HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 13

Tagok összesen: 1948

Írás összesen: 52878

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Reklám

Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2022-03-25

Add a kezed! 4/6

Amikor felébredt nyújtózott nagyokat, majd talpra ugrott, kinyitotta az ablakot. Gyönyörű idő volt, kellemes késő délután. Megnézte az órát, alig múlt öt óra. Akkor jött rá, hogy még nem is evett aznap. Jókedvűen ment a konyhába, elővette a maradék főzeléket, és volt még egy fél szelet a kacsamellből... Na, ez éppen elég lesz. Amikor befejezte az evést még főzött magának teát, bele facsart egy egész citromot, és egy kávés kanál mézet... Nagyon jólesett, gondolta elégedetten, amikor csörögni kezdett a telefonja.
- Szia, Flóra! Most fejeztem be a rendelést, találkozhatnánk?
- Hát persze, miért is ne, magam is ráérek!
- Megkönnyebbültem! Hová szeretnél menni, hol találkozzunk?
- Tudod mit? Te láttad már, hogy én hol lakom, mit szólnál ha ma én mennék hozzád?
- Megleptél, de remek ötlet! Mivel várjalak, vacsorával? Mire ideérsz elkészülök.
- Ne fáradj, de tényleg... Most ettem meg a reggelit, ebédet, vacsorát... mindent együtt. Vacsorázz meg mire odaérek, aztán..., majd kitalálunk valamit...
- Oké, várlak!

Flóra nem sietett, kényelmesen sétálgatott a kellemes tavaszi estében. Gondolkodott, tervezgetett. Az illatos esti órában egyszer gyöngyvirág illata csapta meg, máskor orgonaillat. Nahát, már az orgona is virágzik, csodálkozott rá. Közben folyton azon járt az agya, hogy mi az, amit a leginkább meg kell figyelnie Loránd lakásán, s magán Lorándon is. Nem volt jártas ilyen dolgokban, pedig biztosan vannak jelei, bár ő maga eddig nem észlelt semmit. Nem akarta elveszíteni Lorándot, semmiképpen nem akarta elveszíteni.

Nagyon kellemesen telt az este. Loránd hozott néhány tortaszeletet a cukrászdából, azt eszegették. Körbenézett a lakásban is, szépen berendezett, takaros lakás volt, szintén három szobás, mégis jóval nagyobbnak tűnt, mint amilyen az övé.
Igaz, egész más volt a beosztás is. Itt egyben volt a konyhasarok, amit az ebédlő követett, majd a nappali, és az L betű kisebbik száránál volt egy bolthajtás, amin keresztül egy kis szobába jutottak, az Loránd dolgozó szobája volt. Íróasztal a szoba egész szélességében, rajta számítógép, az asztal felett polcok, telis-tele mindenféle könyvvel, három vaskos kötet az asztalon MEDICINA címmel, papírok, számlák, meg mi minden.
- Te itthon is rendelsz?
- Dehogy, csak követem a könyvelést, meg a pácienseimet, meg tanulok, követnem kell az új módszereket, az új gyógyszereket, amiből egyre több van, és nem lehet hibázni, legalábbis, nem szeretnék. Az orvoslás tanulás, egy életen át.
- Hááát, nem irigyellek! Bár, ha jól meggondolom, ez minden téren így van, még ha nem is ennyire látványosan.
- Bizonyára igazad van. Én már mindent megpróbáltam, kórházat, sürgősségit, sőt, mentőztem is..., mindig reménykedtem abban, hogy jobb lesz, de egyik sem jobb a másiknál. Itthon legalább nyugisabb, rendelek napi öt órát, amit általában eggyel mindig megtoldok, de még van az is, hogy házhoz hívnak, s nem csupán a körzetem, hanem három kis falu is hozzám tartozik, ahol egyáltalán nincs orvos. Ha hívnak, mennem kell!

