HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 19

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / fantasy
Szerző: Winter HeartFeltöltés dátuma: 2007-02-12

Liz Reed és a Kékköpenyes 11

Eszti megkapta szobáját és azonnal munkába állt - Taipa mindenben segített neki, de azért voltak keresztkérdései, amikre a lány csak kedvesen mosolygott, mintha ettől a cseléd tisztában lenne a dolgokkal. Kékköpenyes pedig pihent, majd kipihente a pihenést, végül rászánta magát a pihenésre is...
- Nagyon helyes Leinad herceg... - mondta vörösen Eszti a cselédnek asztaltörölgetés közben.
- Meghiszem azt... Brigitte boldog lehet mellette: nem csak helyes, nagyon kedves is! - mondta a cseléd büszkélkedve, mintha az ő fia lenne. Eszti a manó fogadtatására gondolt és elmosolyodott.
- Brigitte hercegnő milyen? - kérdezte a lány. Már majdnem elaludt az asztal felett.
- Kedvesem... Ő... Mostanában egy kissé érdekesen viselkedik. Sosem látni és ha itt van, akkor is csak veszekszik és hisztizik mindenért... Az a gyanúm, hogy gyermeket vár - suttogta a lány fülébe. - Trilobite király és Kristen pedig élik életüket nyugalomban. Béke van... De nem mindig volt így... - és Taipa belekezdett egy nagyon hosszú mesébe Magellanról, a birodalmak egyesítéséről, az esküvőről, és úgy általában a mindennapi életről Sohaországban. Eszti hol megdöbbent, hol nevetett, hol pedig majd' elaludt a történet unalmasságán.
Mikor már néma csend volt a kastélyban, mindketten elmentek aludni. Magellanon járt az esze - mi van ha nem halt meg? Bármikor visszajöhet...
Kékköpenyes már húzta a manóbőrt, mikor bement a szobájába. Fáradtan elterült az ágyon és elnyelte az álom.


Serrin fülig érő szájjal vonult be Leinad szobájába. A herceg épp az ablakon tekingetett kifelé és Brigitte-t nézte. A lány az udvarban ült és a virágokban gyönyörködött. Leinad sóhajtott egyet, majd megfordult és furcsálló tekintettel nézett a futárra. Serrin lehuppant az asztallal szemben álló székre.
- Mit vettél be? - kérdezte a herceg a futártól és közelebb lépett hozzá. Lehajolt és szemügyre vette az arcát. - Ez ragályos?
- El sem fogod hinni! - mondta még mindig mosolygó szájjal a fiú. Leinad megkönnyebbült, hogy legalább beszélni tud. Átment az asztal túloldalára és leült.
- Na mesélj...
- Szóval... - kezdte fennhangon a futár. - Emlékszel még, a Holdboszorka ígért nekem valamit, ha sikerül bejuttatnom téged a kastélyba... - Elgondolkodott és szeme előtt volt az első találkozás a nővel. - És tegnap... - Két tenyerét felrakta az asztalra és közelebb húzta magát. - Eljött hozzám egy olyan nő... De egy olyan... - Felállt és ide-oda járkált a szobában, miközben nagyokat sóhajtott.
- El fogok szédülni... - mondta csendesen Leinad. Magában jót kuncogott a fiú örömén.
Serrin hirtelen megállt, odasietett a székhez és leült. Arca most komoly volt.
- Mi baj? - kérdezte.
A herceg kinézett az ablakon és fejével intett. - Brigitte.
Serrin elgondolkodott, majd kibökte: - Elküldjem hozzád a nőt?
Leinad nevetni kezdett, majd a futár is vele tartott. - Bolond - nyögte ki.
- Már nem a régi, igaz? - kérdezte Serrin, mikor kissé lecsillapodtak. A Napot eltakarta egy hatalmas felhő, mindketten kinéztek az ablakon. Leinad a fejét rázta.
- A szerelem már csak ilyen, pillanatnyi fellángolás és...
- Nem a szerelemmel van baj, hanem vele! - szakította félbe a futárt.

