HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 10

Tagok összesen: 1933

Írás összesen: 52303

Mantova fűszerolaj spray
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-12-08 08:29:16

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2021-02-27

A bosszú ára (7/8)

Ezután már villámgyorsan kezdtek pörögni az események. Elsőnek, az a hír járta be a kisvárost, hogy meghalt Paulina Miller. Gvendolin Graham végrendeletének felolvasása után ágynak esett, és nem is kelt fel többé.
Lilien kérte Robint, hogy menjenek el a temetésre, mégiscsak a szülőanyja volt. Sokan voltak a temetésen, ők a hátsó sorokban kísérték utolsó útjára Paulina asszonyt. Madlen és Magnus állt együtt a sírgödör előtt. A szertartás alatt Magnus könnyezett, Madlen egyetlen könnyet sem ejtett, csak nézelődött, hogy kik vannak jelen a temetésen. Egyszer csak felfedezte Lilient a hátsó sorokban. Meg sem várva a szertartás végét, odarohant hozzá és neki esett:
- Mindezt neked köszönhetjük, te tetted ezt velünk... takarodj innen, azonnal! - ordította. Magnus utána ment, és valahogy visszaráncigálta húgát: - legalább tartsd tiszteletben a szertartást, Madlen, - mondta szomorúan.
A szertartást követően, amikor Lilien a sírhantra helyezte csokrát, Magnus hozzálépett, a kezét nyújtotta és megköszönte Liliennek: - köszönöm,húgocskám!
Liliennek telefutott a szeme könnyel: - részvétem, kedves bátyám, - suttogta halkan.


Robin azokban a napokban fejezte be a ház átalakítását, és megnyitotta irodáját. Előre tudta, hogy nem fognak tolongani az ügyfelek, ezért felkeresett néhány embert, akik hátrányos helyzetbe kerültek korábban az ő főnöke által, mert mindig kiharcolta a gazdagok érdemtelen jogait, a szegények ellenében. Akkor is szólt ő a főnökének, hogy ez így nem igazságos, a szegény embernek joga van megkapnia a munkájáért járó bért, de az öreg csak legyintett: - ... tanulj fiam, van még mit tanulnod!

Hát most felkeresett néhány embert közülük és próbálta meggyőzni őket, hogy kérjenek perújrafelvételt, mert igaztalan volt az ítélet. Nem mindenki mert belevágni, féltek tőle az emberek, nem hittek neki.
Lilien viszont arról próbálta meggyőzni Robint, hogy ne kérjen tőlük fizetséget, ha nem kerül semmibe jobban mernek belevágni a perbe. Ha viszont megnyer néhány pert, akkor mindjárt felbátorodnak az emberek.
- Drága Lilienem, te nagyon okos lány vagy, viszont nekem meg is kell élnem valamiből, csupán csekélyke összeget kérek, azt is csak akkor, ha megnyerem a pert és ők megkapják a pénzüket. Egyébként, szeretnék már megnősülni is, el kell tudnom tartani a családom. - Igazán? És ki a boldog ara?
- Te vagy az, kis csacsi, de nem kérhetem meg a kezed, amíg egy fityingem sincs. - De igenis megkérheted. Tudod, hogy sok pénzünk van, az nem csupán az enyém, a tiéd is, és igenis tedd meg bátran, hogy nem kérsz fizetséget a szegényektől, legalábbis kezdetben, én jól keresek, meg vaskos a bankszámlám, csak hallgass rám, be fog indulni, hiszen annyira hátrányos helyzetben vannak a szegények, a gazdagokkal szemben. Látod, ez is egy módja annak, hogy segítsük a szegényeket.
- Meggyőztél drága! Hatalmas szíved van, azt hiszem Gvendolin nem is hagyhatta volna jobb helyre a vagyonát, s ezt ő maga is tudta.