Sokat beszélgettek azon az estén. Megismerték egymás múltját-jelenét, elképzeléseiket a jövőről. Flórának egyre inkább az jött át minden szinten, hogy nagyon egyformán gondolkodnak, hasonlatosak az elképzeléseik is a jövőt illetően, az ízlésük is, az életfelfogásuk, minden, minden annyira egyezett, hogy szinte hihetetlen.
A férjével nem voltak ilyen egy hullámhosszon soha, sok vita volt közöttük, de jó ember volt, és miután megszülettek a gyerekeik azt nagyon élvezte, az volt élete legboldogabb időszaka. Látni nap mint nap, hogy nyiladozik az értelmük, csetlenek, botlanak, de minden napra jut valami új, mindennap meglepik valami érdekességgel, az nagyon nagy élmény volt.
Rendes ember lett belőlük. Zolival soha nem volt semmi gond, még a kamaszkorát is úgy vészelték át, hogy szinte észre sem vették, hogy kamasz van a családban. Tomit meg már Zoli tartotta féken, amikor kamaszodni kezdett. Mindenesetre nagy segítség volt, így vele sem voltak különösebb gondok. Nehéz, nagyon nehéz volt elszakadni tőlük, amit még az is tetézett, hogy a férjét elveszítette, s teljesen magára maradt.

Fotókat nézegettek Loránd-al. A gyerekkori képeken el-elcsodálkozott, hiszen cseppet sem hasonlított mai önmagára, talán kicsit az édesanyjára hasonlít, a bátyja viszont tiszta apja.
Bolyongtak a múltban, s egyre szorosabbá vált a kapocs, ami már eddig létrejött közöttük. Észre sem vették az idő múlását, amikor véletlenül az órára pillantott Flóra, felkiáltott:
- Te jó ég! Már elmúlt tizenegy. Haza kell mennem! - Összekapkodta a cuccait, közben Loránd is készülődni kezdett. - Elkísérlek! - Nem kell, nagylány vagyok már! - Nem engedlek el egyedül, egyébként haza is vihetlek kocsival. - Tényleg nem kell, egykettőre hazatrappolok! - Itt is alhatnál, egyedül nem engedlek el! - Tényleg? Azt mondod aludjak itt?... Jó, elalhatok itt a kanapén! - Majd én alszom a kanapén, te meg aludj a hálóban. - Jaj, de hát nincs semmim, se fogkefém, se pizsamám... - Tudok adni! - S nyomban elővett a fiókból egy új fogkefét, fogkrémet. - Hálóingnek adhatok egy pólót, jó lesz? Tessék, törölköző, póló, menj zuhanyozni én meg megágyazok addig.

Amikor belebújt Loránd pólójába, megállt a tükör előtt. Hmm, egészen jól áll, jó hosszú, majdnem térdig ér... Érezte, hogy gyorsabban ver a szíve... Most majd eldől minden..., hát lássuk!
Amikor bement a hálóba, már meg volt szépen ágyazva, tiszta ágyneműt is húzott, csak éppen ő nem volt sehol. Ment a nappaliba, ott találta Lorándot, éppen ágyazott a kanapén.
- Hé..., furdalna a lelkiismeret, ha itt kellene nyomorognod miattam... Szerintem elférünk mindketten az ágyon.
- Gondolod? - Aha! Hagyd a csudába a kanapét, menj zuhanyozni!

Amíg Loránd zuhanyozott, Flóra összeszedett minden kispárnát a lakásban, s elkezdett kerítést építeni belőlük az ágy közepén. Amikor a férfi belépett a szobába pizsamában, egy kissé hátrahőkölt, majd nyugalmat erőszakolt magára s megkérdezte, - az ott micsoda, mit csinálsz? -
- Kerítést építettem! Az ott a te feled, ez viszont az enyém.
Loránd szó nélkül elfoglalta a maga helyét, Flóra szintén, lámpát oltottak, és háttal egymásnak lefeküdtek.
Feküdtek némán, talán néhány percig, akkor Loránd hirtelen felült.
- Biztos, hogy szükség van erre a micsodára?
Flóra is felpattant, - ...a kerítésre? Hülye ötlet volt, igaz? Bontsuk le! - majd lehajított egy párnát a földre, aztán Loránd is, kacagtak amíg le nem hajították az utolsó párnát is. Akkor hirtelen elnémultak, nézték egymást, majd összeölelkeztek, csókolóztak, s oda-vissza gurultak a percekkel korábban még kettéosztott ágyon.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2022-04-04 11:08:00

válasz Kankalin (2022-04-02 19:41:53) üzenetére
Szia Kankalin!

Köszönöm ezeket az elismerő sorokat!

