HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 10

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53054

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Don Paco
2022-09-09 23:01:38

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: AzraelFeltöltés dátuma: 2021-02-04

Gergő És Pamela-Tizedik Rész

Tizedik Rész

Áll az alku?
- Nicsak kit látnak szemeim!Gabikám ezer éve nem láttalak! - ölelte magához Gergő gyerekkori barátnőjét, aki meglátogatta most a csibésztelepen. - Hogyhogy eszedbe jutottam és meglátogattál?

- Nem udvariassági látogatás. Arra kérnélek hagyd békén Pamelát. Szenvedett már eleget miattad úgyhogy ha csak ártani tudsz neki, szállj le róla, ne keresd többet.

- Dehát ez nonszensz, ugyan kit érdekel Pamela? Szánalmas kis román liba aki nem tudja még mindig túltenni magát rajtam. Van annál jobb dolgom semminthogy vele foglalkozzak.

- Akkor miért rúgattad ki a munkahelyéről?

- Hogy micsoda? Mit hadoválsz itt nekem?

- Ne játszd itt a nemtudomkát, nem most jöttem le a falvédőről. Ismerlek már mióta. Beajánlottam a BÁV-hoz Óbudán, dolgozott is szegényke, erreföl kirúgják mert a drága feleségeddel nem akarnak rosszban lenni és ő direkt rájuk telefonált hogy küldjék el. Megmondták neki a szemébe, hidd el nem mi találtuk ki. És azt is mondjam hogy került el a Precíziós Művektől is? Mond az a név valamit hogy Salamon Márton? A feleséged kenyeres pajtása. Elintézték hogy Kovács Rajmund repüljön hogy aztán Salamon vezényletével kicsináljátok Pamelát. Most büszke lehetsz magadra! Gratulálok!

Gergő azonban értetlenül pislogott.

- Szent Isten...miket beszélsz? De ezekről én nem tudtam! Hogy Nikol kirúgatja...nem, erről én semmit se tudok, nézd...

- Köztudott hogy a feleséged milyen aljas módszerekkel teszi tönkre azokat akik az útjában állnak és mennyire nem válogat az eszközeiben. És nem hinném hogy Pamela rászolgált arra hogy ennyire bántsátok.

Gergő gondolkodóba esett.

- Mosom kezeim, nekem semmi közöm ehhez, semmiről se tudtam. Nikolettnek valóban vannak húzásai tény és való. De én semmire se biztattam, semmiről se tudtam esküszöm. Ő szokott a tudtom nélkül intézkedni mindenfélét de én semmiről se tudtam.

- Annyit megtehetsz nekem hogy leállítod a feleséged manőverezéseit mert ez nem fair amit leművel. Pamela nem ártott nektek semmit hagyjátok békén azt a szegény lányt!

- Törődik a nyavalya vele! Felőlem azt csinál amit akar azzal a félnótás zenebohóccal együtt akihez hozzáment feleségül. Legyen csak boldog vele, áldásom rá!

- Eh lári-fári! Féltékeny vagy Zsoltra és azért mert már nem a tied betartasz neki ahol csak tudsz. Bravisszimó,ez vagy te, jottányit se változtál!

