HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 13

Tagok összesen: 1939

Írás összesen: 52476

Hangya közösség jótékonyság
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

dpanka
2022-01-18 09:41:19

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: AzraelFeltöltés dátuma: 2021-01-27

Gergő És Pamela-Hatodik Rész

Hatodik Rész

TövismadarakZsoltnak volt még egy másodállása is amiben igencsak kedvét lelte. Rockzenész volt, gitározott egy együttesben. Olyan bisztrókban, mulatókban léptek föl ami eleve a rockzene kedvelőinek törzshelye volt. Az LGT-t és Omegát tartották példaképüknek, saját számaik mellett játszottak tőlük is dalokat valamint felkerült a repertoárra Piramis, Kex, P.Box, Karthago dal is, valamint Radics Bélától is játszottak. Nagy álmuk volt hogy őket is egy napon majd a fent említett kiválóságokkal jegyzik együtt. Zsolt másik nagy szerelme Pamela után a gitárja volt.

Egy este éppen egy November 7-e téri bisztróban játszottak. A zenészek természetesen elhívták feleségeiket és barátaikat így Pamela, Beáta és Nóra is ott volt. No meg Nóra vőlegénye Pali, akinek az apja fontos pártember volt. Pali pedig az egyetemen buzgó KISZ-titkár. Zsolti és Pali sehogy se szenvedhette egymást. Zsolt nagyapja az úri világban kasznár volt egy Vas megyei grófnál, így kuláknak számítottak ebben a rendszerben. Paliékat meg a rendszer iskoláztatta ki, így aztán marha büszke volt hogy ő az áhított államszocializmus neveltje. Buzgón szajkózta még a KISZ-tanácson kívül is a marxizmust, nagyban örvendezett hogy Magyarország halad a proletárdiktatúra egyenletes útján. A józanabbak természetesen jót röhögtek a háta mögött, Zsolték pedig egyenesen ki nem állhatták és ebből nem csináltak titkot. Hogyisne hisz Pali sem átallt kulákozni a jelenlétükben. Csak Nóra miatt tűrték meg a társaságban. Eközben Zsolt Szását a legjobb barátját biztatta.

- Vendégem vagy egy krigli sörre ha lecsapod Nórát Pali kezéről. Akkor végre nem kell ezt a komcsi majmot elviselnem.

De Szásának Bea tetszett, Pamela félig szír származású barátnője. Csakhogy Bea már eljegyzett gyűrűs menyasszony volt, flörtölni nem óhajtott. Pedig Szása odavolt érte.

Hanem aztán mikor vége lett Zsolték koncertjének egy idegen is keveredett a társaságba. Kiderült hogy a messzi Finnországból jött IBUSZ-szal két hétre. Timonak hívták és jogot tanult. Zsoltiék oroszul beszéltek vele, jól megértették egymást. Timo nekiállt udvarolni a társaság összes hölgytagjának. Felmérte a helyzetet és tapasztalta: a hölgyek nagy része foglalt, végül Beánál állapodott meg .Külön meg is hívta tejeskávéra, végül miután órákig beszélgettek, meghívta Beát magához a szállodába, mondván ott vannak a barátai akikkel szolid házi mulatságot tervez és kéne oda egy csinos hölgy. Bea erre azt felelte csak azzal a feltétellel megy vele ha Pamelát is viheti magával.

- Nem vagyok én semmi jónak sem az elrontója.- mondta a finn aranyifjú oroszul és közben kajánul vigyorgott.- Hozd a barátnődet is nyugodtan már ha elengedi az ura. Sőt két csinos hölgyeménnyel az oldalamon igazán irigyelni fognak.

Bea előre számított,azért is akarta Pamelát magával vinni mert egyrészt szigorú és igazságos barátnőjének jelenléte kordába fogja, ha netalántán elengedi magát Pamela keményen rászól és magához tér, másrészt biztonságban érezte magát, ha Pamela is vele van és nem egymagának kell ismeretlenek közt lennie.

