HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 12

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52875

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2018-05-25

Mi kommunista ifjak...HK I/1.

HARMADIK KÖNYV - Győzelemről énekeljen

HK I/1.

Kamilla fejében kristálytisztán rajzolódott ki az a stratégia, amit Roth Emil a hűvös eszével kitervelt.
Először is meg kell szerezni a gazdaság kulcspozícióit, ez volt az első pont. Végrehajtása jól haladt. A baloldal szerencséjére (vagyis inkább a korábban megkötött paktumok következtében) a rendszerváltást követően számos korábbi állami vezető pozícióban maradt, hatalma megerősödött. A gazdasági élet ütőerén továbbra is a régi emberek tartották rajta a kezüket. Mellettük kezdett felnőni egy új, fiatal "rendszerváltós" nemzedék, akiket elsősorban Csepregi János és Kelemen Géza képviselt. Kettejük keze alatt hatalmas, szövevényes, egymásba fonódó vállalatbirodalom épült ki. A külföldről érkező pénzek, cégeiken keresztül átáramolva, megfialva különböző csatornákon át a társadalmi változások anyagi alapjait képezték.

A második stratégiai lépés az volt, hogy a baloldal rendelkezzen a meghatározó médiákkal. Rövid időn belül ez is sínre került. Két évvel a rendszerváltás után a baloldalnak már volt saját, külön-bejáratú televíziója, rádiócsatornája, és beépített emberei révén befolyást tudott gyakorolni a többi TV és Rádió-csatornára. Két saját lapja volt Emilnek, és számos más sajtóorgánum vezetői között ott ültek "jó" emberei. Persze az "ötökön" kívül senki nem tudta, hogy mindez Emilé, hogy Emil keze mozgatja a szálakat.
A férfi kifelé csak egy "ismeretlen" osztályvezetőcske volt, egy átlagos kis senki.

A harmadik pont nem kevésbé volt fontos, mint az első kettő: a kormánykoalíciót alkotó három jobboldali párt közül ki kellett lőni az egyiket, a "leggyengébb láncszemet", a Kisgazda Pártot.
Emil tudta, hogy ennek a legegyszerűbb, legjobb módja olyan embert hatalomra segíteni, aki "megosztó" személyisége révén, önként, dalolva megteszi majd azt a szívességet, hogy szétveri a saját pártját. A recept az osztálytársadalmak története folyamán mindig működött, és ha szétnézünk a mai világban, látni fogjuk, hogy még ma is működik. Lehetett volna keresni egy olyan embert, akit meg lehet zsarolni. Ez is egy út lett volna. Aki belebonyolódott valami fényes nagy gubancba. Mondani neki: "Figyelj, szépapukám, mindent tudunk. Most két választásod van, mész szépen a rács mögé és minden gurul, vagy eljátszol nekünk egy szerepet..."
Ez lett volna az egyik lehetőség. A másik lehetőség Torgyán volt. Ő magában hordozta a bombát, ő maga volt az élő bomba.

Roth Emil, Torgyán mellett döntött. Megbízta Kamillát, hogy kövessen el mindent Józsi bácsi hatalomra kerülésének elősegítése érdekében. A mérleg nyelve Radványi Miklós.
A fiatal nő örömmel vállalta. Testhez álló feladat, gondolta.
Elcsábítani valakit? Nekem való, mondta magában. Ez az én világom, amiben én vagyok a legjobb.

A "csongrádiak", Torgyán népe mellszélességgel álltak vezérük mellett, a pestiek fele-fele arányban. Radványi Miklós, a pestiek szószólója ellenezte a nagyhangú ügyvéd elnökké választását. -Nem azzal van baj, amit mond - érvelt általában, ha szóba került - hanem ahogy mondja.
-Sok mindenben egyet lehet érteni vele -fejtegette. -Például, hogy az idegen tőkével együtt, az idegen érdek is bejön az országba. Ezt azonban szépen, nyugodt hangon, higgadtan érvelve kéne elővezetni az Országházban. Van, aki egyetértene, s van, aki nem. De ő nem ezt teszi! Ő vörös képpel, nyálat fröcsögve beleordítja a képviselőtársak arcába:
"Önök, hölgyeim és uraim a nemzetközi nagytőke lefizetett ügynökei! Kérem, kérem! Koncként dobnák oda az országot a multiknak, a hitvány júdáspénzükért cserébe! Szarért, húgyért kiárusítanák a hazát! Tudják, mi történne, ha betehetnék ide a mocskos lábukat? Tudják, mi lenne itt?! Gátlástalanul kizsákmányolnának minket, bérrabszogává tennék a magyar embereket"

Kamilla nem bírt az öregúrral. Azért lett a szeretője, hogy megpuhítsa, de politikai kérdésekben Radványit nem lehetett megpuhítani. Feküdtek az ágyon szeretkezés után, meztelenül. A fiatal nő ráhajtotta a fejét az öregúr bozontos, ősz mellkasára, és búgó hangon kérdezte.
-Ugye megteszed nekem Miklóska? Csak az én kedvemért. Lécci, lécci.
Radványi letolta magáról.
-Hagyjál békén ezzel. Mit akarsz tulajdonképpen? Nem! Ezerszer megmondtam, hogy nem!