- Értsd meg hogy semmi közöm Pamela kirúgásához,a nejem egy büdös szót se szólt erről. De nem is érdekel, csináljon amit akar azzal a kis mitugrásszal, azzal a tejfelesszájú idiótával együtt! Bolond lehet az a gyerek totálisan, szerintem annyira agyhalott hogy azt se tudja milyen rendezvényen van! Különben hogy bírná elviselni ezt a némbert? Fogadjunk Pamela teljesen az orránál fogva vezeti, egy ilyen málé pasi kellett neki hogy azt csináljon mellette amit akar. Ha Zsoltika igazi férfi lenne nem egy nyápic kisfiú, megmutatná ennek a tramplinak hogy hol a helye és mit szabad egy nőnek!
Gabi kínosan nevetett.
- És az asszony verve jó hejhó-- nem igaz? Én nem értek egyet azzal hogy ti csibész fiúk mennyire lenézitek a nőket és gyerekként kezelitek az asszonyaitokat de szerintem akkor neked kéne Nikolkát móresre tanítani egy picit a nadrágszíjaddal hogy ne így oldjon meg bizonyos problémákat! Vagy körmöst osztasz neki fapálcával mint a tanító bácsi az iskolában?Nagyon nem fog rajta a pedagógia, valamit mégis rosszul csinálsz Gergő bácsi.
- Nikol egyszer se kapott még egy taslit se mert nem úgy viselkedik előttem hogy kiérdemelje.
- Áhám, előtted? És a hátad mögött is ugyanez a helyzet? Az éremnek két oldala van.
-Látom sokat vagy együtt Pamelával azt szépen megetetett a rebellis nézeteivel. Fújod mint Pistike a szorzótáblát, bemagoltad mint a papagáj de közben azt se tudod miket csacsogsz össze meg vissza.
-Hogy én ne tudnám? Asszony vagyok én is, nem pedig egy macskás kisasszony aki azt se tudja mi fán terem a házasság azt úgy osztogat tanácsokat hogy egyszer sem volt része benne. Nem hiszem hogy ennyire hígvelejű és ostoba vagy hogy csak azt lásd Nikol milyen szépet és jót mutat neked szemtől szembe...
- De itt most nem Nikolról van szó hanem Pameláról! Ő nem hajlandó még a látszat kedvéért se normálisan viselkedni! Most is ő beszél belőled, ha hülye ámbár legyen hülye de ne rántson magával téged is. Te nem ezt tanultad velünk Fóton a GYIVIben.
- Pamelának igaza van azt kell látnom. Te csúfolod le hogy beszél magyarul, milyen elavult szavakat használ ,meg számonkéred rajta a felsőtízes protokoll ismeretének hiányát holott azt kell higgyem te még a fáról se jöttél le ami a mentalitásodat illeti.
- Na most lett elegem ebből! Ha Pamelának baja van azzal hogy nem megfelelően viselkedik és ezért megkapja a neki járó visszajelzést: jöjjön! Nikol várja kézségesen, beszélje meg vele a problémáját, ne pedig postást küldjön maga helyett mert még ahhoz is gyáva hogy személyes konfliktusait maga intézze. Nikol pedig helyesen járt el, jóindulatúan figyelmeztette Pamela munkáltatóját hogy kígyót melenget a keblén. Naná hogy elküldték, hiszen ki az az őrült elmebeteg aki felelősséget vállal ezért a nőért? Remélem a barátnőd nem felejtette még el melyik út viszi haza Erdélybe hogy ne legyenek a továbbiakban ilyen kellemetlenségei, bár sose lehet tudni, otthon is miket művelhet le de legalább nekünk nem lesz ahhoz közünk.
- Úgy látom nincs akivel beszélnem. - mondta Gabi lesújtva.
- Mással is előfordult már hogy tartozott az ördögnek egy úttal. - mondta Gergő jellegzetes cinikus mosolyával.
- Ez legyen a legnagyobb örömötök az életben! - fejezte be Gabi a már kínossá váló párbeszédet,a zzal vette táskáját és kifordult az irodából.

