HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 17

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / jegyzet
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2019-11-13

Rózsalakodalom

/egy anyuka levele a lányához a házasság tízedik évében/

Az első házassági évfordulón /papír lakodalom/, aztán a harmadik évfordulón /bőrlakodalom/, majd az ötödiken /falakodalom/ és a hetediken /rézlakodalom/ is írtam már egy-egy levelet neked a házasságban adódó nehézségekkel kapcsolatban. Az azokban foglaltakat most nem ismétlem meg, de még mindig érvényesek, így most akár újra el lehet őket olvasni.

Miért rózsalakodalom a tizedik házassági évforduló?
Mert a rózsa a szerelem virága, és ez az évforduló azt hangsúlyozza, hogy a házasság a tizedik évében tejes pompájában virágzik. Régen ez volt az első komoly házassági évforduló, az előzőeknek még nevük sem volt.
Napjainkban pedig egy kiemelt esemény, mert nehéz és rögös úton jutnak el - többnyire - a házaspárok eddig a napig, ez alatt az idő alatt volt már öröm, szomorúság, harag, megbocsátás, kétségbeesés, boldogság, sírás és nevetés.
Hosszú, közös múlt van a házaspár mögött, cseperednek a gyerekek, fontos ilyenkor hálásan gondolni arra az igenre, ami tíz éve elhangzott, és elvezetett idáig.
A családi kassza megtöltése, a lakással kapcsolatos gondok, a gyerekek menedzselése nagyon fárasztó feladat, ami rengeteg energiát felemészt.
Az ezekről szőtt kezdeti ábrándok megvalósultak, és súlyos felelősséggé váltak. Már nem jelent bizsergető izgalmat, hogy ott van a másik, megszokottá vált a jelenléte, sőt időnként unalmassá. Az elmúlt tíz év során megtapasztaltatok már pokolian rossz, és mennyeien jó időszakokat is. Átsegítettétek már egymást gyászon, gyerekvállalási nehézségen, várandósságokon, szüléseken, költözéseken és munkakeresésen, munkakör változáson.

Az egyik legnehezebb időszak, amikor kissé felcseperednek a gyerekek, és közösségbe kerülnek, az anyuka pedig újra munkába áll.
Itt szokott az egyik legnagyobb válság kialakulni a házasságban: az otthoni feladatok és a munkahelyi elvárások kapcsán. Ráadásul manapság a késői házassággal és késői gyerekvállalással ez sokszor egybe esik az életközepi válsággal. /Mire jutottam eddig? Beteljesednek-e a fiatalkori álmaim? Akarom-e ezt még ugyanígy további évtizedekig csinálni? Mire számíthatok még?/ És a többi életközepi kétség, még nehezebbé teszi a házasságban felmerülő problémák megoldását. Pláne, ha mindig ugyanazokat a köröket kell futni egy-egy probléma kapcsán.

Sajnos mi nők azt gondoljuk, ha beszélünk egy problémáról a férjünkkel, akkor "észreveszik magukat" és majd másképpen fognak viselkedni. Amikor nem így történik, akkor még többet akarunk beszélgetni róla, még hosszasabban, sőt még hangosabban, mert azt hisszük, hogy elsőre nem értette meg.
A férfiak pedig ettől a legritkábban változtatnak a viselkedésükön, ők simán nyaggatásnak veszik, vagy rejtélyes, manipulatív beszélgetésnek, mert ők nem is látják a problémát abban, amiről szó van. Ezért nem változtatnak a viselkedésükön, a beszélgetés hatására - nem gonoszságból.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egymást szerető emberek nem tesznek szándékosan olyasmit, amivel a másikat megsértik. A viselkedésük egyszerűen egy szükségletük kielégítésére szolgál. Nem rossz akar lenni hozzád, amikor a viselkedése zavar téged, egyszerűen csak ki akarja elégíteni valamilyen szükségletét / telefonálás, sportmérkőzés nézése, váratlanul adódó lehetőség kihasználása, stb./ ami keresztezi a te szükségleted kielégítését, vagy valami más miatt nem elfogadható a számodra.
Hatékony kommunikáció nélkül - amikor konkrétan megmondod, hogy mit szeretnél tőle és miért - bármennyi beszélgetés az adott témáról nem vezet célra.