Igen, fésülgetem és javítom ha hibára lelek. Köszönöm a figyelmeztetéseket! :)

Szeretettel,
Ida
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7887
Időpont: 2022-04-02 19:41:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Ida! :)

Izgalmas és aranyos. Ez a két szó jutott eszembe hirtelen, megmosolyogtam a két felnőtt ember visszafogottságát.
Nagyon jól vezeted a történetet, olvastatja magát.
A lakás leírása szemléletes, szinte ott találtam magam én is.
Az összetett szavakat érdemes lenne átnézned, mert van néhány szó, amit egybe kellene írni.
Nem csalódom benned, igazán rád jellemző ez a novella. :)

Szeretettel: Kankalin
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2022-04-01 19:37:35

válasz black eagle (2022-04-01 06:59:29) üzenetére
Kedves Laca!

Talán nem is bátorság kell, hanem nyugodt fejjel végig gondolni, hogy mi a megoldás, s minden megoldódik magától. Hiszen csak rosszindulatú pletyka volt az egész.

Köszönettel megyek tovább, látom, már a végére értél.

Szeretettel,
Ida
Alkotó
black eagle
Regisztrált:
2016-11-18
Összes értékelés:
2343
Időpont: 2022-04-01 06:59:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Flóra aludt egyet a hírekre, és tessék...
Bátorság kell belevágni valami újba. Néha kockáztatni kell.

Laca 🙂⚘
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2022-03-27 09:01:56

Szia!

Örültem, hogy te már az előző részben kételkedtél a mendemonda igazságában, s íme fény derült rá. Vannak rosszindulatú emberek, sajnos.
Kisebb gubancok még lesznek, de nagyobb csavarokra már nem kell számítani...

Köszönöm soraid.
Szeretettel,
Ida
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2553
Időpont: 2022-03-27 06:20:39

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Sajnos, mindig vannak rosszindulatú emberek,akik ezt- azt terjesztenek. S lám itt is bebizonyosodott. Minden jó, ha a vége jó. De ennek még nincs itt a vége. Kíváncsian várom az újabb csavart. Üdv hundido
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2022-03-26 11:01:15

válasz A. K. Mraz (2022-03-25 13:59:32) üzenetére
Kedves Anna!

Miután Flóra lenyugszik, ráébred, hogy nem kell mindent elhinnie, amit pletykálnak az emberek. Megpróbálja maga megfejteni a rejtélyt, úgy, hogy Lorándot se bántsa meg. S lám, sikerrel jár. Megbizonyosodik, csupán rosszindulatú pletyka az egész. Ebből sajnos, nincs hiány napjainkban.
Már csak apróbb gubancok lesznek a hátralévő két részben.

Köszönöm a kitartásod, az érdeklődésed!

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7069
Időpont: 2022-03-26 10:53:37

válasz sailor (2022-03-25 12:54:49) üzenetére
Kedves sailor!

Jól mondod, akár vége is lehetne, viszont találkozunk még Flóra fiaival, ott is lesz még elrendezni való. :)
Örülök, hogy érdekel a folytatás, kisebb gubancok még lesznek. Várlak szeretettel!

Köszönöm érdeklődésed!

Szeretettel,
Ida
Alkotó
Regisztrált:
2022-01-19
Összes értékelés:
85
Időpont: 2022-03-25 13:59:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ilyen híresztelések után meglep, hogy Flóra milyen vakmerően indul tovább Loránddal. Szorítok nekik, remélem, hogy nem lesz rossz vége. Nagyon várom a folytatást!

Szeretettel,
Anna
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
9148
Időpont: 2022-03-25 12:54:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ha nem látnám,hogy 4/6 -ot,azt hinném hogy vege ennek
a szép sikeres történetnek!
Mégis...sejtem,hogy tartogastz még meglepetéseket a következö
két részben!
Tudom az elöbbiekböl,hogy a feszülséget és kiszámíthatatlanságit
mesterien kezeled!
Érdekel nagyon a folytatás!

Gratuláqlok!

Szeretettel:sailor

S

Legutóbb történt

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Hőség! címmel a várólistára

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) A szó című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Keresztek útjaink mentén című alkotáshoz

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A ligetben című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A ligetben című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) közeleg az idő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A tékozló fiú apja című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel közeleg az idő címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

dodesz bejegyzést írt a(z) Merengő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel A ligetben címmel a várólistára

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Mini mesék XX. című alkotáshoz

történetmesélő bejegyzést írt a(z) Az órásmester című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szergej jeszenyin: A kéregető kislány című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Ez a nyár című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú apja címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) tikkadásig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kertelő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel tikkadásig címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Kertelő címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a fenyegetőknek című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel a fenyegetőknek címmel

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022