***Gergő gondterhelten ment haza. Úgy érezte meg kell ezt Nikollal beszélnie. Ez így nem mehet tovább. Ő bezzeg állandóan félrelép mindennemű lelkifurdalás nélkül.És most ért válaszútra. Választania kell a hőn áhított pénz, hatalom és az igaz szerelem közt. Vagy egyik, vagy másik. Már volt ilyen válaszhelyzetben, akkor a pénz mellett döntött. Csakhogy a szíve mélyén nem volt boldog. Ha a szerelmet választja akkor viszont újra szegénnyé lesz, bukni fogja azt amiért évekig küzdött: a pénz ,hatalom, elismertség mind oda lesz.
Egyelőre még valahogy megbeszéli ezt Nikollal. Hátha az asszony jobb belátásra tér és akkor nem fajul el a helyzet. Ha Nikol békén hagyja Pamelát, akkor amaz előbb-utóbb csak megnyugszik és elfogadja a helyzetet.
Amint így magában gondolkozott, húga Vanda lépett be, jobban mondva kopogás nélkül berontott.
- Hallom megint a zavarosban halászol bátyuskám. - rohanta le Gergőt.
- Kopogni szokás mielőtt az ember benyit valahová. - nézett fel a csibészvezér.
- Nem udvariasságból kereslek. Se nem azért mert annyira hiányzol hogy meg kellett nézzem mi újság a kedves bátyámmal, családunk fekete bárányával akit mint tudjuk nem az eszéért rabolnak el.
- Nem kell a sallangos felvezetőd bökd már ki mit óhajtasz.
- Megint el kell süllyednem a szégyentől miattad!!! Megint ki kell süljön a szemem ha rendes emberekkel találkozom és azt se tudom már hogy nyugtassam meg Nikolt aki nem ezt érdemli tőled mint amit kap. Hát ennyit számít neked a gyönyörű, jó családból való, tisztességes normális feleséged, ennyit számít neked a te hű testvéred aki mindent megtesz érted, ennyit számít neked a családunk becsülete és jó hírneve-- ennyit számít neked a közösség amit vezetsz?
- Legalább elmondanád mire föl a hiszti, legalább tudnám miért kell hegyi beszédet hallgatnom tőled? Miről szól az új műsor Csepel-Sziget legnagyobb drámakirálynője? -kérdezte Gergő gúnyosan.
- A te minősíthetetlen piszkos dolgaidról! Már megint összeszűrted a levet azzal a vállalhatatlan suvickos varangyos békával, azzal a mocskos idegbeteg románnal!!!
- Na itt álljunk meg! Amennyiben Pamelát illeted ilyen szép jelzőkkel, megnyugtatlak semmi ilyesmi nem történt. Nem értem honnan veszitek hogy csalom vele Nikolt.
- Hülyének nézel te engem? Van az embereknek látó szemük és a normálisak igazságérzetét sérti az a látvány is ha te csak pusztán szóbaállsz vele. Nem érted hogy a családod becsülete és jó hírneve forog kockán? Meg még a csibészvezéri méltóságodba is kerülhet? És még a feleségedet is elveszítheted akinek a vagyona nélkül mi nem állunk meg mert két kézzel szórod a pénzt? Figyelmeztetlek hogy másodszor nem lesz akkora szerencséd mint elsőre mikor Ágit elveszítetted akkor is ki miatt? Kinek a hibájából?? Én mindent elkövettem hogy a te neved tiszta maradjon és rád mint áldozatra tekintsenek mások, Nikol úgyszintén megtette a magáét ezügyben de ha te ilyen felelőtlen idióta vagy nem tudunk mindig megmenteni. De mivel a bátyám vagy és a család mindenek előtt, úgyis mindig kihúzlak a szarból de egy szép napon mi se tudunk többet tenni és kénytelen leszel vállalni a felelősséget a marhaságaidért. Akkor aztán szánhatod-bánhatod de késő lesz már...
- Túlliheged az egészet. A bolhából pumpálod fel az elefántot. Emellett borzasztó igazságtalan vagy. Pamela is olyan mint a többi ember ,tele van hibákkal akárcsak mi, mert azért mi sem vagyunk kisdobosok, van vaj a mi füleink mögött is, söprögessünk csak a magunk háza előtt és mielőtt ujjal mutogatunk rá hogy ilyen-olyan-amolyan nézzük meg a mi kezeink tiszták-e.
- Na de bölcs lettél bátyus. Bár lettél volna akkor ilyen okos mikor az a némber tönkretette az esküvődet Ágival akinek még a kisujja is különb mint ez a nyomorult fogyatékos jellemtelen bűnronda rihelotyó akivel csak többen vagyunk ezen a világon!!! Hálát adok Istennek hogy én nem vagyok olyan mint ő, én jó vagyok ,tisztességes még a foglalkozásom ellenére is, én tudom hol a helyem és tudom mi az hogy társadalom, normák, elvárások és a méltóság...
Gergő majd leesett a székről a nevetéstől.
- Azt a mindenit, én ha éppen Hofi Géza kabarét hallgatok a táskarádiómon se röhögöm szét magam úgy mint a te mostani performanszodon. Még a szilveszteri kabaré se ilyen mulatságos. De mentségedre váljon hogy rém ostoba vagy hugi és bizonyos szellemi képességek hiánya még a törvény előtt is enyhítő körülmény....