Az elmúlt tíz évben mind a kettőtök személyisége változott, már nem egészen ugyanazok az emberek vagytok, mint az esküvőtök napján. Ezeket a változásokat a közösen megélt évek hozták magukkal, a változásokban egymásra is hatással voltatok.
Ez egy normális folyamat, amin keresztül felelősségteljes, gondoskodó emberekké, jó szülőkké váltatok. Nem vagytok már olyan könnyedek és bohémek, mint a kapcsolatotok elején, de a változásokat a helyén kell tudni kezelni, és törekedni arra, hogy megerősítse - ne szétrombolja - a kapcsolatot.
Ehhez minden új életszakaszban át kell gondolni a közös életetek összes fontos szeletét, és új megállapodásokra jutni a házimunkáról, a szabadidő eltöltéséről együtt és külön, a megkeresett pénz elköltéséről, egymás családtagjaival kapcsolatos teendőkről, a gyereknevelési kérdésekről, hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Az eltérő pénzköltési szokások annál jobban előtérbe kerülnek, minél több pénz felett rendelkeztek. Amíg egy kis lakásban éltetek, nem volt sok gond a lakás rendben tartásával, és amíg kevés jövedelemből kellett gazdálkodni, adta magát, hogy mire költsétek.
Ki hinné, hogy a több pénz, több probléma? Pedig így van.
A nagyobb lakás/ház, az autó/autók, gyerek/gyerekek miatt rajtatok van a nyomás, hogy egyre több pénzt kell előteremteni, és emiatt egyre kevesebb minőségi időt tudtok egymással együtt tölteni.
A tartalékok felhasználásában sem könnyű megegyezni, főleg, ha az egyik fél takarékoskodni, a másik költekezni szeretne.

Azzal, hogy előrébb lépkedtetek az anyagiak terén, és már mind a ketten rendelkeztek /újra, mint a gyerekek születése előtt/ saját jövedelemmel, egy házassági válságnál hamarabb felsejlik az a gondolat, hogy egyszerűbb lenne elválni, mint valamilyen egyességre jutni a válság megoldásában.
Egy vita hevében, de sokszor csak egy szemrehányás alkalmával is könnyen oda lehet vágni, hogy akkor keress magadnak jobbat, vagy ha "semmi nem jó neked", akkor váljunk el.
Jobb, ha mindig eszetekbe jut, hogy könnyű ezzel riposztozni, másik kritikájára, mint komolyan gondolni, és az eddig közösen felépített életeteket szétrombolni.
Ezzel a fenyegetéssel nagyon óvatosan kell bánni, mert senki nem szeret olyan valakivel megoldásokat keresni az éppen aktuális problémára, aki éppen azt vágja a fejéhez, hogy nem vele tervezi a jövőjét.

A pénzügyek mellett az ellenkező vélemények, és gyakorlatok a gyereknevelésben a másik neuralgikus pont egy tíz éves házasságban.
Amíg picik a gyerekek addig is vannak véleménykülönbségek a gyerekekkel való napi gyakorlatot illetően, de amikortól a gyerekek közösségbe kerülnek többnyire ezek kiéleződnek.
Rengeteg könyv, újságcikk, pontokba szedett blogposzt meg röpirat próbálja a szülőket eligazítani a gyereknevelés dzsungellel benőtt és futóhomokkal szegélyezett labirintusában.
Ha eldobunk egy követ, jó eséllyel fejbe találunk valakit, aki meg akarja nekünk magyarázni, hogyan neveljük a gyerekünket.
Az anyukáknak különösen nehéz, mert általában rájuk van osztva a "rossz zsaru" szerep, aki lefekteti a szabályokat és igyekszik betartani: mikor legyen vacsora, fürdés, fekvés, stb.
Apuka inkább a "jó zsaru" családban, akivel meg lehet szegni a szabályokat. A probléma ott van, ha túl nagy feneket kerítenek ennek, és egymást hibáztatják, hogy ki a túl szigorú, vagy kinek nincs igaza. Főleg, ha mindezt a gyerekek előtt teszik. Egyszerűbb és célravezetőbb elismerni, hogy a szabályok kellenek /hűha, már tényleg ágyban kéne lenni/, és nem aláásni a másik tekintélyét, és megkérdőjelezni a szabályok értelmét.
Anyukának pedig egyszerűbb szemet hunyni időnként a szabályok megszegése felett. Azt kell belátni, hogy alapvetően nincs baj ezzel, hogy különbségek vannak a szülők között, hiszen melyik gyerek szeretne olyan családban élni, ahol két "rossz zsaru" van.
Abból is viták adódnak, hogy a szülők az adott helyzetet másképpen értelmezik, mert más családból jöttek, más tapasztalatokkal rendelkeznek, és emiatt máshogy oldanák meg a problémát, mint a másik fél.
Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne a gyerek előtt vitassuk meg, hogy ki mit miért csinált rosszul. A gyereket elbizonytalanítjuk ezzel, a helyes viselkedés mibenlétében.
A legnagyobb szülők közötti konfliktust talán az okozza, ha ráhagyjuk az egyik félre, hogy ő nevelje a gyerekeket, de a másik fél fenntartja magának a jogot, hogy beleszóljon, ha valamivel nem ért egyet.
A legjobb megoldás, ha gyerekfülektől távol beszélgetnek a problémáról, és közösen tesznek azért, hogy megállapodásra jussanak.

