HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 6

Online vendég: 14

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53067

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2022-09-29 00:10:03

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / fantasy
Szerző: EghainFeltöltés dátuma: 2007-04-06

A rengeteg titka - 6. fejezet

Anarath múltja
Másnap Cleo minden idejét Sheridannal és Erionnal töltötte. A két fiú elvitte őt lovagolni a napfényes Garmanba.
- Most Alegund felé tartunk -mondta Sheridan. -Ha sietnénk, egy hét alatt elérhetnénk Esandurt.
- Esandur Akrar legfontosabb városa -fűzte hozzá Erion. Ott vannak a harcosai, és minden tartaléka. Ez az egész birodalom egyik legjobban őrzött települése. Épeszű tünde nem megy a közelébe.
- Északkeletre Dúnagall erdeje van.
- Arról már hallottam -szúrta közbe Cleo. -Erion mesélt róla.
- A leggonoszabb hely, amit ismerek. Még talán Esandurt is lepipálja. Ott legalább a szövetségeseket életben hagyják. Abban az erdőben a legjobban akkor jársz, ha "csak" meghalsz. Még akik viszonylag épelméjűen ki is kecmeregtek onnan -értsd, hogy tudnak beszélni -, ők sem mondanak semmit útjukról.
Csakúgy, mint korábban Erion, most Sheridan is megborzongott. Több szó nem esett Dúnagall erdejéről.
Az a rengeteg viszont, amiben most lovagoltak, gyönyörű volt. Cleo sosem gondolta volna, hogy egyszer ilyen élményben lesz része. Medve, a sötétbarna ló, akit Kirától kapott kölcsön, szinte kitalálta a gondolatait, fantasztikus volt rajta lovagolni. Sheridan és Erion két oldalról közrefogták, de gyakran eltávolodtak egymástól, mikor vágtattak. Már dél is elmúlt, mire visszafordultak, Cleo nagy bánatára. Legszívesebben egész nap az erdőben maradt volna.
Már Arigín felé lovagoltak, amikor ismét meghallotta a fuvolaszót. Megállította Medvét, és fülelt.
- Mi az, Cleo? -kérdezte Erion.
- Ti nem halljátok?
A két fiú egymásra nézett.
- Mit?
- A fuvolaszót.
- Én nem hallok semmit -mondta Sheridan. -Biztos elfáradtál. És éhes is lehetsz.
- Nem... én tényleg hallom -körülnézett a hang forrását kutatva. De nem látott mást, csak a napfénybe burkolt fákat és árnyékukat. Az egyik bokor zizegni kezdett, de csak egy nyúl futott ki belőle. Egy pillanatra megállt, végigmérte a három lovast, majd továbbugrált.
- Gyere, Cleo, menjünk -Sheridan megtaszította Medvét. Az vonakodva elindult. Cleo azonban egészen hazáig csak a zenére figyelt.
Anarath estefelé meglátogatta Cleo-t. Hosszan elbeszélgettek, és a lány nagyon megkedvelte a tünde kedves, elegáns lényét. Míg érdekességeket és történeteket mesélt Eghainról, Kira a konyhában főzte a vacsorát. Ők ketten a teraszon álltak kinn, a csípős este ellen egy-egy köpennyel védekezve. A hold hideg fénye bekúszott az oszlopok között, a csillagok szikráztak a felhőtlen égen. A hatalmas kertet ezüsttel vonta be az éjszaka. Erion Sheridannál volt -aki, mint később kiderült, a közvetlen szomszédságukban lakott. Cleo is hivatalos volt hozzá Anarath látogatása után.
- És hogy tetszik Eghain? -kérdezte Anarath. Cleo már reflexszerűen vágta rá a választ, ugyanis akárhány tündének bemutatták, mind megkérdezte tőle, hogy milyennek találja az országot.
- Nagyon szép.
- Igazán így gondolod? Akkor még nem ismered eléggé.
