HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 11

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53056

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-09-25 21:40:55

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2018-06-01

Mi kommunista ifjak... HK I/2, 3.

HK I/2.

Közeledett az elnökválasztás napja.
Székely Hajnalka és Csoknyainé Szegedi Kamilla a Vörösmarty téren találkoztak a Gerbaudnál.
A két fiatal nő, az 1988-as KISZ vezetőképző tábor óta meghitt barátságot ápolt egymással, gyakran összejöttek egy kis csevegésre. Most, Emil kérésére Hajnalka indítványozta a randit. Hajnalka volt az összekötő, Emil és az "ötök" között. Emil aggódott.
-Mi az ábra? - kérdezte az elfogulatlanul nézelődő Kamillától.
Ültek a patinás kerthelyiségben, ahol a fonott karszékekben vörös-huzatos bársonypárnák várták a vendégeket. Kibámészkodtak a térre, a téren átvonuló gyér gyalogos-forgalomra. Délelőtt volt, kevesen jártak arra.
Előttük, a csipke-terítővel borított kicsi, kerek üvegasztalon kávé, és mignon. A városban már csak a "Zserbónál" lehetett igazi, békebeli mignont kapni.
Kamilla nevetett. Nevetve mondta:
-Még semmi, ne izguljatok. De ma éjszaka elkapom a tökét.
Hajnalka nem tudott haragudni rá, azért, hogy ilyeneket mond, hogy így beszél. Tudta, hogy a barátnője miért fekszik le Radványival. Csodálta őt, de egyúttal borzongott is a történeteitől. Kamilla nem fékezte a nyelvét, amikor szív-ügyeit ecsetelte.
-Borzasztó érzékien tudja simogatni a mellbimbómat - nevetett rá Hajnalkára.
A lány ezredszerre sem értette, hogy tud lefeküdni az öregemberrel Kamilla, - erre válaszolt ily frivol módon a nő.
-Hogy érted azt, hogy "érzékien"?
Kamilla nevetése csilingelt.
-Úgy, ahogy mondom. Szabályosan felizgulok, ahogy hozzám ér az ujjával.
-Fúj.
A nő nevetve kapta oda a fejét. -Miért? Nem számít, hány éves - mondta kéjesen nyújtózva. -Csak az számít, hogy értő kézzel nyúl hozzám. Nedvesedek tőle.
Néha jobb nem kimondani, ami az embernek hirtelen az eszébe jut, Hajnalka is legszívesebben a nyelvét harapta volna le, de már kimondta, nem lehetett visszaszívni:
-Nekem még soha senki nem simogatta meg a mellbimbómat...
-Na ne!
Kamilla meg volt hökkenve, legalább is eljátszotta, hogy megdöbbent barátnője közlésétől. Nagy szemeket meresztett Hajnalkára, pirosra rúzsozott szája szétnyílt, láttatni engedte kicsit előre álló felső fogsorát.
-Tényleg nem?
-Ja, ha mondom....
A nő kortyolt a kávéjából, bekapta az egyik mignont. Tele szájjal kezdett beszélni. Szeme huncut fényt nyert, ahogy mondta.
-Akkor, babám, ezen sürgősen változtatni kell. Nézd, én azt mondom neked, hogy amíg meg nem találod a királyfit, aki nyilván fehér lovon jön el érted, szívesen megsimogatom egyszer én a bimbódat csak, hogy tudd, hogy miről van szó...!
Hajnalka belement a játékba. Ismerte Kamillát, mint a rossz pénzt. Egyetlen szavát sem lehetett komolyan venni.
-Itt és most? -incselkedett.
-Akár. Gombold csak ki a blúzod! Remélem nincs rajtad melltartó.
Odanyúlt, megpróbálta kigombolni a felső gombot Hajnalka blúzán.
A lány nevetett és rácsapott a kezére.
-Na jó, most már tényleg menj a fenébe Kamilla!

Babakocsit toló fiatal anyuka vágott át a téren, majd egy ősz-hajú néni jött görnyedten, teli nejlonszatyrot cipelve, és az ellenkező irányból két egyetemista. Galambok röpködtek körbe-körbe, izgatottan leszálltak nem messze tőlük, aztán felkerekedtek, s elrepültek. Székely Hajnalkát Velencére, a Szent Márk térre emlékeztették a galambok. Még nem járt ott soha, de látott felvételeket. Látott egy képet, fehér ruhás lány áll a tér közepén, a vállán galamb. Arra gondolt, hogy egyszer biztos ő is el fog jutni Velencébe, a Szent Márk térről nézi majd a Ponte de Rialtót és a lagunát, s talán az ő vállára is odatelepszik majd egy galamb.

HK I/3.