Ahogy a gyereknevelésben, úgy a párkapcsolatban is sokat segít, ha megtanulunk pozitív üzeneteket megfogalmazni. Ha mindig csak azt mondjuk, hogy mit ne csináljon a másik, abból nem tudja, hogy mire vágyunk.
A legfontosabb, hogy azt hangsúlyozzuk, amit szeretnénk, ne pedig azt, amit nem.
Tíz év alatt sok olyan dolgot teszünk egy kapcsolatban, amiről a lelkünk mélyén tudjuk, hogy rossz a másiknak. Ezek előbb-utóbb összegyűlnek, és ilyenkor már senki nem érzi jól magát.
Régen többek között azért is éltek az emberek olyan sokáig ugyanabban a házasságban, mert annak volt kultúrája.
Manapság amikor mindenki trendi akar lenni, szabad akar lenni, önmagát megvalósítani, szenvedéllyel élni, saját hobbikkal, barátokkal, saját énidővel rendelkezni, nehéz megtanulni, hogy mindez hogyan fér bele egy házasságba.
Legtöbbször két szélsőség között választanak: vagy "annyira házas" valaki, hogy közben elfelejt önmaga lenni, vagy "annyira önmaga", hogy szakít a házassággal.
Az új élethelyzetekben kötött új megállapodásokkal, sokkal többet lehet kihozni a házasságból, mint a három óráig, három hónapig, három évig tartó kapcsolatokból. Amiben a másikat bármikor le lehet cserélni egy újra, akivel aztán nem köt össze igazán semmi, vagy elölről kell kezdeni mindent felépíteni.
A legfontosabb, hogy bízzatok egymásban, bízzatok magatokban!

Papírlakodalom: http://iroklub.napvilag.net/iras/28774
Bőrlakodalom: http://iroklub.napvilag.net/iras/42641
Falakodalom: http://iroklub.napvilag.net/iras/51051
Rézlakodalom: http://iroklub.napvilag.net/iras/58100

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Regisztrált:
2013-06-11
Összes értékelés:
1451
Időpont: 2021-12-09 23:25:23

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Sajnlom!
szeretettel: tlparti
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7956
Időpont: 2021-03-01 20:09:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz T. Pandur Judit (2021-03-01 20:01:51) üzenetére
Tudom, nem is akartam emlteni, mert nagyon nehz neked. trzem, mert voltam hasonl helyzetben. Valban az lk trdst ignyelnek.
A legjobbakat kvnom neked! :)

Szeretettel: Kankalin
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2021-03-01 20:01:51

válasz Kankalin (2021-03-01 19:53:42) üzenetére
Kedves Kankalin!

ppen Saliornak rtam bels levlben, hogy eltelt a gyszv, amita a fiam meghalt.
Azt nem mondanm, hogy knnyebb lett elviselni az elviselhetetlent, de az lk fontosabbak, mint a halottak.
A kristly lakodalmat mg kell rni, a lnyom hzassgnak is, meg nekem is.

Judit
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7956
Időpont: 2021-03-01 19:53:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz T. Pandur Judit (2021-03-01 18:14:15) üzenetére
Szia Judit! :)

Szerintem lesz mondanivald, s a kristly lakodalom j tma, mris felkeltetted rdekldsemet.
Nagyon rlk, hogy itt vagy! :)

Szeretettel: Kankalin
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2021-03-01 18:14:15

válasz Kankalin (2020-02-29 10:42:52) üzenetére
Kedves Kankalin!