- Megbánod te ezt még bátyus. Igaz közvetlenül nem te fizeted meg most se az árát, hanem az a szutyok rongybaba!! Nagyon jól fontold meg minden lépésed ha nem akarod hogy ő nagyon csúnyán járjon. Én ugyan nem piszkolom össze a kezem Pamelával, Nikol se fog odáig süllyedni... de van más aki nem ilyen finnyás és a kérésünkre jól ellátja a baját mi meg nagyon bőkezűen jutalmazzuk érte. Szegény kicsi Pamela, lehet hogy nagyon fiatalon hal meg a legszebb korában! Balesetek mindig történnek és amilyen labilis idegzetű az a rakás szerencsétlenség még öngyilkosságnak is tűnhet a dolog. Nem bírta elviselni hogy te milyen boldogságban élsz Nikollal és végett vetett életének...milyen kár...
Gergő hirtelen megkomolyodott majd sötét pillantást vetve húgára így szólt.
- Azt kell mondanom hogy jól látja Pamela a dolgokat ,igaza van veled kapcsolatban. Csak így magunk között szólva Nikol és te valóban hiénák vagytok!
- Mintha te meg jóságos ártatlan kisdobos lennél. Mióta ezt pofázom hogy mi Nikollal utánad takarítjuk el a szart, a te hülyeségeidet simítjuk el. Úgyhogy magadnak is köszönheted ha nem nyúlunk kesztyűs kézzel a rihécskéhez! Örülj hogy te mindig megúszod mert nekünk te vagy a legfontosabb. De hogy Pamelának baja esik-e az rajtad is múlik. Mindig ő fog fizetni kettőtök helyett, de tőled is függ mennyit és miképpen. Ha olyan nagyon sajnálod ne állj vele soha többé szóba és segíts nekünk elüldözni a hazájába, aztán egyéb dolgunk nincs mint drukkolni Ceaucescunak a román diktátornak hogy pusztítsa ki őt a nyomorult fajtájával együtt. Remélem az a falurombolás amit tervezgetnek beválik. Akkor legalább megérti ő és a többi hozzá hasonló hogy a mieinknek mennyi szenvedést okoztak a második világháború idején. Ha ez kell ahhoz hogy végre szembenézzenek a múltbéli disznóságaikkal, azokkal a megbocsáthatatlan szörnyűségekkel amikhez ők voltak a nácik bűntársai azért cserébe hogy újra Magyarországhoz tartozzanak. Nem vagyok én ostoba hogy ne tudjam ezeket!! Pamela az a mocskos nyilas ivadék végre vállalja azért is a felelősséget amit az ősei tettek a mi nagyszüleinkkel és amit ő is megtenne velünk ha 1944-et írnánk. Szegény Nikolkával kezdené... milyen örömmel lökné oda a Gestapónak vagy Szálasi legényeinek! Ahogy minket is!!
- Jaj szóval itt van a kiskutya elásva! Na idefigyelj hugi!! 1944 már rég elmúlt pontosan negyven éve, Pamela meg nem felelős azért ami akkor volt, csakis a jelenben viselt dolgaiért hibáztatható ahogy én is.
-Nem mondod! És hajlandó vagy vele együtt megfizetni teljes egyetemlegességben? Mert igazság szerint kezdetektől fogva osztott felelősségetek kellett volna legyen a történtekért. De pont azért lobbiztam annyira meg találtam ki és terjesztettem annyi hülyeséget róla hogy a te neved tiszta maradjon és mindenért ő fizessen meg.Téged védtelek minden rágalmammal és hazugságommal amiket őrá mondtam. És nem bántam meg sőt még rosszabbakra is képes vagyok, egyedül rajtad áll hogy ártok-e még neki. Ha annyira szereted még mindig és jót akarsz neki akkor felejtsd el! Tedd Nikolt boldoggá, már babáznotok kéne úgyhogy foglalkozz a te gyönyörű, előkelő és csodálatos feleségeddel akinél szebb nincs is ebben az országban. Én meg őrködök a boldogságotok felett, már úgyis alig várom hogy nagynéni legyek és az unokaöcsikémet pesztráljam, mert fiú lesz egész biztosan. Olyan tökéletes nő mint Nikol csakis fiút szülhet.
- Én megteszek minden tőlem telhetőt. Nikollal van probléma de jár is kezelésekre. Előbb-utóbb úgyis meglesz a fiunk ne aggódj.
- Látom helyén van az eszed mégiscsak. Belátod hogy Nikol mellett a helyed és csakis ő szülhet fiút neked. Ha nem vagy szerelmes belé esetleg az se baj, az úgyis megjön később. Én se szerelemből vagyok együtt a párommal. Legfontosabbak az anyagi és társadalmi előnyök, normális felnőtt ember azt nézi miből profitálhat. A szerelem nem ad enni és nem öltöztet fel.....
- Azt teszem amit családom és népem érdekei megkívánnak.
- Ez a beszéd. Nagyon szép szavak de a tettek még szebbek lesznek. Ne feledd mindig csak a józan ész és az anyagi haszon járjon előtted.....