Bea tehát elkérte Pamelát a férjétől. Zsolti bízott a feleségében,így szólt:

- Még Mexikóig is elengedném mert tudom hogy becsületes és hűséges.

Pamela elbúcsúzott Zsoltéktől majd elindult Beával és Timoval.

Bea arra próbálta rávenni Timot hogy inkább egy eszpresszóba üljenek be, de a férfi ragaszkodott a szállodához. A két nőnek sehogy se tetszett, úgy gondolták nem szül nekik jó vért ha elmennek vele a szállóba. Végül nehezen megegyeztek abban, hogy egy szendvicsbárban reggeliznek utána meg elmennek a szállodába. A két nő mindenképp ki akarta kerülni a szállodai bulit.

A szendvicsbárban újabb meglepetés érte Pamelát és Beát. Timo elkérte ott a belső telefont és felhívta a szállodai szobáját. Ott a barátai vették fel és finnül beszélték a teendőket. Csakhogy a mindent oly körülményesen előkészítő Timo egyvalamivel nem számolt: Bea alapszinten tud finnül, ugyanis hobbija a nyelvtanulás. És megértette hogy két pesti kurváról van szó akiket elvisz hozzájuk és jól partiba dobják őket. Bea ezt tolmácsolta Pamelának aki bosszúsan mondta:

- Lépjünk le azonnal!

Csakhogy a szendvicseket már előkészítették.

- Sajnálom lányok. - kezdte el Timo oroszul miután befejezte a telefonálást, - de nem tudlak titeket meghívni. A barátom mondta hogy szükségünk van mindannyiunk pénzére. Ugye megértitek? Sajna nektek kell a szendvicseiteket kifizetni.

Bea és Pamela erre összenéztek és máris kifundálták mitévők legyenek. Még az eladónőt is bevonták cselszövésükbe, hisz az ő segítsége nélkül nem tudták volna végrehajtani. Már hallottak arról hogy Finnországban és más nyugati államokban hitelkártyával fizetnek. A kártyát behelyezik a gépbe és azon keresztül inkasszálják a kívánt összeget az ügyfél bankszámlájáról. Bea és Pammy elővették a SZOT-kártyájukat és odaadták az eladónőnek hogy tegyen úgy velük mintha hitelkártyák lennének. Természetesen azt is elmagyarázták neki miért akarják átverni ezt a "gyanútlan turistát". Az eladónő mihelyt megértette hogy ez a finn milyen ocsmányságra készül a magyar lányokkal, készséggel ráállt. Hadd fizessen mindent ez a kéjenc külföldi ha már ilyen piszokságért jött Budapestre. A lányok SZOT-kártyájával eljátszotta hogy hitelkártyák, végül a férfinak bemondta a három szendó együttes összegét, hogy annyiba kerül az ő része.A lányok ezalatt visszavették SZOT-kártyáikat és szendvicseiket magukhozvették.

- Most olyan gyorsan kezdjünk el futni,amilyen gyorsan csak lehet. - súgta Bea Pamelának.

És mint akiket puskából lőttek ki úgy viharzottak ki az eszpresszóból.

Persze finn barátunk sem esett a feje lágyára, azonnal sejtette hogy itt valami orbitális átverés van, jóval többet kell fizetnie mint amennyit valóban kéne. Azonnal veszekedni kezdett az eladónővel végül kijelentette hogy nem fizet egy lyukas garast se, rendőrt hív azonnal. Az eladónő sem volt szívbajos,tört oroszsággal rávágta:

- Ha megmondtam ennyi,ennyi. Fizessen oszt menni fenébe.

S ekkor az eszpresszó galériájáról lejött az egyik vendég aki eddig csendes szemtanúja volt az eseményeknek. Ő nem volt más mint az elragadó csepeli csibészvezér, Szigetváry Gergő. Elővette pénztárcáját és így szólt:

- Kifizetem a két nő részét. Mennyivel jövök?