Abban az időben, amikor összejött a férfival, bekameráztatta a lakást. A hálószobában a széles dupla-ágy fölött volt az egyik objektív. Akkor kapcsolt be, amikor a nagyvillanyt leoltották és már csak a kicsi égett az éjjeliszekrényen. Szakembert Balu szerzett, egy fiatal srác személyében. Amikor kész lett, Kamilla kacér mosollyal az arcán azt javasolta, próbálják ki. Ledobta magáról a pongyoláját - nem volt semmi alatta. Kipróbálták a rendszert, működött, minden részlet jól kivehető volt. A szerelő megmutatta a nőnek, hogy kell ki-be kapcsolni, előre-hátra tekerni, szalagot cserélni. Ettől kezdve felvette szeretkezéseiket. A képanyag mellett a hangfelvételek is értékesek voltak, minden kompromittáló szó, ami pártügyekről a lakásban bizalmasan elhangzott, rögzítve lett.

A szerda este úgy indult, mint a többi.
Radványi, hat és hét között érkezett. Fehér rózsákból álló csokrot hozott, és a szokásos csokoládét. Vacsoráztak, beszélgettek. A beszélgetés rövid időn belül átcsapott politizálásba. Legalább annyira ki voltak éhezve rá, mint a szexre. Kamilla úgy szőtte-fonta a beszélgetés fonalát, hogy a végén mindig a küszöbön álló elnökválasztáshoz lyukadjanak ki.
Ezúttal is így volt. Radványi elővigyázatlanul megemlítette a plázákat.
-Nekünk ide nem kellenek nagy bevásárló központok - borongott. -Elég baj, hogy a METRO már itt van. Ha engedjük, hogy betelepüljenek, mint rák az élő szövetet úgy lepik el a városokat, és a magyar kiskereskedelem a padlóra kerül.
Kamilla lecsapott, mint kánya döghúsra.
-Szerintem is. De, mondd csak! Van ma szerinted Magyarországon olyan politikai erő rajtunk kívül, amelyiknek elég befolyása van ahhoz, hogy megakadályozza? Aki ajtón kívül tartja a multikat?
Radványi egyetértően bólogatott. -Senki. Igazad van drágám, a plázák ellen jelenleg csak mi harcolunk. -Hozzátette: azt hiszem, a mienk is csak egy meddő szélmalomharc.
-Na látod! -Kamilla, mint a buldog. -Ne mondd nekem azt, hogy nem kell egy erős ember, aki a szemükbe vágja!
-Torgyánra célzol?
-Persze, kire, másra!
Radványi felvette a poharát, ivott egy kis bort. Halkan szólt a Rádió, Mozartot játszottak az éterben. Megpróbált higgadt maradni.
-Ő így is megteszi, mint frakcióvezető.
A nőt nyiit vitában nem lehetett megverni.
-Igen, de sokkal nyomatékosabb lenne a szava, ha pártelnökként mondaná.
Jó. Az öregúr felállt. Azt hitte, meg tudja előzni a veszekedést. Nem akart belemenni a csinbe, főleg, így szeretkezés előtt. Egy hete készült már rá, alig várta, hogy újra együtt legyenek.
-Gyere, menjünk át drágám a hálószobába. Hagyjuk most Torgyánt.
Kamillát azonban nem tudta lerázni. A nő már elhatározta magát.
-Nem!
-Nem? -Csodálkozva fordult vissza Radványi Miklós. Rámeredt.
-Nem - mondta újra a nő. -Ezt most egyszer és mindenkorra tisztáznunk kell. Te eddig azt gondoltad, hogy holmi női szeszélyből erőszakoskodom. Vedd tudomásul, komoly érdekem fűződik ahhoz, hogy rábeszéljelek. Hadd fogalmazzak úgy: a barátaim megbíztak vele. Ne érts félre, szeretlek, és éppen úgy vágyom ezekre a szerda estékre, mint te. Azért hagytam, hogy nős ember létedre elcsábíts, mert bejössz nekem. Annyira férfias vagy, annyira, hogy is mondjam...
De most esküszöm - haragosan emelte fel a fejét, szeme villogott - esküszöm az egy élő Istenre, hogy nem fekszem le veled addig, amíg meg nem ígéred....
A férfi csak nézte. Úgy érezte, rögtön szélütést kap. Szép volt Kamilla szent lázadásában, haragtól kipirult arccal. Ruhája lecsúszott az egyik válláról, láttatni engedte válla alabástrom fehérségét.
Elgyengült egy pillanatra. Hát érdemes hadakoznom? - kérdezte magától. Hát nincs-e benne minden, az egész világ ezekben a szemekben? Aztán összeszedte magát. Visszalépett az asztalhoz, megállt Kamilla előtt.
-Ne haragudj drága. Tudom, hogy vaskalaposnak tartasz. Én egy régimódi ember vagyok, Nálam a becsület, az, becsület, a tisztesség, tisztesség. Nem teszem meg, mert nem cselekszem lelkiismeretem szava ellen. Most pedig -elcsuklott a hangja, de kemény elhatározással folytatta - most pedig dobj ki, ha akarsz és én összetört szívvel, de felemelt fejjel távozom!