Cleo felkapta a fejét. Anarath volt az első, aki nem fényezte a birodalmat. Eddig mindenki bólintott, és dicsérte Caslian erdőit, Hatrart, a fővárost, Catar vízeséseit, Atrave tengerpartját és a Végtelen-hegységet. És most Anarath, akinek a legjobban kellene szeretnie Eghaint, végtére is a trón jogos tulajdonosa, az ország ellen beszélt.
- Miért? -bukott ki a suta kérdés Cleo-ból.
- Mert a rengeteg belső harc teljesen tönkretette. Eghain már nem az, ami régen volt. A Klán előtt... akkor minden szép volt. A különböző népek békében éltek egymás mellett, segítették a másikat, és sosem hadakoztak. Még Torrelben uralmát is könnyen viseltük. De mióta a lázadók kiváltak... gyanakvás övez, bárhová mész is. Eghain népe nem bízik meg senkiben. A faji ellentétek is kiéleződtek, a törpék például egyre nehezebben viselik a félszerzetek közelségét. Ha a Klán meg is bukik... még rengeteg dolgunk lesz, hogy rendbe hozzuk az országot. Ezért lenne annyira szükségünk a Kiválasztottra. Ő reményt adna a népnek.
- Nem igazán értem, hogy segíthetnék pont én nektek.
- Te sokkal jobban ismered az emberek világát, mint mi.
- De mért nem keresitek varázslattal?
- A mágiát nem használhatjuk mindig, ha problémánk akad. Vannak korlátai. Senki nem olyan erős, hogy az egész Földön a hatmilliárd ember közül megtalálhassa azt az egyet, akire szükségünk van. Ezért kértünk meg téged, hogy segíts nekünk. Megteszed?
- Persze. Szívesen. Csak mondjátok meg, mit kell tennem.
- Ha visszamész az emberekhez, tájékoztatunk.
- Már vissza is kell mennem?
- Dehogy. Temérdek időd van. Addig maradsz, amíg jólesik. De... édesanyád nem hiányolhat?
- Nem hiszem. Reggeltől estig dolgozik, ráadásul el akar hurcolni a városból. Szerintem fel sem tűnt neki, hogy nem vagyok ott. Azt sem tudom, szeret-e egyáltalán.
- Egy édesanya mindig szereti a gyermekét.
Cleo nem válaszolt. Mostanában alig volt alkalom, hogy Anne Swank kedvesen szólt volna hozzá. Nem nagyon volt mondanivalójuk egymásnak.
- És az édesapád? -kérdezte Anarath.
- Nem ismerem az apámat. Anya sosem beszélt róla -Cleo lehajtotta a fejét. -Annyit mondott róla, hogy össze-vissza hazudozott, és egy álomvilágban élt.
- Igazán sajnálom.
- Sosem találkoztam vele, még képről sem láttam. Nincs, aki hiányozzon. Kisebb koromban a nagypapám jelentette számomra az apát, de sajnos ő már meghalt. Pedig a világ legjobb embere volt.
- Rossz lehet így felnőni. Nekem nagyon szép emlékeim vannak az édesapámról. Mikor kicsi voltam, sokat játszottunk a folyónál. Megtanított mindenre, amire szükségem volt: lovagolni, harcolni, íjazni... mindenre, amit most tudok. Istenítettem őt. Sosem kívántam magamnak jobbat, ha egyáltalán van a világon jobb. Én voltam a szeme fénye, ő pedig az én nagy példaképem -Anarath elhallgatott, és kibámult a kertre. Cleo a párkányra könyökölt.
- Ő... hol van most?
- A Klán elhurcolta és megölte. Az édesanyámmal együtt.
- Sajnálom.
- Úgy hat-hét éves lehettem. Napokig ki sem mozdultam a szobámból, csak sírtam. Nem ettem, nem ittam. Akik ismertek és szerettek, mind aggódtak értem, azt hitték, belehalok a bánatba. De mikor már úgy éreztem, hogy nem bírom tovább nélkülük, az összeroppanás helyett megfogadtam: bosszút állok. Ezért keresem olyan elszántan a Kiválasztottat. Bár akkora fájdalmat nem tudok okozni Akrarnak, amekkorát ő okozott nekem. Akinek nincs szíve, annak nincs, ami fájjon.
Cleo szemébe kis híján könnyek szöktek.
- Mindent megteszek, hogy segíthessek -mondta halkan.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-12 22:13:12