- Kétszázötven forint. - mondta az eladónő és átvette a pénzt majd ismét tört oroszsággal tolmácsolta Timonak hogy az úriember kifizette a lányok szendvicseit, nyugodtan fizetheti ő is a maga részét ami természetesen csak 125 forint, harmadannyi mint amit előzőleg mondott be. Timo fizetett utána így szólt oroszul:

- Rendőrt kell hívni! El kell fogni azt a két ribancot, még máshonnan is lophatnak!

Gergő megveregette a vállát és így szólt hozzá szintén tört oroszsággal:

- Az lenni én gondom haver. Megfogni én két enyveskezű macát, bízni rám őket.

Három-négy utcán keresztül futottak, utána hátranéztek, s látták hogy nem üldözik őket --sétáltak tovább szendvicseikkel a kezükben.

- Szégyen futni de hasznos. - lihegte Bea majd kibontotta szépen csomagolt tonhalas szendvicsét és enni kezdte.

- Engem nem visz rá a lélek hogy megegyem a lopott szendvicset. - mondta Pamela.

- Edd má meg ne herótolj. Ez a strigó megérdemelte hogy kitoljunk vele. Hisz tudod mit akart velünk....

- Na igen ha azt vesszük, de ez akkoris lopás. Míg ott voltunk és míg futottunk imádkoztam hogy ússzuk meg. Soha nem loptam életemben. Megfogadtam inkább verjen meg az Isten Szigetváry Gergővel mégegyszer csak ússzuk meg.

- Azért ne kívánd ezt se. Elég szenvedésed volt miatta.

- Tény és való de...

- Nikol és Vanda haragját ugye nem kívánod magadnak? Mert én speciel a legnagyobb ellenségemnek se óhajtanám.
Pamela is enni kezdte a lopott reggelit míg hazafelé sétáltak. Egyszer csak megállt egy fekete Wartburg mellettük. Kiszállt belőle az emlegetett Szigetváry Gergő.

- Na tessék aki farkast kiált annak megjelenik. - szólt gúnyosan Pamela miközben akkurátusan befalta a maradékot.
- Szép jó reggelt hölgyeim! Ízlik a finom lopott szendvics? - ugrott eléjük Gergő.

A lányok döbbenten néztek össze: honnan tudhatja Gergő az imént elkövetett atrocitásukat? Hamar választ kaptak kérdésükre.

- A galérián ültem és mindent láttam. - mondta Gergő. - Igencsak csóváltam már akkor a fejem mikor a SZOT-kártyákkal bűvészkedtetek. Édes drága gyöngyöm-nyulam, te aki a becsület mintaképének állítod be magad és terjeszted mindenhol hogy Gergő bácsi lenyúlja a színesfémet meg bemegy a boltba és zsebretesz ezt-azt, a te kezed most nem volt ragadós? Bagoly mondja verébnek.....

Pamela dühösen az ajkába harapott. Aztán kivágta magát:

- Akinek az volt a terve velünk hogy elvigyen a szállodába ahol lakik és ott partiba vágjon minket a haverjaival az meg is érdemli hogy ilyenformán kizsebeljük. Se nő se pénz. Máskor megtanulja hogy ilyenre gondolni se szabad.

- Látom mindig tudsz valami újat mutatni. Főleg mikor azt hiszem már jól ismerlek erre mindig előrukkolsz valami megdöbbentővel. - mondta Gergő kissé élesen.

- Mert még mindig nem ismersz. - válaszolt Pamela gúnyosan.

- Ugye tudod hogy akár fel is adhatlak titeket a rendőrségen? Ott hiába magyarázzátok hogy mit akart veletek a külföldi turista csinálni, nem fogjátok tudni bizonyítani.

- És te hogy tudod bizonyítani hogy mi loptunk nagyember?- kérdezte Bea gúnyosan. -"Unus testis nullus testis" ahogy a római jog mondja, egy tanú nem tanú.

