem számított, hogy megdicsérik, vagy, hogy jutalmat kap. De erre se...! Na most aztán mi lesz? - futott át rajta a mészkóros, koporsófedeles hideg-lelés. Nagynénémtől költöznöm kell, tarthatatlan a helyzet, mióta a köpködős pasija ott lakik. Fuccs a tervnek, hogy albérletbe költözzek. Miből fogom fizetni, ha nincs állásom?
Senki nem volt a titkárságon éppen Villányi Icán kívül. Gajdosné ebédelni ment, Eszteriné Isten tudja hol. A lány gépelt, beledugta hosszú orrát a stencilbe, az ajtó-csukódásra megfordult és Tandem Balura bámult.
-Kirúgott - mondta a fiú, meg se várva a kérdést.
-Mi?
-Jól hallottad!
-Basszus, miért? - A lány a szája elé kapta a kezét. Nem látja többet Balut? Na, ne! Igaz, neki valójában a Csepregi jönne be, de ő meg a Csepreginek nem kell. Persze, hol van már a Csepi? Hetedhét határon túl! Ha ló nincs, a szamár is nagy kincs, s különben is a Baluval jó kefélni!
Icával jó kefélni! - ezt meg Tandem Balu mondta magában pont ugyanabban a pillanatban. Csak be kell rúgni hozzá. Vagy rádobni egy törülközőt a fejére. Mióta nem keféltem már? Idejét se tudom! De pontosan tudta, május elsején kefélt az Icával a vállalati buli után az üdülőben, se előtte, se azóta senkivel.
Egyszerre volt egy a gondolatjuk. Csak néztek, bámultak egymásra, és egymás szeméből kitalálták.
-A gond nem jár egyedül, nénémtől is költöznöm kell!
Ica felpezsdült. Most vagy soha, futott át a fején. Meg kell csípnem Balut!
-Hát figyúzz...ha akarod lakhatsz nálam. Ideiglenesen - tette hozzá, látva a srác rémült tekintetét. - Egyelőre nem kell beszállnod a rezsibe se, majd ha lesz állásod, megosztjuk a költségeket. Mert azért a pénz nekem is pénz.
Most azt kellett volna mondani: nem ettem meszet, mit képzelsz?
Balu azonban nem tudta kimondani a legegyszerűbb dolgot a világon, azt a kib...ott "nem" szócskát. Pedig, ha tudta volna! Ha megadatik neki a képesség, hogy a jövőbe lásson! Nem adatott meg. Mondta tehát, amit a vészhelyzet diktált.
-Hát izé....
-Akkor okés? -pezsgett Ica.
-Hát.
-Jól van. De az egészet csak úgy tudom a néninek beadagolni, hogy előtte összeházasodunk.
-Mi van? Te beteg vagy! Elgurult a gyógyszered?
Ica most már hazardírozott. Vállát felhúzta, tenyerét kifordította, így ült a forgószéken. Ványadt, beesett mellkasa, apró, lapos mellei így még annyira se érvényesültek, mint máskülönben. Vékony, barna pulcsi volt rajta, alatta kombiné, melltartó nélkül. Általában látszott a mellének a körvonala, s a bimbó apró dudora is sejlett. Ennek ellenére nagyon csúnya lány volt, girhes a végtelenségig, szemüveges, mint a bagoly, s az a nagy, gusztustalan, görbe orr az arca közepén!
-Frászt. Figyelj, csakis így működik. Te is tudod, hogy be kell jelenteni a Tanácsnál, nem lehet összevissza hamukálni, úgy, hogy, ha döntöttél, akkor szépen odacsattogunk, és annak rendje és módja szerint névházasságot kötünk. Persze egyikünket se fogja kötelezni semmire, egy rohadt papír az csak egy rohadt papír. Együtt lakunk, ennyi az egész, ha akarunk szexelünk és kész, ha meg nem, akkor meg nem!