De az enyém különösen. Annyira, hogy rávett, olvassak el egyet. Kiválasztottam az egyetlen olyan címűt, ami érdekel: A szellemet. És az tényleg jó volt! De aztán elkezdtem mégegyet... nem kellett volna... =)
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-12 21:16:44

Az anyuk rendszerint odavannak az ilyenekért :D
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-12 08:35:21

Szóval Claire Kenneth olyan, mint Danielle Steel! =) Nekünk itthon az van egy vagonnal, anyu odavan értük. Meg a rosszabbnál rosszabb ponyvaregényekért, mint a "Szívszerelmesek", meg a "Szerelmek viharában", meg a "Lángoló szenvedélyek"... (fúj).
A Vörös és feketében tényleg elég érdekes, ahogy Julien jellemét megalkotta Stendhal. De a végén ettől lett izgalmas, szerintem. Tök jó, ahogy fejlődik a jelleme. Bár nekem nem volt kötelező, egy ötösért vállaltam, hogy elolvasom. =)
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-11 21:23:24

Claire Kenneth ilyen romantikusabbnál is romantikusabb, a csapnál is csöpögősebb dolgokat írt :D De magyar származású, azt hiszem a szülei 56-ban menekültek, ezért van pár hazai vonatkozása is a műveinek.

A Vörös és fekete nekem félig ment, mikor kötelező volt :) De idegesített a szereplők jelleme, bár a korra jellemző lehetett ez a kettősség is :)
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-11 21:12:09

Hát igen, a fiúknak általában tetszett Gárdonyi az osztályunkban is, nekem nem annyira... =) Viszont Stendhaltól a Vörös és feketét tényleg szerettem, és szerintem Neked is tetszene, mert egész kalandos (jó, nem tagadom, romantikus is, na =)). A Harry Potter-köteteket szerintem mindenképp olvasd el, másnem kölcsönözd ki a könyvtárból, mert nekem is tényleg nagyot lendítettek a fogalmazásaimon, azonkívül izgalmasak és tartalmasak. De ez csak egy jótanács... =)

Ez az őszibarackfás hasonlat tetszett. =)

Claire Kenneth-et nem ismerem, ő miket ír?
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-11 21:06:28

Hmm, az a helyzet, hogy a 4. HP kötetig van meg, kb. azóta nem nagyon veszünk egyáltalán könyveket, épp elég a tankönyvcsomag :\ Van pár szekrénnyi régi könyvünk, de főleg klasszikusok, mint Dumas, Stendhal, Zola, meg egy rakat Claire Kenneth könyv, ilyenek. Nos azok legföljebb olvasgatni lennének jók, de a szókincsen kívül mást nem tudnának nyújtani, teljesen más stílusban írok. Az biztos, hogy sokminden nem lehetett rám nagy hatással, legföljebb a filozófiájuk, az elméletük - azt irodalomórán átbeszéljük. :D Kicsit olyan, mintha azt mondanák, az őszibarackfát pirosbimbós állapotban kell metszeni, de te nem tudod, ezért csak várod, mikor lesz piros is, meg bimbó is azon a fán. :) Bár ha jobban belegondolok, Gárdonyi két műve, az Egri csillagok és A láthatatlan ember talán eléggé hatottak rám, azokat ugyanis elolvastam még általános suli alatt, és nagyon tetszettek, különösen a csatajelenetek. :)
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-11 15:20:18

A kötelezőkkel én is hadilábon állok, kettőt olvastam végig: a Rómeó és Júliát és a Lassie-t... =) De egyébként falom a könyveket, ami érdekel, azzal végzek két nap alatt (a Mediátor hatodik kötete egy délutánomba került, de megérte).

A Harry Pottereket sem olvastad mindet? Pedig azokat szerintem érdemes. Én már alapműként tekintek rájuk. =) Az Eragon is nagyon jó, de csak az első kötet, a második már a megjelenése óta megvan, de még mindig csak a felénél tartok... Ja, és ha esetleg van időd, kezdd el szerintem a Darren Shan-könyveket is. Vámpíros-gyilkolós... =)

Szerintem leginkább ezeknek a könyveknek a hatása érződik az írásaimon. Akaratlanul is visszaadok egy kicsit a kedvenc történeteimből. Ebből a szempontból jó, hogy keveset olvasol, így legalább nem fenyeget az a veszély, hogy hasonlít valamire a műved. =)
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-11 00:25:43