- Háhá...- nevetett föl Gergő. - Nem csak én voltam abban az eszpresszóban. Ültek ott még hárman-négyen. És tudod a Népköztársaság útján lévő vendéglátóüzemek a jobb helyzetűek előfordulási helye. Hadd ne mondjam eleve rossz szemmel néznek az ilyen átlagos külsejű jöttmentekre ha oda bemennek. Hátha még visszamegyek és elkezdem hogy ismerem a két szarkát, az egyik félig szíriai a másik Romániából jött, te is tudod drágám hogy a pesti ember nem bírja a származásotokat, egy emberként tódulnak az örsre hogy feladjanak titeket a közbiztonság érdekében.

- Szemét vagy! - sziszegte ádázul Pamela. - Bírnád mi Nikollal együtt? Hát tedd meg te gyáva alak ha ez neked öröm. Gyerünk vigyél be minket a kapitányságra és hívd utánunk a tanúidat. Gyerünk ha olyan nagy a szád!

- Jaj Pammy nem eszik olyan forrón a kását. - szólt Bea. - A lopás 500 forint alatt csak szabálysértés. Kapunk egy kis ejnyebejnyét esetleg benntartanak egy éjszakára de nem lesz nagy hátulütő utána.

- Neked nem Beácska. -mondta Gergő. - Neked tényleg nem lesz olyan tré. Nem te dolgozol pénzzel, nem te vagy a Precíziós Műveknél felelős beosztásban. Egy könyvelőnőről viszont elég gáz ha kiderül hogy lopáson kapták, még ha csak egy piszlicsáré szabálysértés akkor is.

- Mit akarsz te rohadt szemétláda? Zsarolni? - ugrott Pamela.

- Nem Pamelácska. Az túl egyszerű lenne. Ha olyan genyó lennék mint ahogy te mondod akkor habozás nélkül bevinnélek titeket és volt-nincs másnap munkahelyed. Csakhogy tudd: kifizettem az ürgének a lopott szendvicsek árát helyettetek valamint elsimítottam hogy ne legyen belőle rendőrségi ügy. Eszem ágába sincs feldobni titeket mégcsak érdekemben se áll.

- Nagyszerű! - csapta össze a kezét Pamela. - Akkor most mi tartozunk neked 250 forinttal. De annyi baj legyen kísérj el minket hozzánk és megadom ízibe. Gyűlölök tartozni!

- Ugyanmá!! - nevette el Gergő magát. - Holmi 250 forintért verjem ki nálad a biztosítékot? Csaknem gondolod komolyan. Te is tudod milyen nagyvonalú vagyok, olyan is volt hogy csakúgy odavágtam 3000 forintot kölcsön Adriéknak persze leshetem a kulcslyukon hogy visszakapom. Persze nekem 3000 nem pénz.

- De jó neked! - gúnyolódott Pamela. - Csakhogy a mi köreikben egy kicsit másképp verik a cigányt mint nálatok. Mifelénk minden fillérnek megvan a helye. És ha tartozunk akkor becsületesen megadjuk a pénzt. Vagy továbbmegyek: igyekszem elkerülni a kölcsönkérést mert nekem kínos.

Gergő felsóhajtott.

- Bár mindenki olyan lenne mint te. No de mindegy. Ezt a szendvicszsebelést hogy értékeled erkölcsileg?

- Úgy volt hogy a maki meghív minket. Mikor bementünk a presszóba ezzel jött hogy a vendégei vagyunk. -mesélte Bea. - Aztán elkérte a telefont miután felvette az eladónő a rendelést. Míg telefonált addig buzgón trancsírozták mindhárom szendót. Éppen azt magyarázta telefonon a barátainak, hogy fölszedett két pesti lotyót, viszi és csoportos menet lesz mindkettővel. Tudok finnül annyira hogy ezt érteni lehetett. Mikor befejezte a felemelő diskurzust, közölte hogy fizessük mi a részünket neki máshova kell raknia a pénzt. És a szendvicsek már készen álltak. Gondoltuk az ilyen szemétláda megérdemli hogy kitoljunk vele ilyen módon. Most hogy ilyen részletesen elmondtam, merem remélni hogy másképp értékeled amit láttál. Különben is a felelősség engem terhel, énnekem jutott eszembe hogy így vágjuk ki magunkat, ne Pamela felett mondj erkölcsi ítéletet.