A következő napon Lilien édesapja egy levelet adott át neki, ma hozta a postás, mondta.
Lilien kézbe vette a borítékot, kézzel írott levél volt, düledező, kezdetleges betűkkel íródott, mintha egy kis elsős írta volna.
Amikor kibontotta, két összehajtogatott vonalas papírt talált benne, teleírva. Rácsodálkozott, majd gyorsan megnézte az aláírást. Lilien.
- Te jó ég! Apa... apa, a kis Lilien írt nekem... tudod, akivel Londonban találkoztam, meséltem neked...
- Tudom, madárkám, és mit ír?
Lilien nem szólt, mert éppen a levelet olvasta, arca elkomorult, majd mind szomorúbbá vált, s végül elsírta magát.
- Azt írja, hogy meghalt az édesanyja, s most nevelőotthonba került. Nagyon rossz ott neki, arra kér, hogy látogassam meg... Apa, elfutok Robinhoz, ha benne van, holnap Londonba utazunk. Holnap úgysem mennénk ki a tengerre, ugye apa? Aztán kérek egy szabadnapot az étteremben, illetve csak délre, a vacsoránál már itt lehetek.
- Menj csak madárkám! - Az én kislányom, az én Lilienem, akkora szíve van, mint az anyjának volt... dünnyögte maga elé az öreg.

Másnap már kora reggel indultak Londonba. Lilien örült, hogy újra láthatja a kis Lilient, ugyanakkor végtelenül elszomorította, hogy a kislány egyedül maradt.
- Robin, tudod amikor először találkoztam a kis Liliennel, akkor eldöntöttem, hogy ha árván marad, akkor örökbe fogadom, de most már csak veled együtt tehetem. Mi a véleményed?
- Az, hogy most azonnal meg kell állnom... - mondta a fiú és jelezte a jobbra fordulást, majd bekanyarodott egy erdei útra.
Lilien nézett csak elkerekedett szemekkel, nem értette miért állt meg Robin.
- Kiszállnál, édesem? - ahogy Lilien kilépett a kocsiból, Robin féltérdre ereszkedett előtte és megkérte a kezét. Lilien azon nyomban igent mondott. Azután megkérdezte: - mégis mondd, mi volt az indíttatás, miért éppen most, erre válaszolj! - Már régen szerettem volna megtenni, de visszatartott a pénztelenség, a munkanélküliség, de most már kezd alakulni, megnyertem az első pert, és jó kártérítést kap az ügyfelem, nagyon boldog... én is az vagyok, most, hogy mondod, apa leszek hamarosan, akkor nem várhatunk tovább, össze kell házasodnunk. - Ez azt jelenti benne vagy? Jaj, de boldog vagyok! - Lilien, drágám, addig nem szólhatunk neki, amíg utána nem nézek, hogy örökbe fogadható-e? Erről meg kell bizonyosodnunk, nehogy azután csalódást okozzon neki, ha mégsem adható örökbe. - Egyáltalán, lehet akadálya? - Ezer akadálya lehet, de gyorsan utánanézek, hogy mielőbb jó körülmények közé kerüljön a kislány. - Te angyal vagy, tudod? - Nem én, te vagy az angyal, drágám!