Ohh, kösz :DDD Pedig még a kötelező olvasmányokat sem nagyon szoktam elolvasni, csak a vázlatát, nem hogy még amit én szeretnék... :D Egyszerűen nincs rá időm. Szóval amit írok az majdnem totál homemade :PAzért pár éve elolvastam Rejtőtől az összes Piszkos Fred kisregényt az összegyűjtött művek közül, nagyon-nagyon tetszettek :) (Hatodik osztályban az egyiket föladta irodalomtanár nyári kötelezőnek, akkor ismertem meg.) Szinte észre sem veszi az ember, mennyit haladt már, úgy siklik oldalról oldalra. És szinte sajnálja, mikor vége van...

Újabban (az is évekkel ez előtt) inkább fantasy-t olvastam, azaz LotR, meg Harry Potter első pár kötete, Diablo első kötet. Oszt ezzel kifújt :D Még pár novellát olvasgattam a szöveggyűjteményből.

Büszke nem vagyok rá, mert azért a sokat olvasott embernek nagy előnye van. Én is szeretnék... Na majd ha olyan élethelyzetbe kerülök, hogy lesz is több szabadidőm. :) Inkább a filmekből merítem az ötleteimet, és leírom a saját stílusomban. A lényeg a filmszerűség :) Eddig bejött.

A te stílusod kicsit más - inkább magával sodornak a párbeszédek, a jellemek, a történet: a karakterek története, de nem annyira "látvány"-centrikus, mint az enyém. Ez így talán művészibb is :) Változtatni nem kötelező, csak finomítani kell - míg él a művész. :D Csak nekem szem előtt kell tartanom, hogy lehetőleg minél sikeresebbnek szánom a monitoron is, kell a hatásvadászat. :D
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-10 22:33:25

Rejtőt még nem olvastam, pedig anyum is nagyon szereti. Azt hiszem, van is itthon egy kötet, majd belenézek. =) Egyébként nem látszik az írásaidon, hogy nem olvasol sokat, épp az ellenkezőjét feltételezném.
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-10 20:19:57

Rejtő Jenő műveinek párbeszédei zseniálisak szerintem, a lehető legjobban eltalálta őket. Melegen ajánlom, ha még nem olvastad :) Én nagyon ritkán olvasok, de ha igen, mindig figyelek az írói megvalósításra is. Ki kell használni azt a keveset... :D
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-10 16:30:11

Én pont fordítva vagyok a dologgal, sokan panaszkodtak már, hogy Cleo beszéde nem épp szépirodalmi... =) Ezért néhány helyen átírtam. De néhol megmaradt... ;)
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-10 11:04:47

Na, szóval úgy értettem, hogy mindg le kell amortizálnom utólagosan a a bezsédét, mert néha nem figyelek oda és túl elfes mondatokat mond ;]
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-10 08:18:58

Azért annyira ne pofozd, úgy hiteles! ;)
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-09 22:25:19

Hehe, az én főhősömnek nem győzöm pofozni (ergo zúzni) a szövegeit, még most is túl helyesen beszél hozzám képest :D
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-08 21:10:32

A főhősöm, Cleo, nálam is úgy beszél, ahogy én szoktam, így néha elég csilicsálé mondatok is kikerekednek a monológjaiból... =) Eriont pedig direkt írtam ilyen közvetlenre, az volt vele a célom, hogy az olvasó megkedvelje. Anarath szájába szerintem olyan mondatokat adtam, amilyeneket Te leírtál, nem beszél sokat, de nagyon kifejezően és helyesen. Igen, szerintem is ez a "klasszikus" tünde. (Bevallom, Anarath figurája Arwenről jutott eszembe, pontosabban Liv Tylerről, aki szerintem elképesztően jól játszotta a szerepét.)
Egyébként abból is látszik, hogy igazad van a beszédstílusokkal kapcsolatban, hogy a második fejezetben Sid mondatai is olyanok, mint azé a személyé, akiről mintáztam. A "muti" szó például nagyon jellemző rá. =)
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-08 19:13:31

