HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 17

Tagok összesen: 1949

Írás összesen: 52983

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / egyéb
Szerző: Szabó AndrásFeltöltés dátuma: 2022-07-31

A Yamnaya kultúra nyelvezete az INDAL - Indoeurópai nyelvalap. elemzése alapján.

A Yamnaya kultúra nyelvezete, és az I.N.D.A.L. - I.N.D.O.B.A.S.E Indoeurópai nyelvalap.
Szerző - András Szabó. (Részletek) A Napvilág Íróklubban megjelent írásokból. Szerzői jog védve.

A ma beszélt nyelvekben a betűk tartalmi jelentései mind a mai napig változatlan maradtak, ugyanaz tartalmi jelentéssel bírnak. A nyelvek sem buktatják meg a betűket, független a rajztól, hangzásuk, és kiejtésük szerinti tartalmi jelentésük ősidők óta változatlan! A betűk tartalmi jelentései, nagy valószínűséggel véglegesen, csak a felső paleolit korban alakulhattak ki, az akkor élő ember vallási és világról alkotott felfogását tükrözi! A legnagyobb gond az tanulmányozott nyelvek összehasonlítási módszere alapján a pontos tartalmaknak a helyrerakása! De még így sem magyarázzák meg a beszélt nyelvek dinamikai kialakulását, miközben a betűk tartalmi jelentései továbbra is statikai jelentőséggel bírnak. Felfedezhetők a betűkből összetett szavak tartalmi jelentései, az is levezethető, miért pont ezeknek a a betűknek a hangzásával fejezték ki a beszédben használt tartalmat! A vallási és hatalmi tényezőkön kívül nem kizárható az emberi direkt tényező, amely az ember magas szintű tudását tükrözi vissza a múltból. .A tanulmány bizonyítéka, hogy egy ősi indoeurópai nyelvalap, a felső paleolit kori társadalmi rétegeződés után is megőrizte, (a ma szóhasználatban levő betűk hangzásában) egy ősi vallásnak tartalmi jelentését. Az INDAL - INDOBASE módszertanban a tartalmi megfejtésénél nem lehet nem figyelembe venni, az összes ma beszélt és holt nyelveket, magát a történelmet a genetikai kutatások eredményeit, a történelmi leleteket, az Ázsiai, Mongóliai és Oljokma - menti sziklarajzokat. A Ku-wen kínai képírást, az ázsiai szélrózsákat, Ordoszi hun feliratot, a Gálik mongol ábécét, Ishjamats táblázatát, az ófoinik, ógörög - görög, etruszk, latin, az idősebb, fiatalabb Futharc, Fríz, és angolszász Futharc, ábécéjét, a székely magyar rovásírást, az ugyancsak Marsigli féle emlék betűit, vagy Bolognai rovásemlék, ábécék betűit, a kínai jeleket Bernhard Karlgren: (Shrift und Sprache der Chinesen). (Grammata Serica Recensa). (Easy lesons in chinese writing) tanulmányaiból, Kyril Ryjik műveiből, ( L' idiot chinois initation, élémentaire á la lecture intelligible des caracteres chinois. (Pratiquer la divination én general) (Pratiguer l'osteomancie, la acapulomancie). Tovább az ótörök ábécék avar jenyiszeji, orhoni, thalas I -II, betűjelrendszereit, Gabain, A. (Von Annemarie von Gabain) (Alttürkische Grammatik). Tovább Martti Rasanen etimológiai szótárának szavait. Sajnos a magyar rovásírás emlékeiről eleinte csak egy rövid templomi feliratban lehetett tudomást szerezni. Csak később találták meg a Nikolsburgi herceg, Dietrichstein könyvtárában azt az ősnyomtatványt, akinek szerzője Bartholomarus Anglicus 1483 -ban, Nürnbergben adta ki: De proprietatibus rerum néven amelynek egyik pergament lapjának verszóján volt, a székely ábécé. " Littere Siculorum quas sculpunt vel cidunt in lignis
Meddig vezethető időrendi sorrendben vissza Prof Mario Alinei egy kupán található szövegének megfejtése? NAKEME URU ..a szöveg I.e 3000 - íg vezethető vissza Az URU - esetében csak Isten által adott U - hellyel, kaphat az R - állapot egy új szülési lehetőséget, a mennyhelyre.