Szerdánként szeretkeztek Kamilla lakásán. A férfi felesége ezeken a napokon barátnőivel bridzsezett Budakalászon, ott is aludt, így szabad volt a pálya. Berta asszony olyannyira gyanútlan volt, hogy még ő mondogatta férje urának: "csinálj te is valamit ezeken a napokon fiam, ne szomorkodj nekem itthon egyedül. Menj el például Csertőiékhez politizálni, vagy, tudod mit? Látogasd meg Kamillát, vigyél neki egy csokor virágot, egy doboz bonbont, tedd neki a szépet, tudod, milyen magányos szegénykém. Biztos jól esne neki."
Ha tudta volna!
De hát nem tudta, sejtelme sem volt....
Közeledett az elnökválasztás napja.
Kamilla elhatározta, hogy, ha fene, fenét eszik is, dűlőre viszi a dolgot.

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-10-22 08:39:33

válasz Finta Kata (2018-10-21 18:31:09) üzenetére
Kedves Kata! Amit Emilék kieszeltek a hatalom megszerzésére illetve megtartására, az, az elfogadott siker-recept. Három dolog kell csak a megvalósításához: pénz, pénz és pénz. Mint már a korábbi történésekből kiderült, és a későbbiek is alátámasztják majd, pénz bőven volt, elsősorban Emil külföldi (politikai) kapcsolatainak köszönhetően. Ami Torgyánt illeti, én is nagyon bírtam TV szerepléseit. Az ő "kilövése" és a FKGP miszlikbe aprítása sokat lendített az ügyön. Ez is egy bevált recept, mióta világ a világ! Szeretettel köszönöm a kitartó érdeklődést! -én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2018-10-21 18:31:09

Kedves Laci!

Erre az időre már nagyon jól emlékezem. Érdeklődéssel hallgattam , néztem tv-n, hogy mi
van Odafenn.
De nekem nem nagyon tetszett, azonban mindig jókat nevettem amikor Torgyán mondta a magáét.
Az előadása jó volt, de a tartalma már nem nagyon tetszett.

Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-05-31 17:59:42

válasz hundido (2018-05-30 07:23:01) üzenetére
Szia! Így működik a világ. Ez az ország nem az az Ország! Nemsokára kiderül, mit eszelt ki kamilla! Köszönettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-05-31 17:57:48

válasz oroszlán (2018-05-26 09:27:32) üzenetére
Kedves Ica! Nem tudom van-e? Vagy, ha van, tud-e tenni? Valamelyik erdélyi fejedelem mondta. "mi is tudtuk mit kellene tennünk, ám cselekedtük, amit lehetett" A korrupció nagy probléma, de azt hiszem ettől soha nem szabadulunk! :) Köszönöm: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10490
Időpont: 2018-05-31 17:53:37

válasz F János (2018-05-25 15:49:44) üzenetére
Kedves János! Pontosan látod. Mi a leüthető gyalog vagyunk a sakktáblán. Ez talán mindig így lesz! Köszönettel: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2553
Időpont: 2018-05-30 07:23:01

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Helló!
Sajnos igaza van az előttem "szólóknak". A korrupció sajnos mindig is része volt a politikának, és egyre nagyobb méreteket ölt. A sógor-koma barátság is és a kéz kezet mos is. Közhelyek de így van. A történetben Berta asszony mit sem sejt férjéről. Hm...Vajon mi lesz? Sikerül Kamilla terve? üdv hundido
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2018-05-26 09:27:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Sajnos nem sokat változott a politikában a helyzet. Úgy gondolom én is, hogy a politika szorosan összefonódik a korrupcióval. Nem is értem, hogy a politikához közelálló emberek miliárdosok pár év alatt és megszavaznak egyeseknek havi ötmillió ft-ot. Képmutatóan hangoztatják, hogy meglehet élni havi negyvenötből. Közben feleslegesen szórják a pénzt, amit költhetnének fontosabb dolgokra is.
Nincs ember aki a hazáért tenne már valamit?

Szeretettel üdv: Ica
Alkotó
F János
Regisztrált:
2013-07-18
Összes értékelés:
606
Időpont: 2018-05-25 15:49:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!

Nagyon közeledünk a mai naphoz. Már nem lehet sok hátra. Ezekre a dolgokra, már egész jól vissza tudok emlékezni, mert annyira a közelmúltban történtek. Egyre inkább azt szűröm le, hogy a korrupció maga a politika. Belegondolok, mennyivel élnénk jobban, ha az országot végre elkezdenék kormányozni, és nem terelni, úgy, hogy a politikusoknak minnél több vándoroljon a zsebükbe? Arra is rájövök - nem túl boldogan -, hogy mi a ZEMBEREK ehhez kicsik vagyunk, hogy változtassunk. Mi lesz ebből?

Üdvözlettel: János

Legutóbb történt

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022