Én úgy csinálom, hogy a főhős ugye kb. úgy beszél, mint én szoktam, ez az alap. A lehetőségek nem végtelenek, de kis gondolkodással sok variációt ki lehet találni :) Én ugyan elfeken vagy tündékem még nem gondolkodtam, direkt nem akartam Tolkientől túl sokat átvenni, de ha én írnám, az ő szájukba nem röstellnék tökéletes mondatokat adni, míg a többieknek inkább rögtönzötteket :) Nem beszélnének sokat, de azt a keveset nagyon kifejezően és helyesen. Inkább csak tekintetükkel, vagy érzésekkel közölnének dolgokat, akár szavak nélkül is. Énnekem erről, hogy "tünde", ez jut eszembe :)

Ezzel szemben a hétköznapi emberek gyakran tőmondatokban beszélnek, akár még nyelvhelyességi hibákkal is. Ha hosszabb szöveget modnanak közben, gondolkodnak, kijavítják magukat, stb. És persze magát a jellemet is bele lehet építeni, de azt már rád bízom. :)
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-08 13:50:01

Most pedig a tanácsot köszönöm =)! Értem, mire gondolsz, de nem igazán tudom, hogy a tündéknek például milyen szavajárásuk lehetne... egész végig ezen gondolkodtam, amíg takarítottam, de nem tudtam épkézláb ötletet kitalálni. De Cleo beszédébe tényleg beleépíthetnék valamit... jó gondolat! Köszi!
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-08 13:00:22

Viszont lenne egy jótanácsom: az egyes szereplőknek próbálj egy jellegzetes tulajdonságot adni a beszédben. A való életben sokan hasonlóan beszélnek, de sokkal karakteresebbek a szereplők, ha szinte nem is kell jelezni, hogy épp ki beszél, mert magától értetődik. Mondjuk most csak ez az egy részlet alapján modnom ezt, majd később elolvasom az elejétől is, és majd újra véleményt alkotok :)
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-08 12:46:09

Köszi a dicséretet! 27 fejezetes a regény =), de szerintem így is csak a kisregény kategóriába fér bele, mert nem lett olyan hosszú (kb. 130 oldal A5-ösben).
Alkotó
Crystalheart
Regisztrált:
2006-04-16
Összes értékelés:
215
Időpont: 2007-04-08 12:41:11

Jó, hogy nagy hangsúlyt fektetsz a párbeszédekre, mert ad neki egy jó hangulatot, könnyen olvasható, és nehéz is elrontani.

Ez amúgy kisregénynek készül? :) Vagy csak jó sok fejezet lesz? :)
Alkotó
Eghain
Regisztrált:
2007-03-20
Összes értékelés:
105
Időpont: 2007-04-07 22:52:24

Szia!
Bevallom, nagyon izgultam, hogy hogy fog tetszeni Neked a folytatás (még most is izgulok, mi lesz a helyzet a következő fejezettel? =)), és nagyon boldoggá tettél ezzel az értékeléssel! Köszönöm szépen! Pár dolgot hozzátettem a fejezethez az általad ajánlott honlap alapján, nagyon hasznosnak találtam az ott leírtakat! Szóval mégegyszer köszönöm!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Legutóbb történt

black eagle alkotást töltött fel Ablakszem címmel a várólistára

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Éjszaka címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Örök Páros című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Örök Páros című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Ősszel című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kivágott ősfa vagyok című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Maroknyi csend című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Elengedés... című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Kivágott ősfa vagyok című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Ősszel címmel

Kankalin bejegyzést írt a(z) Helyesírás fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Az Őszhöz című alkotáshoz

Klára bejegyzést írt a(z) Helyesírás fórumtémához

Klára bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Gyertyatartó (Alter) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Durcáskodó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Gondolatok egy téli téjkép előtt című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Október van című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Október van című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Október van címmel a várólistára

Tóni alkotást töltött fel Ady Endre: Endre napra / Auf den Endre Tag címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 144. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 144. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) szövegértés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Az Őszhöz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A Nyár Asszonya című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A Nyár Asszonya című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A sejtelmes Köd című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Bluest szakító címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A sejtelmes Köd című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

Saskó Éva bejegyzést írt a(z) Műzsa-mars című alkotáshoz

Saskó Éva alkotást töltött fel A sejtelmes Köd címmel a várólistára

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 144. című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022