- Utazásra vágyom! - mondta Brigitte Esztinek a kastély kertjében ülve. Madarak csicseregtek, lágy szellő simogatta őket. Jó barátnők lettek, mióta megismerkedtek egymással.
- Keljetek útra Leinaddal... - próbálkozott Eszti. Tudta, hogy a lány nagyon hisztis, nem szabad neki bármit mondani. Mindenen felkapja a vizet, de azért kedves - gondolta a lány, mikor kezdett kapcsolatuk baráti lenni.
- Vele nem lehet semmit sem csinálni, nincs benne élet, unalmas... Én nyüzsgésre vágyom... Te elindultál otthonról, bejártál sok birodalmat. Irigyellek.
- Minden csak akaraterő kérdése. - Várt egy kicsit. Egy pillangó szállt el az arca előtt, követte szemével, majd folytatta. - Sokszor álmodtam erről...
- Sohaországról? - kérdezte meglepődve a lány. - Én egy másmilyen világról álmodom mindig... De olyan nincs szerintem sehol...
- Nekem is vannak furcsa álmaim, egy... - Eszti annyit hazudott arról, hogy honnan jött, hogy már szinte ő is elhitte, hogy az Álommanó Birodalom egyik polgára volt. De persze nem feledkezett meg a valóságról. - ... modernebb korról - fejezte be, mire a hercegnő felkapta a fejét. Utálta és szerette Brigittet; utálta, mert olyan férje van, aki egy főnyeremény, ő pedig jóformán tiszteletet sem mutat felé, szerette, mert egy álmodozó lány és valamilyen formában magát látta benne Eszti.
- Modern? - A hercegnő szemében ámulat volt.
Eszti mesélni kezdett egy olyan világról, amiben ő élt. Amiről ebben a birodalomban soha nem álmodott, mert soha nem akart vissza menni oda. Brigitte egyre nagyobb megdöbbenéssel hallgatta, mint egy kisgyerek az esti mesét.
A történet elmondása közben Esztinek egy remek, de visszataszító gondolata támadt. Mikor befejezte, a hercegnő még mindig a mese hatása alatt állva így szólt. - Ma este biztosan erről fogok álmodni... - Eszti pedig felkereste Kékköpenyest.
Csak egy kicsit szégyellte magát.

Némi húzódzkodás és megtagadás után a manó elvállalta, amit Eszti kért tőle.
Másnap híre ment, hogy Brigitte hercegnő eltűnt. A piactéren az elrabolták szót használták, a kastélyban egyre többször lehetett hallani Magellan nevét is. Leinad olyan ideges volt, mint még soha, Eszti rágta a körmét, ahogy próbálta lenyugtatni, de azért aranyosnak találta így a herceget. Trilobite és Kristen a gutaütés határán álltak, mindenkivel ordibáltak, teljes volt a káosz.
- Nekem azt mondta, hogy életre vágyik, utazásra - mondta csendesen, csak-úgy-mellékesen hangon Eszti. Leinad lerogyott székébe.
- Mást nem mondott? - kérdezte szomorúan.
Eszti veszekedett magával. Mondjam azt, hogy drágám, unta a képedet, vagy mi? - gondolta magában. Végül dűlőre jutott. - Azt hiszem, nem is szeretett... - Várta a reakciót. Leinad csak ült, lemondóan, mint aki épp öngyilkosságra készül.
- Azért jöttem ide, hogy meghódítsam, hogy belém szeressen, és most... Most pedig! Igen, megromlott a kapcsolatunk, de ennyire? - A herceg teljesen kikelt magából. Nem baj, adja csak ki magából - gondolta Liz. - Meg lehetett volna beszélni! Ez teljesen megbolondult...
Eszti felállt és odament hozzá. Megszorította a vállát, a herceg ránézett. Apró könnyek voltak a szemében, a lány letörölte őket. Végtelenségnek tűnő ideig egymás szemébe néztek, majd a fiú megcsókolta a lányt. Úgy érezték, szárnyalnak.