Megkstem a vlasszal, de annak idejn elolvastam a hozzszlsodat.
Ksznm, hogy megrtad azt, hogy tetszettek az eddigi hzassgi vforduls rsaim.
Az idn lesz a 12 ves hzassgi vforduljuk a lnyomknak, a nikkel lakodalom, meg a 21, 5 ves is, a petrezselyem lakodalom, de azt hiszem ezeket kihagyom, nem rok tancsokat, mert gy rzem mr nem sok jat tudnk a tmban mondani. Meg aztn ezeket az vfordulkat n kiss erltetettnek is tartom...
Majd taln a 15 ves, kristly lakodalomra rok, ha lesz mondanivalm.

Judit
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7956
Időpont: 2020-02-29 10:42:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Judit! :)

Mindegyik rsszel tallkoztam mr, nagyon tetszenek. rdekesek s tanulsgokat hordoznak, ezen kvl j ismereteket is kzvettenek.
Ksznm, hogy olvashattam. A zr sort kln, mert azon nekem sem rtana elgondolkodni. :)

Szeretettel: Kankalin
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2020-01-13 15:51:32

válasz efmatild (2020-01-06 17:44:56) üzenetére
Kedves Matild!

Kicsit megksve vlaszolok, mert nagyon elfoglalt voltam az utbbi pr napban.

Nem vagyok benne biztos, hogy minden tz ves hzasnak tall lenne a levelem, mert n csak a lnyomk jelenlegi letben felbukkan problmkra prblok tancsot adni.
Ms letek, ms problmkat generlnak. De az ltalnossgban nehz a mai embereknek, hogy beltak s nzetlenek legyenek, mert nem olyan krlttk a vilg, s a trsadalom sem.

Judit
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
550
Időpont: 2020-01-06 17:44:56

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

A korbban rt, klnbz elnevezs "lakodalom" rsokat is olvastam, s a "rzsalakodalom" is nagyon elnyerte tetszsemet. Hasznos, blcs tancsokkal ltod el a fiatalokat, s csupn rajtuk mlik mennyire tudjk megvalstani. Minden prkapcsolat ms s ms, sokat jelent az is, kinek milyen csaldi httere van, s mennyire tud alkalmazkodni a msikhoz. J lenne, ha minden tz ves hzassgukat l fiatalok ezt elolvasnk.

Matild
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-30 17:14:39

válasz Selanne (2019-11-26 13:32:04) üzenetére
Kedves Marietta!

A kedvels klcsns! Brcsak gyakrabban jelentkeznl alkotsokkal! Mindig vrom!
Ksznm az olvasst, s hogy hozzm szltl.


Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-29 22:39:19

válasz Susanne (2019-11-24 10:09:14) üzenetére
Kedves Zsu!

Igen, tudom. Szeretettel gratullok ez ton is, s sok boldogsgot kvnok.
s sok j utazst!
Remlem, hogy az idn is voltatok nyaralni, s azt is felteszitek a Zsu & Cipike utazs blogjra. A tavalyit s a tavaly elttit is nagyon lveztem. :)
A hzassg els vnek nehzsgeit a "Paprlakodalom" cm jegyzetemben igyekeztem megrni. Majd kukkants bele, hogy mennyire tall, amit rtam.

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8272
Időpont: 2019-11-26 13:32:04

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

rmmel jrtam itt jra. Nagyon kedvelem az rsaidat, de hiszen ezt rzed biztosan! :-)


Szeretettel:Marietta
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-25 20:38:30

válasz hundido (2019-11-23 17:42:43) üzenetére
Kedves Katalin!

Az rintettnek elkldtem, gy ht biztosan megkapta. Mit fogad meg/el belle az mr csak rajta ll.
Egyetlen emberi kapcsolat sem lehet j, s tarts, ha nem tisztelik egymst a felek.


Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-24 20:37:34

válasz Klára (2019-11-22 22:26:21) üzenetére
Kedves Klra!

" Akkor mkdik jl, ha mindegyik fl meghal nmagnak s a msiknak l. " - ez egy nagyon ts gondolat, de szerintem ezt ma mr nagyon kevesen vllaljk fel.
n inkbb abban ltom a hzassg sikeressgt, ha a msik ltal tbbek vagyunk, mint amilyenek magunkban lennnk.

Judit
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6230
Időpont: 2019-11-24 10:09:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia kedves Judit !