*


De azért Nikollal el kell beszélgetni hogy ez mégse járja amit Pamelával a legutóbb tett. Hogy várják el tőle azt hogy elfogadja a helyzetét ha folyamatosan keresztbetesznek neki? Ez az amit Vanda nem ért meg és nem is lesz rá képes annyira elfogult. Nikol úgyszintén de azért mégicsak intelligens nőként ismeri mindenki hátha most észérvekkel lehet rá hatni valamicskét. Házasságuk szempontjából se mindegy, mindenképpen szóba kell hoznia.
- Szívem lenne egy necces kérdésem. - szólította meg Nikolt.
- Mondd mi fáj gyere mesélj. - válaszolt amaz.
- Nem szívesen veszem elő a témát de muszáj megbeszéljük. Egy kérdés: te rúgattad ki Pamelát a munkahelyéről?
- Micsoda? Jól hallottam? Jött neked ilyesmivel panaszkodni?
- Ide nem jött személyesen, egy közös ismerőstől hallottam ezeket, de úgy a korrekt ha téged erről megkérdezlek, mendemondákra nem szívesen alapozok.
Nikol felhúzta szmöldökét majd jóízűen röhögött.
- Hát aztán? Csak helyretettem azt a kis felkapaszkodót. Mit képzel magáról? Azt hiszi felveheti velem a versenyt? Ahhoz neki újra születnie kell. De ha te ilyen mélyre süllyedsz hogy védeni merészeled én nem tartalak vissza. Nem nézem végig hogyan fizetsz rá a nagyvonalúságoddal, jóságos Teréz Anya effektusoddal. Jó lenne ha megjegyeznéd attól hogy téged nem vont felelősségre senki, neki még meg kell fizetnie. A következményeket minden bűnösnek viselnie kell, még te se kéne kivétel legyél ezalól. Ha jól tudom annak idején gyáván lebújtál a húgod háta mögé csakhogy elkerüld a hibáztatást és onnan nézted végig hogy Pamela viszi el a balhét helyetted is, sőt még te is nekiálltál vádaskodni, nem is olyan rég még uszítottál direkt hogy fizessek én meg neki. Most megkaptad amire korábban kértél, a pénztártól távozóban reklamációt nem fogadok el én se. És ezt most abszolúte barátként mondom neked nem csak a feleségedként, hogy ne csodálkozz ha újra bratyizol vele, az emberek meglátnak és átmennek az utca másik felére. Minden barátod és ismerősöd el fog kerülni mert felmerül bennük a gyanú hátha mégiscsak bűnös vagy te is. Én csak jótanácsot adok, tovább úgyis te döntesz. Bár ami azt illeti amilyen jó szívvel elfogadod tőlem a kalácsot, úgy fogadd el a tanácsot is hiszen én a javadat akarom még ha aljas húzásokkal is de a te malmodra hajtom a vizet mert a feleséged vagyok és egyesekkel ellentétben én tudom hol a helyem, mit követel meg tőlem a női princípium protokollja. Mindent a szeretett férfi javára.
- Azt hiszem már eleget kapott. Vagy ha továbbra is büntetni akarod van egy direkt erre kitalált intézmény amit úgy hívnak hogy igazságszolgáltatás. A jog eszközével méltányosan sújthatsz le rá továbbra is ha ez a szíved minden vágya.
- Legyünk őszinték! Minek kell ezt tovább kendőzni Gergő? Már mindenki tudja. Láttak vele nem is egyszer a Városliget környékén. Engem is visszamondtak neked és vice verza terólad is terjesztik a pletykát. Már nem egy jóindulatú telefont kaptam. Szerinted én a feleségedként nézzem ölbetett kézzel hogy az a pofátlan ringyó szalad utánad, zaklat téged és nem veszi figyelembe hogy foglalt vagy? Csak kissé ráijesztettem, semmi több. Így legalább állás és lakás után futkos nem teutánad.
Gergő megrezzent.
- Te dobattad ki a társbérletből is?
- Igen, én intéztem ezt is. Néha kell egy kis lecke azoknak akik nem férnek a jó dolgukba. Ha nem becsüli a jó sorát, hadd próbáljon mást. Menjen csak oda vissza ahonnan előjött. Merem remélni hogy megtanulja a házifeladatot és legközelebb nem lesz arra szükség hogy valaki ilyen módon helyretegye. Tudod még a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, ezzel ő is megtanulja hol a helye, meg aztán rendnek kell lenni.