Az angolszász DEAD állapotban az U - helyet a D állapotban levő Isten Testének anyaga, Menyhelyi lelke adhatta W - lelke U-L új világosságot születő U - helyét. DE - DE -U - INDOBASE - INDAL A D - új E - N szülési út helye, E - helye az U - D - W lelke által adott helyének. DIO, GOD, - D - mássalhangzójának segítségével. Latin olasz MORTE - ejtett U - mássalhangzós MORTUA - Székely magyar ábécé O = EWE - MEWEURTE - sem kizárható. ÚR - INDOBASE állapot csak azt fejezi ki hogy az U - helyet az ÚR az ISTEN adhatja. Magyar H....--A.---L..—O...---- ..U----...TT - .. halott - ugyancsak ejtett U - magánhangzós! ÚT - INDOBASE állapot az U - L - új szülési helye az T - ben bezárt L - világosság új világossága, egyetlenegy lehetséges, menyhelyi szülési helyét adja meg. Visszatérve a NAKEME URU elemzéséhez.
INDOBASE - URU - U - W - lélek L - világosságot adó helye az R- S - anyag - L világosságot már nem tudó adni, új U - új - W lélek - L - világosságot adó, új helye.
NAKEME - NA - NEU - NEW - új ÁLLAPOTA - ugyancsak ejtett U - magánhangzós.- (U) - N - új S - anyagot születő, szülési útja, E - új helye, a lélek U -világosságot adó helyének, a K - új születő N - szülési utak gyűjtőhelyére szülő út, E - szülési helye, az M - majd születő lelkek gyűjtőhelyére születő lélek E -új szülési útja helye. A székely magyar RÉTh - piktogram ejtett U - mássalhangzós. Az latin - olasz angol- szász rét- h- úr - n visszatérése csak első három - négy betűjét hordozza magával. Az idősebb Futhark RAT - piktogramja már U - mássalhangzós, akárcsak az (uu)ritan raidő = lovaglás, amely az ISTENI tulajdonságot hordozó D - mássalhangzót is tartalmazza. Lóval temetkezési szokás? Az I magánhangzó - az akin segít az Isten, az lélek nélkül maradt S - anyagon, azáltal hogy az égben mennyben szülessen újból, S - anyaga és anyagának mennyhelyi lelke. Olasz - Latin DIO. Az Ugariti RASA ugyancsak U - mássalhangzós, RE - U SCHE - U, az SCH - sorozat elemzése arra utal. hogy szükség van a H - m..----e..---n..----n...--y...----h...---e...---l..-----y..--- Heaven - Születő új W - lelkek gyűjtőhelyre születő új - W lélekre amely csak Isteni beavatkozással sikerülhet, a C-K - N - S -születő utak gyűjtőhelyre adott új Szülési út - új E helyével. Sikeres mennybe jutásra utal, akár a lovas temetkezések. Lovaglás által. A föníciai RÉS - piktogram is arra utal, hogy az R - állapotban levő léleknek megvan az új S - anyagot születő helye, az SCH sorozat sejtetti az Isteni lehetőséget a beavatkozását. A Görög RÓ - RE - VE állapota ugyancsak arra utal, hogy megvan az új S - anyagot születő N - szülési út E - égi helye. Az Egyiptomi RA - Isten az Isten aki U - helyet ad! Észlelhetők az alapvallástól az eltávolodások, de a lényeg nem sokat változott. Nem változtatta meg a betűk hangzás szerinti tartalmi jelentését. RO - REWE INDOBASE állapotban a W - lélek ugyancsak égi eredetű. Égi W - lélek nélkül nem lenne új E - hely.
Az - ÚR már egymagában utalhat Istenre - U - helyet adó égi képessége által. A Fríz és angolszász FUTHORK - ábécében RAD - lovaglás már D - mássalhangzós. Angolszász succeeded csak a D - mássalhangzóval sikerülhet az új S - szülése. RES - RAS - INDOBASE ÁLLAPOTOK az ÚJ - S anyagok szülésével sikeresek de a RAT - INDOBASE állapot, U - helye T - ben bezárt - L világosságot hozza újból létre. amely már nem direkt adja a RE - INDOBASE állapot RE - E új helyét. Van hogy az F - L - világosság formáját kel kell újjá szüléssé, amely újjászületett L - világossága ugyancsak a Mennyhelyre adja születő új helyét akár a az S - anyag fenti Supra, vagy subt - W - lelkeinek új S - anyagot és annak lelkét kell újjá dűléssé az NS - úton azért hogy a mennyhelyre kerüljön, innen a forta, power, potere. A night note sötétségeket is a T, hozza létre.
Nagyon gyorsan tértfoglaltak az idolatrizálás hívei. Megszűnt az új S - anyag szülése. A succeedet csakis az új S anyag szülésével volt sikeres, az R - új R - szülési útjának, a T - ben bezárt, világosságának újjászülése, alapjában rázta meg a mennyei újjászülés, vallási világát. Közvetítőket hozott létre a menny és föld között. A ponte ficio maximum, híd, szerepet kap az L - világosság majd születő alakja, alakjára az F - mássalhangzó, a T - ben bezárt L - világosság alakjára újjászületett L - világosság, amelynek új U - helyét a P - SUPRA - égi S - anyag része W - lelke adja. (PUN - nép elnevezése) PONTEFICIO - INDOBASE (- P -EWE -N T-I F-I - CTSI - CTSHI - EW -E -) CSI - ótörök foglalkozás képző.