- Nem mondom,én egyetértek veletek. Az ilyen külföldi hólyaggal tényleg ezt kell csinálni. Én se cselekedtem volna másképp. Jól tettétek hogy kitoltatok vele, eszem ágába sincs kárhoztatni titeket.

- Istenem előbb még rendőrséggel fenyegetőztél. -szólt Pamela meglepődve. - Mi ez a hirtelen váltás?

- Nos drága lelkem hogy lásd mire akarok kilyukadni ha én téged annyira utálnálak mint ahogy te azt rögeszmésen hiszed, akkor nem érdekelne miért toltatok ki ezzel a szerencsétlen külföldivel, megragadnám az alkalmat és azonnal feladnálak titeket a zsaruknál. Az meg hogy hogyan próbáltok kimosakodni előttük, a ti egyéni szociális problémátok lenne. De még ki is fizettem helyettetek a szajrét. És véletlenül sem azért hogy visszafizessétek.
- Persze hogy majd természetben fizessem meg! Felejtsd el! - üvöltötte Pamela.

- Nagyon csábító lenne az ajánlat de nem kedvesem, csalódást kell okozzak. Én ugyanis hűséges férj vagyok. Igazán megszokhattam volna, hogy bármi jót teszek az emberekkel, mindig a rosszat nézik ki belőlem. Mindig a legrosszabbra gondolnak, hogy valami hátsó szándék, valami aljasság van emögött is. Jellemző, jóindulatból cselekszel és ez lesz a jutalmad a "köszönöm szépen" helyett.

- Várj te most azt akarod bemesélni nekünk hogy szívességet tettél?

- Miért ne?

- Csakhogy mi nem vagyunk olyan viszonyban hogy te szívességet tegyél nekünk és mi azt elfogadjuk. Ahhoz barátoknak kell lennünk. Mi pedig a legkevésbé se kedveljük egymást...

- A magad nevében beszélj drága. Lehet hogy te nem bírod az arcábrázatomat, de én viszont nem így vagyok a te irányodban. Én szeretlek.

- Na most itt abba lehet hagyni a csöpögős nagyjelenetet. Nem most jöttem le a falvédőről, nem tizenéves falusi csitri vagyok akit csak úgy beetethetsz. Tudom hogy csak arra kellek neked de tanultam a leckéből és eszem ágába sincs odáig süllyedni mint régen hogy veled összeadjam magam miközben nős ember vagy.

- Ha Nikol nem létezne?

- De Nikol igenis létezik és fölösleges azzal dobálózni hogy mi lett volna ha...ekkor és ekkor. Vagy mi lenne akkor ha...kész ami elmúlt, elmúlt. Neked Nikol mellett van a helyed.

- Gyerekek bocsássatok meg de én lelépek. - szólt közbe Bea. - Hosszú volt az éjszaka, aludnom is kell mert délután a kistesóimra kell vigyáznom. Légy jó Pammy, majd telefonon beszélünk.

- Oké Beus, vigyázz magadra.

Megpuszilták egymást, majd Bea elköszönt Gergőtől is és otthagyta őket.

- Nekem is mennem kell haza úgyhogy elbúcsúzom. - mondta Pamela.

- Itt a Wartburg hazaviszlek. - ajánlotta föl Gergő.

- Köszönöm szépen de nem lenne jó ötlet. Félő hogy arra jár valaki ismerősöd és nem vetne jó fényt rád hogy az autódban ülök, vagy éppen onnan szállok ki. Nem akarok pletykát.

- Ugyanmá, holmi fuvar még nem a világ. Nem törik még le attól a szarvad, ha beülsz a kocsimba. Úgy viselkedsz mintha te lennél az előkelő.

- Fölösleges arra emlékeztetned hogy alárendelt helyzetben vagyok. De a fuvart akkorsem fogadhatom el. Annál is inkább mert egy kis egészségügyi séta nem árt meg. Minden jót. -azzal elindult.