Szexeljen veled a recésnyelvű szarvasmarha, kiáltotta Tandem Balunak minden árva sejtje, olyan csúnya vagy kislány, hogy csak uborkasalátával lehet rád nézni!
Erre gondolt, hangosan azonban csak annyit mondott: figyelj, jó, átgondolom.
Még lett volna lehetősége elmenekülni, de nem tette. Január közepén két ismeretlen, ott, helyben összeszedett tanú jelenlétében megvolt az esküvő, és szépen csendben, rendben odaköltözött Villányi Icához. Nem vitt magával semmit csak két sporttáskát, abban voltak a cuccai, és néhány könyv.
-A néni úgyis meghal nemsokára, már nagyon öreg - mondta Ica, amikor Balu becuccolt, és leültek a díványra. - Akkor aztán mienk lesz a lakás!
-Van egy kis konyakod?
-Mit szólsz, van!
-Akkor lökd ide, hadd igyam le magam!

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2017-05-28 07:46:02

válasz Ylen Morisot (2017-05-27 20:38:14) üzenetére
Szia Ylen! Hinyoztl is! Szval vannak fura rdekhzassgok, itt is errl van sz. TB.-t kirgtk ugyan, de a trtnetbl nem lesz emiatt szmzve, st! Vrlak a folytatshoz! Ksznettel: n
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2017-05-27 20:38:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Laci!
Szval jl lemaradtam, a trtnet meg folydoglt tovbb ... de ptolom!
Sosem rtettem, hogy ilyen hzassgba hogy lehet belemenni, de majd kiderl, mire lesz j a trtnetben.
A msik ijedelmem pedig az volt, hogy ha kirgtk TB-t, akkor hogy lesz tovbb a trtnet nlkle?
De olvasom tovbb...
dv:
Ylen
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2017-05-08 07:51:50

válasz oroszlán (2017-05-07 16:21:32) üzenetére
Kedves Ica! Mi van Veled? Jl vagy mr, Gygyulsz? Nagyon aggdtam rted! Gygyulj meg minl elbb, az a legfontosabb! s nagyon ksznm, h ilyen krlmnyek kzt sem felejtettl el! Szeretettel dvzllek, minl gyorsabb, teljes felplst kvnva: n
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2017-05-07 16:21:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Remek ez a rsz...taln a legjobb, mr csak azrt is, mert rgen olvastalak...mindegy nagyon tetszik. Van mit beptolnom, mert krhzban vagyok rehabon, csak htvgeken jvk haza.
Szeretettel gratullok: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2017-05-02 16:21:13

válasz Finta Kata (2017-05-02 11:00:59) üzenetére
Kedves Kata! Nagyon rlk a vlemnyednek, nagyon ksznm! Megprblom magam belekpzelni a szereplimbe, mintha az gondolatuk az n gondolatom lenne :) Balu egy elg rzs src, nla knnyen meg! :) :) Mg egyszer ksznm!!! Sok szeretettel dvzllek: n
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12482
Időpont: 2017-05-02 11:00:59

Kedves Laci! Mit mondhatok? Nagyon j ez a rsz is! De gy lerni a trtnetet, ahogyan tetted, senki ms nem tudn utnozni sem. Azt nem mondtam, hogy mosolyogtam a szavaidon, de azt igen, hogy r-hg-tem vgig, amg olvastam...
Persze, a trtnet is olyan, de Balu fejben szletett gondolatokat csak Te tudod megjelenteni.
Azrt nem vagyok gonosz, mert nem hiszem, hogy a munkja utn nem rdemelte meg, mgis megsajnltam, fleg, hogy radsul olyan hzassgot kell neki elfogadni.
Nagyon kvncsi vagyok a folytatsra: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2017-05-02 07:58:24

Szia! Sajnos a szksg nagy r! Van olyan helyzet, amibl csak gy lehet kimeneklni, ha az ember kt rossz kztt vlaszt. Az persze nem ltszik elre, hogy a kett kzl melyik a rosszabb! Ksznettel. n
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2594
Időpont: 2017-05-02 06:05:07

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Remek ez a rsz is! Szegny Balu elg nyomoronc...nem tudja felvllalni a vlemnyt. Na, de hny ilyen ember van!Ms jn ki a szjn, mint amit gondol. dv hundido

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023