A kis Lilien sírva borult Lilien nyakába, amikor meglátta. Nagyon örült neki, mégis vigasztalhatatlan volt.
- Vigyél el innen, vigyél el... ugye elviszel? - kérdezte a kislány már sokadszorra, akkor Robin súgott valamit Lilien fülébe és távozott.
Amikor visszatért széles mosoly ült az arcán, majd bólintott Liliennek. Azonnal megértette, hogy örökbe fogadható, tehát megpróbálhatják.
- Lilien, szeretnéd-e, ha mi lennénk a szüleid?
- Az hogy lehet?
- Hát úgy, hogy örökbe fogadunk.
- Akkor veletek élnék, és nem kellene soha ide visszajönnöm?
- Az csak akkor lehetséges, ha nincsenek rokonaid, akik felnevelnének téged? - szólt közbe Robin.
- Nekem rokonaim?... Nem is tudom... apa szülei még élnek, de nem is ismerem őket, és úgy tudom, hogy nem akarnak engem. Senki másom nincs, és én veletek szeretnék élni ha ti is akarjátok?
- Igen, akarjuk, de az nem lesz azonnal, időbe telik mire mindent elintézünk. Össze is kell házasodnunk, még csak jegyesek vagyunk Robinnal, de azt felgyorsíthatjuk, aztán a hatóságokon sok múlik, mikor üthetjük nyélbe a dolgot és mikor vihetünk téged haza. De azon leszünk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot. Lesz egy nagypapád is, biztosan nagyon fog neked örülni.
- Igazán, nagypapám is lesz? De jó!
- Légy türelmes, intézkedünk, de egy ideig még itt kell maradnod. Tarts ki, jó?
- Igen, kitartok. De ugye meglátogattok még addig máskor is.
- Mindenképpen, ha megengedik, legközelebb el is viszünk téged, hogy megismerd hol lesz az otthonod, jó?
A kis Lilien előbb Lilien nyakába ugrott, majd Robinéba. Így hagyták ott reményekkel teli, boldogan, s kissé megnyugodva hagyták el a Gyermekotthont.

folyt. köv...

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-16 12:40:58

válasz Marcsy (2021-03-14 14:23:34) üzenetére
Kedves Marcsy!

Hát igen, Lilien bölcsen tette, hogy beleírta a kislánynak ajándékozott könyvbe a címét. Előrelátó volt. Így tudott a kis Lilien segítséget kérni tőle.
Köszönöm a véleményedet és a gratulációt.

Szeretettel,
Ida
Alkotó
Marcsy
Regisztrált:
2019-10-29
Összes értékelés:
143
Időpont: 2021-03-14 14:23:34

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida !

A kis Lilien nagyon szerencsés, hogy összefutott egy olyan jó emberrel mint Lilien ! Mégis mennyi volt az esélye? Mintha érezte volna, hogy szegény kislány életébe egy visszafordíthatatlan tragédia fog történni, és szüksége lesz rá !
Nagyszerű rész volt ez is !
Gratulálok

Marcsy
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-13 10:03:03

válasz T. Pandur Judit (2021-03-12 19:41:37) üzenetére
Kedves Judit!

Nem maradsz le semmiről, az utolsó részben kiderül a napló titka, sőt a Miller család újra felbukkan. Bár őszintén szólva, az utolsó részt kicsit (nagyon) összecsaptam, de úgyis látni fogod, minek magyarázzam. :)
Szóval, kíváncsi vagyok a véleményedre. Várlak szeretettel.

Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5610
Időpont: 2021-03-12 19:41:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Picit csalódtam, mert engem a titok érdekelt volna, amit a napló rejt. Ebben a részben titok az nem volt, mert már mindenki előtt világos volt, hogy Lilien és Robin egy pár, és azt is gondolhatta az olvasó, hogy kis Lilien sem véletlenül került bele a történetbe.
Viszont kicsit kárpótolt, hogy jól alakulnak a dolgok a szereplők számára - leszámítva a Miller családot.

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-11 21:09:19

válasz ElizabethSuzanne (2021-03-07 07:53:30) üzenetére

Itt is köszönöm, kedves Zsuzsa!

Neked is szép napokat, jó egészséget!

Ida
Alkotó
ElizabethSuzanne
Regisztrált:
2017-01-20
Összes értékelés:
2096
Időpont: 2021-03-07 07:53:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Jó kis történetet írtál.
Nagyon tetszett!
Szép napokat kívánok jó egészségben:
Zsuzsa
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-05 16:27:32

válasz black eagle (2021-03-04 08:02:43) üzenetére
Ami napjainkban már nemigen fordul elő. Úgy hiszem, hogy embereket, jóindulatot, emberséget csak-csak találunk, de olyan világot, ahol mindez érvényesülhet, már nem igen.

Nagyon kedves tőled az utolsó mondatod, de úgy hiszem, hogy itt egy ember már vajmi keveset tehet.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-05 16:21:26

válasz black eagle (2021-03-04 08:02:43) üzenetére
Kedves Laca!