Az - S - anyag - SUCCEEDET - INDOBASE - állapotához ha az ÚJ - S - anyag W - Lelke új U -L szülési utat ad létrejön egy körforgás. Lásd ÚR - INDOBASE állapot megértését. FARAONES - (FAR - FA- ÚR) O = EWE - NES - Fáraó ugyancsak ejtett U - magánhangzós. Az majd keletkező L - világosság alakja F - csak az új L - szülésével valósulhat meg. Az is meglehet hogy a Fárao személxének Istenítése miatt tudatosan hagyták ki az U - magánhangzót! Az csak Istentől származó lélek U -L világosságot adó helyét.
- INDOBASE - RETURN - Proto - Indoeurópai, indoeurópai - yamnaya - kerék megjelenésével, értelmezését mennyországba visszatéréssel hozták kapcsolatba. A magyar V...--I-----S..----S...----Z..----A - INDAL - Új mennyei - W lelke az I - Lélek nélküli S - anyagnak új S - anyagnak E- új N-S - anyagot születő útja E- helye U - L - világosságot adó helyén amelyben az U - hely ugyancsak Istentől adott. INDOBASE- ( - V—I S---S—Z - E---U---) A görögöknél ismert ZEU - Isten - tulajdonsága a Z - szülésben levő S - anyag Isten W - lelke által adott U - L - világosságot adó helyen.
Yamnaya -KE (W) EK (W) LO - angolszász WHEEL - WHEELS - Német RADER - magyar (K.---E..---R,,----É....---K) ejtett U - mássalhangzós. A kerekek vissza a mennybe szállást gyorsították! Akár a magasra emelt torony - a magyar torony ugyancsak ejtett U - Mássalhangzós az UN -INDOBASE állapotnak nagyon fontos jelentősége van. U -az egyedi Istentől adott U -L születési hely ahol Isten Mennyei W - lelke L - világossága, létrehozza az N-S - szülési utat amelyen megszületik az új S - anyag, és W - új lelke. Az N - út helye előre is adva lehet az K - N gyűjtőhely által, akár az új W - lélek az M - majd születő lelkek gyűjtőhelye által. Az születő mennyhelyi, új S - anyag szülése akkor szükséges ha az földi I - állapotban levő S - anyag elveszti W lelkét, lelketlen marad. Az Mennyhelyi S - anyag újjászülésével az N - utat adó L - világossága az G - L gyűjtőhelyre kerül. Székely - magyar - ÉG - piktogram. Az születő új W - lélek az R - INDOBASE állapotban levő több L - világosságot már nem adó R - lélek H - mennyhelyi új lelke lesz. Az tanulmányozott ősi vallásban előfordulhat hogy az az Új - S - anyag W - lelke L - világossága az S - anyag olyan állapotába kerül amely magába zárja az L - világosságot - T - mássalhangzó - Magyar Gát (- G..---á..---t.-----) angolszász GATHER - INDOBASE állapotban. Csakis Isteni beavatkozással kaphat Isten W - lelkéből új U -L szülési helyet. HER - angolszász Isteni tisztség - H - W - lelkek gyűjtőhelye W - lelke új E -N -S szülési útja helye az R- állapotban levő lélek mennyhelyi új lelkéért. Német kerék RADER - D - látható világosságú mássalhangzó, H - mennyhelyi W - lelke új U -L - helye az N-S születő út E - helyéért RE - U - INDOBASE állapot - DER - E - új N-S utat adó helye, az R - W lélek új mennyhelyi lelkéért. A Német - DER - DIE - DAS - is Istentől adott Isten birtokából birtokában. A magyar B...---i...---r...----t...---o....----k....--- -BIRTOK - U - mássalhangzóját az B - SUBT INDOBASE állapotában levő FÖLDI - S - anyag W - lelke - U - helye adja. Minden Istentől van és Istené!
Hogyan értelmezhető a Yamnaya - KE (W) EK (W) LO -
K - N gyűjtőhely új születő N-S szülési útja új E - helye, új W - születő lelke E - helye, az K - gyűjtőhelyre születő N - útnak, ( KEWEK) U - helye az W - lélek új L- világosságának a W - lélek, új E - helye - (U)W L-EWE. (UWLO) - Székelymagyar ábécé O = EWE. A Yamnaya kerék ejtett U - mássalhangzós. R - mássalhangzó nélküli, mégsem foroghat Isteni segítség nélkül. Az U - mássalhangzó szükség! Akár a magyar K..---E,,....---R---....É..----K..--- - ben KEWUR ÉK - Az beszélt nyelvekben az R - mássalhangzó ősi tartalmi jelentése csakis az U - magánhangzóval értelmezhető. Akár a magyar K..---É...---R.--- - (Az R - nek kéri az új U - helyet. RETURN - INDOBASE állapotban az T - ben bezárt L - világoságnak van szüksége új U - helyre. T...o..