- De nem úgy hogy tönkreteszed az életét! Azért most már túl messzire mentél nem gondolod?
Nikolett nevetett újra.
- Szívem, az ilyenek szép szóból nem értenek, muszáj valami drasztikus eszközhöz nyúlni. Ő kényszerít engem rá azzal hogy folyamatosan járkál utánad, zaklat téged, fogadom még telefonon is felhív mikor dolgozom, nem vagyok itthon.
- Tévedsz. Nem ő járkál utánam hanem én keresem a társaságát. Ha nem csalódom te is félre szoktál járni. Ha neked szabad akkor nekem is. De mindketten külön utakon járunk, jobban mondva én csak szándékozom, akkor nem lenne egyszerűbb ha szépen-csendben elválunk mintsem hogy tovább szenvedjünk egymással? A gyerek sem akar sikerülni, mióta próbálkozunk meg jársz kezelésekre, ugyanott vagyunk.
Nikol lesütötte a fejét.
- Ha menni akarsz hát ott az ajtó. De jól gondold meg, ha kilépsz vissza nem jöhetsz többé. Ja és a másik: arra nem gondoltál hogy veled is lehet hiba, azért nem jön össze a baba.
- Ez mindig a nő hibája, fogadjunk ha akármelyik csibésznőt elkapom és nem használok gumit, mit ad Isten összejön a kisfiú. Ez a te sarad kicsikém egyes-egyedül.
- Nem rossz ötlet a béranyaság, vannak más pénzes famíliák ahol szintén így oldják meg hogy kinéznek valakit, apuci felcsinálja azt x összegért övék a gyerek. De én ennél is okosabb vagyok: ugyanis halállal fizetek annak a lotyónak miután világra szülte a fiadat-- bocsánat a fiunkat. És akkor nem tipródom azon hogy visszajársz hozzá. Plusz megszabadítom az életben rá váró összes problémától, nem fog szenvedni. Mert én vagyok a jóságos kicsi angyal aki megoldja mindenki gondját-baját még azokét is akik a riválisaimnak képzelik magukat közben még a cipőm végéig sem érnek fel. Arra nem méltók hogy kinevessem és megalázzam őket, pedig nekem olyan jó kis móka szórakozni egyet rajtuk és még te is velem együtt szórakozol ahogy téged ismerlek. Plusz még ha megöletem a ribancot balesetnek vagy öngyiloknak álcázva csak a bérgyilkost kell kifizetnem, a béranyaság jussát megtakarítom. Jajj ti férfiak, nagy részetek nem tud ennyire hidegen és józanul gondolkodni, azt ti tartotok minket ostobának.
- Téged nem tartottalak soha annak, mindig is elismertem mennyire zseniális intelligenciád van ezért is vontalak bele a disznóságaim egy részébe. Világéletemben ilyen gyönyörű, józan, hideg és számító nőkről álmodoztam mint te aki társam a manipulációkban és még tevőleges ocsmányságokban is. És együtt röhögjük ki a szánalmas nyomorult szerencsétleneket akiket mi eddigelé tönkretettünk. Aztán még nem is beszéltem azokról akikből a jövendőben csinálunk hülyét.
- Ha már ilyen jó páros vagyunk mint Bonnie és Clyde, akkor rém ostoba húzás lenne a válás. A mocskos kis titkaink jobban összekötnek minket mint a házasságlevelünk. Egyikünknek sem buli az ha elválunk, megszakadna a szívem ha kiderülne ez-az meg amaz. Engem csak tisztára mosnak az igazságszolgáltatásban dolgozó rokonaim, mindig talpraesek mint egy igazi macska-- de te ha meg is úszod nem szárazon úszod meg, van mit kockáztatnod kicsi szívem. Igazán meg kéne spórolni egy újabb szégyenteljes esetet. Nem beszélve az anyagiakról. Mennyit is kóstálna a nagy szabadság neked: minekutána válás esetén vagyonelkülönítést csinálnánk. A Wartburg az közös, ha felét kifizeted, nálad maradhat. Valamint ebbe a tanácsi lakásba én is beleadtam, azt még ki kell perkálnod. Ha gyorsított eljárást akarsz dupla összeg, mellesleg egy dolog hogy makkegészséges vagyok-- de ha valami krach beüt, sose lehet tudni amilyen kiszámíthatatlan az élet