Mivel itt szóba hoztad, mondjuk, a pandémiát, akkor itt árulom el, amit csak a végén akartam.

Nem korábban írt történet ez. A pandémiát kerültem, mert játszódhatott ez akár a közelmúltban, akár a jelenben, nincs jelentősége. Amúgy is olyan környezetbe helyeztem, idegen közegbe, mert bárhol történhetett, a célom csak az volt, hogy egy olyan alternatív világba vigyem el az olvasót, ami bár nem Tündérország, de még nem halt ki az emberség, a tisztesség, a becsület, amilyen világban tulajdonképen szeretnék élni.
Itt is vannak szegények és gazdagok is, itt is próbálkoznak a becstelen emberek kijátszani a törvényt, igazságszolgáltatást stb., de még nem halt ki az emberekből a jó szándék, a becsület az emberség, s van rá mód, hogy érvényesüljön az, aki megérdemli. (folytatom)
Alkotó
black eagle
Regisztrált:
2016-11-18
Összes értékelés:
2109
Időpont: 2021-03-04 08:02:43

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Milyen jó, hogy a kis Lilien fel tudta venni a kapcsolatot a nagy Liliennel.
A történet minden szereplőjével történtek rossz dolgok, mindannyiukat érte fájdalom, de mind kárpótlásban részesülnek a sorstól.
Az már korábban is eszembe jutott, hogy mindezt olyan környezetbe, olyan világba helyezted, ahol nincs jelen semmiféle pandémia. Még vagy már, vagy egyáltalán. (Talán, mert korábban írtad, de szerintem más okból.) Mindezeknek összessége hűen tükrözi lelkivilágodat. Ha Te lennél a sors, minden rászorulót megsegítenél, s mindenhol igazságot szolgáltatnál. Azt hiszem, nagyon jól járna veled az emberiség.

Laca ⚘
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3575
Időpont: 2021-03-01 14:43:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2021-03-01 11:10:43) üzenetére
Kedves Ida!

Úgy érzem nem voltam túl higgadt amikor írtam neked!
Nem akartam bántó vagy sértő lenni majd leírom neked az okot üzenetben!
Ennyit akartam még írni!

Szeretettel:Ági
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3575
Időpont: 2021-03-01 11:15:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2021-03-01 11:10:43) üzenetére
Kedves Ida!

Ezt én is tudom.Nem vagyok naiv. Egy kis emberismeretem van.
Nem most másztam le a falvédőről!Kellemes hetet neked!

Szeretettel:Ági
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-01 11:10:43

válasz Krómer Ágnes (2021-02-28 20:10:30) üzenetére
Kedves Ági!

Örülök, hogy tetszett a kiragadott idézet. :)

Ne legyél borúlátó, Ági, mert vannak a gazdag emberek között is kivételes, jó emberek, és ugyanúgy a szegények között lelketlen, gonoszok. Embere válogatja.

Örülök, hogy ismét jöttél.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-03-01 11:06:40

válasz sailor (2021-02-28 19:45:29) üzenetére
Kedves sailor!

Örülök nagyon, hogy tetszik a történet.

Hamarosan ne számíts újabbra, most nem igazán ihletadó közegben élünk. Most nehezebb, mint egyébként. Vigaszként azt tudom mondani, hogy azért biztosan lesz még, ha nem is a közeljövőben. A Bori és Dömét szeretném folytatni... ha ugyan nem hagy el a múzsa. :))
Azonban itt leszek, majd olvaslak titeket!

Ihlet teli szép napokat kívánok!
Szeretettel,
Ida
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3575
Időpont: 2021-02-28 20:10:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Jaj ez a bekezdés jó nagyon!
- Te vagy az, kis csacsi, de nem kérhetem meg a kezed, amíg egy fityingem sincs. - De igenis megkérheted. Tudod, hogy sok pénzünk van, az nem csupán az enyém, a tiéd is, és igenis tedd meg bátran, hogy nem kérsz fizetséget a szegényektől, legalábbis kezdetben, én jól keresek, meg vaskos a bankszámlám, csak hallgass rám, be fog indulni, hiszen annyira hátrányos helyzetben vannak a szegények, a gazdagokkal szemben. Látod, ez is egy módja annak, hogy segítsük a szegényeket.
Erre azért tudom milyen kifütyülős lenne a válasz!Suba a subához Guba a Gubához idomul, ha tud egyáltalán olyat!
Még ez hirtelen eszembe jutott!Érdekes volt!