---r--...r..---n..---y..---- TOWER - ejtett - U - mássalhangzósók habár a kiejtésből kivehető az U - magánhangzó. Német TURM - U - magánhangzós! A latin olasz ROUTE - U magánhangzós! Latin olasz CERCHIO - INDOBASE - CTSHE- ÚR - CHIO. Az INDOBASE - módszertan nem a holt, vagy ma beszélt nyelvek egymásba, egymásból, egymagából tovább fejlődő nyelvtani dinamizmusát tanulmányozza, (az eddig ismert és nem ismert nyelvekben, nyelvjárásokban), mert csak a hangzás szerint ismert betük ősi vallási tartalmát tanulmányozza, az Dél - Amerikában levő AZTÉK vagy INKA nép neve sem lenne az amiről ma tudunk, ha elnevezésük betűi nem tartalmazták volna az ősi vallás tartalmi jelentését.
Az INDOBASE módszertan azt bizonyította be hogy létezett egy a kőkorszakban kialakult vallás, amelynek papjai és hívei az útókornak is megmentette az általuk gyakorolt vallást.
Visszatérve a Lovaglásra ami csak Isteneknek, vagy Istennek híveinek adatott. hogy a mennyországba jussanak. A HURRI - nép H - mennyhelyi - W lelkének új U - L világosságot adó helye hogy a világosságot már többé nem adó W - léleknek újjá szüljön mennyhelyi lelke és az I - Lélek nélküli S - anyagnak mennyhelyi - S - anyaga és lelke.
A székely - magyar rovás ábécé alapján szerepel a N--A---G---Y - nagy - piktogram - eleve tartalmazza a m-e--n---n----y--h---e---l---y---i (meny) - Heaven H - W- lélek gyűjtőhelyének - M - földi gyűjtőhelyének azon mennyei helyét, amelynek földi jelenléte garantálja az égi mennyei új S- anyag és W- lelkének szülését, égi szülés által.. mennyei Isten testének anyagának, és anyagának lelke szülése által amely Isten női , nőnemű teremtő születő tulajdonságára utal. Az N- út által nő. a.Grand - t - .Megvan adva az G - nagysága, az majd keletkező L - világosságok gyűjtőhelye), azon L - világosságoké, amelyek az E - helyen, már létrehozták az N - S születő utat, az W lélek - R állapota miatt. (R állapot, mikor a W - Lélek nem tud több L - világosságot létrehozni, emiatt szükséges az születő - új - S anyag W- lelke, amelynek L-világossága, az G- L - égi gyűjtőhelyen gyűl. GROW - GROWE - INDOBASE állapot. GYULA - DZILA - Magyar - Etruszk papi tisztségnevek. YOU ARE - ARE - INDOBASE - állapot, amikor az új EU helye és új E - NS - szülési útja van az R - W lélek állapotának! R - mint - e..---r...---ő..--- power, potere. Ejtett U - mássalhangzósok! Székely - magyar ábécé O = EWE. A következő állapot a LONGITUDINAL. - Amikor az L - egy új - NS - utat hoz létre. Egy új S - anyag, és S - anyag W - lelke születik. W-L világosság létrehozás által, hosszabbodik a világosság tartalma, miközben nő a G -L gyűjtőhely, az N - szülési utak száma. Főleg ha előre megvan adva az M- gyűjtőhely, a majd H - mennyei helyre kerülő W - lelkek előre megadott, még betöltetlen, üres, helyeire - INDOBASE - MARE - M - gyűjtőhely által megjelölt, R - INDOBASE - állapotban levő lélek - új lélek szülésének helye. Latin- olasz MARTE - INDOBASE - állapotban, az S - anyag T állapotában, az W - lelke L - világossága nem látható az E - helyen. A STAR - INDOBASE - állapot azzal is magyarázható, hogy az látható S - anyag, W - lelke - R - állapotba került, nem tud több L- világosságot adni, a H - helyre születő új W - lelke születése, azért nincs még folyamatban, mert az Új - NS - szülésiutat adó L - világosságát, az S - anyag T - állapota zárta el. INDOBASE -VITA - TEU állapota U - L világosságot adó U helye. Szükség lenne a DIO - DIEU - állapot D - S anyag W - lelke - U - helyére. Angolszász GOD - D - világosság U helyére. ISTAR - vagy ISTUAR? Magyar I..—S...--- T.---.E...---N..--- vagy ISTUAN.? A - T mássalhangzónál, szinte mindig kötelező az U magánhangzó, másképpen elveszíti valós vallási tartalmi jelentését. GUTHIUDA - GÓT állam! GUTHI - Sumér! Angolszász SUN - nap - S - anyaga az U - hely - N útjának.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Még nem érkezett hozzászólás ehhez az alkotáshoz!