A birodalomban biztonsági intézkedéseket hoztak. Az ösvények végére trollokat állítottak, Sohaország összes létező házát és építményét átvizsgálták. Biztosak akartak lenni abban, hogy semmilyen kívülálló nem tartózkodik az ország területén. Mikor kénytelenek voltak elfogadni, hogy Brigitte szabad akaratából elhagyta birodalmát, lecsillapodott minden.
Eszti és Kékköpenyes pedig életük végéig hordozni fogják a titkot.
- Remélem, nem nagyon ijedt meg az ottani állapotoktól - mondta nevetve, de egy cseppet aggódva a lány a manónak. Kékköpenyes rázta a fejét. Kezdte teljesen bolondnak hinni a lányt. Szerelmes - könyvelte el magában.
- Ugye már nem rettegsz attól, hogy lebuksz? - kérdezte hangját komolyra fordítva.
- Ha hiszed, ha nem, bármikor kiderülhet - felelte csökönyösen, újra elővéve diplomatikus stílusát. - Idejöttél, mindenki számára nyilvánvaló, hogy Leinaddal szeretitek egymást, és pufff... - a manó kezével egy kört formált - eltűnt a hercegnő. Ha valaki kinyitja az Álmok Ösvényét, elgondolkodtathatja, és ki itt az egyetlen álommanó? Hát nem te... - Szája szélét rágni kezdte.
De soha nem derült ki.


Leinad és Liz összeházasodtak. Trilobite és Kristen elvonultak egy csendesebb részére a birodalomnak és ott élték nyugodt életüket - szívük mélyén hazavárták lányukat. Nem tudhatták, hogy mennyire jól érzi magát, hiszen végre élt, izgalmas dolgokat csinált, mindig új emberekkel találkozott.
Kékköpenyes, Leinad kérésére elvállalta az álommanó munkabeosztást, mert a kedélyek egy darabig nem nyugodtak a birodalomban. De a szerencsétlen manó nagyobb sikerrel járt, mint gondolta volna. Boldog volt - boldog, mert itt lehetett, boldog, mert megismerte Liz Reed-et.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Alkotó
Regisztrált:
2007-10-22
Összes értékelés:
94
Időpont: 2009-07-26 14:16:47

(ja, s mr korbban akartam rni, de most jutottam el idig:
Leinad herceg neve mellett Maerd fman neve is nagyon tall!:D
Pussz: Nik)
Alkotó
Regisztrált:
2007-10-22
Összes értékelés:
94
Időpont: 2009-07-23 19:06:04

Szia Kini!
Elolvastam az egsz mesdet...nagyon aranyos, fantziads...minden pillanatban el tudom hinni, hogy valaki ezt mesli a bennem l kisgyereknek az este simogat nyugalmban.:)
Ha van kedved, rj tovbbra is mest! Merben eltr az ltalam eddig olvasottaktl, de nagyon tetszik! Taln a mese az rs azon rsze, ahol a lelked felhtlenl boldog lehet!:)
Pussz: Nik
Alkotó
Regisztrált:
2006-12-13
Összes értékelés:
243
Időpont: 2007-03-04 14:38:49

Hali:)
n is vgigolvastam m a mesdet s nagyon tetszett. Ha egyszer gyerekeid lesznek s ilyen estimesket mondassz majd nekik...ht nagyon fognak szeretni:) Ne hagyd abba a meseszvst, j rzked van hozz!
Minden jt: fonya
Alkotó
Zöld Zsázsa
Regisztrált:
2006-05-31
Összes értékelés:
489
Időpont: 2007-03-03 11:29:45

H, nem vettem szre ezt a megfordts nvkitallst, de nagyon j! Az benne a plne, hogy Leinad mint nv is nagyon jl hangzik...
A mesnek pedig vge, de mindig jra el lehet olvasni! :) s szerintem csak ennek a rszletnek van vge, lesz itt mg mit olvasgatnunk!
dvzletem, Dani! :)
Zszs
Alkotó
John von Sacchi
Regisztrált:
2006-03-09
Összes értékelés:
141
Időpont: 2007-02-23 10:46:38

Hi!

Nem lehet gy vge!!!!!!!!!:)))))))))))))))))

Nagyon tetszett, de folytasd krlek!!!!

John
Alkotó
Zöld Zsázsa
Regisztrált:
2006-05-31
Összes értékelés:
489
Időpont: 2007-02-15 15:22:10

Most akkor Leinad = Dani?? ;)
Tnyleg nagyon szp lett, s a vgre felgyorsult minden.
dv
Zszs
Alkotó
Liz Reed
Regisztrált:
2007-01-07
Összes értékelés:
390
Időpont: 2007-02-12 21:23:02

Ht gy vgzdik? :) Imdom, Dani! Ki kellene adni!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023