Szeretettel:Ági
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3575
Időpont: 2021-02-28 20:03:05

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Már 15 éve sem ismert meg a buszon már meg se ismernénk egymást!
Az csak akkor lehetséges, ha nincsenek rokonaid, akik felnevelnének téged? - szólt közbe Robin.
Mert az úgy megy!Amúgy van olyan aki önként megy GYIVI-be.
Én vagy négyet tudnék akinek nem kell család.Persze a házasság az más.
Elég meseszerű az egész!Érdekes volt!

Szeretettel:Ági
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3575
Időpont: 2021-02-28 19:53:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ez olyan mint a mesében.Erről eszembe jutott egy régi szöktetés történet!
Talán 94-es na happy end nem volt.Bár azt se tudom mi lett velük.
Élik a világukat!Ehhez nem igazán tudok, mit szólni.Nem vagyok benne kompetens!
Érdekes volt!

Szeretettel:Ági
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
8436
Időpont: 2021-02-28 19:45:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
"
Igen, a következő részben minden kiderül, lesznek még meglepetések, de az már a végét is jelenti. Bízom benne, hogy az is tetszeni fog."
jaj,sajnálom,hogy vége!
Kérlek írj hamarosan hasonlót!

Szeretettel:sailor

Szép estét!
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-02-28 19:36:51

Szia Kankalin!

Nincs is annál kényelmesebb, mint együltő helyben, fekve olvasni. :)
Örülök, hogy tetszik a történet felépítése, a csavar viszont... gondoltam, hogy nagy meglepetés lesz.
Egyébként jó, hogy szólsz, csak szóljál nyugodtan a hibákról. Különben, ha hiszed, ha nem, amikor felteszem, akkor már magam is látom, addig viszont, ha százszor olvasom sem veszem észre. Úgyhogy, már sok mindent javítottam mióta feltettem, legalábbis a saját példányomon, de majd megteszem a Napvilágon is.
Igen, hamarosan megtudhatod a zárást, ugyanis holnap érkezik a befejező rész, (csak még átnézem, hogy aztán, ha fenn lesz a Napvilágon észre is vegyem) :)
Köszönöm a véleményed, még inkább a kritikát, mert jogos. :)

Szeretettel,
Ida
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7696
Időpont: 2021-02-28 10:21:24

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Ida! :)

Jelentem, együltő helyemben olvastam el a részeket (na, jó, inkább fekve). :)
Nagyon tetszik, ahogy felépítetted a történetet, és nem maradt el a csavar sem. Bevallom, vártam, de ekkorára nem számítottam, úgyhogy meglepetés erejével hatott.
Először nem akartam szólni olyan dolgokról, amelyek olvasás közben megállítottak, végül úgy döntöttem, mégis megteszem.
Ha újra átnézed, te is észre fogod venni a szóismétléseket. Ez az egyik észrevételem. A helyesírásról pedig a másik. Van néhány igekötős ige és összetett szó, a koldust véletlenül "ú"-val írtad. Ezek miatt érdemes lenne átfésülni a szöveget. Magamról tudom, hogy a sajátjaimban is mindig találok olyan szavakat, kifejezéseket, melyeket később módosítok, mert nem vettem észre írás közben az eltéréseket.
Várom a zárást, és szerintem lesz még benne csavar. Remélem, hamarosan megtudom. :)
Kellemes kikapcsolódás ez a novellád (is). :)

Szeretettel: Kankalin
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-02-27 22:04:40

válasz efmatild (2021-02-27 16:36:41) üzenetére
Drága Matild!