Legutóbb történt

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) Ártatlanok bűnhődése - 9# novella 1/2 című alkotáshoz

A. K. Mraz alkotást töltött fel Ártatlanok bűnhődése - 9# novella 2/2 címmel a várólistára

Ginko alkotást töltött fel Napcsók címmel a várólistára

Szabó András alkotást töltött fel A Minószi kultúra vallása a megfejtett szövegek alapján. címmel a várólistára

Kankalin alkotást töltött fel CS o d a V á r ó - (trilógia) címmel

Pecás alkotást töltött fel Felhőátvonulás címmel a várólistára

Pecás alkotást töltött fel Eljött a reggel címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Ártatlanok bűnhődése - 9# novella 1/2 című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Ártatlanok bűnhődése - 9# novella 1/2 című alkotáshoz

A. K. Mraz alkotást töltött fel Ártatlanok bűnhődése - 9# novella 1/2 címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) ...ki tudja, hová című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Napnyugta címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Mindenhol nyomot hagyunk című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mindenhol nyomot hagyunk című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mindenhol nyomot hagyunk című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Mikor még című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Csendélet címmel

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Mindenhol nyomot hagyunk címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Érzés című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Balaton címmel a várólistára

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Érzés címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Reggel című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Nem értem a szüleimet című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Reggel címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Nem értem a szüleimet című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Nem értem a szüleimet című alkotáshoz

Klára bejegyzést írt a(z) Mikor még című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Telhetetlen című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Nagy találkozás című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ha a lelkesedés kihal című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022