- Nem arról volt szó hogy megadod a tartozást? - kiáltott utána Gergő.

Pamela visszafordult és homlokára csapott.

- Ó Jézusom el is felejtettem! Ne haragudj.

- Akkor viszont logikusabb ha most hazaviszlek kocsival és megvárom a kapuban míg lehozod a pénzt. Essünk túl rajta minél hamarabb.

- Rendben van.

Azzal mentek a Wartburghoz. Gergő észrevette hogy Pamela hátul akar beszállni.

- Ugyanmár ülj ide előre mellém. -szólította meg.

- Az Nikol helye. - mutatott Pamela az anyósülésre.

- És? Most úgy sincs itt. Mit kell ilyen pitiáner dolgokból problémát csinálni? Bolhából elefánt: ehhez nagyon értesz.

- De mi van ha valaki meglátja és hírülviszi Nikolnak?

- Mióta érdekel az emberek véleménye? Nem te mondogattad hogy mindenki a maga háza előtt söpörjön?

- Valóban nem érdekel ki mit mond, csak nemes egyszerűséggel nem akarom hogy hírbe hozzanak minket. Hisz az neked is kellemetlen a családod előtt.

- Hát jó nem erőltetem.

Egész úton nem szóltak egymáshoz. Pamelának emésztenie kellett magában az imént lezajlott hosszú beszélgetést. Hamar megérkeztek a Garay utcába.

- Két perc és itt vagyok. - mondta Pamela. - Bea részét is adom.

Gergő ekkor elkapta az asszonyt és magához szorította.

- Azt hiszed azért a rohadt kétszázötven forintért tettem veled ide kitérőt? Teszek magasból a pénzre, már rég leírtam veszteségként. Nem azért jöttem veled.

- Eressz el Gergő! - kapálózott Pamela. - Férjes asszony vagyok és neked is ott a feleséged. Ez házasságtörés....

- És ha mindketten úgy vagyunk hogy nem azt szeretjük igazán akivel a pap összeadott minket?

- Te választottad Nikolt mert őt szereted és ő a megfelelő házastárs neked.

- És te miért Zsoltit választottad? Messziről lerí hogy nem szereted a férjedet csak tessék-lássék hozzámentél feleségül. Esetleg az vonzott,hogy zenész.

- Ha szeretem a férjem, ha nem, semmi közöd hozzá! Nem tartozom elszámolással neked az életemről.

- Egálban vagyunk drága kicsikém! Én elvettem Nikolt mert gyönyörű, gazdag, jó családból való, népszerű, imádják az emberek, sokra vihetem az oldalán, te hozzámentél Zsolthoz mert kellett neked egy barom akivel azt csinálsz amit akarsz és akiről azt hiszed hogy segít neked elfelejteni engem. Egy szemernyivel se vagy jobb nálam. Te is ugyanúgy megalkudtál, hát semmi jogod erkölcsi ítéletet mondani fölöttem az érdekházasságom miatt. Én legalább jó családba házasodtam be, ti meg a gettóban nyögitek a córeszt, éltek mint a pockok egyik napról a másikra ebben a szutykos bérházban...

- És mit érdekel téged? Engem nem a pénz motivál veled ellentétben. Hiába vagy most gazdag ha lelkileg szegény ember vagy. Inkább élek itt a córeszben de nyugodt lelkiismerettel fekszem le esténként. És ha nem haragszol felmennék hogy lehozzam a pénzedet.

- Nem kell a pénzem. Te kellesz.

- Csakhogy nekem te nem kellesz! Eressz el te mocsok!

- Hogyne. Mész haza a magát nagy rocksztárnak aposztrofáló Zsoltikához krumplipaprikást főzni, utána meg esténként vizesre sírod titokban a párnád hogy nem velem osztod meg a hitvesi ágyad.

- Ó hogyne, milyen nagyképű az uraság! Ha feleannyit is érnél nekem...