manapság és egy darabig nem tudok dolgozni járni-- neked kell rólam gondoskodnod, jogom van az asszonytartáshoz még ha lett valakid közben akkor is. Ha meg Pamela és te újra összejöttök, mindkettőtöknek fájdalomdíjat kell egyetemlegesen fizetnetek számomra-- ha meg belebetegedtem az egész mizériába, az asszonytartás és a bánatpénz állandósulni fog részetekről. És a bíróság megítéli nekem, efelől semmi kétséged ne legyen. Krisztus koporsóját sem ingyen őrizték, én se grátisz búslakodom hogy egy ilyen félkegyelmű, rakás szerencsétlenség miatt maradtam egyedül. Behajtom én azt rajtatok, sőt még akár börtönbe is juttathatlak titeket, külön-külön lesz időtök gondolkozni-- vagyok olyan jóságos hogy elintézzem nektek .Nem lesz semmi a remélt boldogságból, illetve neked még lehet ha nem hagysz el-- vagy ha el is hagytál, szánni-bánni fogod és térden állva könyörögsz hogy fogadjalak vissza, úgy pitizel majd mint egy palotapincsi. És arról még nem is beszéltem hogy röhög körbe mindenki, a jóhírednek aztán végképp annyi.
- Hagyjuk békén Pamelát. Felejtsd el hogy létezik. Úgyse sikerül visszahódítanom hisz férjnél van, meg nem bocsátja meg amiket ellene elkövettünk. Ne bántsd a továbbiakban, bűnhődött már eleget az elmúlt időben.
- Nem eleget mert nem tanult semmit se a leckéből. Kénytelen vagyok helyretenni azt a nyomorult idegbeteg némbert, hidd el az orvos is receptre írná fel az aljas kis húzásaimat neki hogy végre leszálljon a földre és megtanulja hol a helye. A kibicnek ahogy elnézem semmi se drága, neki erre van szüksége, remélem megjön az esze és egy szép napon meg is köszöni nekem hogy megtanítottam a nagybetűs életre ha már a szülei és az iskola ezt elmulasztották vagy ami valószínűbb-- ő nem hallgatott a jó szóra. Dr Bubó is ezt mondaná ha valós személy lenne és látná mit művelünk. Ahogy én bánok Pamelával az olyan mint a műtét. Fájni fog neki, de meggyógyulhat tőle. Bár az lenne a jobb mindannyiunknak ha belehalna mert aki nem elég erős az pusztuljon is csak el, ez a természet józan törvénye, ez a normalitás tetszik vagy nem. Hulljon a férgese. Csak a teljesen tökéletes maradhat meg. Te meg nem vagy jótékonysági nagykövet hogy lehajolj ilyenekhez és megsajnálgasd. Arra vannak a papok meg a pszichiáterek és a szociális nővérek. Tudtommal egyik sem a te foglalkozásod, nem ezért kapod a jövedelmed.
- Jó de létezik a világon olyasmi, hogy irgalom, együttérzés, önzetlen segítőkészség, nagyvonalúság-- röviden emberség. Emberek vagyunk Nikol, nem droidok.
- De utálom mikor ilyen érzelgős vagy! Szánalmasabb vagy mint azok a nyomorultak akiket időnként a védelmedbe veszel csakhogy néhanapján az irgalmas szamaritánus szerepében tetszelegj a nagyközönség előtt. Ha az érdekeink úgy kívánják olykor én is eljátszom Árpádházi Szent Erzsébetet, főleg ha utána én vagyok a jófej kislány és az egész szituáció az én malmomra hajtja a vizet, én meg adtam egy morzsányit és duplán profitálok belőle. Utána meg jól kiröhögök mindenkit aki híján volt aznap a józan észnek. Te meg kiábrándító vagy kisapám amikor jössz az ilyen álszent dumával. Néha azt kell hinnem hogy lektűröket olvasol scifi meg képregények helyett azért vagy ilyen kelekótya.
- Én viszont nem mindig színészkedem ha éppen jófiú vagyok, ritkán, de van szívem. Hidd el nem olyan nyálas és ostoba viselkedés mint amilyennek elsőre tűnik. Persze helyzete és embere válogatja. És most ha megengeded, elteszem magam holnapra. Azt hiszem mindent megbeszéltünk.
- Jövök én is drágám csak még lezuhanyzok .Hátha ma összejön a várva várt kisfiunk. Az arcpakolás ráér még később felteszem...