Megszvlelend j tancsok, n juniusban mentem frjhez, de tudom majd hasznostani amiket
igen nagy lettapasztalatod alapjn megosztottl velnk.
Krds ki mit tart, ki mit vl hasznosnak belle:)
Szeretettel olvastalak : Zsu
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2594
Időpont: 2019-11-23 17:42:43

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Bizony, a tancsok jl jnnek, de eljut e az rintettekhez? Megfogadjk-e? Nem okoskodni, hanem okostani kell, de sajna nem mindig rnek clba a tancsaink. Tetszett az rsod. A hossz hzassg, kapcsolat bizony a msik tiszteletben is gykerezik, nha lemondssal is jrhat, stb, stb.
dv hundido
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
3000
Időpont: 2019-11-22 22:26:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Nagyon alapos az rsod, nagy tapasztalatot felttelez.

A hzassg az egyik legszebb intzmny, valjban egy letre szl szvetsg, amely mindkt fl rszrl lemondssal jr. Akkor mkdik jl, ha mindegyik fl meghal nmagnak s a msiknak l. s ennl nehezebb feladat kevs van...

Klri
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-22 18:33:43

válasz oroszlán (2019-11-20 21:57:12) üzenetére
Kedves Ica!

Az biztos, hogy nehz az alkalmazkods! Nagyanyink idejn ltalban az egyik hzastrs alrendelte magt a msiknak. Ma mr ez nem elfogadhat, de nagyon nehz egyenrang partnerknt kezelni a msikat, mert a trsadalmunkat thatja a verblis agresszi.
Nem kell gy tenni, mintha ez normlis dolog lenne, s fleg nem kell hazavinni.

Judit
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8797
Időpont: 2019-11-20 21:57:12

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Remek tancsok, felismersek egy hzassg trtnetben. Csak sajnos ahny hz annyi szoks! Mit hoztunk otthonrl, van-e akarat, vagy zsarnokok vagyunk, nzk, nehz az alkalmazkods!
gy rzem, gondolom, te rzed a vlsg pillanatt, amit azonnal orvosolni kell, ha nem hlt ki a kapcsolat, mert akkor szerintem vge!
Remek rsodhoz szeretettel gratullok
Ica
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-18 19:58:29

válasz Kőműves Ida (2019-11-16 19:57:47) üzenetére
Kedves Ida!

A kulcs a kommunikciban van elrejtve. Az elfojtott neheztels a hzassgok egyik legnagyobb veszedelme.
De nem szabad erltetni a beszlgetseket. Vannak olyan alkalmak, amikor egyikk sincs olyan hangulatban, hogy tl mly, vagy tl bonyolult dolgokrl akarna beszlgetni. A beszlgetsnek termszetesnek kell lennie, s szintnek, de szeretettel megfogalmazva.

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-18 18:19:53

válasz Bödön (2019-11-16 08:05:30) üzenetére
Szia Laci!

Ht lehet mutatni szz lehetsges utat, de az mr mindenkinek sajt magn mlik, hogy melyiken indul el.
Ha csak valaki elgondolkodik rajta, hogy mennyire hasznlhatk ezek a tancsok az mr fl siker /neki ;)/.

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2019-11-16 19:57:47

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Sok j tancs, mr csak az a krds, megfogadja-e valaki?
A tancsads is nehz, minden ember ms, minden pr msknt mkdik, n azt hiszem, mindenkinek magnak kell megtallnia s alaktania, vagy ppen vltoztatni a magatartsn, hogy a kapcsolat mkdkpes maradjon. Ez kulcskrds, csupn az a krds, hov van rejtve a kulcs. :)

Ida
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2019-11-16 08:05:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Judit! A j tancsok mindig jl jnnek. Krds, ki tud lni velk, s ki nem? Pedig....? Nem folytatom, tudod mire gondolok! :) Rnk frne. dv.: n
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2019-11-15 20:17:39

Kedves Tengersz!

Nem vagyok benne biztos, hogy akinek rtam, is gy rzi a jelentsgt ennek a levlnek, mint te... :)
De prblkozik az ember...

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9522
Időpont: 2019-11-14 11:55:23

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Hatsa alatt llok!
Minden elismersem!
Hihetetlen pontosggal,tudsal,rod le a mindennapi esemnyeket,dolgokat,
melyek elfordulnak-hatnak az letben,a csaldi letben!

Minden sora helytll!

Lehetne prkapcsolati tancsads is a cm!

Megleptek nagyon,tisztn-lt gondolataid,realits rzked!

...nem,nem tlozok,gy rzem!

Minden elismersem!

Szeretettel:sailor

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023