Kamilla elnevette magát.
-Ne menj - kérlelte. -Ülj ide mellém, mutatok valamit.
A szekrénysorhoz lépett, bekapcsolta a video-lejátszót.
A férfi, aki öt perccel ezelőtt még férfi volt, öt perccel később magába roskadt emberi roncsként kucorgott a fotelben. Fejét lehorgasztotta, sírt.
-Mit kell tennem? - kérdezte fel se nézve.
Kamilla papírlapot tett elé.
-Írd alá ezt a nyilatkozatot.
A nyilatkozat szövege a következő volt:
"Alulírott kijelentem, hogy minden erőmmel Torgyán József megválasztását támogatom, párttársaim előtt kiállok mellette, szavazatommal őt segítem az elnöki székbe."
Felvette a tollat és aláírta.
Úgy ment el, hogy vissza se nézett.
Másnap főbe lőtte magát.
Holttestét felesége, Berta asszony a piacról hazatérve a dolgozószobában találta meg, az íróasztal előtt feküdt, feje vértócsában.
Kamilla az eset után eltűnt. Soha senki nem beszélt vele többet.

A történet és a szereplők a fantázia szüleményei

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10586
Időpont: 2018-06-04 08:01:21

válasz hundido (2018-06-04 05:43:18) üzenetére
Szia! Másokon átgázolni. Semmibe venni mások érdekeit. Gátlástalanul nyomulni. Ilyen világot élünk. Kamilla sem mérlegelt...Köszönöm: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10586
Időpont: 2018-06-04 07:58:32

válasz oroszlán (2018-06-03 15:17:32) üzenetére
Kedves Ica, köszönöm! Való igaz, hogy az élet sokszor kacifántosabb történeteket talál ki, mint a legvadabb fantázia! Szeretettel köszönöm: én
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2587
Időpont: 2018-06-04 05:43:18

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Helló!
Hm...- nem gondoltam, hogy ez lesz a sorsa Radványinak. Kamilla borzasztó játszmát űzött. Meglepő és érdekes volt ez a két rész. üdv hundido
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2018-06-03 15:17:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Nem bánom, hogy két részt tettél fel, mivel izgalmas, olvasmányos.
A fordulat meglepő.
A történelem sokszor ismétli önmagát.

Szeretettel olvastam: Ica
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10586
Időpont: 2018-06-02 07:53:03

Kedves János! Kitalált történet, kitalált szereplőkkel. Ahogy mondani szokták: ha valaki felfedez hasonlóságot, az csak a véletlen műve lehet! :) Kamilla tényleg olyan karakter mint Mata Hari lehetett...Köszönettel: én
Alkotó
F János
Regisztrált:
2013-07-18
Összes értékelés:
606
Időpont: 2018-06-01 16:45:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!

Gondolom, ez is csak kitalált történet volt, csak bele illik a tudomásunkra jutott események fonalába. Úgy írod le mintha ott lettél volna, vagy láttad volna a felvételt.

A nőket a történelem folyamán elég sokszor felhasználták a politika alakítására. Elég ha megemlítem Mata Hari-t. Hasonló tevékenységet folytatott, kicsit gyengébb technikai támogatással.

Várom a következő két részt, üdvözlettel: János
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10586
Időpont: 2018-06-01 11:32:43

Kedves Írótársaim, kedves Olvasók!
Azt ígértem múltkor, hogy így a vége fele közeledve hétfőn, szerdán és pénteken teszem fel a folytatásokat, h nyár közepére befejezzem. Sajnos nem mindig tudom tartani, munkáim miatt. Ezért most egyszerre két epizódot töltöttem fel. Azt hiszem a jövőben is így kell tennem, amikor géphez tudok jutni több részt is felteszek egyszerre.
Köszönet mindenkinek, aki olvassa és ír!
Én se leszek hűtlen a kedvenceimhez!
Szeretettel üdvözlök mindenkit: én

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Tűz-vész című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Tűz-vész című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

eferesz alkotást töltött fel Gyertyatartó (Alter) címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Demófelvétel című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

sailor bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Szalki Bernáth Attila bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Kankalin bejegyzést írt a(z) Nyelvi szösszenet című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Ismerd meg magad! című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) amit csak érint a remény című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Fényhozó című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Fényhozó című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Az erkölcs labirintusában - Mocsok című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Ismerd meg magad! című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Demófelvétel című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Tűz-vész című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Ismerd meg magad! című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) szövegértés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) szövegértés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Eszem című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Durcáskodó című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Az utolsó szó című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) valamiről című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) holnap című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) Fényhozó című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) Fényhozó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Visszhang című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Pillangó című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Eszem címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) amit csak érint a remény című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022