****


Gergő teljesítette ugyan jó szívvel aznap este házastársi kötelezettségét, de úgy érezte nem a régi a dolog. Bár testileg minden ízével kívánja a feleségét, a szerelem amit érzett iránta elmúlt mint a tavalyi hó. Szerelem volt? Hisz mindig ilyen nőről álmodott mint Nikol külső és belső tekintetében egyaránt. Tudta hogy mennyire rafinált, száraz, hideg és számító de úgy gondolta hogy a szíve mélyén érzékeny, jóindulatú és valóban segítőkész. Hiszen tud olyan is lenni azokkal akik közel állnak hozzá. De a tegnapi beszélgetésből úgy tűnt hogy ennek a nőnek valóban kőből van a szíve. De nem lehet, hiszen Gergőbe igazán szerelmes. Szerelmes?Akkor minek jár félre? Bezzeg Ági elfogadta hogy ő csak másodlagos, legelső a csibésztelep mindenek előtt. Egy rossz szava nem volt. Azt is elfogadta hogy Gergőnek vannak szükségletei, elvégre is egy férfitől nem várható el az amire a nőket kötelezik az erkölcsi és protokollszabályok. Azt nem tudta egyedül elfogadni hogy Gergő ilyen közönséges és alávaló nőt szedett fel az alantas céljaira. Ha még mindig a szentéletű ártatlan Ágival lenne együtt... de hála Pamelának...
De ő is hibás tudta nagyon jól. Meg már unta azt az egyhangú unalmas tökéletességet ami Ági volt. Pedig egy igazi nő nem kell egyéniség legyen, az a jó ha egy szépséges szürke kisegér aki mindenben egyformán a maximumot nyújtja. És még ha unalmas is, de abszolút kiszámítható az élet vele.
No de már Ágival nem hozhatja helyre, Nikollal kell megoldja a problémákat. Nem lehet tőle elválni, míg a halál el nem választja őket együtt kell maradniuk. Való igaz hogy nincs abban a helyzetben hogy elváljon. De szeretői neki is lehetnek. Miért ne, hisz férfi és csibészvezér megteheti. Ha meg ráun egy-egy cafkára elég lesz Vandát és Nikolt ráuszítani, neki semmi gondja.
Egy a lényeg. Az hogy az ember fia mindig minden körülmények között túléljen és neki mindig jó legyen. A többi meg kit érdekel..... egyéni szociális probléma ha valakinek nem tetszik hogy ez a dolgok rendje.

Alkotó
Regisztrált:
2021-01-04
Összes értékelés:
1
Időpont: 2021-02-27 15:22:43

válasz ElizabethSuzanne (2021-02-22 05:53:51) üzenetére
Ajánlom a többi részt is és még jön idővel a folytatás:)
Alkotó
ElizabethSuzanne
Regisztrált:
2017-01-20
Összes értékelés:
2361
Időpont: 2021-02-22 05:53:51

Érdekes, izgalmas történetet írtál.
Örömmel időztem nálad.

Szép napot kívánok:
Zsuzsa

Legutóbb történt

pusztai bejegyzést írt a(z) Az utolsó szó című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) valamiről című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) holnap című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) Fényhozó című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) Fényhozó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Visszhang című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Pillangó című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Eszem címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) amit csak érint a remény című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel szövegértés címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Durcáskodó című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Az utolsó szó című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú mondja című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Ismerd meg magad! című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Műzsa-mars címmel

Pecás alkotást töltött fel Este a kertben címmel a várólistára

Tóni alkotást töltött fel Égly Mihály : A hegyen / Auf dem Hügel címmel

jerrynostro alkotást töltött fel Ismerd meg magad! címmel

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Értetlenül című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) amit csak érint a remény című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) amit csak érint a remény című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Az erkölcs labirintusában - Mocsok című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Az erkölcs labirintusában - Mocsok című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Az erkölcs labirintusában - Mocsok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A feltörekvő rosszindulat című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Olykor hozzászólás helyett... című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Demófelvétel című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Téridő című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Téridő című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Aduász című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Értetlenül című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Értetlenül című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Újra itt vagy, szeptember? című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022