Látom, szurkolsz a fiataloknak, és annak, hogy jó vége legyen. Igen, én is szeretem, ha jól végződnek a dolgok. Ha már az életben nem, legalább az irodalomban. :) Igaz?

A következő bizony már a végét is jelenti. Lesznek még meglepetések, de... hétfőn minden kiderül. Várlak szeretettel, és köszönöm, hogy jöttél.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-02-27 21:58:15

Kedves sailor!

Örülök, hogy izgalmasnak találod, hogy leköt és élvezettel olvasod. Köszönöm neked!

Igen, a következő részben minden kiderül, lesznek még meglepetések, de az már a végét is jelenti. Bízom benne, hogy az is tetszeni fog.

Örülök, hogy itt voltál, és véleményt írtál. Köszönöm.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6993
Időpont: 2021-02-27 21:52:57

válasz hundido (2021-02-27 10:52:51) üzenetére
Szia hundido!

Örülök, hogy tetszik. Olyan ez is, akár az élet. Ezer akadályba ütközünk, van, hogy legyőzzük őket, de nem mindig sikerül. Lesznek még meglepetések, de a következő már a végét is jelenti. Hétfőn érkezik a befejező rész.

Várlak szeretettel, és köszönlek.

Ida
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
550
Időpont: 2021-02-27 16:36:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!
Örülök, hogy szépen alakul Lilien és Robin szerelme, már a házasságkötésnél tartanak. Sikeresen alakul Robin ügyvédi pályája is. Jó olvasni ilyen történetet, ahol a jó szándékú, jó lelkű emberek győzedelmeskednek a gonoszság felett. Bízom benne, hogy nem lesz rossz vége...
Sok szeretettel olvastalak: Matild
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
8436
Időpont: 2021-02-27 13:58:25

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Minjobban izgalmasabb lesz!
Magnus és Lilien közt egy új életszakasz kezdödik
Megtalálták egymást!
Nagyon megható a kis Lilien sorsa!
Remélhetöleg sikerül Robinéknak öerökbe fogadniuk!

Nagyon szép és izgalmas eddig írásod minden
fejezete,leköti az embert!
A befejezés is sejtem,csoda jó lesz!

Gratulálok!

Szeretettel:sailor

Szép napot!
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2437
Időpont: 2021-02-27 10:52:51

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Jaj, de jó! Szeretem az ilyen történeteket, ahol a jók győzedelmeskednek, mint a mesében. Bár akadnak akadályok, de a hósök legyőzik azokat. Remélem, ha lesz is galiba, a végén együtt örülhetek a főszereplővel! üdv hundido

Legutóbb történt

Erdős Sándor alkotást töltött fel Elmúlás címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Hervadó szépség címmel a várólistára

mandolinos alkotást töltött fel Anna Dolgarjova: Mily szörnyű decemberben egyedül... címmel a várólistára

mandolinos bejegyzést írt a(z) Heinrich Heine: Dalaimnak könnyű szárnyán... című alkotásho

sailor bejegyzést írt a(z) a gondok sűrűjében című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Lóci Maci meséi 10. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a gondok sűrűjében című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a gondok sűrűjében című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Zorduló idő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Az élő költemény című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Sumákság című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Ezüst hold csillagocskákkal című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) A hóember és a banya című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A hóember és a banya című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Ezüst hold csillagocskákkal című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Zorduló idő címmel a várólistára

gleam bejegyzést írt a(z) [Adventi] című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szegény kislány című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel Szegény kislány címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szerkesztők üzenik fórumtémához

hundido bejegyzést írt a(z) Hazugság hálójában 4/3. című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Az élő költemény címmel a várólistára

Erdős Sándor alkotást töltött fel Életem delén címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Én nem - variáció című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ezüst hold csillagocskákkal című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Én nem - variáció című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Én nem - variáció című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Ezüst hold csillagocskákkal című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Én nem - variáció című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Én nem - variáció című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel Valentin nap 2001 címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ahogy című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ezüst hold csillagocskákkal című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ezüst hold csillagocskákkal című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021