- Nagyon csapnivaló színésznő vagy Pamela. Nem tudod megjátszani hogy nem érdekellek. Odavagy értem annak ellenére hogy tudod maximum csak az ágyasom lehetsz. Egy nő sem ér annyit hogy otthagyjam érte a rám váró nagy lehetőségeket és elrontsam a jövőmet. Vagy olyan intelligens hogy belásd: Nikol mellett van jövőm és nekem az számít hogy az élet napos oldalára álljak. Én az élet nyertese akarok lenni veletek ellentétben. Ti örök vesztesek vagytok és azok is maradtok.

- A legnagyobb vesztes te vagy Gergő! Állhatsz az élet napos oldalán, de cserébe valami visszahozhatatlant örökre elveszítettél. Jobb ha többet nem keresel. Fölösleges kínzás mindkettőnknek. Mi ketten soha nem fogunk egy malomban őrölni.

Azzal kitépte magát Gergő karjaiból és elindult befelé a kapun. Nagyon levert és szomorú volt egész nap. Észérvekkel próbálta meggyőzni magát arról hogy ez így van jól, ahogy történt. Ilyen a világ rendje és azon te egyszerű földi halandó nem változtatsz. Vannak akik a jó oldalra születtek, vannak akik az élet sötét oldalát öröklik. Nekik be kell érniük azzal a kevéssel is amijük van, nem szabad nagyratörő terveket szőniük és nem vágyhatnak olyasmire ami nem lehet az övék. Mindenkinek megszabta az Úristen a maga helyét, ne akarjon előretülekedni hanem maradjon úgy ahogy volt hogy rend legyen a társadalomban. A szerelem volt-nincs, előbb-utóbb elmúlik. De a különbségek állandóak és végig megmaradnak.

Pamela épp takarított mikor egy könyv akadt a kezébe. Colleen McCullogh Tövismadarak című regénye volt. Pamela gimnazistaként olvasta a történetet mely egy fiatal lány és egy katolikus pap lehetetlen szerelméről szól. Az is olyan égbekiáltóan ütközött a renddel és a társadalmi szabályokkal mint az Gergő iránt érzett nagy szerelme. És mégis.Meggie Cleary hiába ment férjhez, szült gyermekeket ,az ő igazi szerelme 60 éven keresztül Ralph atya volt. Vajon ő is így lesz Szigetváry Gergővel? Mi van ha nem jön vissza ezek után? Úgy lesz a legjobb mindenkinek. De Pamela mégis hatalmas űrt és szomorúságot érzett utána.

Végül Gabriel García Márquez bölcsességeivel vígasztalta magát:

"Senki sem érdemli meg a könnyeidet. Mert aki megérdemelné nem fog sírásra késztetni."

....

"Ne sírj mert vége lett. Mosolyogj mert megtörtént."

Hatodik Rész

Még nem érkezett hozzászólás ehhez az alkotáshoz!

Legutóbb történt

gleam bejegyzést írt a(z) Nem adhatom vissza koszosan... című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Nem adhatom vissza koszosan... című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) ...egyszer csak című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Havazott címmel a várólistára

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) Fényképek (részlet) című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel Hol vagy? címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a lángok hatalma című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Emlék című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: I.D. Rugyinszkijnak címmel a várólistára

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) A Fekete Csillag - 1# novella című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Apropók (harmadik rész) címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A "meg" váltóról című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szerencsesüti című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej Jeszenyin: A költő című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Az erdei kunyhó című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel 8 G címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Emlék címmel

black eagle bejegyzést írt a(z) A Fekete Csillag - 1# novella című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Porhóban fürdik... című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) Az erdei kunyhó című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) Kecskerímek 1 című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) A találkozó című alkotáshoz

Krancz Béla alkotást töltött fel kabát mese címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Hibernálva című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) a lángok hatalma című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Hiányzol című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Szerencsesüti című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Porhóban fürdik... című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Csendes éjszaka című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szergej Jeszenyin: A költő című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Kristályomhoz, szabadon című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022